Boşanma Sonrası (ilahi adalet ? )

inşallah teşeküür ederim

Allah ın değirmeni geç ama ince öğütür...

Geçenlerde bir arkadaşım eski eşim ve kv hakkında "nasıl böyle davrandılar, şimdi mutlular mı " falan dedi. Bundan bir yıl önce sorsaydın; sana çok şey anlatırdım ama şu an onlar hakkında konuşmak bile angarya, yük gibi bir şey. Anlatabileceğim bir şey gelmiyor aklıma dedim. Tabii bu bilinç düzeyine gelmek dört yıl sürdü benim için, kolay değildi. Her gün neden ben diye soruyordum. Bunları hak edecek ne yaptım diye. Ben içten içe kendimi zehirlerken, nefretle doldururken; onlar yataklarında rahat rahat uyuyorlardı belki. Şu anda onlardan nefret etmiyorum, nötr duygularım. Kendi içimde inanılmaz huzurluyum. Allah a dua ediyorum başlarına bir şey geldiğinde, benim haberim olmasın diye. Çünkü oh olmuş demek istemiyorum. Tekrar içimde nefret tomurcukları yeşermesin diye. Ama şunu da biliyorum bazıları Allah der, bazıları evrenin enerjisi der, mutlaka bu tip insanların icabına bakılacaktır. Er ya da geç olacak bir durum bu. Nefretle, bir şeyleri beklemekle geçirmeyin hayatınızı. Kimse sizden kıymetli değil, böyle düşünün. Mevlananın sözünü çok severim "Kolun mu kırıldı üzülme. Belki Allah sana kanat verecek."

Üzülürsün tabi bir sarsıntı atlattın, ama çok şükür sağ sağlim içinden çıkmışsın o depremin. Ama bırak takip etme, eğer bir hakkın kaldıysa onda Allah onu alır merak etme, ama yarın alır ama ölüm döşeğinde alır, bunu asla bilemezsin. Sen önüne bak yoluna bak, geçmişi şükürle bırak ki geleceğine ışık tutsun. Sürekli bana onu bunu yaptılar şeklinde değil de hayırlısı böyleymiş diye düşün, emin ol ferahlarsın.. Hakkımızda hayırlısı..

Merak etmeyin bu dünya gelip geçici onlardan ahınız misliyle çıkıcaktır şimdi olmasada ahirette yanına kalmaz Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmiş ki kulu hep onu ansın istermiş sabırlı olun.

Bende 10 yıl önce böyle bir durum yaşadım. O kadar üzüldüm ki ama kimseye beddua etmedim ne kendilerine ne aracı olanlara. "Rabbim benim karşıma çıktıkları günden ayrıldığımız güne kadar kalplerinde ne varsa niyetleri ne ise sen biliyorsun sana havale ediyorum dedim." Ne yapıyorlar ne ediyorlar hiç merak etmedim meraklı sorulara cevap vermedim. Kendi işyerim vardı sınava hazırlanıp 1 sene sonra memur olarak başka bir şehire atandım işyerimi de kapattım. Burada 4 yıl çalıştıktan sonra 3 sene önce tekrar evlendim ve eşimi çok seviyorum onunla çok mutluyum. Onların ne yaptığı da beni hiç ilgilendirmiyor. Hatta öbür dünyada bile karşıma çıkarma Allah'ım onlardan alacağım varsa da sen ver hükmünü ister bağışla ister cezalandır onları dedim. Ohhh mis :) eğer imkanın varsa tebdili mekanda ferahlık vardır sende uzaklaş onların olduğu şehirden.

sizin adınıza sevindim. darısı başıma diyeyim . hakkımızda hayırlısı teşekkür ederim

onları görme duyma şansım yok şükür ki ne bi bağımız ne ortak tanıdığımız var ne de yakınız.

sevindim adınıza .inşallah benımde öyle olur

Hayatın herkese adalet dağıtan sabit kuralları yoktur bir kere. Mutsuz eden ille de mutsuz olacak diye beklemeyin. Size çektirmiş olabilirler ama sonrasında çok da mutlu olabilirler.

Sağlık ve maddiyatla ilgili kötü olaylar herkesin başına gelebilir, ille de yalnızca kötülere gelmesi gerekir diye bir kanun yok. Sizin başınıza gelmiş, atlatmak için elinizden geleni yapmak yerine "neden benim gibi mağdur edilmiş birinin başına geldi de mağdur edenlere hiçbirşey olmadı" diye hayıflanmak sizi yalnızca daha da mutsuz eder, aşağı çeker. Bu aşağı çekilişten kurtulmaya bakın, siz de hayatınıza birinin girmesine müsaade edin, sevin sevilin. Hastalık ve maddi zorluklar da aşılır umarım ki.

ahh evet öyle yapmaya çalışıyorum .aşılıcak elbet aşılmayacak şeyler değil.

karşıma artık doğru düzgün biri çıkar mı ondan emin değilim sadece :)

ahh evet öyle yapmaya çalışıyorum .aşılıcak elbet aşılmayacak şeyler değil.

karşıma artık doğru düzgün biri çıkar mı ondan emin değilim sadece :)

Yahu ne demek "artık"? Çıkar tabi ki, yeter ki siz çevrenizde olacak insanlara dikkat edin. Yaramazları sil gitsin, ruhuna iyi gelen, sana zarar vermeyenlerş çevrende tut :)

Ben kul hakkina girenin hesap vermeden kurtulacagini dusunmuyorum. Bazi hesaplar ahirete kaliyor, oylesi daha tehlikeli bence. Ayrica eski esiniz evlenmek uzereyse eger gelin adayi adina gercekten cok uzulurum.

Ben kul hakkina girenin hesap vermeden kurtulacagini dusunmuyorum. Bazi hesaplar ahirete kaliyor, oylesi daha tehlikeli bence. Ayrica eski esiniz evlenmek uzereyse eger gelin adayi adina gercekten cok uzulurum.
evet bende o kıza üzülüyorum. şu anda muhtemelen beni kandırdıkları gibi onu kandırıyorlar. allah en kısa zamanda o kızı kurtarır inşallah ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…