Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
26 yaşında aşk ızdırabı çekmeyecek de ne zaman çekecek pardon ? Sitede her gün şok edici saçmalıkta yeni bir yorum görüyorum…
Deseniz ki 26da ne bu umutsuzluk hayat yeni başlıyor falan anlarım.
Ama 26 yaşında hangi aşkın ızdırabı ne demek?
Asıl 20li yaşlarda yaşar insan aşk ızdırabını 10lu yaşlar çocukluk zaten 30lu 40lı yaşlarda genelde çoluk çocuk falan derken hayatın telaşesi aşkın önüne geçiyor. Ama her insan 20lerinin ortasında delicesine aşk acısı çekmiştir. Tabiki çekecek sonuna kadar. Önemli olan ayağa kalkması. Bu saçma sapan yorumlarınızı kendinize saklayın bence
26 yaşında aşık olmak, yanlış seçimler yapıp bir de üzerine bunu savunmayı gerektirmez. Adamın karakteri ortadayken hangi aşkın ızdırabı gerçekten? Bence saçma sapan yorumları ve argümanları kendine saklaması gereken ben değilim. 26 yaşında bir insana aferin, biraz daha uğraşta yuvanı kurtar mı demem gerekiyordu doğru düzgün yorum kategorisine girmesi için?

26 yaşında aşık olmak yanlış seçimler yapıp bir de üzerine bunu savunmayı gerektirmez. Adamın karakteri ortadayken hangi aşkın ızdırabı gerçekten? Bence saçma sapan yorumları ve argümanları kendine saklaması gereken ben değilim. 26 yaşında bir insana aferin, biraz daha uğraşta yuvanı kurtar mı demem gerekiyordu doğru düzgün yorum kategorisine girmesi için?
Hayır ama 45 yaşında bir kadın olarak (annemden 1 yaş küçüksünüz sadece ben de 26 yaşındayım yani konu sahibi neredeyse kızınız yaşında). Şefkatle “evet hata yapmışsın hata yapmak da insan içindir. Ki zaten insanlar duyguları araya girince kör olabilir. Şu an acıyla iyi anları hatırlıyorsun geriye dönmek istiyorsun ama doğru olan bu değil. Yeniden sevip sevileceksin ama önce kendin ve hayatın için bişeyler yap.” Gibi abla nasihatleri verebilirsiniz. Hatasız bir hayat olmaz o-la-maz. Hatalar insanlar içindir ve bu hayat bir imtihandır. Şu an onun beyninin iyi anları hatırlaması da geriye dönmek istemesi de normal bizler ve arkadaşları eşi dostu telkin edip aklını başına getirecek. Ki hüzün bulutları dağılıp aklıselim düşünmeye başlayınca zaten kendisi de farkedecek ama şu an acı çekiyor ve bu algısını etkiliyor. Şu platformda koca koca kadınlarsınız ve kızınız kız kardeşiniz gibi görmeniz gereken genç kadınlara böyle şeyler yazarak rehberlik etmemelisiniz. Kızım sana diyorum gelinim sen anla misali bunu yapan bu platformdaki bütün kadınlara sesleniyorum ??!!

Ayrıca ben yuvanı kurtar mı yazmışım bir yorumuma bakın rica ederim. Nasıl konuyu oraya çektiniz anlamak mümkün değil. O kafada biri olsam kendi evliliğimi ilk gündem bitirmem. Ayrıca neyi savunduğunuz da beni katiyen ilgilendirmez. Sorun acı çeken birine yaklaşımınız üslubunuz hem de sizden küçücük gepegenç bir kızcağıza. Onu anlıyorum çünkü ben de ağlaya zırlaya buraya konu açtığımda tek beklediğim geçecek hata yapman normal kendini suçlama doğru olanı yaptın bitirmekleyi duymaktı.

