Boşanma sürecindeki bunalım halı ne kadar sürüyor

aasd

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2023
61
16
8
34
3 aydır annemlerdeyim ama boşanma sürem çok zor geçiyor siz nasıl atlattınız ? Kimseyle görüşmek istemiyorum dışarı çıkmıyorum iş haricinde

Niye hayatı kaciriyorsun ? Kimse boşanmak için evlenmiyor da bosandigina göre iyi bir evlilik degildi. Bir silkelen kendine gel ve hayatını yaşa.

Evlenmek kadar boşanmakta doğal bir durum. Şu boşanma olayına dünya sonuymuş gibi davranmıyor.

Kendinizi tekrardan iyi hissedeceginiz gün gelecek, o güne kadar suan hissettiginiz duygularla depresyonun dibine kadar gidebilirsiniz, problem yok, her duygu yasanmali..

Guclu durmaya, telkin edilmeye ihtiyaciniz yok bu süreçte.
Tabiki boşanmak yaralayici/sarsici oluyor, herkes ayni guclukle atlatacak degil. Ben, bosanmakta dogal uzulmeyin vs demiyorum, doğal ama bu surec bunun düşünülmesi gereken bir süreç değil.

Hangi duyguda iseniz, sonuna kadar yasayip bitirin.

Üç dört ay daha bunalım devam eder, yeni biri olursa sonrasında hayatinda aklina bile gelmez, acıyor ama yapacak bir şey yok
Ben bosanmadim hatta evlenmedim de hiç ama böyledir bu, bekleyen üzülür devam eden unutur

Resmi olarak boşandıktan sonra 6 ay kadar devam ediyor..Boşanma sürecindeki o dilekçeler falan uzun sürse de yıpratıyor,Resmi olarak bitmesi biraz daha rahatlatiyor

Bu tamamen sizinle ilişkili bir durum. 1 ayda süreci atlatan da var 5 yıl da atlatamayan da. Atlatamayan kişi çok yakınım mesela onun için şunu diyebilirim. Herkesi suçlamaktan kendini toparlamaya hayatına ivme kazandırmaya hali kalmadı. Boşanan insanların mutlaka terapi alması gerektiğini düşünüyorum, süreci daha iyi analiz edip ileride ilişkilerinde sorun yaşamamaları adına. (Maddi imkan yeterli değilse il sağlık müdürlükleri, hastaneler, belediyeler hatta bazı şehirlerde dernekler de bile danışmanlık hizmetleri veriliyor.)

En basit ayrılık acısı bile 6 ay sürüyor acınızı yaşayın ertelemeyin ki bu sire çabuk dolsun önce dibe vuracaksın sonra iyileşeceksin hatta daha da iyi olduğunu göreceksin iyi ki diyeceksin

Bosanma bir başarısızlık degil öncelikle bunu kabul ederek başlayın.sonra hislerinizi dibine kadar yaşasın.kimseye açıklamada bulunmayın kendini zi anlatmayın.
Resmi olarak tamamen bittiğinde Hem acin ivme kazanıyor hemde rahatlıyorsun..eğer çocuk yoksa çocuk varsa biraz daha sancılı o yuzden dedjm,çocuk yoksa kendini yeniden buluyorsun seviyorsun taptaze gonca gül gibi tekrar açıyor sun.

Ben psikologa artk gecmesi gerekmiyor mu diye sordugumda yasadklarımı hafife aldıgımı bunun şu sürede geçer diye bi zamanı olmadıgını söylemişti. Ama bunun geçmesini istemeniz bile iyileşmeye basladıgnızı gösterir.
Son geldiğim durumda gelinlikle fotoöu gördüğümde ben niye gelinlik giymişim ya demiştim evlendiğimi bile unutmustum.

