Boşanma!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim anladığım sen evli kalmak istemiyorsun annesi olmasa başka bir şey olacaktı. Bu kadar değersiz mi sizin sevginiz? Annesi yüzünden 6 ayda ilk kez görüşme talep edildi diye boşanıyorsunuz. Cidden şaka gibi. Bana kalırsa zaten evlenmemeliydiniz mezhep farkı azımsanmayacak bir fark sorun yaratacağı garanti olan bir durumdur. Bunların olacağını zaten bilmeniz gerekiyordu. Gerçekçi olun biraz.

Sorununuz annesi ile oldugunu soylediniz esinizle sadece bu konu üzerinde Problem yasamissiniz.. siz biraz fevri davranmissiniz.yapmayın böyle görüşmeyın olsun bitsin..birde kadin sizden ozurde dilemiş..neden uzatıyorsunuz..yanlış yapıyorsunuz bence

Merhabalar, boşanmayı düşünüyorum.
Nedenlerini detaylandırmak istemiyorum şu an.
Sadece boşanan bayanların bu süreçte neler yaşadığını ve bu süreçten sonra neler yaşadığını öğrenmek istiyorum.
Bir de hakim hemen boşar mı 6 aylık evliyim?
Kafanda bitirip ,sonuca odaklandığına göre önemli bir sebep olmalı .. bu kararlılığı seviyorum .darısı tüm kociş sever ,dayağa, hakarete uğrayan kk lilarin başına . Hakkında hayırlısı olsun .anlaşmalı boşanmada sebep önemli ,6 ay kısa bir süre olduğu için .

Ben adliyenin önünde bizim sonumuz da burası demesine takıldım. Ben olsam ben de durma defol git o zaman aç dava derdim. Öyle bir cümleyi sindiremezdim yani kesinlikle cevabını verirdim. Lafı kapak eden kadınlara saygım sonsuz, konu sahibesi ezilip büzülmeyip cevabınızı koymuşsunuz içim soğudu.

Öte yandan beni dinlemeyin tabi , tecrübeli evliler evliliğe 1 yıl verin demişler . Birbirinizi seviyor musunuz, evli kalmak istiyor musun bunları iyice düşün derim.

Bence biraz hızlı karar veriyorsunuz, eşinizle olan sorunları çözmeye çalışmadan hemen dava açmayı düşünmek, hemen boşanmayı dile getirmek yanlış olabilir. Kendinize biraz zaman verin, biraz soğusun içiniz, gerçekten ne istediğinizi iyice bir tartın.

Ancak çekişmeli dava açibilrsiniz. Çekişmeli dava üzerinden anlaşmalı bitirceksiniz. 1 yıldan önce anlaşmalı açılmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşimle çok severek evlendik 6 yıldırda birlikteyiz ama annesinin yaptıklarını unutamıyorum. Düğünden sonrada annesiyle hiç görüşmedim. Bu eşimle aradam sorun olmuyordu. Kadın geçen hafta yarım ağız benden özür diledi. Sesine bile tahammül edemedim. Ondan sonra eşimle tartışmalarımız başladı. Dün adliyenin önünden geçiyorduk tartışarak çağlayanda bizim sonumuz burası dedi. Bende hiç zaman kaybetme şimdi gidelim dedim.
Şu an konuşmuyoruz annemdeyim.. ! Bu hafta kardeşimi isteyecekler onlara şimdi söyleyip güzel günlerini mahfetmek istemiyorum. Boşanmak istiyorum hepsinden herşeyden kurtulmak istiyorum artık resmen bunalıma girdim. Çok çıkmazdayım Allah yardım etsin. Aileme söylemeden davayı açmayı düşünüyorum bu hafta

Hayal kırıklığınızı çok iyi anlıyorum ancak şu an ayrılırsanız pişman olursunuz bence.
Çünkü eşinizi hala seviyorsunuz.
Evlenip hemen olgunlaşamamış 100 erkekten 90 ının yaptığını yapmış sadece.

Aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum.

Ailesini öldü sayın, gerektiği kadar iletişim kurun.
Selamını, özrünü alın, kırgınlıklarınızı kızgınlıklarınızı direk kişinin kendisine iletin.
Eşinize bunları yansıtmayın.

Politik olmayı gerektiriyor evlilik.
Ne yapın, edin severek ayrılmayın derim.

Mutluluklar.

Merhabalar, boşanmayı düşünüyorum.
Nedenlerini detaylandırmak istemiyorum şu an.
Sadece boşanan bayanların bu süreçte neler yaşadığını ve bu süreçten sonra neler yaşadığını öğrenmek istiyorum.
Bir de hakim hemen boşar mı 6 aylık evliyim?
Sebebe göre değişir.

Çok tatlısınız bu halde bile tebessüm ettim
Bana istemeye gelmem şartı koydu. Ben şimdi gidersem diyecekki aa bak bu, bu dilden anlıyor bana hep kısasa kısas yapacak. O yüzden mesaj falan atmam ona ben. Ayrıca şimdiye kadar anneler gününü mü kutlamış.. evlendikten sonra aklına geldi anneler günü ne hikmetse

:D
Ben var ya evlenene kadar eşimi kimsesiz sanırdım.
Cidden sabahın körü buluşurduk akşam kararana dek bir kişi ne arar ne sorardı.
Aynı şekilde o da bir annemi arayayım bile demezdi.

