- 23 Ocak 2019
- 684
- 1.033
- 63
- Konu Sahibi yedundjdns
-
Tedavi oldunuz mu? Ben ilaç kullanıyorum şu an 2 ay oldu ritaline kullanıyorumbenim de
Ben de memurum.psikoloğa gitsen sorun olmaz da akıl sağlığı rapaoru alırken sorun oluyor ilaç kullanıyorsan.sisitemden çıkıyor çünkü. Ben rapor alırken ilacı daha yeni bırakmıştım.doktor sorun çıkaracak gibiydi. Bırakmış olunca Allahtan atlattım.hiç takmayan doktor da olabilir bilmiyorum.Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?
Bana diyorlardı az daha.bırakmış olunca ucuz atlattım.gerçi başka doktor seçeneği de olabilirdi. Doktordan doktora fark var. Haaa bir de atandıktan sonra istediğini kullan bakan olmaz, kızın dediği rapor alırken.Bu ilaç içenler memur olamıyor söylentisi uzun yıllardır var. O yüzden sizi anlıyorum. Daha önceden bu söylentiden gittiğim psikiyatra bahsetmiştim. Psikiyatri ilacı içen tonla doktor, savcı vs. olduğundan bahsetmişti. Ama mesela komiser bir yakınım var. O, polislik, askerlik alımlarında bu tarz ilaç kullananların alınmadığını söyledi ama ben onun yalancısıyım ne kadar doğru bilemiyorum. Bir de şöyle bir şey var, işe alımlarda engel teşkil etse de mesela depresyon için kullanılan bir ilacın engel olacağını sanmam. "Aa, şu tarihte depresyona girip ilaç kullanmışsın. Keşke ölseydin seni işe alamayız." demezler mantıken. Ama mesela kişi şizofreni falansa yani böyle bir hastalığı varsa ve bu doğrultuda ilaç kullanmışsa o engel olabilir. Ve henüz üniversite sınavını kazanmamışsınız. Daha kazanacaksınız, dört beş yıl okuyacaksınız sonra Kpss 'ye girip atanacaksınız falan... Çok erken değil mi bu düşünceler için? Ben de durup dururken geleceği kontrol altına almaya çalışıyorum hasta gibi bazen ama siz on yıl sonra ki minik bir ayrıntıyı çok ciddiye almışsınız.
Olmaz merak etmeyin, memurların en az yarısı antidepresan kullanıyor, psikiyatriden rapor alıp işe gelmeyen de çok var, polis-asker vs olmak düşünceniz yoksa sıkıntı yaşamazsınız.Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?
Ne okumak istiyorsunuz?Evet bende bu karışıklık için buraya yazmak istedim ve birçok insan sizde dahil aydınlattınız beni çok teşekkür ederim.Haklısınız belki çok ince ve detaylı düşünüyorum.Daha yaşarsam önümde koca yıllar var bakalım öncelikle tedavimi görüp ayağa kalkmak zorundayım.Sonrası kolay.İnşallah etkisini hemen görürüm.Biran önce toparlanmak ve önüme bakmak istiyorum.yaşadığım kötü şeyleri unutmak istiyorum.
Gerçekten Haklısınız çağımızın ihtiyaçı haline geldi.Ve sağlık önemli bunun için önlem alınmalı.Ben süreci tek başıma atlatamıyorum belkide çok zor şeyler yaşadığım içindir.Bende ilaç kullanmak istiyorum umarım doktor yazar.Bendede uyku sorunu var asla uyuyamıyorumPsikoloğa gitmiş ama bu sebeple memur olamamış birini hiç duymadım. Çağımızın ihtiyacı haline geldi.
İlaç iLe ilgili soru da sormuşsunuz.
Bende anksiyete hastayım. Atlatamadığım aile travmalarım oldu. 3 sene doktora gittim.
Çok iyi geldi. Tabi başka değişik yöntemler de denedim. Fakat şuan en iyi gelen ilaç kullanmak.
Diğer türlü kötü oluyorum. Uyuyamıyorum v.s
Evet haklısınız polislikte engel oluyor diğer meslek gruplarında bir sıkıntı olmuyormuş.Polisliğe engel olabiliyor sanırım, kendim için araştırmadım ancak dehb tedavisi alan bir youtuber'ı izliyordum ona söylemişler. Son 2 yılda psikiyatriste gitmiş olmak etkiliyor diyordu. Ama tabi onlar silah tutacak, normal memurlukta bir şey olmaz muhtemelen.
Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için.Bende korktum biran bazı insanlar engel olabilir diyordu ama polislik be askeriye dışındaki memuriyetlerde engel taşımıyormuşBen 1,5 yıllık memurum. Öncesinde çocuğumun durumu sebebiyle geçirdiğim zorlu zamanlarda psikiyatrik destek aldım. Memuriyet öncesi alınacak sağlık raporundaki psikiyatri kontrolünü de yine kendi doktorum yaptı. Ben de biraz çekiniyorum engel bir durum olur mu diye ama doktorum dedi ki ağır psikiyatrik rahatsızlıklar olmadıkça bunlarin hiçbir engeli yok. Siz önce kendinizi iyileştirin toparlanin, sonrasında daha güçlü şekilde hayata tutunursunuz. Şimdiden başarılar dilerim.
Evet bazı tanılar engel diye biliyorum bu konuda az çok araştırdım.Bana hangi tanıyı koyacak en önemliside bu gitmedende öğrenemem ama bu konuyu doktora söyleyeceğimValla etkilemiyor diyen çok bilmişlere inanma.
