boşanma sonrası yeni ilişki

nenene9

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
196
173
18
Kızlar merhabalar ,

daha önce boşanma ile ilgili konum vardı belki hatırlayanlarınız olur.

Bu arada 4-5 ay oldu kendime geldim çok mutluyum ve hiç pişman hissetmiyorum

Kendimi buldum kendime geldim , 3-5 yıl bu şekilde takılırım diyordum

zaman çok kısa olmasına rağmen boşanmanın ardından , üniversiteden hocamın başka bir okuldan yine meslektaş olduğum bir başka öğrencisi ile bir sebep ile tanıştık

ben 27 , beyfendi 33 yaşında

ikimizinde başından birer evlilik geçmiş ve ikimizde çocuksuzuz

kısa süreli bir iletişimimiz oldu

karşımdaki kişinin yaklaşımı benim sınırlarımı koruyan edep ve ahlak çerçevesinde oldu hep , sınırlarını sözlü olarak bile asla aşmaya çalışmadı

hatta sınırlarımı aşarsam seni kazanma ve seni tanıma şansımı kaybederim gibi cümleleri oldu

muhafazar görüşte elimden geldiğince yaşamaya çalışan biriyim

tanışmamızdan beri hiç bir zaman yaklaşımı - ki tanışalı çok kısa bir zaman oldu - bir yola çıkalım kervan yolda düzülsün olmadı

Birbirimizi yeniden birlikte bir hayat kurmak üzere tanıyalım oldu

aile yapılarımız , mesleklerimiz , kazançlarımız , ortak zevklerimiz , yurt dışı gezmelerimize kadar gözle görülür bir uyum yakalamıştık

her şeyde güzel ilerliyordu

aslında boşanalı 4-5 ay olmasından ötürü kendim için çok erken olduğuna emindim ama bu kadar pozitif şeyi farkedince kendimi bir anda aktif iletişimde buldum

taki bana dürüstçe , ne kadar muhafazakar bir aile yapısı hatta görüşü olsada ara sıra alkol kullandığını söyleyene kadar

alkol kullanan biri ile hayatımı birleştirmek istemeyeceğimi , bu sebeple onu tanımaya ve iletişimde kalmanın sadece birbirimizin zamanı çalmak olduğunu düşündüğümü söyledim

zamanla bırakabileceğini , aramızdaki uyum ve denkliğin onun içinde çok değerli olduğunu belirtti
ancak benim bitirişim ile iletişimi kestik

hayatımda alkol hiç kullanmadım, alkollü ortamda bile bulunmadım

yorumlarınızı bekliyorum . Alkol bırakmak bu kadar kolay bir eylem mi ?

bu işin sonuçları ne olurdu sizce

Genelde başta böyle söylüyorlar ve yapıyorlar da ama evlendikten sonra bir bahaneyle arada bir içiyorlar. Bir arkadaş ortamına girmesi yetiyor. Sonra kavgalar başlıyor beni darlıyorsun vs diye. Etrafımdaki örnekler hep böyle. Bağımlıysa zaten o bambaşka bir sorun ama muhafazakar birinin alkol kullanan biriyle yapabileceğini düşünmüyorum. Herkes denk olmalı bence. Zaten başından bir evlilik geçmiş konu sahibinin. İkincide temkinli olmak gerek.

bunu ona belirttim anlaşmazlıkta bu sözlerini unutup aksi tavır sergileyebilirsin dedim

Alkol kullanmam eşim nadir kullanır kafa dağıtmak için.

Ona karışmam ben almıyorum diye onu kısıtlayamam.

İçkili ortamlara eşim dahi olsa gitmem .

Eşimle oğlum kırk yılın başı evde içerlerse onlara soda v.s. ile eşlik ederim.

Sonuç bence karşılıklı anlayış gerekli

Eğer etrafına ve size zararı yoksa ara sıra içilmesinde sakınca yok

Günahına sevabına girmiyorum herkes kendi hesabını kendi verecek

ara sıra içtiğine , etrafa bir zararı olmadığına nasıl emin olabilirim ?

mesela namaz kılıp dolabı su içmek için açtığımda dolabımda bira şişesi görmek istemem gibi söylemlerim oldu ona

daha doğrusu alkolün ne olduğunu , içenlerin ne yaşadığını nasıl davrandığını bağımlılık nedir , keyfen içmek nedir bunların farkını ayırt edebilecek kadar bilgi sahibi olmadığım için

Haklısınız aynı evin içine girmediğiniz sürece bilemezsiniz.

