Boşanma travması(psikiyatri)

Valla etkilemiyor diyen çok bilmişlere inanma.
Eşimin kardeşi uzman çavuşluğu kazandı 7 yıl önce psikolog randevusu almış doktor ilaç yazmış ilacı almamış bile ve bi daha gitmemiş. Ergenlik zamanları sadece bir kere muayene olmuş ve şu an uzman çavuş olamaz raporu verdiler.
Polislikte de son 2 yıla bakıyolarmış. Nu yıl kazansan, geçen sene psikologa gitsen polis de olamıyorsun.
Ha bir de iş arkadaşımızın çocuğu ciddi bi yeme bozukluğu yüzünden bi kaç aydır psikologa gidiyor ve psikolog memur olamaz artık diye belirtmiş, adam çok üzgündü çocuğumun hayatı kaydı bilsem götürmezdim diyor. Yani böyle örnekler var. İyicr bi araştır derim.

Ben 6 yil önce 35 hafta boyunca kanamalı gebelik yaşadım bu süreçte eşimin psikolojisi çok bozuldu herseye sinirlenir bağırır olmuştu.5-6 aylık civarı kucagimdayken yan oturur şekilde bebeğim kendini geri atınca tutamadım ve başını çarptı o gece emarlar hastaneler gezdik(hidro sefali teşhisi vardi öncesinden sadece iyi huylu mu kötü mü bekleme surecindeydi)dünyanın fırçasını yedim doktorların yanında.esim o zaman anladı normal olmadığını ve doktora başladı.2kere beraber gittik birde benden dinledi doktor eşimi, çok şey değişti hayatımızda.Hala devam ediyor arada yükselirse senin doktora gitmenin zamanı gelmiş diyorum gidiyor dozunu ayarliyorlar.Esim annem eltim hepsi gidiyor günümüzde psikolojik destek almak ayıp değil tam tersine ihtiyaç bence.Evde bağırma çağırma üzüntü stres yok doktor tavsiyesi sayesinde herseyi açık açık anlatıyor konuşuyor benimle esim.Annemde bana anlatıyor.Cikis bulamayan insanlar sevdiklerine yada kendi canına zarar veriyor doktora gitmek en sagliklisi bence. benim eşimde yurtdisi hattında mal taşıyor psikolojisi iyi olan insan arıyorlar arkasında tonlarca petrol taşıyor en ufak hatada canına mal olabilir.Destek almanı tavsiye ederim.soyle düşün hastasın ve çıkış bulamadın Allah korusun kendine birsey yaptın o zaman ne işin ne paran seni geri getirecekmi(televizyonda haberlerde çıkıyor olmayan şey degil)Önce sağlık lütfen.

Memurluğa engel olmaz. Bir sürü memur psikiyatrik ilaç kullanıyor. Sırf bu sebep engel olsa memur kalmazdı devlette. Hatta benim zamanımda sağlık kurulu raporu bile istemediler. Sadece beyan ettik düşün yani. Şu an nasıl bilmiyorum.

Zaten bu ülkede içme sularına bile bir miktar sakinleştirici karistirilmali bence.
Ayrıca neden sıkıntı olacak..?
Jet Fadıl Ülkeyi dolandirip üzerine birde millet vekilici secilince sıkıntı olmuyor da Sana mi olacak.. ? :/

Ben de memurum.psikoloğa gitsen sorun olmaz da akıl sağlığı rapaoru alırken sorun oluyor ilaç kullanıyorsan.sisitemden çıkıyor çünkü. Ben rapor alırken ilacı daha yeni bırakmıştım.doktor sorun çıkaracak gibiydi. Bırakmış olunca Allahtan atlattım.hiç takmayan doktor da olabilir bilmiyorum.

Vana diyorlard Bana diyorlardı az daha.bırakmış olunca ucuz atlattım.gerçi başka doktor seçeneği de olabilirdi. Doktordan doktora fark var. Haaa bir de atandıktan sonra istediğini kullan bakan olmaz, kızın dediği rapor alırken.

Hayır hiçbir şekilde sorun çıkmaz, size bunu düşündüren ne ki?
İlk önce kendinizi iyileştirmeyi düşünün ondan sonra memuriyeti düşünürsünüz kendinizi iyileştirmedikçe o sınavdan da verim alabileceğinizi sanmıyorum.

Olmaz merak etmeyin, memurların en az yarısı antidepresan kullanıyor, psikiyatriden rapor alıp işe gelmeyen de çok var, polis-asker vs olmak düşünceniz yoksa sıkıntı yaşamazsınız.

Ne okumak istiyorsunuz?

Gerçekten Haklısınız çağımızın ihtiyaçı haline geldi.Ve sağlık önemli bunun için önlem alınmalı.Ben süreci tek başıma atlatamıyorum belkide çok zor şeyler yaşadığım içindir.Bende ilaç kullanmak istiyorum umarım doktor yazar.Bendede uyku sorunu var asla uyuyamıyorum

Evet haklısınız polislikte engel oluyor diğer meslek gruplarında bir sıkıntı olmuyormuş.

Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için.Bende korktum biran bazı insanlar engel olabilir diyordu ama polislik be askeriye dışındaki memuriyetlerde engel taşımıyormuş

Evet bazı tanılar engel diye biliyorum bu konuda az çok araştırdım.Bana hangi tanıyı koyacak en önemliside bu gitmedende öğrenemem ama bu konuyu doktora söyleyeceğim

Öncelikle en iyisini yapmış eşiniz.Haklısınız bu şekilde yaşamaktansa insan bazen ölmeyi tercih ediyor.Ve bu sorunlar inanın insanı çok kötü etkiliyor ve karar verdim sağlığımdan önemli hiç bir şey yok.Bunun için biran önce tedavi olmak istiyorum.Artık önümü görmek istiyorum,mutlu olmak istiyorum ve hayattan zevk almak istiyorum şuan bu duygular bittik durumda bende.

Ben psikiyatriye gideceğim büyük ihtimalle ilaç yazacak antidepresan bu sorun teşkil eder mi acaba

Haklısınız memurların büyük bir kısmı kullanıyor.Ben öncelikle doktolarla konuşacağım bu konuyu bakalım o ne diyecek

O kadar haklısınız ki keşke öyle bir şey yapsalar.Umarım dediğiniz gibi bir sıkıntı olmaz

Çok haklısınız öncelikle kendimi iyileştirmeliyim ondan sonra yol almalıyım.Ettaftaki bazı insanlar engel olabilir dedi bende ondan korktum ama birçok kişi beni aydınlattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…