Kusura bakmayin ama siz daha insanlarin baska din, mezhep, kültürden olmasina bile tahammül edemiyorsunuz. Öyle olsaydi esinize kendi inancinizin ibadetlerini yapacaksin diye söz vermeye zorlamazdiniz. Saygisizligi siz baslatmissiniz. Empati yapin, birisi size "ama kiliseye benimle her pazar geleceksin, söz mü" desin. Bu saygisizlik ve sizin inancinizi asaglamaktir.
Yurt disinda yasiyorum. Bir tane tanigim müslüman kiz vardi, burali bir hiristiyanla evlendi. Ramazanda oruc tuttu vesayre. Cocugu ilgilendirmedi bu. Ama ileriki yillarda cocuga da tutmasini, dinini degistirmesini vesayre söyleyince is raydan cikti ve bosandilar. Cünkü cocuk onun inacina saygiliyken, o "benim dinim seninki döver, en dogru benimkisi" edasiyla s*dik yarisi gibi din yaristirinca cocuga saygisizlik etti.
Esiniz arkadas cevresi oruc tutmayinca bunu sizin "dinime saygisizlik" olarak nitelendirdiginizi belirtmis.
"Diyetteyim, nasil yanimda makarna yersiniz saygisizlik"
"Süte alerjim var, nasil süt icersiniz, saygizlik" örnekleri gibi sacma bir tavir sizinkisi. Onlarin siz oruc tutunca tutmamasi degil, sizin onlarin sizin gibi ibadet yapmadiklari icin elestirmeniz saygisizlik.
Burada noel, pastalya ve bir cok bayram var. Cocuklugumdan beri buradayim. Noel bayrami sen nasil noel kutlamazsin diye bir sey hayatimda duymadim. Böyle bir tavir gösterse birisi herkes güler, deli zanneder ya da hic bir sey anlamamaktan bos bos bakar. Adamlarin dilinde, kültüründe böyle bir sey yok bile.
Siz domuz eti yemiyorsunuz diye herkes yemiyecek degil Sonucta sizde Hindularin kutsal saydigi inegi yiyorsunuz. Bir Hindu inek yiyorsunuz diye sizi elestirse, asaglasa dogru mu?
Dedigim gibi siz sayginin ne oldugunu bilmiyor ve bu yüzden her sey gözünüze batip saygisizlik ilan ediyorsunuz.