• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve anneyle yaşama .

Mutlulukolsunartik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2020
358
507
23
39
Tam 1 yıl oldu boşandım .Çocuklar babasıyla kalmak için gittiler .Onlar gidince boşluğa mi düştüm bilmiyorum ama annemle birlikte kaldık.Annemle kalmak bu aslında güzel olabilecek bir cümle ama zor bir annem olmasaydı . Annemden birazcık bahsedeyim ,canım annem bir ev hanımı ve hamarat bir evhanımı buraya kadar çok güzel ama ben hamarat bir ev hanımi değilim . Çalışıyorum iki küçük cocugum var .Benim için öncelik çocukların eğitimi ve huzuru sonra da benim rahat etmem bu sebeple sürekli bı isim oluyor .İsim olmazsa da kitap okurum ,gezerim ,arkadaşlarımla bulusurum ama annem için öncelik mantı açmak ,dolma sarmak ,ev temizlemek ,eski anılardan bahsetmek ,hiç birşey yapamazsak bir hamurisi yapıp kendimizle gurur duymak .Kendine ait bir hayatı yok bir ara benim zorumla olmuştu arkadaslari ,gezileri sağolsun pandemi bitirdi .Memleketten uzaktayiz .Benim yanımda kimse olmayınca rahat ediyor ki etsin diye elimden geleni yaparım .Geçmiş de abimin zoruyla ki butun karşı cikamlarima rağmen evini kiraya verip abimlerin yanına yerlesti .Tabiki rahat edemedi .Şimdi ben bosaninca yanıma geldi ama sürekli bı iş yapmamı bekliyor .Mantı açmak dolma sarmak temizlikten hiç bahsetmiyorum bile hergun çamaşır suyuyla evi yikamami bekliyor ki ben o kadın değilim işte sorun burada başlıyor.Kizlarimi da öyle yetistirmedim .onlarda sevmiyorlar ananelerini sırf bu takıntıları yüzünden şimdi çocuk susturabiliyorum ama ergen olunca ne yapariz bilmem.Sen bu olaylar karşısında ne yapıyorsun derseniz bazen kırılmasın diye yapiyorum bazen sinirlenip içime atıyorum bazen de duymuyorum görmüyorum .ama zorlandığımi belirtmek istiyorum.Bazen bosanmasamiydim diyorum. Bu da ayrı sorun.

Tam 1 yıl oldu boşandım .Çocuklar babasıyla kalmak için gittiler .Onlar gidince boşluğa mi düştüm bilmiyorum ama annemle birlikte kaldık.Annemle kalmak bu aslında güzel olabilecek bir cümle ama zor bir annem olmasaydı . Annemden birazcık bahsedeyim ,canım annem bir ev hanımı ve hamarat bir evhanımı buraya kadar çok güzel ama ben hamarat bir ev hanımi değilim . Çalışıyorum iki küçük cocugum var .Benim için öncelik çocukların eğitimi ve huzuru sonra da benim rahat etmem bu sebeple sürekli bı isim oluyor .İsim olmazsa da kitap okurum ,gezerim ,arkadaşlarımla bulusurum ama annem için öncelik mantı açmak ,dolma sarmak ,ev temizlemek ,eski anılardan bahsetmek ,hiç birşey yapamazsak bir hamurisi yapıp kendimizle gurur duymak .Kendine ait bir hayatı yok bir ara benim zorumla olmuştu arkadaslari ,gezileri sağolsun pandemi bitirdi .Memleketten uzaktayiz .Benim yanımda kimse olmayınca rahat ediyor ki etsin diye elimden geleni yaparım .Geçmiş de abimin zoruyla ki butun karşı cikamlarima rağmen evini kiraya verip abimlerin yanına yerlesti .Tabiki rahat edemedi .Şimdi ben bosaninca yanıma geldi ama sürekli bı iş yapmamı bekliyor .Mantı açmak dolma sarmak temizlikten hiç bahsetmiyorum bile hergun çamaşır suyuyla evi yikamami bekliyor ki ben o kadın değilim işte sorun burada başlıyor.Kizlarimi da öyle yetistirmedim .onlarda sevmiyorlar ananelerini sırf bu takıntıları yüzünden şimdi çocuk susturabiliyorum ama ergen olunca ne yapariz bilmem.Sen bu olaylar karşısında ne yapıyorsun derseniz bazen kırılmasın diye yapiyorum bazen sinirlenip içime atıyorum bazen de duymuyorum görmüyorum .ama zorlandığımi belirtmek istiyorum.Bazen bosanmasamiydim diyorum. Bu da ayrı sorun.
Suyuna gitmeye çalışın. Sonuçta kötü niyet yok. Eskiler hep böyle.