Ve son olarak aşk karşındakinin kötü bir yanını gördüğünü hemen bitebilen bir olgu değil eğer bunu düşünüyorsanız aşık olmamışsınızdır ve eğer öyle olsaydı dünyada kimse acı çekmezdi. Yani bu platformda şiddete uğrayan dolandırılan eşleri tarafından her türlü muameleye maruz kalan kadın var emin olun hepsi bittiğinde çok acı çekiyor çünkü güzel anlar da yaşadılar sevdiler sevildiler ve karşılarındaki insanlar değişti. Acı çekip duygularını zamanla bitiriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ama 45 yaşında bir kadın olarak (annemden 1 yaş küçüksünüz sadece ben de 26 yaşındayım yani konu sahibi neredeyse kızınız yaşında). Şefkatle “evet hata yapmışsın hata yapmak da insan içindir. Ki zaten insanlar duyguları araya girince kör olabilir. Şu an acıyla iyi anları hatırlıyorsun geriye dönmek istiyorsun ama doğru olan bu değil. Yeniden sevip sevileceksin ama önce kendin ve hayatın için bişeyler yap.” Gibi abla nasihatleri verebilirsiniz. Hatasız bir hayat olmaz o-la-maz. Hatalar insanlar içindir ve bu hayat bir imtihandır. Şu an onun beyninin iyi anları hatırlaması da geriye dönmek istemesi de normal bizler ve arkadaşları eşi dostu telkin edip aklını başına getirecek. Ki hüzün bulutları dağılıp aklıselim düşünmeye başlayınca zaten kendisi de farkedecek ama şu an acı çekiyor ve bu algısını etkiliyor. Şu platformda koca koca kadınlarsınız ve kızınız kız kardeşiniz gibi görmeniz gereken genç kadınlara böyle şeyler yazarak rehberlik etmemelisiniz. Kızım sana diyorum gelinim sen anla misali bunu yapan bu platformdaki bütün kadınlara sesleniyorum ??!!

Ayrıca ben yuvanı kurtar mı yazmışım bir yorumuma bakın rica ederim. Nasıl konuyu oraya çektiniz anlamak mümkün değil. O kafada biri olsam kendi evliliğimi ilk gündem bitirmem. Ayrıca neyi savunduğunuz da beni katiyen ilgilendirmez. Sorun acı çeken birine yaklaşımınız üslubunuz hem de sizden küçücük gepegenç bir kızcağıza. Onu anlıyorum çünkü ben de ağlaya zırlaya buraya konu açtığımda tek beklediğim geçecek hata yapman normal kendini suçlama doğru olanı yaptın bitirmekleyi duymaktı
O kadar haklı bir yorumki👏🏻

Bazı gerçekleri insanların yüzüne vurmak lazım ki hatasından biran önce dönsün diye, eminim ki annen de benimle aynı fikirdedir. Şöyle adi bir herif için yapıcı bir yorum yapamam kusura bakma lütfen, hiç mi değeriniz yok sizin de elin ruh hastaları için en güzel günlerinizi heba ediyorsunuz? Neyse, benim yaşlarıma gelince senin de hayat görüşün değişir belki.

Bazı gerçekleri insanların yüzüne vurmak lazım ki hatasından biran önce dönsün diye, eminim ki annen de benimle aynı fikirdedir. Şöyle adi bir herif için yapıcı bir yorum yapamam kusura bakma lütfen, hiç mi değeriniz yok sizin de elin ruh hastaları için en güzel günlerinizi heba ediyorsunuz? Neyse, benim yaşlarıma gelince senin de hayat görüşün değişir belki.
Bakın okuduklarınız anlamakta güçlük çektiğinizi düşünüyorum özür dileyerek. Ben hayatımı heba etmedim bir kariyere sahibim evet yanlış birini sevdim evlendim çok üzüldüm acı çektim. Bunlar hayatın birer parçası . Çok şükür ki annem “yaptığın hataydı ama iyi ki bu aşamada farkedip bitirdik. Daha kötüsü de olabilirdi olmayanda hayır var” diyebilecek olgunluktaydı. Hayat öyle bir şey ki büyük konuşmamak lazım sizin de evlatlarınız eşiniz vardır her insan hata yapar. Bu hayatı heba etmek değildir asla böyle düşünmüyorum yaşadığımız acılar bizi olgunlaştırır ve yaşanması gerekiyordur o zamanki biz o kadarını biliyordu elinden gelen oydu. Önemli olan şimdiyi kurtarabilmek. Şunu demelisiniz “hata yapmışsın ama ayağa kalk ve sakın affetme” bu gibi şeyler yazmak size yakışır bence nacizane fikrim neyse

Ayrıca ben yuvanı kurtar mı yazmışım bir yorumuma bakın rica ederim. Nasıl konuyu oraya çektiniz anlamak mümkün değil. O kafada biri olsam kendi evliliğimi ilk gündem bitirmem. Ayrıca neyi savunduğunuz da beni katiyen ilgilendirmez. Sorun acı çeken birine yaklaşımınız üslubunuz hem de sizden küçücük gepegenç bir kızcağıza. Onu anlıyorum çünkü ben de ağlaya zırlaya buraya konu açtığımda tek beklediğim geçecek hata yapman normal kendini suçlama doğru olanı yaptın bitirmekleyi duymaktı.

