Boşanma sürecindeyim eşim onun istedigi yerde oturmami istiyor bu normalmi?

eskudo

mucizem lutfen benimle kal
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.231
609
123
Oncelikle merhaba ben 9 senelik evli ikide cocuk sahibiyim.esimle her cocuktan sonra koptuk bir senedirde esimden sebep senden sogudum istemiyorum gibi seyler soyledi ben duzeltme Yoluna gittim olmadi yanasmadi..geldik bugune artik ikimizde istemiyoruz karar verdik ayrilicaz ama benim babam sehir disinda 5-6 saatlik uzak bir sehirde ve ben onun yaninda yasamak istiyorum fakat esim ve ailesi benim babamin istanbulda kirada evi var orda oturmami istiyorlar cocuklari goruruz diye..simdi soruyorum bosanma surecinde esin diger esten cocuklari goremem diye orda yada burda otur diye bir istegi olabilirmi bu normalmi? Mahkeme bu duruma ne der..eger yakinda oturmazsan cekismeliye doner cocuklardan birinin velayetini isterim diyor..ne yapmaliyim basindan boyle birsey gecen varmi litfen yazin

Babanız evinde oturmaniza rıza gösterecek mi bakalım.,.?

Eşiniz bencil bir adam. Madem çocuklarına çok hevesli tutsun bir ev versin kirasını.

Sizin babanizin evine güvenerek mi boşanmak istedi. Adama bak....
Babamin ordan bir geliri neden kesilsin sehir disinda yasiyor gel benimle burda yasa diyor.esim orasi yazlik yer orda olmaz ben her zmn gelip goremem diyor şaka gibi işi zora sokuyor yani klasik erkeklerin Yaptigi hemen cocuk uzerinden intikam

Yasal hakkınızı avukattan sorarak öğrenin. Böyle bir isteğinin olduğunu sanmıyorum, siz İstanbul’da mısınız şu an? Eğer İstanbul’da iseniz evden çıkmayın, kirayı ödesin o zaman. Çocukları görmel istemesi normal karşılanabilir. Ama bir yandan da çocukların okulları vs babanızla beraberken küçük yerde daha kolay halledilir, babanızın evini hesap etmesi hiç hoş olmamış. Manipülasyona izin vermeyin, hayatınıza böyle karışması sizi kısıtlar. Çocuklar zaten küçükse anneye verilir, isterse istesin. Bir de çocukların birini istemek ne demek? Sofie’s Choice gibi...

Çok komik yaa 😑😑
Hem senden soğudum, boşanmak istiyorum diyecek hem de nerede oturacağına karar verecek. Beyefendinin istediğini yapmazsan da seni tehdit edecek. O bir çocuğun velayetini istemiş ya bence ikisininkini de vermeyi teklif et. Madem bu kadar çok biliyorsun al çocuklarına kendin bak de. :bicak::bicak:

E babanın kesilen kira bedeli ne olacak? Adam durduk yere en az bin liralık gelirinden olacak yani paşa için. Ne yapsın bu yaşında, taş mı yesin??
Ben babanın evine gitmen taraftarıyım. Boşanan babaları da görüyoruz, çok azı çocuğu verilen gününde alıyor - vakitlice güzel ve tam babalık yapiyor. Ama büyük bir çoğunluğu (en azından benim çevremde böyle ( yaz tatilinde birkaç haftalığına alıyorlar çocukları... Sizin eşinizin babalığı güzel mi?
Çocuklarına zaman ayırır mi?
Yarın bekarlik hayatına alışınca ya da gönlü başkasına kayinca çocukları ihmal eder mi?
Eğer cocuklarina vakit ayıran iyi bir babaysa İstanbul'da kalmayı düşünebilirsin.ama Şam babasiysa boşver, kendine düşün

Hukuksal olarak bilgim yok lakin kesinlikle onun dedigine uymayin baba ocağı en iyisi.Ki hukuk olarakta baska sehire gitmenize karisamaz diye tahmin ediyorum.Cocuklarida anneye verir devlet bence.

Cocuklarini yakınında istemesini anlarim ama evi kendisi tutsun, kirasini odesin.. Sakın babanin evine girip boyle tipler yuzunden adamin ek gelirinden olmasina izin verme.. Çocuklarına cok duskun ise versin kiralarini.. Velayeti alirim diyeni o zaman görelim bi..
Ayrica, bence bu sekilde tehdit ettiğinde korktugunu belli etme kesinlikle, alabilirsin sonucta babasisin filan de..

Oncelikle merhaba ben 9 senelik evli ikide cocuk sahibiyim.esimle her cocuktan sonra koptuk bir senedirde esimden sebep senden sogudum istemiyorum gibi seyler soyledi ben duzeltme Yoluna gittim olmadi yanasmadi..geldik bugune artik ikimizde istemiyoruz karar verdik ayrilicaz ama benim babam sehir disinda 5-6 saatlik uzak bir sehirde ve ben onun yaninda yasamak istiyorum fakat esim ve ailesi benim babamin istanbulda kirada evi var orda oturmami istiyorlar cocuklari goruruz diye..simdi soruyorum bosanma surecinde esin diger esten cocuklari goremem diye orda yada burda otur diye bir istegi olabilirmi bu normalmi? Mahkeme bu duruma ne der..eger yakinda oturmazsan cekismeliye doner cocuklardan birinin velayetini isterim diyor..ne yapmaliyim basindan boyle birsey gecen varmi litfen yazin
yakın zamanda evlilik (başkasıyla) düşünmüyorsanız ve de oturtacağı evin nafakasını da karşılayacaksa, bence gayet güzel teklif. özellikle çocuklar için bu şartlarda on numara bile sayılabilir.

yalnız; sizi(çocukları kast etmiyorum) ara ara ''ziyaret etmek'' isteyebilir gibi bir hisse kapıldım. bunu en baştan netleştirin.

