Boşanmada gelinin şahidi olsam....

Ailesi boşatiyor.Abisi gelmiş adamla.Sordum dedim ki , boşanma demedi mi hiç ..yok demedi diyor.yani insan gurur yapabilir.biri araya girmeliydi

Bu arada kadin da nafaka öder.Kocadan daha fazla kusuru olmali ve kadin yuksek refah duzeyine sahip olmali.Koca sirf çalişmiyor diye kadin nafaka ödemez.Sadece kadinin nafaka alabilmesi, anayasanin eşitlik ilkesine aykiri.Ama karisindan nafaka isteyen yada alan var mi, ben daha gormedim.
Kusura göre de tazminat da ödenir.

Eşinizi avukatlık yapmasından vaz geçirmeye çalışın, hiç etik değil. Başka avukat bulsunlar. Avukatlık yapamam diyemiyırsa da bahane bulsun.Eşiniz yapmasın bu işi.
Hakim karşısında sizin şahitlik yapıyor olmanız eşinizin de mesleki kariyerine zarar verir.Bir tarafın avukatının karısı öteki tarafın şahidi. Hakim de aptal değil, karşılarına kaç tane olay geliyor, yalancıyı anlar.

ama tam film sahnesi gibi olmaz mı :)
konu sahibi kusura bakmayın, davulun sesi uzaktan hoş gelir misali, eşinizle bu çekişmeniz bende böyle bir etki bıraktı.

Canım benim eğer kız haklısa ki anlattıklarından öyle görünüyor, hakkını alır inşallah. Eşinin ailesine çok kızdım. Mezhebini beğenmiyorsan alıp da kimsenin günahına girmemek gerekiyor.

Ama senden bişey talep edilmemiş. Aranızdaki samimiyetin derecesini bilemem ama bazen uzaktan izleyici olmak daha hayırlı olabiliyor. Gidişata göre belki kararın değişecek.. :/ Allah yardımcısı olsun o kadıncağızın.

Anlasa bile delillere göre karar vermek zorunda...yoksa tabii anlar.

Bir de diyorum ki, kari koca aradi derya deniz misali engin...bizim dişardan gördüğümüz ne ki..

Bir de diyorum ki, kari koca aradi derya deniz misali engin...bizim dişardan gördüğümüz ne ki..

İşte aynen.. Dışarıdan başkadır içeriden bambaşka. Hani yine sen bilirsin, konuyu okudukça eşinin de bu davada görev alacağını öğrendim. Her ne kadar üzülsem de bu işe aktif rol oynamasan sanki daha iyi. Ama mesela eşini yumuşatabilirsin. Onunla konuşabilirsin. Ne bileyim insafa getirebilirsin yani..

Kadın tabiki teklif etmez, karşı tarafın akrabasısınız; çekinmiştir.

Haklılığına eminseniz bence de şahitlik yapmalısınız. Ancak boşanma davası açılmadan böyle birşey teklif etmeyin.
Arabozan olursunuz onların dilinde.

Sessizce bekleyin şimdilik derim. Her zaman mazlumum yanında olmak daha iyidir.

Bende iki arkadaşımın şahitliğini üstlendim. Zor bir görev ancak boşanılmaya karar verilmişse şahit bulmakta çok zorlanıyor kişiler.
Hele karşı taraf güçlüyse, yalancı şahit bulmaktan korkmuyorlarsa daha makbul oluyor şahitlik.

Hayırlısı olsun.. Tazminat istemelerinde ki amaç neymiş ?

oyle bisey yok.. dava birlestirilir benim bildigim..
Yok karşi dava açiliyo eminim.eşim hep oyle yapiyo.Hakime diyosun ki onun taleplerini reddet benimkini kabul et...suresi gecerse birlestirme istiyolar filan...tabii teknik kisim.avukatlar daha iyi bilir.1000 tl masraf vermiş ve karsi dava acilmis canim

Amaç ne bilmiyorum.pisliktir ne olacak..kalanlara gözdagi mi veriyolar ne...

karsi dava aciliyo da, onunkini iptal et benim davami kabul et durumu olmaz bosanmada.. ben oyle biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…