- 12 Şubat 2022
- 527
- 521
- 23
- 24
- Konu Sahibi yedundjdns
-
Etrafınızdaki insanlar belki size söylemiyordur ama bir çok insan psikolojik tedavi içine girmek durumunda. Memurluğa engel bir şey değil. Ruhunuz iyi olmadığı müddetçe ne sınav ne iş hayatı ne normal hayatımız konforlu olmayacak. İhtiyaç hissediyorsanız asla geciktirmeyin.
Haklısınız bu konuda beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.Biran önce destek alacağım bu şekilde yaşayamam,artık mutlu olmayı özledim,bu ruh halinden biran önce çıkmak istiyorum.Etrafınızdaki insanlar belki size söylemiyordur ama bir çok insan psikolojik tedavi içine girmek durumunda. Memurluğa engel bir şey değil. Ruhunuz iyi olmadığı müddetçe ne sınav ne iş hayatı ne normal hayatımız konforlu olmayacak. İhtiyaç hissediyorsanız asla geciktirmeyin.
Haklısınız.Yaşım 21 be yaşadığım şeyler hiç kolay değil belkide boşanmak bu kadar zor gelmiyordur bana yaşattığım kötü şeyler bana zor geliyor ve atlatamıyorum.Buraya yazma gereği duydum çünkü bazı insanlar sorun olabilir dedi .Bende korktum tabi ama sağlık kadar önemli bir şey yok bunu çok iyi biliyorum ve dediğiniz gibi biran önce aksatmadan tedavi olacağım.Olur tabii. Memurlar muhteşem insanlar tüm sorunlarını kendileri hallediyorlar.
Yaşınızı evlendiğiniz için biraz büyüktür diye düşünüp yorum yaptım ama dediğiniz çok mantıksız. Uyku problemim varsa onun için de giderim daha ağırı veya daha hafifi için de…
Etiketlemek eskilerde kalmış aşalım bence bunları artık.
Boşanmak da çok zordur eminim anlatmak istiyorsanız daha kolay atlatmak için yardım almak istiyorsanız hiç durmayın gidin.
Böyle zor dönemde bir de böyle şeyler düşünmeyin derim.
Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?
Boşanma aşaması gerçekten zor bir süreç ve o evlilikte kötü şeyler yaşanmışsa 2 kat daha zordur.Bende almaya kararlıyım.Tek başıma atlatmakta zorlanıyorum.Mesajınız beni çok aydınlattı.Peki siz tedavi aşamasında ilaç kullandınız mı?ilaç gerçekten etki ediyor mu?Ben memur değilim ama boşanma süreci bittikten sonra destek aldım ve gerçekten iyi geldi.
Eğer yardım almasaydim çok uzun süre toparlayamazdim diye düşünüyorum.
Ki 2 sene terapi görmüşken zorlandim.
Kendinizi daha iyi tanırsınız ihtiyaç duyuyorsanız destek alın.
TamamAnlatayım dur geliyorum
Öncelikle çok teşekkür ederim mesajınız için.Beni aydınlattınız.Bazı insanlar kafamı karştırdı bende kararsız kaldım ama iyiki buraya yazdım.Biran önce tedavime başalayağım inşallahAnlatayım dur geliyorum. Geldim. Ben KPSS zamanı ondan öncesi sular seller gibi gittim devlet hastanesine psikiyatriye e para yok bilinçsizce gittim deva olur diye. Neyse atandıktan sonra sağlık raporu istiyorlar heyet raporu aldım tek tel tüm branşları gezdim. Çünkü her türlü iklim şartında görev yapabilir raporu gibi bişi istediler Psikiyatriye de gittim tabi . Kadın depresyon yazdı geçti rapora. Çünkü cidden depresyon.
Ben dümdüz memur olduğum için direk imzaladılar geçtiler. Hiçte önüme çıkmadı. Ne diyecekler evet bı depresyona girmiş almayalım mı. Atandıktan sonra müdürüm açık açık psikiyatri ilacımı içtim keyfim yerinde derdi.
Ha şöyle bişi var işe başladıktan sonra özel dışında gitmedim. Bir şey olacağından değil ama gitmem
Ben başka nedenle gittim ama özele gittim sıra beklememek için. Eğer imkan varsa öyle yapılmalı bence. İlaç veriyorsa da çatır çatır görünüyor ki verdi.Boşanma aşaması gerçekten zor bir süreç ve o evlilikte kötü şeyler yaşanmışsa 2 kat daha zordur.Bende almaya kararlıyım.Tek başıma atlatmakta zorlanıyorum.Mesajınız beni çok aydınlattı.Peki siz tedavi aşamasında ilaç kullandınız mı?ilaç gerçekten etki ediyor mu?
Yeni bir sayfa açmak,doğru kararlar vermek,tekrar mutlu ve huzurlu olmak için kesinlikle tedavi olacağım.Tek başıma zorlanıyorum ve yaralarımı iyileştiremiyorum umarım bu destek bana ve geleceğime yardımcı olur.Çok teşekkür ederimHiç birsey olmaz. Düzgün bir başlangıç başarılı bir eğitim hayatı için lütfen tedavi olun kendinizi buna mecbur etmeyin. Çok gençsiniz destek alırsanız hayata dair hersey canlanır umut hayaller tek başınıza bu yükü sirtiniza almayin
Şuan yaşadığım yerde ne yazık ki özel yok hatta telefondan online terapi almayı düşündüm ama fayda eder mi diye düşündüm be kararsız kaldım.Sağlık çok önemli bunun farkındayım.Umarım bu desteğin faydasını en yakın zamanda görebilirim inanın artık mutlu olmayı gülmeyi unuttum.Ben başka nedenle gittim ama özele gittim sıra beklememek için. Eğer imkan varsa öyle yapılmalı bence. İlaç veriyorsa da çatır çatır görünüyor ki verdi.
