• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

Emsalsizimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
367
229
53
Hanımlar konuyu kısa tutmaya çalışacağım. Eşimle boşanma aşamasındayız 2 çocuğumuz var ve boşanırsam ailemin yanına dönemem başka gidecek yerim de yok çocuklarımı asla bırakmam. Şimdi şu konuda yardımınıza ihtiyacım var devlet ve bazı kuruluşlar dar gelirlilere kira yardımı vs. yapıyormuş acaba durumumu iletsem bana da böyle bir imkan tanınır mı resmi olarak hala evliyim ama şartlar uysa şuan çıkıp giderim lütfen bilgi verin

Canım boşanmanız anlaşmalı mı çekişmeli mi olacak?
Eşinin maddi durumu nasıl?
Çocukların yaşları kaç?
Aile yanına neden dönemiyorsun?

Bu arada evliliğim içinde şiddet küfür hakaret hepsi var. Kendime çocuklarım ile beraber yeni bir hayat kurmak istiyorum ama maddi durumum yok çalışamıyorum da çocuklardan dolayı en azından nafaka da alırım 2 çocuğumuz var sonuçta. Yavaş yavaş evden yapabildiğim kadar para kazanmaya çalışırım yeter ki huzurumuz olsun çocuklarımla

Canım boşanmanız anlaşmalı mı çekişmeli mi olacak?
Eşinin maddi durumu nasıl?
Çocukların yaşları kaç?
Aile yanına neden dönemiyorsun?
Eşim boşanalım diyor ama dava açmıyor yanaşmıyor da ama o gücü bir bulsam ben şuan açacağım dava. Çocuklar biri 5 diğeri 1 yaşında
Ailem çocuklar ile kabul etmiyor maalesef bakamazlarmıs vs. Ama ben çocuklarımı bırakmam

Canım önce çekişmeli bir dava öncelikle uzun sürer. 2 yılı bulabilir. Maddi ve manevi yönü var. Ailen bakmasada maddi olarak yardımcı olabilir mi?
Ara kararla nafaka bağlanır ama eşinin maddi gücüne göre olur oda. Asgari ücretli bir kişiden alacağın para hakim takdirinde ama sen ve çocuklar için 600 1000 lira arası bir şey olur bence.
Evden gerçekten yapabileceğin iş var mı?
Şiddet küfür ispatlaman ve üzerinden çok vakit geçmemiş olası önemli konular. Şahit lazım olur.
Devletinde öyle büyük meblağlar vereceğini sanmıyorum.
Çocukların yaşı küçük olduğu için sende kalırlar.
Ailen çocuklara bakamam dediler ama hani boşanma diye mi öyle dediler? Kusura bakma ama bu el kol bağlıyor. Bir ev kirası az para değil. İşe gitsen çocuklara kim bakacak?

Canım Allah yardımcın olsun. Boşanma aşamasındayız dediğin ev mi ayırdınız?

boşansan ailen 2 çocuğunla seni ortada bırakacak yani?? :KK57::KK57:
ailen kocandan da betermiş söylemeden edemicem
bilmiyorlar mı kocanla anlaşamadığını?
ne demek ailemin yanına dönemem
küs falansınız sandım ama "çocuklara bakamayız" diyeymiş

sığınacak yeriniz yok bunu bile bile size destek vermiyorlarsa ben diyecek bir şey bulamıyorum

Yardım vs. bulabilirsiniz belki kadın derneklerinden falan ama bunlara güvenerek yeni bir hayat kurulmaz. Sizin acilen aileye durumun ciddiyetini anlatıp destek beklemeniz gerekiyor. Bir komşumuz bu şekilde evden yemekler yapıp satarak kendini uzun bir süre geçindirdi, sonra devamlı bir iş buldu hala çalışıyor. Boşanmaya karar verirseniz uzaklaştırma kararıyla adamı sepetlersiniz, sonrası size ve çevrenizin vicdanına kalmış. Boşanma davasının masraflarından korkuyorsanız, çekiniyorsanız bulunduğunuz şehirdeki adliyeye gidin ve adli yardım bürosuna başvurun. Üzerinize kayıtlı malvarlığı olmadığı sürece adli yardımdan faydalanabilirsiniz, size bir avukat verilir ve boşanma davanız bitene kadar görevlendirilir, hiçbir ücret ödemezsiniz.

Kimse net bir şey söyleyemez. Belediyeye ya da kaymakamlıklara, derneklere vs başvurabilirsiniz. Ama yüzde yüz kira yardımcı bulursunuz diyemeyiz.

Herhangi bir dava açma durumunda eşim olacak kişi anlaşmaya yanaşabilir benim ayrılma kararımı ciddiye almıyor sadece şimdilik. Ailemle ilgili olan sebepler çok uzun hanımlar hem onlardan kaynaklı hem de çocuklarım için aynı çatı altında kalamam çok sebepleri var. Nafaka da öder biliyorum. En azından 1 yıl kira yardımı ödense ailem maddi anlamda az da olsa destek olabilir nafaka ile falan bir müddet idare edebilsem de ileriye dönük düşünmeliyim yani çocuklarım küçük bir işe girsem çocuklara bakacak kimse yok off off düşündükçe beynim yanıyor Allah büyüktür

Gecende komsumun yengesi 3cocukla ayrilmis esinin durumu da iyi değilmiş
Cocuklar da ufakmis
Ben sordum nasil geçiniyor diye
Devlet cocuklar büyüyüp calisana kadar yardim ediyor dedi

Hanımlar konuyu kısa tutmaya çalışacağım. Eşimle boşanma aşamasındayız 2 çocuğumuz var ve boşanırsam ailemin yanına dönemem başka gidecek yerim de yok çocuklarımı asla bırakmam. Şimdi şu konuda yardımınıza ihtiyacım var devlet ve bazı kuruluşlar dar gelirlilere kira yardımı vs. yapıyormuş acaba durumumu iletsem bana da böyle bir imkan tanınır mı resmi olarak hala evliyim ama şartlar uysa şuan çıkıp giderim lütfen bilgi verin
Eğer kök ailenize dönmek istemiyorsanız kadın sığınma evlerine gidin boşanma davanizi açın sonra yardımlara başvurun. Ancak şunu da bilin bir işe girmelisiniz yardımlar ancak günü kurtarır

Çocuklarıma bakacak biri olsa bende işe girip kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum ailem uzaktan biraz destek olur sadece maddi anlamda. En önemli faktör ev kirası onu yardım almadan halletmem mümkün değil

Back
X