• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma süreci hakkında

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.803
1.793
408
merhabalar dün yaşanan bazı tartışma ve gerginlikler sonucu artık kesin olarak boşanma kararı aldık bu süreç hakkında tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak cevaplarsa çok sevinirim
Öncelikle ilk adım nasıl oluyor eşim bugün gidecek adliyeye sadece onun gitmesi yeterli mi anlaşmalı boşanma olacak
Velayet bende olacak tabi bebek çok küçük olduğu için ama ben şehir dışında yaşayacağım görmek için geldiği günler geri şehir dışına kendi yaşadığı şehre götürebilir mi ki ben götürmemesi benim yaşadığım yerde görmesi taraftarıyım
Birde bu süreç adım adım nasıl ilerliyor avukatlık masrafı vs bilen varsa anlatabilir mi ?

Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp imzalayacaksınız, adliyeye onunla ve bir anlaşmalı boşanmak istiyoruz yazan dilekçe ile başvuracaksınız, eğer avukat tutmayıp kendiniz halledecekseniz.

Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp imzalayacaksınız, adliyeye onunla ve bir anlaşmalı boşanmak istiyoruz yazan dilekçe ile başvuracaksınız, eğer avukat tutmayıp kendiniz halledecekseniz.
Dilekçeyi nerden bulacağız neye göre dolduracağız benim de olmam gerekli mi hiçbir şey bilmiyorum

Bence bir avukata danışın. O size boşanma protokolü ve dilekçeyi hazırlayıp versin, mahkemeye verir eşiniz, daha sonra duruşma gününde ikinizin de katılması gerekiyor duruşmaya.

Bence bir avukata danışın. O size boşanma protokolü ve dilekçeyi hazırlayıp versin, mahkemeye verir eşiniz, daha sonra duruşma gününde ikinizin de katılması gerekiyor duruşmaya.
Peki dava süresince kendi yaşadığım şehire dönebilir miyim bir bilginiz var mı

Konularinizi daha önce okumustum bi teşekkür konusu yazmıştiniz sozlunuze şimdi boşanma hayat böyle işte burda evlilikten boşanmaya kadar konular yazılıyor sonumdan tedirgin olmaya başladım artık allah hakinizda hayırlısını versin umarım hersey güzel olur sizin icin

Bi avukata danışmanızda fayda var. Hem uğraşmamış olursunuz hem de sizin değinmeyi unuttuğunuz alanlar için fayda sağlar.

Konularinizi daha önce okumustum bi teşekkür konusu yazmıştiniz sozlunuze şimdi boşanma hayat böyle işte burda evlilikten boşanmaya kadar konular yazılıyor sonumdan tedirgin olmaya başladım artık allah hakinizda hayırlısını versin umarım hersey güzel olur sizin icin
Evet ya ne büyük aşkla ne büyük güvenle evleniyor insan tabi ki çok güzel mutlu evlilikler de var siz kötü düşünmeyin ama 360 derece dönende bknz:benim eşim :D

Anlasmali olarak adliyeye gittik eski esimle be adliyenn karsisinda dilekce yazdirilacak yerler var. Dilekceyi yazip adliyeye gidip davanizi aciyorsunuz anlasmali olarak dilekce dahil toplam 500 fln tutuyor. 1 ay snrasna gun veriliyor ama isterseniz davayi actiktan snra gidip daha one alabililiyorsunuz
Dava gunu gelince de tek celsede 2 dakika da bitiyor evlilik.

Bu arada hakim babanincocugun hangi gun ve saatlerde gorecegini orada belirliyor.

Evet ya ne büyük aşkla ne büyük güvenle evleniyor insan tabi ki çok güzel mutlu evlilikler de var siz kötü düşünmeyin ama 360 derece dönende bknz:benim eşim :KK70:
Evet malesef işte heran herkes donebilirmis neyse siz üzülmeyin ins daha mutlu bir hayatın olur

Anlasmali olarak adliyeye gittik eski esimle be adliyenn karsisinda dilekce yazdirilacak yerler var. Dilekceyi yazip adliyeye gidip davanizi aciyorsunuz anlasmali olarak dilekce dahil toplam 500 fln tutuyor. 1 ay snrasna gun veriliyor ama isterseniz davayi actiktan snra gidip daha one alabililiyorsunuz
Dava gunu gelince de tek celsede 2 dakika da bitiyor evlilik.

Bu arada hakim babanincocugun hangi gun ve saatlerde gorecegini orada belirliyor.
Nasıl yani protokolde ekli hangi günler göreceği onu önemsemiyor mu

Hayır yarın açıcam davacı benim ve protokolde sadece haftasonları annenin yaşadığı şehirde diye ibare ekledik hakim buna rağmen kendi karar vermek ister mi

Hayır yarın açıcam davacı benim ve protokolde sadece haftasonları annenin yaşadığı şehirde diye ibare ekledik hakim buna rağmen kendi karar vermek ister mi

Hakim cocuk ıcın ne ıyı olacaksa onu goz onune alır bence. Sızın eklediğiniz Eke gore de verebilir Kendı ınsıfıyatıne gore de. Biliyorsunuz ki bosanma ve velayet cok ayrı. Oncelıklerı cocugun psikolojisi.

Hakim cocuk ıcın ne ıyı olacaksa onu goz onune alır bence. Sızın eklediğiniz Eke gore de verebilir Kendı ınsıfıyatıne gore de. Biliyorsunuz ki bosanma ve velayet cok ayrı. Oncelıklerı cocugun psikolojisi.
Çocuk zaten 1,5 aylık anne bakımına muhtaç

Çocuk zaten 1,5 aylık anne bakımına muhtaç

Velayet otomatik sizde ama bebegın ıhtıyacları ve ruhsal gelısımı hatta Bı cok sey ıcın hakim Kendı kararını verebilir. Anlasmalı davada prosodur nasıl onu bılmıyorumda. Sadece haftasonları kac saat gorebılecek saat belırttınız mı?

Back
X