Bu cogu insanin basina gelen bir olay. Ama sizin eski esiniz cok akilli ve kurnaz. Kira vermeyecegini bildigi icin nafakayida dusuk istemeni saglayacak bu sekilde. Sana tavsiyem o sana blorf yapiyor cocuklardan irinide asla alamaz. Madem seni istemiyor sende evet cekisleiye gitsin diyeceksin. Bak nasil tutusuyor. Ben asla anlamiyorm burda bazi kadinlar babasini kocasinin ayagina atiyor. Sozum size degil ama ben 40 kocayi babami ayagina kurban ederim. En kotude olsa baba babadir. O adam etiyle tirnagiyla yapmis calismis bir ev almis kirasiyla geciniyor cakalin yaptgina bak

Eşin çok uyanık, hem ayrılacak kendi hayatını yaşayacak hem de yakında otur çocukları istediğim zaman göreyim diyor. O zaman bir zahmet kiranı o ödesin. Çocukları alamaz merak etme, boşandıktan sonda istediğin şehirde yaşayabilirsin. Çekişmeliye dönerse dönsün, acelen yok nasıl olsa.

Çocuklardan hangisini seçeceğime karar vermişmi paşam yoksa kura yöntemiylemi belirleyecekmiş. Babanızın evinde oturmanızı istiyormuş demek, olur tabii babanıza her ay kirayı otomatik talimatı ile yollarsa neden olmasın dimi. Babanızıda yanınıza alır o evde yaşabilirsiniz mesela. Diğer evinide kiraya verir 1 ken 2 i kira geliri olur.
İnşallah hukuki açıdan başka şehire taşınmanızda sıkıntı yoktur çünkü eşiniz kendini uyanık sanan aslında safın teki.

Normal değil tabiki. Onu ilgilendirmez. Kadın nerde yaşamak isterse ki genelde aile evine dönme olur bu , orada yaşar. Gidip görmek yada görmemek onun tercihi.
Çocuklar ne olursa olsun annede kalıyor. Benim kuzenimin eşi 3-5 ay psikolojik problemleri nedeniyle hastanede yatmış insan ona rağmen annede kalıyor çocuk. Demem o ki çok uç noktada bile anneye veriyorken sizi bu şekilde sindirmesine izin vermeyin. Babanızında gelirini bu adam için kesmeyin.
Hemen bir avukat tutun o size zaten ne yapmanız gerektiğini anlatır yolunuzu çizer.

Hiç de zorunda değilsiniz, sabıkalı veya uygunsuz yaşam tarzı olan biri değilseniz eşiniz çocuğun velayetini falan alamaz. Rica etmek başka, oturmadan çocuğun velayetini isterim demek başka. Tek başınıza onun yakınında olucaksinix, gelip gelip sizi rahatsız etmeyeceği hayatınıza karismayacagi ne malum?

9 yıllık evliyim dediğinize göre en büyük çocuğunuz en fazla 8 yaşında diye fikir yürütüyorum. Bu durumda çocukların velayetini alamaz.

Sizin veya çocuklarınızın yaşayacağı yeri seçme hakkı kanuni olarak size ait. İsterseniz yurtdışına da yerleşebilirsiniz.

Babaları başka ilden iş teklifi alsa oraya mı taşınacaksınız? Çocuğunu görmek isteyen her koşulda görür zaten. Siz bakmayın aynı şehirde olursak sık sık görürüm, sana destek olurum dediğine. Boşandıktan sonra öyle olmuyor. Hele ki hayatına başka bir kadın girerse çok ağlarsınız neden babamın yanına gitmedim diye.

Oh adamdaki rahatlığa bak ne güzel hayat
Hem soğudum bilmem ne diye ortada sağlam bir gerekçe bile olmadan boşan
Hem kadının babasının evine yerleşmesini iste, göremem edemem bahanesiyle

Konuyu ilk okuyunca kendi evleri var, orada oturmanızı istiyorlar sandım şaka gibi

Tabii kendiniz ve çocuklarınız için neyi uygun görüyorsanız onu yapın, onun lafına bakmayın
Çocuğunu görmek isteyen adam fizana olsa gelir
Kaldırsın poposunu bi zahmet

Kesinlikle öyle bir şey yapmayın, eğer öyle bir isteği varsa nafakada kira bedeli kadar bir fazladan para versin ya da size bir ev alsın. İki gün sonra babanızla ters düşseniz ya da kardeşleriniz falan tepki gösterseler ne olacak. Kimsenin keyfi için böyle bir fedakarlık yapmayın. Eşinizin keyfi için babanız neden fedakarlık yapsın.

Back
X