- 8 Mart 2020
- 606
- 1.761
- 113
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
-
EdemezBaba izin verdi. Dava açılacak ama daha sonra biyolojik babadan her hangi bir hak talep edebilir mi? Örneğin miras gibi
Öz babadaki mirası garantiye alıp üvey babanın da mirasından pay alması düşünülüyor gibi geldi bana yani iki elide balda olsun isteniyor , yok soyadı farklı olacak psikolojisi ne olacak baba küçükken terk etti babalık bile yapmıyor bu böyleydi madem yıllardır anne niye soyadını vermedi de biri hayatına girdi onun soyadı düşünülür oldu bana tek hissettirdiği her ikisindende pay alma ihtimaliöz baba zengin galiba.
Değil. bugüne dek maddi manevi hiç bir desteği olmadıöz baba zengin galiba.
Kusura bakmayın ama çocuk şu an bile 16 yaşında..kardeşi (bir gün nasip olursa) olduğunda reşit..kardeşi ilkokula başladığında kendisi baba olacak yaşta olacak.Sanki 3 yaşında çocuktan bahsediyorsunuz ..bu çocuk kendi kanatlarını açıp uçmayacak mı evden? Öbür yandan oldu da ablanız bunadamla da anlaşamadı oğlu gene soyisim değiştirmeye mi çalışacak?BukalemunKardeşi olduğunda kendini kötü hissetmesin diye
Ailede ki herkesin soyadı farklı çocuğun farklı olunca etkilenmez mi?
Ablanız zaten araştırma yapmış (konu başında yazdınız) bunları sormadı mı? Herşeyden öte zaten bahsettiğiniz süreç için avukat şart ..avukatına kafasına takılan şeyleri sormadı mı?Değil. bugüne dek maddi manevi hiç bir desteği olmadı
Çocuk soyadını değiştirirse sonrasında hiç mi hakkı olmaz bunu bir bilene sormak istedim sadece
*kızlık soyadınıEvlat edinemez. En fazla annesi soyadını verebilir mahkeme kararıyla.
Ne salak bir tanım di mi*kızlık soyadını
Hukuken böyle geçer yapabilecek bir şeyim yokNe salak bir tanım di mi
Kardeşi olduğunda kendini kötü hissetmesin diye
Ailede ki herkesin soyadı farklı çocuğun farklı olunca etkilenmez mi?
Değil. bugüne dek maddi manevi hiç bir desteği olmadı
Çocuk soyadını değiştirirse sonrasında hiç mi hakkı olmaz bunu bir bilene sormak istedim sadece
Tabii tüm kalanları isteyebilir.Baba izin verdi. Dava açılacak ama daha sonra biyolojik babadan her hangi bir hak talep edebilir mi? Örneğin miras gibi
Sizin birşey yapmanız ile ilgili değil ki söylemek istediğim. Aslında hepimizin birşey yapmadı gerekiyor ..Hukukta bile böyle geçerken kadınların cinsiyet bölümünde yazılmış olan kadın kelimesinin üstünü karalayıp "kız " yazmaları gayet doğalHukuken böyle geçer yapabilecek bir şeyim yok
Avukatı yok. Evleneceği kişi çocuğa ve anneye isterse evlatlık alacağını böyle bir şeyin mümkün olduğunu söylüyor. Çocukta tamam diyor. Ama sonrasında çocuk hak talep edebilir mi bilmiyoruz. Bunu öğrenmek istedimAblanız zaten araştırma yapmış (konu başında yazdınız) bunları sormadı mı? Herşeyden öte zaten bahsettiğiniz süreç için avukat şart ..avukatına kafasına takılan şeyleri sormadı mı?
Bence avukata gidip danışma hizmeti alması ablanızın ve çocuğunun faydasına olurAvukatı yok. Evleneceği kişi çocuğa ve anneye isterse evlatlık alacağını böyle bir şeyin mümkün olduğunu söylüyor. Çocukta tamam diyor. Ama sonrasında çocuk hak talep edebilir mi bilmiyoruz. Bunu öğrenmek istedim
Bende öz babamın soyadını taşıyorum üvey babamın soyadını almadım hiç özü tanımıyor olmama rağmen açıkçası seviyorum ad soyadımı. Ama tabi soyadını taşıdıkça hak talebin olurken soyadını değiştirdiğinde ve başkasının evladı olarak kimlikte geçeceği için hal talep edemiyor öz babasından. Bende birkaç sorunlar yaşamıştım öz babamla ve Sgk ile ilgili oradan öğrenmiştim. Hatta bana miras değil borç bırakır bu babalık reddi davası açabiliyor muyum dedimMerhabalar
Kız kardeşim uzun zaman önce ayrıldı, bir oğlu var
Oğlu babasının soyadını kullanmak istemiyor.
Ve soyadını değiştirmek istiyor.
Kardeşimin ikinci eşinin soyadını alması durumunda ileriye dönük babadan herhangi bir hak talep edebilir mi?
Yani evlenmeyi düşündüğü kişi çocuğu evlat edinirim vs diyor ama çocuk için ilerde maddi olarak sıkıntı olur mu?
Küçücük yaşta terk edip gittiyse neden illa annesi evlenmeyi bekledi. Kendi soyadını alması için işlem yapamıyor muydu?Niye gazlasınlar allah aşkına? Babası çocuğu küçücük yaşta terkedip gitti ne arayıp ne soruyor
Çocuk bunları biliyor kimsenin gaz verdiği yok gerekte yok ayrıca. Haa boşanırsa ne olur onu bilemem.
Babanın umrunda değil malesef çocuk falan. Sorumluluğunu yerine getiren bir bana değil.
Çocuk bunun için istemiyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?