Eşimin kardeşi uzman çavuşluğu kazandı 7 yıl önce psikolog randevusu almış doktor ilaç yazmış ilacı almamış bile ve bi daha gitmemiş. Ergenlik zamanları sadece bir kere muayene olmuş ve şu an uzman çavuş olamaz raporu verdiler.
Polislikte de son 2 yıla bakıyolarmış. Nu yıl kazansan, geçen sene psikologa gitsen polis de olamıyorsun.
Ha bir de iş arkadaşımızın çocuğu ciddi bi yeme bozukluğu yüzünden bi kaç aydır psikologa gidiyor ve psikolog memur olamaz artık diye belirtmiş, adam çok üzgündü çocuğumun hayatı kaydı bilsem götürmezdim diyor. Yani böyle örnekler var. İyicr bi araştır derim.
Öncelikle en iyisini yapmış eşiniz.Haklısınız bu şekilde yaşamaktansa insan bazen ölmeyi tercih ediyor.Ve bu sorunlar inanın insanı çok kötü etkiliyor ve karar verdim sağlığımdan önemli hiç bir şey yok.Bunun için biran önce tedavi olmak istiyorum.Artık önümü görmek istiyorum,mutlu olmak istiyorum ve hayattan zevk almak istiyorum şuan bu duygular bittik durumda bende.Ben 6 yil önce 35 hafta boyunca kanamalı gebelik yaşadım bu süreçte eşimin psikolojisi çok bozuldu herseye sinirlenir bağırır olmuştu.5-6 aylık civarı kucagimdayken yan oturur şekilde bebeğim kendini geri atınca tutamadım ve başını çarptı o gece emarlar hastaneler gezdik(hidro sefali teşhisi vardi öncesinden sadece iyi huylu mu kötü mü bekleme surecindeydi)dünyanın fırçasını yedim doktorların yanında.esim o zaman anladı normal olmadığını ve doktora başladı.2kere beraber gittik birde benden dinledi doktor eşimi, çok şey değişti hayatımızda.Hala devam ediyor arada yükselirse senin doktora gitmenin zamanı gelmiş diyorum gidiyor dozunu ayarliyorlar.Esim annem eltim hepsi gidiyor günümüzde psikolojik destek almak ayıp değil tam tersine ihtiyaç bence.Evde bağırma çağırma üzüntü stres yok doktor tavsiyesi sayesinde herseyi açık açık anlatıyor konuşuyor benimle esim.Annemde bana anlatıyor.Cikis bulamayan insanlar sevdiklerine yada kendi canına zarar veriyor doktora gitmek en sagliklisi bence. benim eşimde yurtdisi hattında mal taşıyor psikolojisi iyi olan insan arıyorlar arkasında tonlarca petrol taşıyor en ufak hatada canına mal olabilir.Destek almanı tavsiye ederim.soyle düşün hastasın ve çıkış bulamadın Allah korusun kendine birsey yaptın o zaman ne işin ne paran seni geri getirecekmi(televizyonda haberlerde çıkıyor olmayan şey degil)Önce sağlık lütfen.
Ben psikiyatriye gideceğim büyük ihtimalle ilaç yazacak antidepresan bu sorun teşkil eder mi acabaBen de memurum.psikoloğa gitsen sorun olmaz da akıl sağlığı rapaoru alırken sorun oluyor ilaç kullanıyorsan.sisitemden çıkıyor çünkü. Ben rapor alırken ilacı daha yeni bırakmıştım.doktor sorun çıkaracak gibiydi. Bırakmış olunca Allahtan atlattım.hiç takmayan doktor da olabilir bilmiyorum.
Haklısınız memurların büyük bir kısmı kullanıyor.Ben öncelikle doktolarla konuşacağım bu konuyu bakalım o ne diyecekMemurluğa engel olmaz. Bir sürü memur psikiyatrik ilaç kullanıyor. Sırf bu sebep engel olsa memur kalmazdı devlette. Hatta benim zamanımda sağlık kurulu raporu bile istemediler. Sadece beyan ettik düşün yani. Şu an nasıl bilmiyorum.
O kadar haklısınız ki keşke öyle bir şey yapsalar.Umarım dediğiniz gibi bir sıkıntı olmazZaten bu ülkede içme sularına bile bir miktar sakinleştirici karistirilmali bence.
Ayrıca neden sıkıntı olacak..?
Jet Fadıl Ülkeyi dolandirip üzerine birde millet vekilici secilince sıkıntı olmuyor da Sana mi olacak.. ? :/
Çok haklısınız öncelikle kendimi iyileştirmeliyim ondan sonra yol almalıyım.Ettaftaki bazı insanlar engel olabilir dedi bende ondan korktum ama birçok kişi beni aydınlattı.Hayır hiçbir şekilde sorun çıkmaz, size bunu düşündüren ne ki?
İlk önce kendinizi iyileştirmeyi düşünün ondan sonra memuriyeti düşünürsünüz kendinizi iyileştirmedikçe o sınavdan da verim alabileceğinizi sanmıyorum.
Haklısınız çoğu kullanıyor.Olmaz merak etmeyin, memurların en az yarısı antidepresan kullanıyor, psikiyatriden rapor alıp işe gelmeyen de çok var, polis-asker vs olmak düşünceniz yoksa sıkıntı yaşamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?