Daha cok erken kendinize yüklenmeyin çalısıyor olmanız büyük avantaj 6 aydan sonra daha az acı cekmeye basladıgınızı kendinizde farkedeceksiniz. Cektiğiniz acının sevebi sadece bosanmakta değil bi kere düzeniniz değişiyor cevreniz hersey bu bile başedebilmesi zor bişey

Boşanmayı hayattaki diğer acılarla mukayese edin.Bi defter alın .Bir tarafa boşa giden sevgim emeklerim düğünüm vs yazın Diğer tarafa kanser kör olmak yatalak kalmak evlat acısı vs vs yazın.Kisiden kişiye maddi duruma çocuk olup olmadığı ve çocuk sayısına.Birde kadının kendine verdiği değere göre değişir bu yaš süresi.Kimi kocasız yapamaz kiminin güveni yoktur kimi çok dram sever kiminin başka amacı yoktur.Kimi içinse daha kolaydır mesela derki sadece boşandım yüzüme kezzap atıp da boşanmadım ya .Bide çevre onemli kadının genine illa evli olmalı ayrılmamali zinhar evlilik surunmektir çakılı bir mod işlen diyse o kadın yaşayan ölüye zombiye dönüyor.Yani size bağlı bakış açınıza bağlı kalp kadar beyninizde calisiyormu tamamen buna bağlı

Acı çekmeyin demiyorum.Uzun süre acı çekmek hem hastalıklara davetiye çıkarmak hemde o acının iyice derine işleyip beyin fonksiyonlarini bozması demek.6 ay normali diyorlar.Uzamamasi daha iyi yoksa anksiyete panik atak vs vs bir dolu sonucu olur o acının.Ben uzun süre acı çekenlerin özellikle boşandıktan sonra iyi olduklarında o zamana çok pişman olduklarını gördüm.Devam etmek zorundasınız hayat bu ilk tümsek de düşüp düştüğümüz yerde kalmayacağız nasilki gece gündüzü takip ediyorsa sizde bu geceden gündüze yol alacaksiniz

Çocuk etmeni de var çoğu kişi bunada üzülür bu biraz daha uzatır.Cocuklarda tutkal görevi görmez.Yani ayakkabı yirtildiysa o ayakkabıyla yol yürünmüyor.Diken taş batıyor hep kanıyor.Evlilige böyle bakıyorum.Sağlam yol arkadasi yoksa finish çizgisine ulaşmak mümkün değil.Cehennemi niye bu dünyada yaşayalım.İyi evlilik cennettir.

ablam bosanmayi bir türlü hazmedemeyen biriydi. çok çok acı çekti çok yıprandı, ailecek bizi de yıprattı. aldatılmış biriydi ama bunu uzunca bir süre bizden bile sakladı. bizler için de oldukça sancılı bir dönemdi. hiçbir zaman tam anlamıyla unutmadı hep aklindaydi zaman zaman görüştü vs vs vs ve ayrıldıktan sanıyorum 14 sene sonra beyin kanaması geçirdi. bundaki en büyük etken bizce boşandıktan sonra kendini bosvermesi, borca batması, sonsuz sigara tüketimi ve ailem bilmemesine karşı alkol alması... 8 ay kendinsinden habersiz yaşadı. ne aklı başındaydı yani bilinç yoktu ne yediğinden ne altından ne hayattan. demem o ki kendini de bitirdi bizi de. üzmeyin kendinizi. biz ablamı teselli edemedik asiydi, siz yapmayın. bu hayattaki en değerli kişi sizsiniz. ne kendinizi üzün ne de ailenizi. güzellikler dilerim ve bu dönemi gevirmek için çabalamanizi... sevgiler

Bir kaç gün burukluk yaşadım ama geçti. Kendimi kapatmadım en flörtöz dönemim o dönem diyebilirim. Seviyeli bir şekilde kimse ile bir ilişkiye başlamadan bol bol sohbet ettim,flörtleştim. Hala genç ve güzel olduğumu idrak ettim sayelerinde kompliman aldım kendime şöyle bir baktım aynada hala formundasın fıstık gibisin Allah kahretmesin seni dedim.

Kendimi dinamik hissettim üstümden ölü toprağını attım o dönem 2 eşimle tanıştım evlendim.

Hiç mi duygusal insan değilim? Duygusalım hassasım. Ama kişiden kişiye değişebilir kimisi acıların kadını gibi bok gibi kocasını baş tacı yapar hayatım bitti sanır,kimisi boşanma kağıda imza atarken soğukkanlılıkla kafasında kalbinde bitirir ve nefes alır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…