- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.971
- 598
- Konu Sahibi fulyaakaylar
-
Ee eş adayınız da Mc Donalds babası değil ki haftada üç günden fazla görüyor çocuğunu.Benim eski eşim haftada 5 gün bile gördüğü oluyor çocukları..Mc donalds babası değil...Peki ben şehir dışına çıktım iş için o zaman ne diyeceğim çocuğuma dur geliyorum oğlummu diyeceğim :)Bakın siz anlamadınız galiba ben sıradan kaprislerden bahsediyorum...
son cümlen herseyi anlatiyor zaten
otturup tekrar tekrar düsün, kendine bunu yasatmak istiyormusun? özellikle sizinle yasayacak olan kizlarina ikinci sinif cocuk muamelesini yasatmak istiyormusunm
Ee eş adayınız da Mc Donalds babası değil ki haftada üç günden fazla görüyor çocuğunu.
Çocuğu gereğinden fazla şımartmak elbet doğru değil ama bu eş adayınızın tercihi.
Çocuk hindi ister horoz ister ister de ister baba alıyorsa çocuk da çok şımarık diye dert yanmak doğru değil.
Onların ilişki dinamikleri de öyle.
Ya bu deveyi güdersiniz ya da bu diyardan gidersiniz.
Size kalmış.
Çocuklarım konusunda babaları ile istediğimiz zaman alabiliriz diye anlaştık yeri geliyor 3 gün babada kalıyor bende 4 gün kalıyor bazen 5 gün bende 2 gün onda bazen tatile çıkıyorlar ya da ben çıkıyorum çocuklar ile..Bu yüzden ben zaten evlilik yapsam babaları almaya kalkarmı çocuklar istermi bunu da bilmiyorum..Düşünmekten delircem...
Ne var ki bunda yılbaşında hindi yenir zatenSizin çocuğunuz varmı?Boşanıp iki çocukla kaldınız mı?Hayatım toz pembe gibimi duruyor sizce ordan bakınca:)Sizin anlamadığınız bu çocuğun her dediği yapılıyor ve babasıda anneside tüm aileside okulda bunu farkında..Sorun bu çocuğun olması değil.Ben sadece örnek verdim...Şöyle örnek vereyim o zaman daha iyi anlarsınız belki..Çocuk babasından yıl başı günü okula hindi yaptırıp getirmesini istedi:))Babası da yaptıracak:)Ne dersiniz?
Bunun dışında her şey mükemmel dediğiniz sorun gayet büyük bir problem yalnız. Kimsenin çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi ilgilendirmez. Evli dahi olsanız öneri haricinde karışmanız uygun değil.
Ya hu istemiş işte.Çocuk okula hindi isteyemez hanımefendi isterse de hayır der neden olmayacağını anlatır..O anlatmazsa okulda şimdi oldukları gibi ters bir cevapla reddedilirler..Yani ben kabul etsem toplum etmiyor anlayacağınız..Çocuğun istemesi değil babasının bir yetişkin olarak herşeyi kabul etmesi sorun zaten...Babası da alamıyor anlayacağınız çünkü absürt birşey olduğunu bilen okul kabul etmedi bana gerek kalmadı...
Ya hu istemiş işte.
Demek ki çocuk absürt de olsa bu zamana dek ne istemişse alınmış.
Anne baba öyle alıştırmış.
Böyle alıştırılan çocuk her şeyi ister ve eş adayınız da yapar.
Bunu değiştirmek çok zor çünkü anne de baba da bunu normal buluyor.
Siz bunu değiştirmeye çalışırsanız sıkıntı çıkar.
Kabulleneceksiniz.
Evet,o yüzden sizin iş olmaz.Evet tam olarak bu...Ne isterse yapılmış ve bu çığ gibi de büyüyecek..Yaşı büyüdükçe daha fazla olacak...Bunu değiştirmeye çalışmam imkansız sanırım..
Çocuğunu nasıl yetiştirdiği beni ilgilendirmezdi ama ben beraber olmasaydım bu adamla gelecek kurma fikrimiz olmasaydı..O belkide eşim olacaksa beni ilgilendirir çünkü beraber yaşayacağız bu hayatı..Bunun kararını vermek adına burdayım zaten...
