Boşanma sonrası çocukta soyadı değişikliği ve sonuçları

öz baba zengin galiba.
Öz babadaki mirası garantiye alıp üvey babanın da mirasından pay alması düşünülüyor gibi geldi bana yani iki elide balda olsun isteniyor , yok soyadı farklı olacak psikolojisi ne olacak baba küçükken terk etti babalık bile yapmıyor bu böyleydi madem yıllardır anne niye soyadını vermedi de biri hayatına girdi onun soyadı düşünülür oldu bana tek hissettirdiği her ikisindende pay alma ihtimali

Kardeşi olduğunda kendini kötü hissetmesin diye
Ailede ki herkesin soyadı farklı çocuğun farklı olunca etkilenmez mi?
Kusura bakmayın ama çocuk şu an bile 16 yaşında..kardeşi (bir gün nasip olursa) olduğunda reşit..kardeşi ilkokula başladığında kendisi baba olacak yaşta olacak.Sanki 3 yaşında çocuktan bahsediyorsunuz ..bu çocuk kendi kanatlarını açıp uçmayacak mı evden? Öbür yandan oldu da ablanız bunadamla da anlaşamadı oğlu gene soyisim değiştirmeye mi çalışacak?Bukalemun
Bukalemun mu bu ? Aldığı diplomalar..üstünde yazan soyisim bile sorun olacak farkında mısınız?

Değil. bugüne dek maddi manevi hiç bir desteği olmadı
Çocuk soyadını değiştirirse sonrasında hiç mi hakkı olmaz bunu bir bilene sormak istedim sadece
Ablanız zaten araştırma yapmış (konu başında yazdınız) bunları sormadı mı? Herşeyden öte zaten bahsettiğiniz süreç için avukat şart ..avukatına kafasına takılan şeyleri sormadı mı?

Kardeşi olduğunda kendini kötü hissetmesin diye
Ailede ki herkesin soyadı farklı çocuğun farklı olunca etkilenmez mi?

Çocuk 16 yaşında. Annesi bugün hamile kalsa , çocuk doğup ilk yaşını kutlarken reşit olacak neredeyse.

Farklı babalardan dünyaya gelmiş kardeşlerin, soyadlarının farklı olması normal ; tamamıyla yabancı birinin soy bağı ve kütüğüne dahil olmak daha tuhaf.

Hukuken böyle geçer yapabilecek bir şeyim yok
Sizin birşey yapmanız ile ilgili değil ki söylemek istediğim. Aslında hepimizin birşey yapmadı gerekiyor ..Hukukta bile böyle geçerken kadınların cinsiyet bölümünde yazılmış olan kadın kelimesinin üstünü karalayıp "kız " yazmaları gayet doğal

Alt tarafı bir soyadı kullansın ne olacak, hem çocuk 16 yaşında ergenlik bunalımında büyük ihtimalle, fevri davranabilir. 18ine gelsin iyice düşünsün taşınsın öyle karar versin.
Ayrıca bu kadar gurur yapıp soyadı reddetmeyi düşünüp hala mirası sormak da çok itici kusura bakmayın

Avukatı yok. Evleneceği kişi çocuğa ve anneye isterse evlatlık alacağını böyle bir şeyin mümkün olduğunu söylüyor. Çocukta tamam diyor. Ama sonrasında çocuk hak talep edebilir mi bilmiyoruz. Bunu öğrenmek istedim

Bence avukata gidip danışma hizmeti alması ablanızın ve çocuğunun faydasına olur

Bende öz babamın soyadını taşıyorum üvey babamın soyadını almadım hiç özü tanımıyor olmama rağmen açıkçası seviyorum ad soyadımı. Ama tabi soyadını taşıdıkça hak talebin olurken soyadını değiştirdiğinde ve başkasının evladı olarak kimlikte geçeceği için hal talep edemiyor öz babasından. Bende birkaç sorunlar yaşamıştım öz babamla ve Sgk ile ilgili oradan öğrenmiştim. Hatta bana miras değil borç bırakır bu babalık reddi davası açabiliyor muyum dedim Ben açamıyor muşum onlar evlatlıktan reddedebiliyormuş ama biz anne babayı reddedemiyormuşuz sadece borç kalma durumunda öldüğü zaman miras reddi için açarsan borç kalsada ödemiyormuşsun ki zaten borç bırakacak kişinin ne mirası olacak Bu arada tekrar okudum da yanlış anlamadım değil mi hak talep edebilir mi diye sorduğunuz kişi eski babası için mi yeni babası için mi?

Niye gazlasınlar allah aşkına? Babası çocuğu küçücük yaşta terkedip gitti ne arayıp ne soruyor
Çocuk bunları biliyor kimsenin gaz verdiği yok gerekte yok ayrıca. Haa boşanırsa ne olur onu bilemem.
Küçücük yaşta terk edip gittiyse neden illa annesi evlenmeyi bekledi. Kendi soyadını alması için işlem yapamıyor muydu?
Birden yeni kardeş olunca mı etkilenir oldu bu çocuk farklı soyadından?
Anne neden soyadlarımız farklı diye hiç sormadı da şimdiye kadar bir yaşında kardeşi olunca mı aa niye farklı diye sormak geldi de etkilendi.
Aklımda deli sorular.
Hayır biyolojik babaya da çok tiltsiniz ailecek ama mirasının peşini de bırakmıyorsunuz ilerideki.
16 yaşındaki çocuk ama mirasım diye düşünmez zaten soyadını bile istemiyorsa yemişim mirasını der. Demek ki miras olayı onla alakalı değil.

Babanın umrunda değil malesef çocuk falan. Sorumluluğunu yerine getiren bir bana değil.
Çocuk bunun için istemiyor zaten

Tamam malına da tenezzül etmesin o zaman.

Ben çocuğu anlıyorum, babası yükümlülüğü yerine getirmiyorsa nafaka davası açsın, soy bağını reddedeceğine annesinin soyadını alsın, babasının mirasından da olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…