İlaç mı etki ediyor yoksa bir şey içiyorum bana iyi gelmeli mi diyorsun bilmiyorum ama ilk haftadan etki etti bana.
Bana sormadınız ama cevap vereyim dedim.
Ben uyku problemi çekiyordum mesela ilk gittiğimde ki bu benim kişisel olaylarımdan da olabilir işyerinden yaşadığım olaylardan da ne fark eder.
Belki yakınım ayrıldı bu dünyadan alışamadım, dayanamadım öyle gittim ya da ne fark eder.
İşimi etkilemedikten sonra.
Yeni bir sayfa açmak,doğru kararlar vermek,tekrar mutlu ve huzurlu olmak için kesinlikle tedavi olacağım.Tek başıma zorlanıyorum ve yaralarımı iyileştiremiyorum umarım bu destek bana ve geleceğime yardımcı olur.Çok teşekkür ederim
Bu ilaç içenler memur olamıyor söylentisi uzun yıllardır var. O yüzden sizi anlıyorum. Daha önceden bu söylentiden gittiğim psikiyatra bahsetmiştim. Psikiyatri ilacı içen tonla doktor, savcı vs. olduğundan bahsetmişti. Ama mesela komiser bir yakınım var. O, polislik, askerlik alımlarında bu tarz ilaç kullananların alınmadığını söyledi ama ben onun yalancısıyım ne kadar doğru bilemiyorum. Bir de şöyle bir şey var, işe alımlarda engel teşkil etse de mesela depresyon için kullanılan bir ilacın engel olacağını sanmam. "Aa, şu tarihte depresyona girip ilaç kullanmışsın. Keşke ölseydin seni işe alamayız." demezler mantıken. Ama mesela kişi şizofreni falansa yani böyle bir hastalığı varsa ve bu doğrultuda ilaç kullanmışsa o engel olabilir. Ve henüz üniversite sınavını kazanmamışsınız. Daha kazanacaksınız, dört beş yıl okuyacaksınız sonra Kpss 'ye girip atanacaksınız falan... Çok erken değil mi bu düşünceler için? Ben de durup dururken geleceği kontrol altına almaya çalışıyorum hasta gibi bazen ama siz on yıl sonra ki minik bir ayrıntıyı çok ciddiye almışsınız.Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?
Mesajınız beni baya motive etti.Şuan destek alma konusunda ne kadar geç kaldığımı fark ettim.neyseki geç olsunda güç olmasın.Evet haklısınız polislikte be askeri alımlarda sıkıntı oluyor ama diğer memeuriyetlerde olmuyor diye duydum.Çok haklısınız öyle bir şey olsa memur bulunmazÇok iyi gelecektir. Bende dönem dönem destek aldim okurken de gitmiştim hatta meşhur klinigin Ankara şubesinde tedavi gördüm şehir değiştirdikten sonra da ara ara telefon ile görüştük çok güzel bir insandı ben o zaman 23lerdeydim ve soğukkanlı kalmayı fevri olmamayı o zamanlar o doktor ile çözdüm
Memuriyet için değil de mesela mit jitem gibi kurumlarda belki etkisi olabilir bence bu görüş degise değişe o hale gelmiş
Yoksa memur bulamazlar yahu
Evet bende bu karışıklık için buraya yazmak istedim ve birçok insan sizde dahil aydınlattınız beni çok teşekkür ederim.Haklısınız belki çok ince ve detaylı düşünüyorum.Daha yaşarsam önümde koca yıllar var bakalım öncelikle tedavimi görüp ayağa kalkmak zorundayım.Sonrası kolay.İnşallah etkisini hemen görürüm.Biran önce toparlanmak ve önüme bakmak istiyorum.yaşadığım kötü şeyleri unutmak istiyorum.Bu ilaç içenler memur olamıyor söylentisi uzun yıllardır var. O yüzden sizi anlıyorum. Daha önceden bu söylentiden gittiğim psikiyatra bahsetmiştim. Psikiyatri ilacı içen tonla doktor, savcı vs. olduğundan bahsetmişti. Ama mesela komiser bir yakınım var. O, polislik, askerlik alımlarında bu tarz ilaç kullananların alınmadığını söyledi ama ben onun yalancısıyım ne kadar doğru bilemiyorum. Bir de şöyle bir şey var, işe alımlarda engel teşkil etse de mesela depresyon için kullanılan bir ilacın engel olacağını sanmam. "Aa, şu tarihte depresyona girip ilaç kullanmışsın. Keşke ölseydin seni işe alamayız." demezler mantıken. Ama mesela kişi şizofreni falansa yani böyle bir hastalığı varsa ve bu doğrultuda ilaç kullanmışsa o engel olabilir. Ve henüz üniversite sınavını kazanmamışsınız. Daha kazanacaksınız, dört beş yıl okuyacaksınız sonra Kpss 'ye girip atanacaksınız falan... Çok erken değil mi bu düşünceler için? Ben de durup dururken geleceği kontrol altına almaya çalışıyorum hasta gibi bazen ama siz on yıl sonra ki minik bir ayrıntıyı çok ciddiye almışsınız.
Hem zor bir evlilik hem zor ayrılma süreci yaşadım.Boşanma aşaması gerçekten zor bir süreç ve o evlilikte kötü şeyler yaşanmışsa 2 kat daha zordur.Bende almaya kararlıyım.Tek başıma atlatmakta zorlanıyorum.Mesajınız beni çok aydınlattı.Peki siz tedavi aşamasında ilaç kullandınız mı?ilaç gerçekten etki ediyor mu?
Ben doktorum, antidepresan kullandım, ve hala memurum.Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?