Ve son olarak aşk karşındakinin kötü bir yanını gördüğünü hemen bitebilen bir olgu değil eğer bunu düşünüyorsanız aşık olmamışsınızdır ve eğer öyle olsaydı dünyada kimse acı çekmezdi. Yani bu platformda şiddete uğrayan dolandırılan eşleri tarafından her türlü muameleye maruz kalan kadın var emin olun hepsi bittiğinde çok acı çekiyor çünkü güzel anlar da yaşadılar sevdiler sevildiler ve karşılarındaki insanlar değişti. Acı çekip duygularını zamanla bitiriyorlar.
Kesinlikle çok teşekkür ederim ben her türlü yoruma açığım diye konuyu açarken de yazdım ama yargılamadan bahsetmedim. Neyse ki şu sıkıntılı süreçte bile yorumları ayırt edebiliyorum. Ben takılmıyorum keşke herkes böyle düşünebilse ama bazı yorumlar gerçekten ciddiye alınmamalı

Bakın okuduklarınız anlamakta güçlük çektiğinizi düşünüyorum özür dileyerek. Ben hayatımı heba etmedim bir kariyere sahibim evet yanlış birini sevdim evlendim çok üzüldüm acı çektim. Bunlar hayatın birer parçası . Çok şükür ki annem “yaptığın hataydı ama iyi ki bu aşamada farkedip bitirdik. Daha kötüsü de olabilirdi olmayanda hayır var” diyebilecek olgunluktaydı. Hayat öyle bir şey ki büyük konuşmamak lazım sizin de evlatlarınız eşiniz vardır her insan hata yapar. Bu hayatı heba etmek değildir asla böyle düşünmüyorum yaşadığımız acılar bizi olgunlaştırır ve yaşanması gerekiyordur o zamanki biz o kadarını biliyordu elinden gelen oydu. Önemli olan şimdiyi kurtarabilmek
Okuduğumu gayet iyi anlıyorum, siz konu açıyorsunuz ve bizlere danışıyorsunuz değil mi? Ben de senin yaşlarında oldum ve acısıyla tatlısıyla bu yaşlara geldim. Hayat tecrübenin benimle bir olmasını beklemiyorum tabi ki ama şu konuda da kimse benden yapıcı bir yorum yapmamı beklemesin. Neyse ya da nasıl biliyorsanız öyle yapın ne diyeyim.

Son düzenleme:
Kesinlikle çok teşekkür ederim ben her türlü yoruma açığım diye konuyu açarken de yazdım ama yargılamadan bahsetmedim. Neyse ki şu sıkıntılı süreçte bile yorumları ayırt edebiliyorum. Ben takılmıyorum keşke herkes böyle düşünebilse ama bazı yorumlar gerçekten ciddiye alınmamalı
Tamam canım sen istediğin yorumları ciddiye al. Bu adam seni çok seviyor belli ki, aman sakın yuvanı dağıtma 🙏

Tamam canım sen istediğin yorumları ciddiye al. Bu adam seni çok seviyor belli ki, aman sakın yuvanı dağıtma 🙏
Ben en başta da duygular olduğunu söyledim benden yana da ondan yana da bunlar var benim hiç ağlamadığım anlarda karşımda ağlayan biriydi. Son derece dengesiz ama bağlı seven mantığı da bambaşka konuşan biriydi. Onun tarafından duygulardan daha ağır basan sıkıntılar olduğunu ama benim şu anki duygusallıkla bunların karşısında zorlandığımı anlatıyorum evet düzelmek için bugüne kadar çok çabaladım son anda bile hala çabaladım evet hala umut besliyorum bir yanım isterken bir yanım istemiyor zaten karışık bir dönemdeyim. ama körkütük bir şekilde değil. Değişerek ciddi destekler alarak yanlışların hepsini görüp bunları aşmış bir şekilde benim gönlümden geçen düzelme birleşme olur öylesine birleşme değil emek ile. Karşımdakinin emek vermeye gücü var mı yok mu bir gün pişman olacak mı gibi kafamda sürekli dönen şeyler var ama bu sürecin etkisiyle çoğu var. Geçici bir şey olabilir ama geçene kadar çok sıkıntı ve geçene kadar acıttığı için burada bir destek bir kibarca akıl verme gibi yorumları okumak istedim açıkçası