konuşun

düzen kurun yani atıyorum evi her gün çamaşır sularına bulamasın da haftada 2 yetsin

sizden mantı açmanızı beklemesin de canı çekerse kendisi yapsın

o dolma sarsın siz kitap okuyun herkesin zevki farklı

zaten gün boyu çalışıyorsunuz, iki de küçük çocuk var boş zaman olmaz ki

bu bir haftada ise bu durum biraz onun dediğini biraz sizin dediğinizi yapın geçer gider zaman

Çok büyük sorunlar yok , annenize şevkatle yaklaşın ve onla geçen zamanın tadını çıkarın, yazınızı okuyunca keşke annem yaşasaydı dedim 😊

Çok büyük sorunlar yok , annenize şevkatle yaklaşın ve onla geçen zamanın tadını çıkarın, yazınızı okuyunca keşke annem yaşasaydı dedim 😊
Rabbim mekanı cennet olsun .Tabi tabi sorun değil bunlar da bazen insanın gözü korkuyor .

Anneni değiştiremezsin üzgünüm. Bende de var öyle titiz bir tane. Senede üç dört kere bir araya geliriz , onlar memlekette. Çocuklarıma devamlı talimat verir bir rahat vermez. Ben büyüdüm tabi bana hükmedemiyor artık 💃🏻 Annenin evini düzenini bozmanız iyi olmamış. Madem abin bu işin sorumlusu, o zaman annesiyle o yaşasın🤷🏽‍♀️

Anneni değiştiremezsin üzgünüm. Bende de var öyle titiz bir tane. Senede üç dört kere bir araya geliriz , onlar memlekette. Çocuklarıma devamlı talimat verir bir rahat vermez. Ben büyüdüm tabi bana hükmedemiyor artık 💃🏻 Annenin evini düzenini bozmanız iyi olmamış. Madem abin bu işin sorumlusu, o zaman annesiyle o yaşasın🤷🏽‍♀️
Yaşadılar aslinda gelinimizi seviyorum .O da sağolsun benim gibi bazen sinirlendi bazen sustu .Devam ettiler 10 yıl ama benim sabrım az sanırım .

Canı sağ olsun, aynı benim annem. Hayatta onu en çok mutlu eden şey temizlik yapıp sürekli bir şeyler hazırlayıp hep birlikte yemek. Ha tabi bir de evde hazır bir şeyler yapılmışken sağı solu eve toplamak, yorgunluktan, isteksizlikten bahsedince ‘ ama olsun onlar da beni çağırırdı eskiden’ gibi garip bahaneler öne sürmek, elalemi ağırlattırmak..Yazın gidip bir hafta kalıyorum ama kalabalıkla iç içe olmaktan canım çıkmış bir şekilde evime geri dönüyorum.

Canı sağ olsun, aynı benim annem. Hayatta onu en çok mutlu eden şey temizlik yapıp sürekli bir şeyler hazırlayıp hep birlikte yemek. Ha tabi bir de evde hazır bir şeyler yapılmışken sağı solu eve toplamak, yorgunluktan, isteksizlikten bahsedince ‘ ama olsun onlar da beni çağırırdı eskiden’ gibi garip bahaneler öne sürmek, elalemi ağırlattırmak..Yazın gidip bir hafta kalıyorum ama kalabalıkla iç içe olmaktan canım çıkmış bir şekilde evime geri dönüyorum.
Zor gerçekten .Sizin annemizin bir hayatı varmış benimkinin yok.😔Böyle olunca da bana temizliğe sarıyor .

Yaşadılar aslinda gelinimizi seviyorum .O da sağolsun benim gibi bazen sinirlendi bazen sustu .Devam ettiler 10 yıl ama benim sabrım az sanırım .
İyi devam etmişler gerçekten bu durumda. O zaman ben olsam çocukları alır kendimi dışarı atarım. Bir gün piknik, bir gün park... kendimizi oyalarız, evde kalma süremi azaltırım

Zor gerçekten .Sizin annemizin bir hayatı varmış benimkinin yok.😔Böyle olunca da bana temizliğe sarıyor .
Ben o bir haftayı zor idare ediyorum, sizin işiniz gerçekten zor. Tekrar evini açma durumunuz olmaz mı? Yanlış mı anlar bu saatten sonra? Böyle biriyle yaşamak gerçekten ömür tüketici yani annemle birlikte oturduğumu düşünmek bile istemiyorum deterjan zehirlenmesi geçirirdim herhalde.