Evlendik sabah uyanıp yüzünü yıkar yıkamaz telefonu eline alır oldu mesela. :)
Aha dedim kıymete bindiler sanırım.

Öyle oluyor yani. Bu bir çekişme..

Bir özür dilemeye melek oldu annesi diyorsun olur tabi.
O işini bilmiş oğlunun gönlüne giden yoldan gitmeye karar vermiş.

Sense tam da kaynananın istediği gibi davranıyorsun şuan.

2 aylık evliyken yerinde olsam tıpkı senin gibi davranırdım, davrandım da..

Ama 5 yıllık evliyim şuan ne mi yapardım?

Anneler gününe kadar annen bana anne olmayı becerebilirse gideriz elbette canım
benim kimseyle durduk yere derdim olmaz derdim.

İstemeye gelmek istemiyorsan gelme, herkes eşim olarak seni yanımda görmek ister ama
sen bu tavrınla benim eşim olmadığını söylemiş olursun.
Sonrasını da birlikte yaşar görürüz derdim.

Bu beyinsizler düşünmeden söyler, kavgayı bile düşündürücü sözlerle yapmak lazım.

Her şeyin düzelmesini dilerim ;)

Benim anladığım sen evli kalmak istemiyorsun annesi olmasa başka bir şey olacaktı. Bu kadar değersiz mi sizin sevginiz? Annesi yüzünden 6 ayda ilk kez görüşme talep edildi diye boşanıyorsunuz. Cidden şaka gibi. Bana kalırsa zaten evlenmemeliydiniz mezhep farkı azımsanmayacak bir fark sorun yaratacağı garanti olan bir durumdur. Bunların olacağını zaten bilmeniz gerekiyordu. Gerçekçi olun biraz.

Hanım efendi evliliğimi sorgulamak için konu açmadım. Konuma iyice dikkat edin. Kimse boşanmak için evlenmez aptal değilim herkesi yıllarca ikna etmek için savaştım. Ayrıca bizim şu anki durumumuzun mezheple hic alakası yok. Her evlilikte olabilmw ihtimali olan gelin kaynana ve oğul sorunu var.

Siz var ya kari koca cok iyisiniz ya :) kiskancligi da olsaymis ayni bizsiniz derdim ama kiskanc degil galiba :) ikinizde iki gun annelerinizde kalip nefes alin madem ama bence sen mesaj at ona biraz daha resmi atabilirsin icinden nasil geliyorsa sonra evinize gidince zaten durumlar duzelir yeter ki adim atan olun :) anneler gunune de daha var zaten ozaman kadar neler.olur :)

Annem ağlarken gördü dayanamadım herşeyi anlattım. Gelip özür dileyene kadar bu evden çıkmayacaksın dedi annem. Biz seni 5 yılda zor verdik 1 saatte geri alırız dedi. Şimdi ne olacak bilmiyorum bıraktım kendimi aileme

Sorununuz annesi ile oldugunu soylediniz esinizle sadece bu konu üzerinde Problem yasamissiniz.. siz biraz fevri davranmissiniz.yapmayın böyle görüşmeyın olsun bitsin..birde kadin sizden ozurde dilemiş..neden uzatıyorsunuz..yanlış yapıyorsunuz bence

Kadının bi özür dileme şekli var akıllara zarar silah dayamışlar sanki. Zaten görüşmüyorduk ta ki dün eşimin verdiği tepkilerden sonra ipler koptu bende.

:KK70:
Ben var ya evlenene kadar eşimi kimsesiz sanırdım.
Cidden sabahın körü buluşurduk akşam kararana dek bir kişi ne arar ne sorardı.
Aynı şekilde o da bir annemi arayayım bile demezdi.

Evlendik sabah uyanıp yüzünü yıkar yıkamaz telefonu eline alır oldu mesela. :)
Aha dedim kıymete bindiler sanırım.

Öyle oluyor yani. Bu bir çekişme..

Bir özür dilemeye melek oldu annesi diyorsun olur tabi.
O işini bilmiş oğlunun gönlüne giden yoldan gitmeye karar vermiş.

Sense tam da kaynananın istediği gibi davranıyorsun şuan.

2 aylık evliyken yerinde olsam tıpkı senin gibi davranırdım, davrandım da..

Ama 5 yıllık evliyim şuan ne mi yapardım?

Anneler gününe kadar annen bana anne olmayı becerebilirse gideriz elbette canım
benim kimseyle durduk yere derdim olmaz derdim.

İstemeye gelmek istemiyorsan gelme, herkes eşim olarak seni yanımda görmek ister ama
sen bu tavrınla benim eşim olmadığını söylemiş olursun.
Sonrasını da birlikte yaşar görürüz derdim.

Bu beyinsizler düşünmeden söyler, kavgayı bile düşündürücü sözlerle yapmak lazım.

