- 25 Nisan 2022
- 2.288
- 2.842
- 83
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
-
16 yaşında. Hiç görüşmüyorÇocuk kaç yaşında? hiç mi babası ile görüşmüyor?
Evlat edinemez. En fazla annesi soyadını verebilir mahkeme kararıyla.Merhabalar
Kız kardeşim uzun zaman önce ayrıldı, bir oğlu var
Oğlu babasının soyadını kullanmak istemiyor.
Ve soyadını değiştirmek istiyor.
Kardeşimin ikinci eşinin soyadını alması durumunda ileriye dönük babadan herhangi bir hak talep edebilir mi?
Yani evlenmeyi düşündüğü kişi çocuğu evlat edinirim vs diyor ama çocuk için ilerde maddi olarak sıkıntı olur mu?
Ben de hiç bilmiyorumSoy bağından karışıklık olmuyor mu böyle durumlarda bilmediğim için soruyorum ?
Evlat ediniliyormuş araştırmışEvlat edinemez. En fazla annesi soyadını verebilir mahkeme kararıyla.
Babası izin vermezse evlat edinemez. O işler kolay değil. Soy bağını bozmak ufak bir iş değil.Evlat ediniliyormuş araştırmış
16 yaş dediğiniz nedir deli akan bir kan akıl bir karış havada ne gerek var annesinin evlendiği adamin soyadını taşımasına ben bu kısma takılı kaldım, kızıma kendi soyadimi vermeyi planlıyorum çünkü hastanede okulda her yerde açıklama yapmak zorunda kalıyorum bunda bile tereddüt yaşıyorum büyüyünce niye dermi diye, aklıma çok saçma birşey geldi üvey baba çok mu zengin yarın birşey olursa hak talep edebilsin diye mi bu girişim , yoksa 16 yaşındaki cocuha kendi soyadını şimdiye kadar vermemiş biri niye adamın birinin soyadına evlatligina koymaya calisir16 yaşında. Hiç görüşmüyor
Baba izin verdi. Dava açılacak ama daha sonra biyolojik babadan her hangi bir hak talep edebilir mi? Örneğin miras gibiBabası izin vermezse evlat edinemez. O işler kolay değil. Soy bağını bozmak ufak bir iş değil.
Peki anne ikinci kez boşanırsa ne olacak?Merhabalar
Kardeşimin ikinci eşinin soyadını alması durumunda ileriye dönük babadan herhangi bir hak talep edebilir mi?
Yani evlenmeyi düşündüğü kişi çocuğu evlat edinirim vs diyor ama çocuk için ilerde maddi olarak sıkıntı olur mu?
Bi avukatla detayli gorusun derim.. sonra da babadan hak talep edemezse kotuMerhabalar
Kardeşi olduğunda kendini kötü hissetmesin diye16 yaş dediğiniz nedir deli akan bir kan akıl bir karış havada ne gerek var annesinin evlendiği adamin soyadını taşımasına ben bu kısma takılı kaldım, kızıma kendi soyadimi vermeyi planlıyorum çünkü hastanede okulda her yerde açıklama yapmak zorunda kalıyorum bunda bile tereddüt yaşıyorum büyüyünce niye dermi diye, aklıma çok saçma birşey geldi üvey baba çok mu zengin yarın birşey olursa hak talep edebilsin diye mi bu girişim , yoksa 16 yaşındaki cocuha kendi soyadını şimdiye kadar vermemiş biri niye adamın birinin soyadına evlatligina koymaya calisir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?