Ben o bir haftayı zor idare ediyorum, sizin işiniz gerçekten zor. Tekrar evini açma durumunuz olmaz mı? Yanlış mı anlar bu saatten sonra? Böyle biriyle yaşamak gerçekten ömür tüketici yani annemle birlikte oturduğumu düşünmek bile istemiyorum deterjan zehirlenmesi geçirirdim herhalde.
Yok annem için hayati darbe olur .Geçen ev konusu açıldı .Ne yapayım deyip duruyor .Zor zamanlar bekleyip göreceğiz.

Ben çözüm bulamadım, ilişeyim şuraya. Benim annem de temizlik konusunda gelir gider beni darlar. Ben evliyim. Çalışıyorum torun nedeniyle bize sık gelip gidiyor sağolsun kreşten alır evde bakar fln. Ama dırdırına çözüm bulamadık ne yazık ki.

Yok annem için hayati darbe olur .Geçen ev konusu açıldı .Ne yapayım deyip duruyor .Zor zamanlar bekleyip göreceğiz.
Anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Ortak geçirilen zamanı minimuma indirmekten başka çareniz yok gibi. Herkes karşısındakine saygı duyup kendi başına vakit geçirmesini anlayabilmeli. Anneniz annem gibiyse tabi başka bir odada oturulmasını falan kabullenemez sanırım ama siz sürekli birliktesiniz, kapatın kapınızı oturun, dışarda sosyalleşin vs vs. Yaşlandıkça onun da bu temizliği yapma gücü azalır herhalde.

kadının kendine ait bir hayatı yok diyorsunuz, evet bakınca bizim kendimize ait hayat anlaşıyımıza uymuyor ama onun kendine ait hayatı yaşama biçimi de buymuş ..

E sizinde zaten kendinize ait bir hayatınız, bir işiniz varmış.. Boş vaktinizde arkadaşlarınızla görüşüyormuşsunuz..tek sorun evinizde anneniz olması ve onun çok hamarat olması, bazen sizden de birşeyler beklemesi mi??

Bazen sizi sıkıyor olabilir evet anlarım da sizin küçük çocuklarınızın onu sevmemesine kadar ne yaşıyor olabilirsiniz?? Anlattıklarınıza göre ben öyle sevilmeyecek bir anneanne falan görmedim ortada.. Açıkçası çok üzücü.. Siz çocuklara yansıtıyorsunuz demek istemiyorum çünkü bunu bilmiyorum ama küçüçük çocuklara da evi çamaşır suyuyla sil, sarma sar falan mı diyor?? Nedir anneannelerinden onları uzaklaştıran şey merak ettim açıkçası.

Siz annenize katlanamıyorsunuz, sizin annenizle 10 yıl yaşayan gelini ayakta alkışlıyorum.. Ve anneniz adına çok üzülüyorum..

Keşke kendi düzenini, kendi evini bırakıp sizinle yaşamasaydı..

Böyle karışan ve kendi düzenini kurup herkesin bu düzen dahilinde yaşamasını dayatan annelere karşı çözüm onlarla yaşamamak aslında. Yani karşı dairede, alt katta, üst katta, yan binada sahip çıkarak yardımlaşsrak evet ama aynı evde hayır.

Suyuna gitmeye çalışın. Sonuçta kötü niyet yok. Eskiler hep böyle.
Kadıncağız suyuna gidemiyor ki bir derdim var diyor konu açıyor😂Yoksa suyuna gider hatta suyuna bandırır yani ahhaha😂😂Yapılacak şeyi üstte biri yazmış bence de açıkça konuşun temizlik,yemek,dolma,sarma iyi güzel de ben bu kadarını istemiyorum diyin.Kırılıyorsa da biraz bekleyin geçer bence.Ya da evleri ayıracaksınız üzgünüm bilmiyorum var mı öyle bir yolu da yani başka çözümü de yok gibi.Ya da arada onun istediği gibi arada sizin istediğiniz gibi yapılacak.

Back
X