• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sürecinde nafaka hk.

Zaten benim eleştirdiğim nokta dikkat ederseniz konu açması değil isteyen kurallar çerçevesinde istediği konuyu açabilir avukat dururken hiç tanımadığı insanların yorumunun avukatın önüne geçmesiydi. Alanında uzman kişi dururken kim olduğu bilinmeyen birinden görüş almanın neresi doğru asıl? Atıyorum bir ev hanımı bir bankacı dava süreci hakkında nasıl avukattan daha iyi bilebilir? Konu sahibi avukatından memnun olmayabilir veya içine sinmemiştir anlarım bunun çözümü kadınlarklübü değil başka bir avukattan danışmanlık almak olmalıydı. Dava süreci mesleki yeterlilik gerektiren bir konu. Bahsettiğiniz bölümlerde hiç konu okumadım ama burada açılıyor bazen tahlil sonucum şu yorumlar mısınız diye onu da yanlış buluyorum.
O durumdan geçmeyende yorum yapmaz hanımefendi.

Zaten benim eleştirdiğim nokta dikkat ederseniz konu açması değil isteyen kurallar çerçevesinde istediği konuyu açabilir avukat dururken hiç tanımadığı insanların yorumunun avukatın önüne geçmesiydi. Alanında uzman kişi dururken kim olduğu bilinmeyen birinden görüş almanın neresi doğru asıl? Atıyorum bir ev hanımı bir bankacı dava süreci hakkında nasıl avukattan daha iyi bilebilir? Konu sahibi avukatından memnun olmayabilir veya içine sinmemiştir anlarım bunun çözümü kadınlarklübü değil başka bir avukattan danışmanlık almak olmalıydı. Dava süreci mesleki yeterlilik gerektiren bir konu. Bahsettiğiniz bölümlerde hiç konu okumadım ama burada açılıyor bazen tahlil sonucum şu yorumlar mısınız diye onu da yanlış buluyorum.
Konu sahibi konusunu açar ve gelen cevapları süzer alacağını alır. Herkes aynı deneyimi yaşamamıştır, herkes aynı fikirde değildir tabiki. Burda amaç bir sürü farklı kişiden fikir almak, daha önce yaşamış bi insandan deneyimlerini öğrenmek olabilir.
Dediğiniz gibi tahlil sonucunu yazıp değerlendirme isteyen de var tabi ben de doğru bulmuyorum ama bir süre gebelik bölümlerinde zaman geçirdim, orda herkes deneyimlerini anlatıyordu hoşuma giden kısmı oydu.

Tabiki herkes kendi tarafından anlatıyor ne kadar inanıp güveneceğini bilmek konu sahibine düşer. Bir kişinin fikrini uzmandan önde tutmasın ama farklı fikirleri birleştirip başka bi avukata daha danışmanın yararına olacağını bilsin mesela.

Konu sahibi konusunu açar ve gelen cevapları süzer alacağını alır. Herkes aynı deneyimi yaşamamıştır, herkes aynı fikirde değildir tabiki. Burda amaç bir sürü farklı kişiden fikir almak, daha önce yaşamış bi insandan deneyimlerini öğrenmek olabilir.
Dediğiniz gibi tahlil sonucunu yazıp değerlendirme isteyen de var tabi ben de doğru bulmuyorum ama bir süre gebelik bölümlerinde zaman geçirdim, orda herkes deneyimlerini anlatıyordu hoşuma giden kısmı oydu.

Tabiki herkes kendi tarafından anlatıyor ne kadar inanıp güveneceğini bilmek konu sahibine düşer. Bir kişinin fikrini uzmandan önde tutmasın ama farklı fikirleri birleştirip başka bi avukata daha danışmanın yararına olacağını bilsin mesela.

Aynı şeyi söylüyoruz o zaman sizinle. Alıntılayıp katılmıyorum yazmışsınız ama orasını anlamadım

Avukatimla görüştüm eylül ayinda görülür dedi malesef. Tedbir nafakasi yazdi avukat ama o ne zaman veriliyor ?
W white chochlate senin konunda sorular soruyorum hakkini helal et
Cevap vermese bile, dilekçeler aşaması sonrası, İnşaAllah hemen adli tatil olmadan ilk duruşma görülür

Avukatimla görüştüm eylül ayinda görülür dedi malesef. Tedbir nafakasi yazdi avukat ama o ne zaman veriliyor ?
W white chochlate senin konunda sorular soruyorum hakkini helal et
Hakkınızda hayırlısı olsun. Çok zor çekişmeli boşanma davası. İnsan psikolojik olarak yıpranıyor. Yalanlar, iftiralar, yalancı şahitler...

Tedbir nafakası Eylül ayına kadar bağlanmazsa, ihtiyaçlarınızı karşılayacak mı baba?

Hakkınızda hayırlısı olsun. Çok zor çekişmeli boşanma davası. İnsan psikolojik olarak yıpranıyor. Yalanlar, iftiralar, yalancı şahitler...

