boşanma sonrası yeni ilişki

Eğer onunla olursanız ;

Siz bir insanı değiştirmeye çalışıyorsunuz.
kendiliğinden hiç içmeyen biriyle olmalısınız.
Adam size tamam içmem dese bile siz zorladınız siz değiştirdiniz onu olacak.
Bu kriterse size uyan biriyle olacaksınız.

Nice alkol kullanan efendi, dürüst, namuslu insan olup, nice müslüman geçinip pislik olan insanlar var.
Allah aşkına kriteriniz bu devirde hala namazında niyazı daysa zaten adamı boşyere oyalamayın

Eşim alkol almaz ,arada bir dahi alsa asla evlenmezdim ; keza üniversitede benzer sebeple reddettiğim kişiler olmuştu.

Sadece eşim açısından değil ,ileride evlatlarımında bu konuda hassas olmalarını arzu ettiğim için eşimin aksi örnek olmasını istemezdim.

Adam alkolik değilse ayda yılda bir kullanıyorsa bence sorun olmazdı.

Ben de hayatım boyunca hiç ağzıma sürmedim.Eşim hiç içmemiş değil.2 sene de sadece 2 kez içtiğine şahit oldum.

Ohh mis çok iyi yaptın. Önüne bak şimdi hayatını yaşa kendini bul bak bakalım daha neler olacak

Nice alkol kullanan efendi, dürüst, namuslu insan olup, nice müslüman geçinip pislik olan insanlar var.
Allah aşkına kriteriniz bu devirde hala namazında niyazı daysa zaten adamı boşyere oyalamayın
Kriterim namaz kılması diye bir şey yazdığımı anımsamıyorum ama :)

Sadece alkol kullanmayan biri olarak bu durumu sorguladım

Siz kendinize bahsettiğiniz kriterlerde birini bulursunuz umarım , evliysenizede bulmuşsunuzdur diye temenni ediyorum

Benzer görüşteyiz

Açıkça benim için bırakmamalısın
Bırakmak istiyorsan kendin için bırakmalısın dedim

Oda kendim için bırakacağım senin vesilen ile gibi konuştu

Yani önce Allah sonra kendim için senin vesilen için gibi gibi

Mevzu alkol içen ahlaksıztır , içmeyen ahlaklıdır değil ki zaten

Alkol kullanmacan nice pislikler var
Ve alkol kullanan ama benim insanlığına hayran olduğum bir sürü insanda
Mevzu bambaşka

Ben buna aşina ve bu hayat görüşünde değilim ve bunun sonuçları neler olur aramızda bunu tartmak istedim

Alkol konusunu bilmem ama bence boşanmanızın üzerinden çok zaman geçmemiş biraz daha kafanızı dinleyip kendinize zaman verin. Hızlı davranmak yanlış kararlar almanıza sebep olabilir.
Hızlı toparladım
Sorunsuz 1 aysa boşandım
Boşanmada beni aşırı yıpratmadı
Evliliğin yasını evlilik içinde tutmuşum

Bazen erken gibi geliyor
Bazende bunum zamanı yok ne zaman olursa görüşündeyim

boşluktan duygusal karar verseydim sizce bunu buraya sorar mıydım

Ve sizi tebrik ediyorum tecrübe işte budur, yaşa bakmıyor. Ben sizden büyüğüm, ilk evliliğimdeyim. Ben keyfi içici olarak ayda yılda bir içerdim eşim de daha sık bir keyfi içici olduğunu iddia ederdi. Baktım onun keyfi dediği miktar beni rahatsız ediyor, büyük bir cinnet yaşadım şimdi ikimiz de alkol içmiyoruz (sadece yıldönümü, doğum günü falan o da az miktar), yoksa boşanacaktım..

ahlaklı birisi zaten davranışlarından belli oluyor , ancak alkol da benim hassas noktam bu konuda emin olamıyorum
Bence kilit cümle bu.
Karşı tarafın ne dediğinden ziyade sizin hassas olduğunuz noktalar önemli.
Bakış açılarınız farklı bu noktada sıkıntı yaşayacağınız çok aşikar bitirmeniz yerinde bir davranış olmuş.

zamanla tanıyarak anlayabilirsiniz mesela?? biz nereden bilelim adam alkolik mi sosyal içici mi? fal bakar gibi yorum istiyor bazı üyeler

Teşekkür ederim
Sizede mutluluklar

alkol falan değil de bu kadar kısa bir süre de ilişkiye başlamanızın saglıklı olmayacagını, ikinci bir yola girerken bin kere düşünmenşz gerektiğini, karşı cinse hemen güvenip yelkenkeri suya indirmemeniz gerektiğini cok iyi biliyorum.

Biz alkol seven bir çiftiz. Böyle farklılıklar evlilikte olmamalı.
Kimseden hayat tarzını değiştirmesini beklemeyin. Kırmızı noktanız varsa ona göre birini bulun.
Ben mesela asla alkol sevmeyen biriyle devam etmem. Kırmızı noktam çünkü. Siz de alkol alan birini almayın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…