Boşanma sonrası yeni ilişki

Bunun dışında her şey mükemmel dediğiniz sorun gayet büyük bir problem yalnız. Kimsenin çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez. Evli dahi olsanız öneri haricinde karışmanız uygun değil.

Ee eş adayınız da Mc Donalds babası değil ki haftada üç günden fazla görüyor çocuğunu.
Çocuğu gereğinden fazla şımartmak elbet doğru değil ama bu eş adayınızın tercihi.
Çocuk hindi ister horoz ister ister de ister baba alıyorsa çocuk da çok şımarık diye dert yanmak doğru değil.
Onların ilişki dinamikleri de öyle.
Ya bu deveyi güdersiniz ya da bu diyardan gidersiniz.
Size kalmış.

son cümlen herseyi anlatiyor zaten
otturup tekrar tekrar düsün, kendine bunu yasatmak istiyormusun? özellikle sizinle yasayacak olan kizlarina ikinci sinif cocuk muamelesini yasatmak istiyormusunm

Çocuklarım konusunda babaları ile istediğimiz zaman alabiliriz diye anlaştık yeri geliyor 3 gün babada kalıyor bende 4 gün kalıyor bazen 5 gün bende 2 gün onda bazen tatile çıkıyorlar ya da ben çıkıyorum çocuklar ile..Bu yüzden ben zaten evlilik yapsam babaları almaya kalkarmı çocuklar istermi bunu da bilmiyorum..Düşünmekten delircem...

Çocuk okula hindi isteyemez hanımefendi isterse de hayır der neden olmayacağını anlatır..O anlatmazsa okulda şimdi oldukları gibi ters bir cevapla reddedilirler..Yani ben kabul etsem toplum etmiyor anlayacağınız..Çocuğun istemesi değil babasının bir yetişkin olarak herşeyi kabul etmesi sorun zaten...Babası da alamıyor anlayacağınız çünkü absürt birşey olduğunu bilen okul kabul etmedi bana gerek kalmadı...

velayet sendeyse nasil alabilir ki, sonucta yeni bi hayat seninde hakkin. bu dertden önce senin asil derdin es adayin olmali.

yani kimsenin yuvasinin vebali altina girmek istemem asla ama bu sartlarda nasil olacak bilemedim.

Ne var ki bunda yılbaşında hindi yenir zaten

Çocuğunu nasıl yetiştirdiği beni ilgilendirmezdi ama ben beraber olmasaydım bu adamla gelecek kurma fikrimiz olmasaydı..O belkide eşim olacaksa beni ilgilendirir çünkü beraber yaşayacağız bu hayatı..Bunun kararını vermek adına burdayım zaten...

Ya hu istemiş işte.
Demek ki çocuk absürt de olsa bu zamana dek ne istemişse alınmış.
Anne baba öyle alıştırmış.
Böyle alıştırılan çocuk her şeyi ister ve eş adayınız da yapar.
Bunu değiştirmek çok zor çünkü anne de baba da bunu normal buluyor.
Siz bunu değiştirmeye çalışırsanız sıkıntı çıkar.
Kabulleneceksiniz.

Eleştirilmiş ama ben konu sahibini makul buldum. Bütün çocukların anne babasıyla doyasıya vakit geçirmeye hakkı var, ama anne babanın da boşandıktan sonra ayrı bir hayatı oluyor. O dengeyi kurmak da çok kolay değil. Ben de biri ile buluşacağım zaman son dakika iptal edilmesini istemezdim açıkcası. Ama anne baba olduktan sonra hayat eskisi gibi olmuyor. Yani bu sorun hep olucak, başkası olsa onunla da olucak. Ya böyle kabul edeceksiniz ya ayrılacaksınız.

Evet tam olarak bu...Ne isterse yapılmış ve bu çığ gibi de büyüyecek..Yaşı büyüdükçe daha fazla olacak...Bunu değiştirmeye çalışmam imkansız sanırım..

cok mu garip? yani kucucuk cocuk onlar..senin cocuklarin yaninda, durumun baska..o cocuk suan ne yapsa yeridir cunku dikkat cekmeye calisiyor olabilir. bu boyle devam eder..bunun daha ergenligi filan var.

Hayır yine ilgindirmez. Onların hayatı bu, eğer kabul ederseniz evlenirsiniz bu hayata dahil olursunuz yok eğer kabul etmiyorsanız bu iş olmaz. Siz değiştirmeye çalışıp yargılayamazsınız.
Eş adayınız sizin çocuklarınızla ilgili kararlarınızı eleştirme, onlar adına karar verme, sizin anneliğinizi, yetiştirme tarzınızı eleştirme hakkına sahip mi? Bunu normal mi görüyorsunuz? Şimdi muhtemelen ama benim kızlarım öyle değil ikisi de aynı şey değil falan dersiniz. Size normal gelen bir durum ona doğru gelmeyebilir. Açık mısınız müdahalesine?

