- 15 Aralık 2019
- 113
- 63
- 23
- 44
- Konu Sahibi fulyaakaylar
-
Ben sizde o sabrı göremiyorum.
Zaten o çocuk da değişmez.
Merhaba arkadaşlar,
Ben 3 yıl önce boşandım ve iki kızım var..Yaklaşık 9 aydırda seviyeli ve güzel giden bir beraberliğim var..Bire bir ilişkimizde hiç bir sorunumuz yok fakat erkek arkadaşımında ilk evliliğinden olan bir oğlu var.Oğlu annesi tarafından her dediğinin yapılmasına alışmış..Boşanmalarını bir silah olarak kullanıyor ve babasına da ne isterse yaptırıyor.Mesela bir telefon açıyor ben sende kalıcam diyor aniden ve benim erkek arkadaşım hayır diyemiyor..Buna benzer bir sürü davranışı yüzünden gerginlikler yaşıyoruz..Oğlunu tabi ki görecek alacak ama bir ebeveyn olarak sorumlulukları dışında ilişkimizi de ortak payda içinde düşünmesi gerektiğini ve buna göre çocuğuna terbiye vermesi gerektiğini düşünüyorum.Bu sebeple çok kavga ettik ama bunun dışında herşey mükemmel demek doğru olur..Sizce ne yapmalıyım?Bu ilişki için yaşanan durum ufak gibi görünse de büyük tehlike olduğunu düşünüyorum...İkinci evliliği ve ilişkisi olanlardan yardım bekliyorum...
Evet farkındayım. Siz de babasının dışarı çıkmak yerine çocuğuyla ödev yapmayı tercih ettiğinin farkındasınız. Aslında sizi rahatsız eden durum çocuğun babasını çağırması değil, babanın çocuğu kırmayıp ona gitmesi. O yüzden çocuğun tutumunu eleştirmeniz doğru değil. Adı üstünde çocuk.
Bu arada ünüversite projesi zamanında babasının desteğine zaten ihtiyacı olmayacak hangimiz lise den sonra anne babamızdan ders çalışma konusunda destek alıyoruz ki? Asıl ilkokul dönemi ödevlerinde ebeveyn destek olur. Ki zaten burda konu ödev değil. Beyefendinin çocuğuna hayır diyememesi.
Oyalanmaktan kastım ilişki boyutunuz değil zaten. Oğluyla ilişkisiyle ilgili sözü oyalayacak bir zamanla düzelecek sözünü kullanması. Belki çocuk büyüyünce babaya olan ihtiyacı azaladabilir ama azalmama ve eşinizin oğlunun her dediğini yapma durumunun devam etmesinin de ciddi bir olasılık olduğunu gözden cikarmamaniz lazım.Ben bu adamın tüm ailesiyle tanıştım...Ve ciddi ilişki boyutuna girdiğimiz için tanıştım...Oyalaması için ilişkinin sadece öylesine ilerlemesi lazım..Biz yüzük planladığımız için bu konu beni rahatsız ediyor...Aksi durum olsa banane der geçerim...
daha önce bahsettiniz mi bilmiyorum. evlenince sizin çocuklarınız nerde kalacak ve onlar bu evliliği onaylıyor mu? çocuklar sizin yanınızda kalacaksa sevgiliniz ne diyor? aslında bunlar daha önemli sorular nihayetinde sevgilinizin çocuğu sizin yanınızda olmayacak eğer sizinle kalacaklarsa sizin çocuklarınız daha önemli. siz onun çocuğu kısmına takılıp kalmışsınız.Ben bu adamın tüm ailesiyle tanıştım...Ve ciddi ilişki boyutuna girdiğimiz için tanıştım...Oyalaması için ilişkinin sadece öylesine ilerlemesi lazım..Biz yüzük planladığımız için bu konu beni rahatsız ediyor...Aksi durum olsa banane der geçerim...
daha önce bahsettiniz mi bilmiyorum. evlenince sizin çocuklarınız nerde kalacak ve onlar bu evliliği onaylıyor mu? çocuklar sizin yanınızda kalacaksa sevgiliniz ne diyor? aslında bunlar daha önemli sorular nihayetinde sevgilinizin çocuğu sizin yanınızda olmayacak eğer sizinle kalacaklarsa sizin çocuklarınız daha önemli. siz onun çocuğu kısmına takılıp kalmışsınız.
Durum şöyle aslında biz bu anlamda babası ile hiç sorun yaşamadık..İstedikleri zaman çocuklar babada istedikleri zaman bende kalıyorlar..Yani gün sınırı yok.Kimi görmek isterlerse ondalar..Aynı gün içinde hem benimle hem babaları ile olabiliyorlar..Eski eşimle 2/3 km aramız ve gündüz bende gece onda ya da hafta sonu onda hafta içi bende gibi gibi istedikleri kadar sınırsız beraber olabiliyoruz..Bu yüzden henüz bunu konuşmadım çünkü çocuklarımla herşey yoluna girmeden bunları konuşmak istemiyorum...