Ben en başta da duygular olduğunu söyledim benden yana da ondan yana da bunlar var benim hiç ağlamadığım anlarda karşımda ağlayan biriydi. Son derece dengesiz ama bağlı seven mantığı da bambaşka konuşan biriydi. Onun tarafından duygulardan daha ağır basan sıkıntılar olduğunu ama benim şu anki duygusallıkla bunların karşısında zorlandığımı anlatıyorum evet düzelmek için bugüne kadar çok çabaladım son anda bile hala çabaladım evet hala umut besliyorum bir yanım isterken bir yanım istemiyor zaten karışık bir dönemdeyim. ama körkütük bir şekilde değil. Değişerek ciddi destekler alarak yanlışların hepsini görüp bunları aşmış bir şekilde benim gönlümden geçen düzelme birleşme olur öylesine birleşme değil emek ile. Karşımdakinin emek vermeye gücü var mı yok mu bir gün pişman olacak mı gibi kafamda sürekli dönen şeyler var ama bu sürecin etkisiyle çoğu var. Geçici bir şey olabilir ama geçene kadar çok sıkıntı ve geçene kadar acıttığı için burada bir destek bir kibarca akıl verme gibi yorumları okumak istedim açıkçası
Kızım bak, kızım diyorum çünkü aramızda 20 yaş var! Sana küfür ve hakaret eden, duvarları yumruklayan, bir de üstüne boşanma davası açan senin kocan değil mi? Böyle bir adamla nasıl bir gelecek olmasını bekliyorsun, objektif olarak cevap verir misin? Tamam ben hatalıysam konunu usulca terk edeyim ama daha 26 yaşında, hayatının en güzel olması gereken yıllarda sana bunları yaşatan adam hakkında ne dememi bekliyorsun? Kurtarılabilecek bir evlilik olsa neden ben sana olumsuz şeyler söyleyeyim? Bu adamla barışsan bile bir sonraki adım şiddet, yani biz bir tarafımızdan sallamıyoruz, tamamen hayat tecrübelerimize göre konuşuyoruz. Ben neden gencecik bir kadının kötülüğünü isteyeyim, az biraz şu kurban psikolojisinden arın da mantıklı olarak düşünmeye başla. O zaman belki bana hak verirsin.

Kız öyle yazmanı istemiyor ki ben de barışma dedim ama bana tepki göstermedi sana gösterdi ??? Çünkü konu sahibi tavrınıza kızıyor barış demenizi beklemiyor
Ablacığım, teyzeciğim inan ki ben de negatif yorum yapmayı hiç sevmiyorum ama bu kız bu adamla barışırsa cidden çok üzülürüm. Küfür, hakaret ve şiddet hepsi var adamda. Yani bu durumlarda ponçik ponçik yorumlar yapmamızı beklemeyin lütfen.

Her neyse tamam ben her türlü yorum için teşekkür ederim herkesin tavrı farklı bana göre belki duygusal kısımlarım bana bunu söyletiyor bitecek nedenlerin olmaması ileride bana vurur diye düşünemiyorum çünkü öyle bir şey olmadı etrafa karşı hıncını çıkarıyordu bağırıyordu ama iyiyken de çok iyiydik yoğun duygular yaşayıp birbirimize güzel davranıyorduk iyi olduğumuz zamanlarda ve bence doğal bu süreçte kafamda maalesef ki iyiler dönüyor. Kafamda bu kadar iyiler dönerken hayatımda bir şeyler yapmaya çalışırken yanımda onu isterken boşanma davası açmamıza bir ay var bu zamana kadar aklı başına gelsin isteği geliyor içimden. Mantıkla düşünemiyorum bu süreçte düşünmeye kalktığımda mantığım bile ona gidebiliyor çünkü zor bir süreçteyim şu an özellikle benim gibi zor süreçte olup mantığını kullanmak için çaba gösteren birisinin yorumları farklı oluyor sizin yorumunuz farklı oluyor

