Boşanma ve avukat mevzusu

zeytintanesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
21
2
611
Ankara
İyi akşamlar arkadaşlar; boşanmak için bir kadın avukata başvurdum, yüzyüze görüştük sonra eşim yurtdışından gelince sizi arayacağım dedim, tamam dedi anlaştık. Eşim gelince de detayları konuşmak için avukatı arıyorum, açmıyor ve 1 saat sonra dönüş yapıyor bana, ertesi gün müsaitim, eşimi de çağırın ofisinize görüşelim diyorum tamam diyor sonrasında saat 14:00’de mesaj atıyor davalarım vardı ofise geçince sizi arıyım diyor ama hiç aramıyor;
Sonra bir sonraki gün saat 12:00’de mesaj atıyor, eşinizi arayayım, ihaneti bildiğinizden ve kadından bahsedeyim mi yoksa ofise çağırıp mı görüşeyim nasıl bir yol izleyelim diye mesaj atıyor:) bu avukatı bırakmalı mıyım sizce? nasıl bir avukatla yola devam etmeliyim ve nasıl bir bahane ile bu avukata yol vereyim?

Daha yolun başında güven vermemiş. Bırakın bence

Surekli telefonlara yanit veremez kimse ama guven vermediyse acik acik konusup degistirin

Çok yoğun olabilir her dava farklı süreç.

İçinize sinmiyor sorularınıza ve isteklerinize yeterli gelmiyorsa başka avukatlar araştırın.

Yoğun oldukları için mesaja ve aramalara dönmeme durumları olabiliyor arkadaslarımdan biliyorum ama daha davayı açma sürecinde biraz daha özenli olabilirdi sanki. Sürec daha baslamamis bile

Belki o musait degildi? Ya da o da daha oncesinden haberlestigi bir isin saati icin haber bekliyordu, o haber gelince size gec dondu
İşte sorun burda… müsaitlik durumuna göre ayarladık günü ve işi de varsa eğer arayıp söylemesi gerekmez mi! Ertesi güne bırakıp bir de mesajla geçiştirmek nedir ??

Birlikte çalışan 3 avukata vekalet verdim, 2si ilgileniyor davalarımla. Çok çok acil bir durum olmadıkça hep mesaj yoluyla iletişime geçtim. Bazen hemen, bazen bir kaç saat sonra olsa da, her soruma tatminkâr cevap aldım. Onların benden istediklerini eksiksiz yerine getirdim ( cevaba cevap dilekçeleri için deliller belgeler vs). Şükür anlaşıp gidiyoruz.

Duruşmaları olduğu için veya görüşmeleri, her an müsait olamıyorlar. Cevapları tatmin edici ise devam edin, yok acemi bir izlenim bıraktıysa başkasıyla devam edin.

Şimdi ben avukat gözünden mevzuyu anlatayım, sürekli masa başında duran bir işimiz yok. Başka müvekkil gelmiştir, duruşmadadır telefonu açamaz. Bazı müvekkiller istiyor ki ben para verdim istediğim zaman ulaşırım. Hayır kardeşim. Ben kendi açımdan mesai bitti mi telefonu da açmam mesaja da bakmam. Genelde mesajlaşmayı tercih ederim ki her şey yazılı olsun. Çünkü hukuk haklıyı değil tedbirliyi korur.
İçinize sinmediyse başka avukata gidin sonuçta tüm süreçte ona güveneceksiniz. O bağ önemli.

Keşke benim müvekkillerim de sizin gibi olsa. Ama ne mümkün, haftasonu demeden saat geç oldu demeden ısrarla sürekli arayan, üstelik ipe sapa gelmez sorular soran kişilerle uğraşıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…