- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.971
- 598
- Konu Sahibi fulyaakaylar
-
yani simdi bi ortak hayat kurulacak, ortak bi eve yerlesilecek ve ortak evin ortak kararlari olmayacak? hayat oglan babasindan ne isterse ona göre kurulacak? ciddi misiniz? sizin evde de böyle mi hayat? cocuklar mi belirliyor yasam gidisatinizi? yoksa onlara cizdiginiz belirli sinirlar yada kurallar mi var?
Eğer ortak bir hayat kuruluyorsa elbette her iki tarafta yanlış gelen şeyleri konuşma hakkına sahip..Aksi halde nasıl yürüyecek bu sistem?3 çocukta istediği herşeyi yaptıracaksa bizim ebeveynliğimiz nerde kaldı?Sizin çocuklarınız mı yönetiyor sizi?
Benim durumumla konu sahibinin durumu birbirinden çok farklı zira eşimle ortak çocuğumuz var ikimizin başka çocuğu da yok. Ortak karar dediğiniz ne burda? Çocuğun nasıl yetiştirildiği ise konu sahibinin çocuğun babasının eşi olarak yorum yapma, öneride bulunmaya hakkı var. Karışmaya, eleştirmeye, müdahale etmeye, bu yüzden babasıyla kavga etmeye ise hakkı yok. Herkesin kendi doğrusu vardır. Çocuğun annesi ve babasının doğrusu bu ve bu şekilde çocuklarını yetiştiriyorlar. Gerisini sorgulamak kimsenin haddine düşmez.
bence gayetde diyebilir su su davranisi dogru bulmuyorum diye, ayni sekilde adam da diyebilir kizlarinla su su davranislari dogru bulmuyorum diye.
mesela oglan dicek aksam yemeginde pisen makarnayi yemicem dürüm ismarla baba, baba dicek tamam. ama iki gün önce belki kizlardan biri demis olacak ki, ben pisen yemegi yemicen dürüm alalim anne hayir ne pistiyse o yenecek demis olacak. bu durum konu sahibinin kizlarini da kötü etkileyecek, konu sahibiyle kizlarinin arasinda da girecek, konu sahibiyle esinin de arasina girecek. olmaz yani.
bide su var, cok yakinim olan iki cocuklu bir anne iki cocuklu bir babayla evlendi. annenin o eve girmesiyle evde kurallar sinirlar hayat tarzi yeniden oturtuldu ve anca bu sekilde hepsi mutlu ve huzurlu yasamaya basladi.
Iste bu yanlis. O cocukla ilgili tum herseyi anne babasi karar verir. Onlarin dogrulari sizin yanlisiniz olabilir ama karisip mudahale etmeye hakkiniz yok. O cpcugun annesi de var babasi da. Sizin kizlarinizla ilgili birseyde mudahale etse ya da degistirmeye kslksa eski esinizle siz, dur orada onlarin ana-babasi biziz dersiniz.Evet tam olarak bu...Ne isterse yapılmış ve bu çığ gibi de büyüyecek..Yaşı büyüdükçe daha fazla olacak...Bunu değiştirmeye çalışmam imkansız sanırım..
Gitmesi doğru bence de. Bu bakış açısıyla bakacak olursak, demek ki sizin çocuğunuz ödevim var anne yardım eder misin dese siz erkek arkadaşınızla buluşmayı cocugunuzla ödev yapmaya yeğleyeceksiniz ben de mesela bir anne olarak bunu doğru bulmuyorum. Bu bir önceliklendirmedir sizin önceliğiniz erkek arkadasınız, erkek arkadasınızın önceliği oğlu. Şimdiden bu tarz ufak şeyler sorun oluyorsa ciddi bir beraberlikte bunun kat be kat fazlasını yaşayacaksınız siz de önceliklerinizi gözden geçirip ona göre devam edin ilişkinize tavsiyem, yoksa çok yıpranırsınız karşılıklı.
Gayet açık yazmışım ama tam okumamışsınız sanırım aynı cümleyi tekrar ekliyorum “Çocuğun nasıl yetiştirildiği ise konu sahibinin çocuğun babasının eşi olarak yorum yapma, öneride bulunmaya hakkı var. Karışmaya, eleştirmeye, müdahale etmeye, bu yüzden babasıyla kavga etmeye ise hakkı yok.”
Israrla da anlamak istemiyorsunuz konu sahibi konuşmuş daha önce kim bilir kaç kere sonuç değişmiş mi? Size yanlış gelen şey adamın doğrusu. Onlar bu şekilde çocuk yetiştiriyorlar.
