boşanmada kadın ve erkek psikolojisi nasıl etkileniyor.

fisilti-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
285
500
33
slm

Sosyal olarak neden hep biz yıpranıyoruz. .

Erkekler hiç birşey olmamış gibi yeni bir kadınla hayatlarına devam ediyorlar.

Kadın ise hiç evlenmemiş biriyle evlenme şansı daha az erkeklere göre .Erkek te namus yok anlayışı, Ne yazık ki.
Şunu merak ediyorum sadece biz kadınlar mı psikolojik olarak yıpranıyoruz

Erkekler ne hissediyor.Boşanırken...

Aslında bu değişir.
Elbette boşanmış adamla evlenen bekar kizlar çok ama genelde adamda para ve itibar oldugu için evleniyorlar.
Eger kadında da bunlar varsa bekar biriyle evlenebilir haliyle.
Ayrıca erkek hem çulsuz hem dul kalmış ise ona da bakan olmuyo. Çevremde öyle gördüm

konuyla ilgili makale mi yazıcaksınız? kadınlar kulubü isminde, erkek üyenin yasak olduğu bir sitede acaba erkekler ne hisseder diye konu açmak? bir derdim var durumu da yok? canınız sıkıldı sanırım

konuyla ilgili makale mi yazıcaksınız? kadınlar kulubü isminde, erkek üyenin yasak olduğu bir sitede acaba erkekler ne hisseder diye konu açmak? bir derdim var durumu da yok? canınız sıkıldı sanırım
boşanıyorum daha önce ki mesajlarımı okumanızı tavsiye ederim. Ve sosyal acıdan biz yıpranıyoruz.Neden erkekler değil.. bu dert değil mi

boşanıyorum daha önce ki mesajlarımı okumanızı tavsiye ederim. Ve sosyal acıdan biz yıpranıyoruz.Neden erkekler değil.. bu dert değil mi
Canım biz duygusaliz o yüzden onlar da üzülüyor ama çaktırmıyorlar. Senin de elinde mesleğin arkanda ailen var sa üzülme hatta dik başlı dur. Umarım hakkında hayırlısı olur

bence böyle bir genelleme yapılamaz.. her evlilik farklı, her kadın farklı, her erkek farklı... bekar biri ile evlenmeme olayı da dert değil zaten ki bekar biriyle kadın evlenemez diye bir şey de yok. toplumun bakış açısından bahsediyorsanız "çok da fifi" deyip çıkıverin işin içinden..
boşanacak olursam ben de hayatıma gayet güzel devam edebileceğimi düşünüyorum.. erkeklerin ne düşüneceğini de bilmiyorum, merak da etmiyorum.

Eşinden boşanmış bir adamla evlendim
Hiç kolay değil yaşadıkları, öyle düşünüldüğü gibi hayatlarına devam etmiyorlar
Diyebilirim ki toplumun onlar üzerindeki baskısı kadınlara yapılan kadar çok hatta bazı yerlerde çok onur kırıcı
Bu durumu birlikte yaşıyoruz, atlattımı hayır, yıllar oldu halen sorunları devam ediyor
Bu toplum ne erkeği ne de kadını rahat bırakmıyor maalesef

Peygamberimiz 25 yaşinda genc ve hiç evlenmemis bir delikanlı iken 40 yaşındaki hz hatice ile evlenmiş hem de hz hatice iki evlilik gecirmis ve çocukları var. 25 sene evli kalmışlar ve hz hatice vefat etmeden başka biriyle evlenmemiş.
Yani olur böyle şeyler.

Boşanmış bir adamla evlendim ben =)))
Senin tabirinle çulsuzun dibi =))))) Allah'a çok şükür =)))))

Erkeklere dert değil çünkü zaten boşanmayı ikinci bi kadın olunca düşünüyor yedek buluyo kendine hele de bi işi varsa toto tavan yani zaten erkek istemese yuva yıkılmaz evliliği için mücadele verir olan kadına oluyo benim çektiğim acının zerresini çekmiyordur eminim ama unutma herşey bu dünyada değil İlahi adalet var ben çok acı çektim hala da aynı zulüm ettiği için beddua ediyorum ben Allah biliyo ya

O efendimiz şimdiki erkeklerde dürüstlük mü var

erkeğin nasıl boşandıgına bağlı.erkek eger aldatılmış sekilde boşandıysa kolay kolay evlenmıyor hatta günü birlik takılıyor..cok zor guvenmesi ve evlenmesi..ama eşi iyi oldugu halde kendi hayvanlıgından ayrılıyorsa gram pisman olan görmedim.asıl onların pişman olup it köpek olması gerekmıyo mu :) kozmik yanlış calısıyo sanıırm :)

Bu hale getirenler de kadınlar aslında. Kadın kendini ezerse karşı taraf daha çok ezer

bence kadınlar çok fazla eş merkezci yaşadıkları için boşanmadan daha fazla etkilenen taraf oluyorlar.
ben bunu eleştiri amaçlı söylemiyorum, ben de çok kocacı bir kadınımdır mesela, eşim de beni sever sayar ama benim kadar hayatının odak noktası yapmaz.
bu durumda boşanma olursa o biraz daha çabuk yeni hayatına adapte olabilecektir, benim için ise boşalan yer daha büyük olacaktır ve daha zor olacaktır yeni hayata adapte olmak.

ama insan ölüme bile alışıyor, en nihayetinde kadın da alışacak.
belki de bu boşanma hikayelerinden ders çıkarması gerekir her kadının...

Ben bu durumu cinsiyet açısından değil
kişisel açıdan düşünüyorum
kisilere göre farklılık gösterir
siz topluma karşı bosanmaniz in felaket olduğu hissini verirseniz onlar da size öyle karşılık verir
tamamen ayna meselesi

Ben erkeklere güven olmayacağını öğrendim seviyorum ölüyorumlar yalan sonra iyi karakterli bi Ada'm yani yuvasına sahip çıkan bi Ada'mla evlenen kadınla hem kendisi hem de ailesine ezdiren cimri yalancı ve zoru görünce kaçan bi Ada'mla evlenen kadın arasında dünyalar kadar fark var

ama genelde yolum kabullenmiyor bi suç varsa kadın yaptı gibi aa sen ayrıldın mı ne oldu vs kadın zaten yaralı tuz basar gibi dedikodu vs erkek ayrılsa el kiri kadın ayrılsa dul kadın kimisi kocasından kıskanır sapık ruhlu kadınlarda var öyle kadın kadar acı çekeni görmedim

AL BENDEN DE O KADAR...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…