Tedbir nafakası Eylül ayına kadar bağlanmazsa, ihtiyaçlarınızı karşılayacak mı baba?
Daha 1 kuruş para vermedi kızıma. Istemedim de zaten ama vermesi gerekirdi. Dün kızımı çarşıya götürdü. Kiyafet ayakkabi vs alır diye ummuştum ama 2 oyuncak almış döner yedirmiş getirdi.

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun . Çok yalancı bi insan zaten mahkemede çirkeflik moduna geçerse eminim ki çok zorlanacağım.

Avukatınız çok açıklayıcı konuşmuş aslında. Onun cevabını yeterli bulmayıp veya inanmayıp burdan hiç tanımadığınız yetkinliğinin ne olduğunu bilmediğiniz insanların cevabına mı inanacaksınız?
Dava günü gelmeden nafaka almaya başlayanları duydum, doğruluk payını araştırıyorum kendimce. Bu yoldan geçenler varsa bilgilerini, tecrübelerini paylaşırlar. Geçmeyenler de muhalefet olmazlar sizin gibi. İnanıp inanmamakta bana kalmış size dert olmasın, iyi günler.

Olması gereken de o aslında. Sonuçta dava sürecine kadar giderler, ihtiyaçlar devam ediyor. Dilekçeyi ancak ekonomik araştırma yapıldıktan sonra verebileceğimizi söyledi.
Ben davayı açtığım günün ertesi günü nafaka bağlandı. Avukat nasıl en erken Eylül gibi bağlanır diyebiliyor?
Usülüne uygun bir dilekçe verilse, hemen bağlanması lazım

Daha 1 kuruş para vermedi kızıma. Istemedim de zaten ama vermesi gerekirdi. Dün kızımı çarşıya götürdü. Kiyafet ayakkabi vs alır diye ummuştum ama 2 oyuncak almış döner yedirmiş getirdi.

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun . Çok yalancı bi insan zaten mahkemede çirkeflik moduna geçerse eminim ki çok zorlanacağım.
aynı şeyler yaşadıklarımız. Benimki de bebeğimize 1 kuruş vermedi. Mahkeme nafakaya hükmedene kadar da vermez. Kendisi benim yiyeceğimi düşünüyor nafakaya öyle bakıyor çünkü.

Davadan 5 ay sonra bağlandi cekismeli idi lakin iki kisi icin 1500 tl idi maasi iyi olmasina ragmen toplu yaitirdi 5 aylik sonradan. ama en kısa surede düzeninizi kurun cocuk kac yasinda .nafaka miktari size yetmeyecek

Dava günü gelmeden nafaka almaya başlayanları duydum, doğruluk payını araştırıyorum kendimce. Bu yoldan geçenler varsa bilgilerini, tecrübelerini paylaşırlar. Geçmeyenler de muhalefet olmazlar sizin gibi. İnanıp inanmamakta bana kalmış size dert olmasın, iyi günler.

Neden bana dert olsun iyi misiniz siz bu nasıl bir üslup? Muhalefet olduğumu da hiç düşünmüyorum. Ben ne yazmışım siz ne cevap vermişsiniz. Eşim avukat az önce arayıp sordum sizin için ama şu tavrınızdan sonra paylaşmaktan vazgeçtim. Kolay gelsin size, bu yoldan geçen insanlardan öğrenirsiniz artık. İyi günler

aynı şeyler yaşadıklarımız. Benimki de bebeğimize 1 kuruş vermedi. Mahkeme nafakaya hükmedene kadar da vermez. Kendisi benim yiyeceğimi düşünüyor nafakaya öyle bakıyor çünkü.
Yazın ben tatillere gidermişim nafaka parasıyla öyle diyor😅
Nafaka istemi de suanlik 3000 tl onu da düşürmezse tabi. Ye ye bitmez:KK70:

Merhabalar hanımlar. Çok uzatmadan direkt konuya gireyim. Şu an boşanma davasını açalı 1 ay oldu, ancak karşı taraf 1 kuruş bile bebeğin masraflarına katkı bulunmuyor. Avukatım çekişmeli olduğu için en erken Eylül Ekim ayına gün verilir dedi. Mahkeme zamanına kadar da nafaka bağlanmayacağını söyledi. Dava gününe kadar sosyal ekonomik durum araştırması yapılırsa ara dilekçe ile talep ederiz dedi. Ben şu an ailemin yanındayım idare ediyorum şükür ama bir başıma da kalabilirdim geçimimi sağlayamayabilirdim. Bu durumda nafakaya ihtiyacım olacaktı ki şu anda var. Bebeğim küçük olduğu için çalışamıyorum da. Sormak istediğim illa ki mahkeme zamanını mı beklememiz gerekiyor öncesinde bağlanma gibi bir durum yok mu? Bilenler bilgi verirse çok sevinirim.

Back
X