Gayet açık yazmışım ama tam okumamışsınız sanırım aynı cümleyi tekrar ekliyorum “Çocuğun nasıl yetiştirildiği ise konu sahibinin çocuğun babasının eşi olarak yorum yapma, öneride bulunmaya hakkı var. Karışmaya, eleştirmeye, müdahale etmeye, bu yüzden babasıyla kavga etmeye ise hakkı yok.”
Israrla da anlamak istemiyorsunuz konu sahibi konuşmuş daha önce kim bilir kaç kere sonuç değişmiş mi? Size yanlış gelen şey adamın doğrusu. Onlar bu şekilde çocuk yetiştiriyorlar.
Ayrılın.O zaman bana demeli ki ben böyleyim çocuğumda böyle ve hiç bir zaman değişmeyecek ayrılıyorum..Ama diyor ki büyüyecek değişecek..Böyle davrandığı sürece değişmeyeceğini hatta daha da büyük sorunlar yaşanacağını savunuyorum ben..O ise tam tersi...
Haklısınız ama erkek arkadaşınızın oğluyla ilişkisi sizin beklediğiniz, doğru bulduğunuz gibi değil. Bunu değiştiremezsiniz, değiştirmek istemeniz de doğru değil. Size düşen kendiniz ve kızlarınızı ön plana alarak doğru kararı vermek.Eğer ortak bir hayat kuruluyorsa elbette her iki tarafta yanlış gelen şeyleri konuşma hakkına sahip..Aksi halde nasıl yürüyecek bu sistem?3 çocukta istediği herşeyi yaptıracaksa bizim ebeveynliğimiz nerde kaldı?Sizin çocuklarınız mı yönetiyor sizi?
bence hiçbirşey değişmez. boşverin. huzursuz bir evliliğiniz olur.O zaman bana demeli ki ben böyleyim çocuğumda böyle ve hiç bir zaman değişmeyecek ayrılıyorum..Ama diyor ki büyüyecek değişecek..Böyle davrandığı sürece değişmeyeceğini hatta daha da büyük sorunlar yaşanacağını savunuyorum ben..O ise tam tersi...
İyi de çocuk annesindeyken ödevim var baba seninle yapalımmı diyor farkındamısınız?Yani annesi ile de ödevi yapabilir..Normal bir ödev yani ünv projesi hazırlamıyor...Benim önceliğim erkek arkadaşım değil...Çocuklarım babasındaysa o gün zaten babası en başta bunu beraber yapabileceklerini söyler..Bana gerek kalmaz...
Nereden biliyor değişeceğini? Ben buyum, oğlumda bu dese sizin gideceğinizi biliyor ve o yuzden büyüyünce geçecek deyip sizi oyalıyor farkında değil misiniz?O zaman bana demeli ki ben böyleyim çocuğumda böyle ve hiç bir zaman değişmeyecek ayrılıyorum..Ama diyor ki büyüyecek değişecek..Böyle davrandığı sürece değişmeyeceğini hatta daha da büyük sorunlar yaşanacağını savunuyorum ben..O ise tam tersi...
Ayrılın.
Ben sizde o sabrı göremiyorum.Ben bu yüzden tartışma esnasında ayrılmayı istediğimi söyledim özür dilerim seni anlayamıyorum ben ne yapacağımı bilmiyorum ve mutsuz oluyorum dedim.O ise zamanla herşeyin değişeceğini düzeleceğini biraz sabırlı olmamı istedi...
Ben bu yüzden tartışma esnasında ayrılmayı istediğimi söyledim özür dilerim seni anlayamıyorum ben ne yapacağımı bilmiyorum ve mutsuz oluyorum dedim.O ise zamanla herşeyin değişeceğini düzeleceğini biraz sabırlı olmamı istedi...
Nereden biliyor değişeceğini? Ben buyum, oğlumda bu dese sizin gideceğinizi biliyor ve o yuzden büyüyünce geçecek deyip sizi oyalıyor farkında değil misiniz?
İyi de çocuk annesindeyken ödevim var baba seninle yapalımmı diyor farkındamısınız?Yani annesi ile de ödevi yapabilir..Normal bir ödev yani ünv projesi hazırlamıyor...Benim önceliğim erkek arkadaşım değil...Çocuklarım babasındaysa o gün zaten babası en başta bunu beraber yapabileceklerini söyler..Bana gerek kalmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?