- 20 Ağustos 2015
- 1.598
- 1.224
- 48
- 45
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
Estğ sizin dediğiniz gibi olsunay tamam bilmediğiniz halde sizin dediğiniz olsun
Ailesi boşatiyor.Abisi gelmiş adamla.Sordum dedim ki , boşanma demedi mi hiç ..yok demedi diyor.yani insan gurur yapabilir.biri araya girmeliydiGerçekten kızın lehine şahitlik yapabilecek cesaretin varsa hiç bekleme.
Ama sizin lugata göre eşin bile kendini bu konuda yetkili görüp "boşatacaklar" diyorsun.Halbuki benim bildiğim boşanma 2 kişi arasında olur.
Bu olaydan sonra seni de boşatmasınlar?
Eşinizi avukatlık yapmasından vaz geçirmeye çalışın, hiç etik değil. Başka avukat bulsunlar. Avukatlık yapamam diyemiyırsa da bahane bulsun.Eşiniz yapmasın bu işi.
Hakim karşısında sizin şahitlik yapıyor olmanız eşinizin de mesleki kariyerine zarar verir.Bir tarafın avukatının karısı öteki tarafın şahidi. Hakim de aptal değil, karşılarına kaç tane olay geliyor, yalancıyı anlar.
Eşimin kuzenlerinden biri boşaniyor.Pek samimiyetimiz yok.Eşiyle mezhep farki var.Arada ailelerden kaynakli sorunlar var.O gelinin evine kimseyi birakmazkatdi; yani dışlanirdi.Kızın sürekli defikodusu yapilurdi; yok tülleri leş gibiymiş, yemek yapmazmiş, kocasinin elbiselerini yıkamazmiş, evine gelene bağırırmiş .......Yalan
Bayramda eşimin dayisina gittim ve gelini boşatacaklari mevzusunu açti yengem bana.Karşi çiktim ve " yenge yaşlisin çocuk sana kalir , büyüdükçe derdi artar yetişemezsin- oğlunun geliri az, 1200 tl ile hem nafaka öfeyip hem yenidwn evlenip bi de kirada oturamaz,- bunlar cahil araya girin düzeltin, ilerde oğlun sana niye beni engellemwdin demesin- sixin de hataniz çok bi dolu sorun çıkardiniz, dışladiniz...." bi dolu laf saydim.Eve gelince eşime " sen ara düzelttir bariştir" dedim.Tek kimse kizi aramamiş...Dün eşime gelmişler.Eşim de boşatacak.Çok kizdim.Başkasi olsa baristirirsin bunlara niye yapmiyosun; bu kz şahit bulamaz, ben gidip şahit olcam ona vs dedim.Eşim güldü.Şimdi ben napiyim.Kiz benden şahitlik talep etmedi.Bi de diyorum ki, kiz benden bişey talep etmedi, durduk yere ben niye şahit olayim, iki taraftan da yakin akrabalar araya girmemiş ben niye gireyim; sonra da diyorum ki, kiz ne bilsin benim doğru.konuşacağimi. bilse gel şahit ol der....Asil sorun şu: Bu taraf kizin açtiği davaya karşi kendi boşanma davalarini açip bi kizdan tazminat isteyecek. Kiza da tek kuruş vermeyecek.Napmak lazim? Ben bilemedim(
Anlasa bile delillere göre karar vermek zorunda...yoksa tabii anlar.Eşinizi avukatlık yapmasından vaz geçirmeye çalışın, hiç etik değil. Başka avukat bulsunlar. Avukatlık yapamam diyemiyırsa da bahane bulsun.Eşiniz yapmasın bu işi.
Hakim karşısında sizin şahitlik yapıyor olmanız eşinizin de mesleki kariyerine zarar verir.Bir tarafın avukatının karısı öteki tarafın şahidi. Hakim de aptal değil, karşılarına kaç tane olay geliyor, yalancıyı anlar.
Bir de diyorum ki, kari koca aradi derya deniz misali engin...bizim dişardan gördüğümüz ne ki..Canım benim eğer kız haklısa ki anlattıklarından öyle görünüyor, hakkını alır inşallah. Eşinin ailesine çok kızdım. Mezhebini beğenmiyorsan alıp da kimsenin günahına girmemek gerekiyor.
Ama senden bişey talep edilmemiş. Aranızdaki samimiyetin derecesini bilemem ama bazen uzaktan izleyici olmak daha hayırlı olabiliyor. Gidişata göre belki kararın değişecek.. :/ Allah yardımcısı olsun o kadıncağızın.
oyle bisey yok.. dava birlestirilir benim bildigim..Ama onu reddettirip; kendi davalarini kabul ettiecekler.Yani kiz nafaka ve tazminat almayacak ve kocasina tazminat odeyecek.
Bir de diyorum ki, kari koca aradi derya deniz misali engin...bizim dişardan gördüğümüz ne ki..
Yok karşi dava açiliyo eminim.eşim hep oyle yapiyo.Hakime diyosun ki onun taleplerini reddet benimkini kabul et...suresi gecerse birlestirme istiyolar filan...tabii teknik kisim.avukatlar daha iyi bilir.1000 tl masraf vermiş ve karsi dava acilmis canimoyle bisey yok.. dava birlestirilir benim bildigim..
Amaç ne bilmiyorum.pisliktir ne olacak..kalanlara gözdagi mi veriyolar ne...Kadın tabiki teklif etmez, karşı tarafın akrabasısınız; çekinmiştir.
Haklılığına eminseniz bence de şahitlik yapmalısınız. Ancak boşanma davası açılmadan böyle birşey teklif etmeyin.
Arabozan olursunuz onların dilinde.
Sessizce bekleyin şimdilik derim. Her zaman mazlumum yanında olmak daha iyidir.
Bende iki arkadaşımın şahitliğini üstlendim. Zor bir görev ancak boşanılmaya karar verilmişse şahit bulmakta çok zorlanıyor kişiler.
Hele karşı taraf güçlüyse, yalancı şahit bulmaktan korkmuyorlarsa daha makbul oluyor şahitlik.
Hayırlısı olsun.. Tazminat istemelerinde ki amaç neymiş ?
karsi dava aciliyo da, onunkini iptal et benim davami kabul et durumu olmaz bosanmada.. ben oyle biliyorumYok karşi dava açiliyo eminim.eşim hep oyle yapiyo.Hakime diyosun ki onun taleplerini reddet benimkini kabul et...suresi gecerse birlestirme istiyolar filan...tabii teknik kisim.avukatlar daha iyi bilir.1000 tl masraf vermiş ve karsi dava acilmis canim
Bu insanlar gunluk hayatlarinda da çok rahat yalan soyluyolar
var.; dava açarken taleple açiyosun çünkü.ben akşam eşimden detayli bilgi alip yazarimkarsi dava aciliyo da, onunkini iptal et benim davami kabul et durumu olmaz bosanmada.. ben oyle biliyorum
Sorma...zaten memleket olarak dayalan dolanla bilinirler de yazmicam ama
anam sizinkileri bir yalan makinesine bağlasak demek çın çın ötecek herhalde.
Allahtan korkmayan Kula ne yapmazBen iki gözümle, yalanini ispat için kurana el bastiklarini gordum vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?