Genelde burada böyle konularda üvey anne olan ya da adayı olan kişiler üzerine gidiliyor çünkü yani ben öylesine denk geldim ama mesajların da hepsini okumadım. Ilımlı mesajlar alıyorsanız gayet iyi.

yani simdi bi ortak hayat kurulacak, ortak bi eve yerlesilecek ve ortak evin ortak kararlari olmayacak? hayat oglan babasindan ne isterse ona göre kurulacak? ciddi misiniz? sizin evde de böyle mi hayat? cocuklar mi belirliyor yasam gidisatinizi? yoksa onlara cizdiginiz belirli sinirlar yada kurallar mi var?

Ciddi bir mesele ya da sağlık vb gibi aklıma gelmeyen bütün elzem durumlarda isterse şehir dışında bıraksın gitsin..Ama normal zamanda bunu yapmamalı..
Ben sizi anlayabiliyorum diger taraftan da kendimi sizin yerinize koydugumda oglum anne gel derse ben de giderdim dusunmem bile. Simdi olmaz demem sanirim. Bir de kizim olmadigi icin bilemem de baba- ogul iliskisi o yaslar icin cok onemli. Biz bosanirken mesela eski esim onceleri oglunu gormeye gelmiyordu. Pedagog bu cocuk baba figuru ariyor. Dedesi dayisi yok mu baba yoksa dede dayi ile gorussun sık sık demisti. Babasi mesela sonradan gormeye baslamisti oglunu. Oglum inanilmaz mutluydu onunla. Hatta yalvariyordu baba biraz daja kal gitme diye. Bu yuzden erkek cocuk icin babanin yeri ayri. Sizinkiler kiz oldugu icin muhtemelen sizi ornek aliyorlar ve siz yanlarindasiniz. Ve bence erkek arkadasinizin oglu hala bosanma travmasini atlatamamis. Bu durumu kabullenememis. Cocuk icin zor bence. Ha okula yilbasi icin hindi istemesi de dikkat cekmek icin bence. Cocuk sevgi acligini boyle olur olmaz seylerle dikkat cekerek bastiriyor da olabilir. Bence cocuk sevgi ve sefkate ac. Ben uzuldum cocuga.
Diger taraftan sizi de anlayabiliyorum. Iste bu yuzden cocuklu biriyle zor. Ben de simdi evlenmek istesem muhtemelen benzer seyleri yasarim..

Evet tam olarak bu...Ne isterse yapılmış ve bu çığ gibi de büyüyecek..Yaşı büyüdükçe daha fazla olacak...Bunu değiştirmeye çalışmam imkansız sanırım..

Bazı erkekler boşanınca, hele ki cocuğun psikolojik dengesi bozulduysa kendini suçlu hissederek cocugun her dediğini yapmaya başlıyor....Zaten ayrıldım iyi baba olamadım, şimdiden sonra olayım bari diyerek cocuk ne isterse anında yapıyorlar...Bu da cocugu daha da şımartıyor ve cocuklar babayı kullanmaya başlıyor bazen, dengeleri de iyice bozuluyor..Tabiki cocukların bunları yasaması cok kötü onların açısından bakılınca...

Sen bunu değiştiremezsin. Bu konunun üstüne gittikçe de adamdan daha kırıcı sözler işitebilirsin...O benim oğlum kimseye değişmem bilerek geldin vs.
Daha bunun ergenliği olacak...O zaman daha zor olacak...Ergenlik sorunları olacak...Yani en iyisi hiç.karışma zaten karışsan da değiştiremezsin...O cocuk büyüyene dek eşinin zamanının cogunu malesef paylaşacaksın oğluyla...taa ki kendisi bi hayat kurana dek...o zaman bile hsonları oğluyla buluşacaklar yemek yiyecekler, torunu olacak onu sevmeye gidecek vs...
Yani kaçarın kurtuluşun yok...En iyisi ses çıkarmamak...

Son düzenleme:

Eğer ortak bir hayat kuruluyorsa elbette her iki tarafta yanlış gelen şeyleri konuşma hakkına sahip..Aksi halde nasıl yürüyecek bu sistem?3 çocukta istediği herşeyi yaptıracaksa bizim ebeveynliğimiz nerde kaldı?Sizin çocuklarınız mı yönetiyor sizi?

çocuk babasını istediğinde arar tabiki annesini de. kimse karışamaz. sonuçta insanların önceliği çocuklarıdır sevgilisi değil. bunu kabul ediyorsanız devam edin ama bu ilişki size göre değil eşinizin de huzurunu kaçıracaksınız gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…