Boşanma Sonrası (ilahi adalet ? )

Konunuzu okudum. Zaten zor seyler yasamissiniz sizi üzmek istemem ama bu kafayla mutlu olmaniz zor.

Eşinin uzerine bile olmayan eve altin verilmez hadi onu zorla aldilar, maasindan fazla fazla para veren de sensin kredi için.
Biraz kendini dusunmeyi bil bundan sonra, birazcik gamsiz ve bencil olmaktan zarar gelmez.

5 yillik evliyim, eşime para konularinda ozellikle asiri guvenirim, bunca zaman yanlisi olmadi hatta dugun takilarinin ne kadar tuttugunu dahi bilmez, dugunden sonra bakmadi bile. Ama elalemin ustune olan ev için kuruş para vermezdim eşime 5 yildir guvendigim halde.

Biraz da insan kendi kendine yapiyor diyorum. Zaten anne bagimlisi koca ve anlasamayan bir ciftmissiniz 1 sene bile dolmamiş daha evliliginizde keske biraz temkinli olsaydiniz simdi sizde sikintisiz olurdunuz. Bundan sonra yapacak birsey yok onlari dusunmeyin, mutsuz olsalar da bilemezsiniz bazen.

Şöyle düşünün birincisi belki zor durumlar yaşıyorsunuz onlara göre; ancak siz artık o evde huzursuz yaşamıyorsunuz. Ve daha mutlusunuz. İkincisi; o daha mutlu gibi gözüken şeyler yaşıyor olabilir. Ancak bu kim olduğunu ve yaptıklarını değiştirmiyor. Elinde sonunda kendi kaderinin döngüsüne tekrar takılıp kalıcaktır. Yani o sknti döngüsünü kavga huzursuzluk ve diğer şeylere takılıp kalırken. Siz kullerinizden doğmuş belki ufak tefek maddi ve diger skntilari yaşarken; yüzünüz rahatlıkla gülüyor olucaktır. Herşeyden önce huzurlu ve gercek anlamda mutlukları daha iyi yaşıyacaksınız.

Çok fazla iyi niyet göstermişsiniz de ,nasıl bu kadar yeni bir evlilikte insanlara güvenip onca yükün altına girmişsiniz ,kullandırmışsınız kendinizi ,ilahi adalet var illaki ya bu dünya ya da ahiret kimsenin hakkı kimseden kalmaz. o ayrı ,fakat takip etmek mutsuz olsunlar hakkımı yediler kahrolsunlar gibi beklenti içine girmek yersiz ,olan olmuş Allah’a havale edin,hayatınıza bakın sizinki biraz kendim ettim kendim buldum olmuş ,bir daha bu şekilde davranmazsınız ,bu size ağır bir ders olmuş

Cok uzun sure olmadi bosanali; sıkıntılar yaşamış olman normal, aksi abes olurdu..
Onlar mutsuz olsun diye bekledikce mutsuzlugu kendine cekiyor olabilirsin..
Haber alma artik, kendi hayatına bak.. Calisiyorsun, kurslar geziler aktiviteler sosyal projeler yok mu katılabileceğin?

aminn inşallahh

çok takip etmek değil aslında ama aklıma geldikçe kendi kendime sinir oluyorum. kimseye yansıtmıyorum.

bu konu aile akraba, arkadaş içinde açılmıyor bile uzun zamandır

onlarda beni yaktıkları gibi yansınlar tabiki. sadece üzüntümü paylaşmak istedim. hayatıma bakıyorum zaten arada meraktan takip ediyorum buda düşündükçe beni sinir ediyor . anlatmak istediğim bu

evet böyle oluyor olabilir.

evet bu açıdan çok şükür ki onlardan kurtuldum ve huzura kavuştum

amin inşallah

Senin durumda olan kiz kardesim var.sabirli olmalisin rabbim sabirli her sey yavas yavas.
Tanidigimiz bir teyze yavrum gencligimde rahatsizlandim diyor kocasi hemen ben senden bosanacam hastalığına ugrasamam demis.kadincagiz allah kadinlarin gununu goremeyesin demis yuregi yanmis teyzenin.yavrum diyor 7 tane evlilik yapti hicbiriyle gerdege giremedi doktor doktor dolasti benim evlatlarimdan baska evladi olamadi genc yasindada oldu gitti.ben hastaligida yendim yasimida yasadim.demem o ki ahh yerde kalmaz.