Her şeyin düzelmesini dilerim :KK66:

Keşke dediğiniz gibi biri olabilsem.. politika hiç yapamıyorum direk ağzımdan çıkıyor.. zaten yaşananları kabullenememisken bu bir de ustune esimin bu tavrı çok ağır geldi.
Beni ne iyi anlamişsiniz adamin evlendikten sonra annesi kiymetli oldu.. bir ozur diledi diye bir anda herseyi unuttum saniyor. Bayram olsa neyse anneler gunu birde. Ustune ustluk emrivaki nedir sen kimsin de beni tehtit ediyorsun bende istemeye gelmem diye. Allah askina nasil yedireyim bunu kendime

Keşke dediğiniz gibi biri olabilsem.. politika hiç yapamıyorum direk ağzımdan çıkıyor.. zaten yaşananları kabullenememisken bu bir de ustune esimin bu tavrı çok ağır geldi.
Beni ne iyi anlamişsiniz adamin evlendikten sonra annesi kiymetli oldu.. bir ozur diledi diye bir anda herseyi unuttum saniyor. Bayram olsa neyse anneler gunu birde. Ustune ustluk emrivaki nedir sen kimsin de beni tehtit ediyorsun bende istemeye gelmem diye. Allah askina nasil yedireyim bunu kendime

Yersin bacım yersin..

Ben neleri yedim, herkes neleri yiyor bilsen..

Ben hayatta yemem demesin kimse, büyük konuşmasın.

Öyle bir an gelir, şartlar yemem dediğini yedirir, yutmam dediğini yutturur.

Hanım efendi evliliğimi sorgulamak için konu açmadım. Konuma iyice dikkat edin. Kimse boşanmak için evlenmez aptal değilim herkesi yıllarca ikna etmek için savaştım. Ayrıca bizim şu anki durumumuzun mezheple hic alakası yok. Her evlilikte olabilmw ihtimali olan gelin kaynana ve oğul sorunu var.
Benim hayat tecrübeme göre kv direkt bu mezhep yüzünden sana düşman. İlgisiz bulmuş olabilirsin ama ben böyle yorumladım. Allah ferahlık versin.

Annem ağlarken gördü dayanamadım herşeyi anlattım. Gelip özür dileyene kadar bu evden çıkmayacaksın dedi annem. Biz seni 5 yılda zor verdik 1 saatte geri alırız dedi. Şimdi ne olacak bilmiyorum bıraktım kendimi aileme

Ah kuzum keske ailene ve ozellikle annişine soylemeseydin aileler girince olaylar cok buyuyor :/ yarin birgun siz barisirsiniz anneciginin soyledigi bir söz esinin aklinda kalir ve durup durup yuzune vurur.. benim anneme boyle diyorsun ama senin annende boyle demisti bilmem ne diye.. simdi esinde belki ailenle arasina mesafe koyar olaylar farkli yere gider. Annisine tartistik ama biz barisiriz falan diye yapici ol cunku sen evine gittiginde annen hergun seni arayacak acaba tartistilar mi diye dusunecek.. neyse olan olmus umarim hayirlisi olur senin icin canim..

Canım belliki çok agrina gitmiş bazı şeyler ama 6 yıl emeği bu kadar çabuk çöpe atmanı aklım alamadı . Ben eşimin ailesiyle bin kat beter şeyler yaşadım eşim herzaman arkamda durdu ama yinede şuan ailesiyle gorusmemi istiyor kusluk istemiyor , bende 3 yıl çıktım çok emek verdim o daha çok emek verdi . Bosanmayi hiç düşünmedim mı evet çok düşündüm ama eşimi seviyordum , çok emekler vermiştik çöpe atacak kadar değersiz göremedim evliligimi . Seni anlıyorum insan bazen ben bunları haketmeden neden yaşadım diye kendini yiyip bitiriyor , alsın oğullarını başına calsinlar deyip geçip gidesin geliyor . Ama inan eskiden çok agrima giden şeyleri şimdi hiç ama hiccccc takmıyorum . Onlar benimle görüşmek için can atıyor , esimde istiyor gorusmemi ben canım isterse gidiyorum istemezse gitmiyorum . Esimde kızıyor bazen ama yinede çok üstüme gelemiyor eski yaptıklarını biliyor çünkü . Sana demem o ki eğer eşine sevgin bitmediyse , esin arkandaysa sana yapılanları oda haksız görüyorsa seni savunuyorsa bence bu kadar çabuk çöpe atma bazı şeyleri . Annesiyle görüşme meselesini tamamen sana bıraksın hicbizaman samimiyet olamaz zaten yaşananlardan sonra ama arasıra gorusursun. Zamanla inan insan herşeye bosveriyor , yeterki esinle sevgin bitmesin , o seni ezmeye çalışmasın . Yinede karar senin tabiki ..

1 yildan once boşanma islemi olmuyor dava surup duruyor diye biliyorum.
Bosanma surecide herkes icin farklidir ben mesela nafaka tazminat bir sey istemem hatta ev esya ona kalsin yeterki bosayin dedim.
Sonrasinda bide kurban kestim.
Yani herkes yasadigyle bildigiyle gecirir o sureci ve sonrasini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X