Durum şöyle aslında biz bu anlamda babası ile hiç sorun yaşamadık..İstedikleri zaman çocuklar babada istedikleri zaman bende kalıyorlar..Yani gün sınırı yok.Kimi görmek isterlerse ondalar..Aynı gün içinde hem benimle hem babaları ile olabiliyorlar..Eski eşimle 2/3 km aramız ve gündüz bende gece onda ya da hafta sonu onda hafta içi bende gibi gibi istedikleri kadar sınırsız beraber olabiliyoruz..Bu yüzden henüz bunu konuşmadım çünkü çocuklarımla herşey yoluna girmeden bunları konuşmak istemiyorum...
anlıyorum. size kolaylık diliyorum birçok şeyi birarada düşünmeniz dengeyi tutturabilmeniz gerekiyor. ama en önemlisi sizin kızlarınız. nihayetinde yabancı bir adamla kısmen de olsa birarada yaşayacaklar. kız çocuğu olmaları durumu daha da hassaslaştırıyor.Durum şöyle aslında biz bu anlamda babası ile hiç sorun yaşamadık..İstedikleri zaman çocuklar babada istedikleri zaman bende kalıyorlar..Yani gün sınırı yok.Kimi görmek isterlerse ondalar..Aynı gün içinde hem benimle hem babaları ile olabiliyorlar..Eski eşimle 2/3 km aramız ve gündüz bende gece onda ya da hafta sonu onda hafta içi bende gibi gibi istedikleri kadar sınırsız beraber olabiliyoruz..Bu yüzden henüz bunu konuşmadım çünkü çocuklarımla herşey yoluna girmeden bunları konuşmak istemiyorum...
O zaman bana demeli ki ben böyleyim çocuğumda böyle ve hiç bir zaman değişmeyecek ayrılıyorum..Ama diyor ki büyüyecek değişecek..Böyle davrandığı sürece değişmeyeceğini hatta daha da büyük sorunlar yaşanacağını savunuyorum ben..O ise tam tersi...
Evet işte bu sık sık oluyorsa ve şimdiden sizi rahatsız edecek boyuttaysa haklısınız bunu dert etmekte. Ama bu pek değişecek bir şeye benzemiyor. Erkek arkadaşınıza bu konuyu açsanız muhtemelen siz kötü olacaksınız ama açmasanız da içten içe büyüyüp ilişkiniz resmi bir boyut aldığında daha büyük bir krize neden olacak. Sizi tekrar ektiği zaman bu konuyu masaya yatırabilirsiniz belki uygun bir dille çocuğu suçlamayacak şekilde tabiki. Bu mevzu kavga sebebi olacaksa bile şimdi olmalı en azından önünüzü görürsünüz.Bu sadece bir örnek..Sizce her dediğine evet demesi normal birşey mi?Burda konu zaten o evet...Bugün ödeve evet diyen o zaman yarın ben evlenince aynı yatakta yatmanızı istemiyorum derse ona da evet mi diyecek mesela?
2 kız artı bi erkek çocuk aynı evde zaman geçirecekler (oğlan kesin kızlara göz koyar gibisinden değil yorumum yanlış anlaşılmasın) erkek çocuk ve baba arasında ilişki bu durumdaysa kızlar bu taviz sonrasında çok üzülür. Çocuklar arasında tartışma çıktığında adil davranmak yerine baba kesinlikle haklıda olsa haksızda olsa kendi çocuğunu düşünecek. E ebeveynlerde birbiriyle tartışacakKusura bakmayın ama evladı. Nasıl terbiye verecek 'olmaz oğlum şimdi gelemezsin ödev yapamayız ben sevgilimle mi buluşacağım' desin?
O zaman sevgilinizin oğlunun babasını arayıp ödev yapmak istemesi yada bugün sende kalabilir miyim demesin,her dediklerini yapıyora örnek vermemelisiniz. Çünkü sizin kızlarını sabah sizde akşam babalarinda kalacak rahatlığa sahipse, sevgilinizin oğluda sahip olmalı değil mi?Durum şöyle aslında biz bu anlamda babası ile hiç sorun yaşamadık..İstedikleri zaman çocuklar babada istedikleri zaman bende kalıyorlar..Yani gün sınırı yok.Kimi görmek isterlerse ondalar..Aynı gün içinde hem benimle hem babaları ile olabiliyorlar..Eski eşimle 2/3 km aramız ve gündüz bende gece onda ya da hafta sonu onda hafta içi bende gibi gibi istedikleri kadar sınırsız beraber olabiliyoruz..Bu yüzden henüz bunu konuşmadım çünkü çocuklarımla herşey yoluna girmeden bunları konuşmak istemiyorum...
Ablacim yat uyu.
Senin çocuklar sınırsız istedikleri gibi hop orada hop burada kaliyor
Aynı günün akşamı babada gündüzü annede,
Düzen yok bir şey yok.
Diğer çocuğa gelince, kapris.
Piki.
sizin görüsünüz bu, benimde görüsüm evlenecekse ayni evde yasayacaksa müdahale etmeye elestirmeye karismaya gerekirse kavga etmeye hakki var.
bizde anlasamiyoruz bu konuda sanirim
O zaman sevgilinizin oğlunun babasını arayıp ödev yapmak istemesi yada bugün sende kalabilir miyim demesin,her dediklerini yapıyora örnek vermemelisiniz. Çünkü sizin kızlarını sabah sizde akşam babalarinda kalacak rahatlığa sahipse, sevgilinizin oğluda sahip olmalı değil mi?
Sizin anlamadığınız noktada, sevgiliniz ve oğlunun iliskisini kabul etmeniz yada yola devam etmemeniz.Bizim planımız,işimiz herhangi bir sorumluluğumuz yoksa rahatlığa sahipler...Siz anlamadınız galiba..Benim eski eşimde ise bugün çocuklar aniden beni arayıp benim babamda canım sıkıldı gel al beni demiyorlar..Sıkıntı burda..İsterse 5 gün görsün çocuğunu..Sorun o değil...
Neden onun sözsel onaylamasına ihtiyaç duyuyorsunuz? Gerçek gün gibi ortada değil mi? Yetiştirme tarzı bu ve bu şekilde devam ettiği sürece tabi ki bu çocuğa sihirli değnek dokunmayacak. Büyüdükçe olgunlaşan çok çocuk var haksızlık etmeyelim ama siz hayatınız üzerine bu kumarı oynar mısınız? Benim şahsi fikrim bu evliliğin hata olacağı yönünde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?