Merhaba kızlar. 26 yaşındayım Evleneli henüz 1 sene dolmadı.Çocuk yok İletişim sorunları anlaşamamak bir kavgayı bile en yükseklerde yaşayan biriyleydim bunları sebep ederek birkaç ayrılık konusu sonrası birbirimize şans verdik ama bir iki tartışma tekrarlandı ve son şansı kullanamadık dedi eşim boşanmaya karar verdi. Evler ayrıldı aile evlerine döndük. Hiçbir aldatma veya şiddet durumu yok ama ağızdan küfür çıkmalar etrafı yumruklamalar gibi durumlar oldu hep sustum. Sorunlar klasik mesela bir kavgada birbirimizi yanlış anlamalar gibi şeyler. ağzından birkaç kere ayrılık çıktı aynı zamanda karşımda ağlıyordu duyguları da vardı gerçekten iyi bir bağımız vardı ben hep çabaladım hep döndürdüm. Ama bu sefer durum ciddi anlaşmalı boşanma olması için senemizi doldurmamız gerekiyor 1 ay daha bekleyeceğiz ama ayrıyız. Ben yine de aradım terapist önerisi ile geldim toparlamak için aradım ama taşınma işlerinden dolayı hiç kendine vakit ayırmadığıni hiçbir şey düşünemediğini söyledi umut vermiyorum cevabım hayır ama kendimi toparlayabildiğimde gelmek isteyede bilirim istemeyede bilirim ama istersem boşanmaya kadar veya boşanmadan sonra ne zaman istersem gelirim dedi aslında bitti ama ben bunu kabullenemiyorum sürekli her şeyde onu görüyorum çok zorlanıyorum ortada ciddi bir sebep olmadığı için ekstra üzülüyorum onun da üzüldüğünü biliyorum ama biz anlaşamıyoruz birbirimize zarar veriyoruz birbirimizi tükettik diyor. ne olacak bilmiyorum ama hâlâ içimde ümit beklenti oluyor ister istemez bana beklentiye girme dediği halde hani erkekler sonradan pişman olur diyorlar ya boşanma davası açana kadar rahat olarak kafasını dinleyebileceği iki hafta kalıyor ancak o iki haftada bir şeyler dank eder mi olacaksa boşanmadan önce olsun kafamda sürekli bunlar dönüyor ailem bana çok destek her zaman yanımdalar hatta bitmesini istiyorlar beni Kaç kere çok üzüntüye soktuğu için ama ben bir türlü geride bırakıp yeni hayata baslayamiyorum her şeyde o kadar çok ona alışık bir haldeyim ki onu arıyorum. Çok güzel eğlendiğimiz duygusal olarak birbirimize çok yükseldiğiğimiz anlar kafamda sürekli dönüyor çünkü bu anları da çok güzel yaşadık bu durum nasıl aşılır hala istediğim onun dönmesi ama elimden gelen her şeyde çok fazla yaptım yapacak bir şeyim kalmadı buna rağmen sürekli bi umut besliyorum farkında olmadan. Yorumlarınıza açığım.
Bir erkek eşinin evlendiği, sevdiği kadının peşinden koşar. Emek veren, çaba gösteren, sevgisi olan, evlilik bilincinde olan insan efor sarfeder. Sizin gösterdiğiniz çabayı göstermeyen birisine vaktinizi harcamayın. Bende böyle yazanları ne anlar ki o insanlar derdim, acaba öyle mi gerçekten diye düşünürdüm. Evet öyle. Aileniz haklı. Siz döndürüp siz devam ettirseydiniz ileride bir şey olduğunda ilk günah keçisi de siz olacaksınız. Acınızı anlıyorum. Ama bu durumu kabul etmek gerek. Her zaman kadınlar evliliği için uğraşır durur. Erkeklerde gerçekten sevmediği sürece bir çaba göremezsiniz. Birde işine yarıyorsanız. Herkes evlilik bilincinde değil maalesef. Siz terapiye giderken kendisine bile vakti olmadığını söyleyen adamdan hayır beklemeyin.

Umut beklemenizde normal, hepimiz insanız. Duygularımız var. Duygularınızı yaşayın. Ama sizi istemeyen insanın peşinden koşmayın. Ayrılırken kendinize saygınız olsun en azından. İleride zaman geçince iyi ki yalvarmamışım diyeceksiniz.

Ne zaman istersem gelirimmişş sanki babasının çiftliği.. Gidip namaz kılın oruç tutun sadaka verin dana inek falan kesin kurtulmuşsunuz diye. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Eşinizin tavrı size çok şey anlatıyor aslında. Ama şuanki perspektifinizle duygusal değerlendiriyorsunuz gibi görünüyor. Düğün takılarının akibetini ben de merak ettim. Ve anlaşmalı boşanma şartlarını. Bence eşinizin tutumuyla alakalı ipuçları orada.

Eşinizin tavrı size çok şey anlatıyor aslında. Ama şuanki perspektifinizle duygusal değerlendiriyorsunuz gibi görünüyor. Düğün takılarının akibetini ben de merak ettim. Ve anlaşmalı boşanma şartlarını. Bence eşinizin tutumuyla alakalı ipuçları orada.
Çocuk yok zaten maddi olarak da ikimizin de bir isteği yok gayet basit yormadan bi anlaşmalı boşanma yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X