Tatlım boşver sen üzülme bile kurtulduğuna şükret sadece.
Onlarıda Allah'a havale et,tüm bunlar onların yanına kalmaz zaten.
Sen nasılsın bu arada üzülmek yok ona göre tamammı.
şükretmez olur muyum . büyük bi beladan kurtuldum ne kadar şükretsem az ama işte insanız sonuçta duygularımız var insan mutlu olduklarını gördükçe üzülüp nedn ben diyebiliyor. bunu anlatmaya çalıştım da anlamadı bazı arkadaşlar.

iyiyim bazı sıkıntılar dışında bir sorun yok sen nasılsın HanimKelesimiGetir

1 yıl bişileri görmek için çok erken bi dur evlensin bakalım yanına kalmaz sen Allaha güven kendi hayatına mutluluğuna bak onları düşünüp hayatı kendine zehir etme

1 yıl bişileri görmek için çok erken bi dur evlensin bakalım yanına kalmaz sen Allaha güven kendi hayatına mutluluğuna bak onları düşünüp hayatı kendine zehir etme
sağolun . kendime zehir etmek değil hayatıma bakıyorum tabi de insan arada üzülüyor işte başına gelenleri düşündükçe

Neler yaşadığını biliyoruz zaten,mutlaka üzülüyorsun sonuçta hayatını çaldılar senin ex kişisi ve annesi.
Bundan sonra geleceğine bakacaksın mutlu olup geçmişte yaşadıklarını düşünmemeye çalışacaksın tatlım,unutamazsan üzülen yine sen olursun.

Bende iyiyim sağol koşturmaca hali yaşam devam ediyor işte.

sağolun . kendime zehir etmek değil hayatıma bakıyorum tabi de insan arada üzülüyor işte başına gelenleri düşündükçe
Yaşadığın her kötü olayı günahlarına kefalet olarak düşün ve emin ol geçecek bi gün "amaaan ne salakmışım boşuna üzmüşüm kendimi diyeceksin" eskiden çok ama çok üzüldüğün başka bişeyi düşün geçmedi geçti aynı onlar gibi bu da geçicek hayat böyle.. onları takip etmek sadece acını tazeler yapma kendine başka meşgaleler bul inan ki rabbim hiç ummadığın anda göstericek sana hemde öyle bir zamanda gösterir ki sen çok mutlusun hayatın düzene girmiş öyle bir zamanda ..Allah yarına bırakır yanına bırakmaz diye boşuna dememişler

aminn aminn inşallah. öyle yapmaya çalışıyorum

bu ilahi adalet, eden bulur mu konularından da gına geldi gerçekten artık. İlahi adalet dediğimiz şey beddua edip tutuyor mu diye sapık gibi takip edip seyretmek değildir. Nerede ve kime tecelli edeceğine de Allah karar verir biz değil. Kimin kime kötülük/iyilik ettiğini de yine biz değil Allah bilir. Belki size ettiklerini düşündüğünüz şey aslında sizin hayrınıza olan bişeydir. Gelecekteki yaşantınızın iyi ve güzel olabilmesi içindir. Lütfen biraz tevekkül edin ya, beddua değil de.. Siz de hayatınız boyunca kimbilir kime ne zarar verdiniz bilmeden bile olsa, biraz yüce gönüllü olmaya çalışın, herkes yerinde iyi olsun deyin geçin, bu insanlara ettiğiniz iyi veya kötü dilekler niyetler emin olun en çok onları değil sizi bulur.

evet öyle yapmaya çalışıyorum. çok sağol canım inşallah iyi olacak herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…