O zaman hiç birliktelik yoluna girmeyin diyecem ama karşınızdaki kişi size dürüst davranmış.

Çünkü bugün içmediğini zannettiğiniz eşiniz önce gizli sonra alanen yapmaya başlar (alkol kullanıyorsa)

Benim rahmetli babam çok içerdi çok kalp kırardı.

Nefret ederdim içtiği günlerden .

Sonuç evet eşim kullanıyor ama bağımlı değil ara ara keyfi hatta o zaman daha sevimli oluyor :))

Ben bilerek evlendim oda kullanmadığımı bilerek evlendi

İşte dediğim gibi insanların prensipleri vardır.

Ben de dışarıda alkol olan hiçbir ortama gitmem.

Evde eşim , oğlum ve birkaç kuzenim dışında o masaya oturmam

Sizde size uyanı kalbinize yatanı yapın

Alkol konusunu bilmem ama bence boşanmanızın üzerinden çok zaman geçmemiş biraz daha kafanızı dinleyip kendinize zaman verin. Hızlı davranmak yanlış kararlar almanıza sebep olabilir.
evet bunun farkındayım , ama duygusal olarak eski ile bir bağ kurmuyorum , boşlukta değilim , aksine çok özgüvenli sosyalim

ahlaklı birisi zaten davranışlarından belli oluyor , ancak alkol da benim hassas noktam bu konuda emin olamıyorum

alkolü bırakmayacak. bayramda içiyorum diyecek ,bugün mutluyum diyecek ,yarın canım sıkkın diyecek, arkadaşlar ısrar etti diyecek ...belki gerçekten ayda yılda bir içececek ama sen bunu hoş karşılamayacak birisin o yüzden bırak gitsin.

Evlenmeden önce, ilk heyecanın etkisiyle verilen sözlerin havada kalma ihtimali çok yüksek.
Sizin için önemli bir konuyu neden riske atasınız?
Ve ileride bu konuda bir şey söyleseniz, baskıcı, anlayışsız eş etiketini yiyeceksiniz hemen.
Eğlence anlayışınızın, keyif aldığınız şeylerin genel çerçevede ortak olduğu eşle kafanız da rahat olur.
İşin dini boyutuna girmedim, orası da ayrı.

1 Kez berbat evlilik yaşamış biri olarak , 2. kez üstelik bu kadar da erkenken acabalarla yola çıkmak haklısınız çok mantıksız

Valla dürüstmüş söylemeyen insanlar var .Yarin muhafazakar başka biri çıkar alkolü hiç almiyordur alkolden bin beter hallere düşürecek şeylerde yaşayabilirsiniz evlilik içinde.Bunlar bilinmez içine girmeyince olaylarin muhafazakar diyorsun dine uygun diyorsun dayakçı da çıkıyor anneme şunu dedin diye günlerce küs kalanda çıkıyor o zaman nerde senin dinini yaşayış tarzin diyorsun yani.İnsanin olduğu yerde muhafazakar yada değil sadece dış kalıp değil karakteri önemli .Dışardan hep yanıltıcı .Bilmiyorum bu kadar uyumu bir başkası ile yakalamak mümkün olurmu birbirini bulmak her an olacak şeylerde değil .Bitirmek umarım sizin için doğru karardır.

Icki senin icin kirmizi cizgi ise hic bulasma. Macera arama. Ayda yilda birde olsa evinde icmek isteyecek. Kavga mi edeceksin.

Bagimli olsa anlamama imkanin yok. Bagimlilik cok cok farkli birsey. Onsuz yapamaz.aklinda devamli o vardir.

Boşanalı 4-5 ay olmuş
Uzun ilişkiden çıkınca bile en az 1-2 yıl kendine gelemez insan

Acele ediyorsun hata yapma ihtimalin çok çok yüksek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…