Genelde burada böyle konularda üvey anne olan ya da adayı olan kişiler üzerine gidiliyor çünkü yani ben öylesine denk geldim ama mesajların da hepsini okumadım. Ilımlı mesajlar alıyorsanız gayet iyi.Neden linç yiyeceğim ki ?Gayet güzel ve ılımlı mesajlar alıyorum..Ayrıca ben çocuğunu görmesin demiyorum dikkat ederseniz haftada 3 gün alan boşanmış bir babadan bahsediyorum:)Normalde kağıt üzerinde devlet iki haftada bir hafta sonu veriyor bilginiz vardır belki..Biz bunların hesabını hiç yapmadık bende eski eşimde..Ve benim çocuklarımda haftada 3 gün görürler babalarını..Benim derdim sıradan bir günde sıradan yapılan kaprislerde...
Hayır yine ilgindirmez. Onların hayatı bu, eğer kabul ederseniz evlenirsiniz bu hayata dahil olursunuz yok eğer kabul etmiyorsanız bu iş olmaz. Siz değiştirmeye çalışıp yargılayamazsınız.
Eş adayınız sizin çocuklarınızla ilgili kararlarınızı eleştirme, onlar adına karar verme, sizin anneliğinizi, yetiştirme tarzınızı eleştirme hakkına sahip mi? Bunu normal mi görüyorsunuz? Şimdi muhtemelen ama benim kızlarım öyle değil ikisi de aynı şey değil falan dersiniz. Size normal gelen bir durum ona doğru gelmeyebilir. Açık mısınız müdahalesine?
Ben sizi anlayabiliyorum diger taraftan da kendimi sizin yerinize koydugumda oglum anne gel derse ben de giderdim dusunmem bile. Simdi olmaz demem sanirim. Bir de kizim olmadigi icin bilemem de baba- ogul iliskisi o yaslar icin cok onemli. Biz bosanirken mesela eski esim onceleri oglunu gormeye gelmiyordu. Pedagog bu cocuk baba figuru ariyor. Dedesi dayisi yok mu baba yoksa dede dayi ile gorussun sık sık demisti. Babasi mesela sonradan gormeye baslamisti oglunu. Oglum inanilmaz mutluydu onunla. Hatta yalvariyordu baba biraz daja kal gitme diye. Bu yuzden erkek cocuk icin babanin yeri ayri. Sizinkiler kiz oldugu icin muhtemelen sizi ornek aliyorlar ve siz yanlarindasiniz. Ve bence erkek arkadasinizin oglu hala bosanma travmasini atlatamamis. Bu durumu kabullenememis. Cocuk icin zor bence. Ha okula yilbasi icin hindi istemesi de dikkat cekmek icin bence. Cocuk sevgi acligini boyle olur olmaz seylerle dikkat cekerek bastiriyor da olabilir. Bence cocuk sevgi ve sefkate ac. Ben uzuldum cocuga.Ciddi bir mesele ya da sağlık vb gibi aklıma gelmeyen bütün elzem durumlarda isterse şehir dışında bıraksın gitsin..Ama normal zamanda bunu yapmamalı..
Evet tam olarak bu...Ne isterse yapılmış ve bu çığ gibi de büyüyecek..Yaşı büyüdükçe daha fazla olacak...Bunu değiştirmeye çalışmam imkansız sanırım..
Hayır yine ilgindirmez. Onların hayatı bu, eğer kabul ederseniz evlenirsiniz bu hayata dahil olursunuz yok eğer kabul etmiyorsanız bu iş olmaz. Siz değiştirmeye çalışıp yargılayamazsınız.
Eş adayınız sizin çocuklarınızla ilgili kararlarınızı eleştirme, onlar adına karar verme, sizin anneliğinizi, yetiştirme tarzınızı eleştirme hakkına sahip mi? Bunu normal mi görüyorsunuz? Şimdi muhtemelen ama benim kızlarım öyle değil ikisi de aynı şey değil falan dersiniz. Size normal gelen bir durum ona doğru gelmeyebilir. Açık mısınız müdahalesine?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?