boşanmada kadın ve erkek psikolojisi nasıl etkileniyor.

Kesinlikle katılıyorum,
Ben boşandım hiç de felaket gibi düşünmedim. Normal hayatıma devam ettim, insanlar da ona göre davrandı. Severek ayrılsam da şükür huzurlu ve mutluyum da. Üstelik daha üç ay oldu.
Eski eşimse başlangıçta biterse bitsin modundaydı ama şimdi çok pişman. Ayrılık en çok ona koydu.
Toplumumuz erkekleri kayırıyor evet, ama o kadar da kadın çile çekiyor erkekler sefa sürüyor diye genelleyemeyiz.

boşanıyorum daha önce ki mesajlarımı okumanızı tavsiye ederim. Ve sosyal acıdan biz yıpranıyoruz.Neden erkekler değil.. bu dert değil mi
ozaman durumunuzu açıklayan bir konu açın isterseniz. bir konuyu okurken hiç diğer konularını okuyım ondan sonra yorum yapıyım gibi bir şey yapmadım. bdv derdinizi anlattığınız bir forum; sosyal açıdan erkeklerin ne düşündüğü hissettiği hakkında yorum yapmam size ne kazandıracak?
allah yardımcınız olsun umarım istediğiniz gibi bir hayat kurarsınız ve eski kocanız tamamen geçmişinizde kalır. sorunuza yanıt aslında sorunuzda gizli. sadece bir kadın; o neden bir şey hissetmiyor yada ne hissediyor, diye düşünür. çoğu erkek bu tarz soruları düşünmez bile.

Bu durum hiç hoşuma gitmiyor..senin gidiyor mu peki...

yani o kadar takılmıyorum, kendimi çok da değiştiremeyeceğime göre,
böyleysem böyleyim diyorum,
ama eşimin hatasında da onu savunan biri olmadım hiç, olmam da, o yüzden çok risk görmüyorum.
anca böyle boşanma vs gibi bir durumda daha çok yaralanan ben olurmuşum gibi geliyor, ama onun korkusu ile de yaşayamam ki hayatı...

Sağolun iyi tememniniz için.

Herkes kendi deneyimine göre açıklıyor belki genelde erkeklerin çok takmadığı ve garantici olduğunu yedekte bile bulundurduğunu düşünüyorum kadınlar hassas ve duygusal .gerçekten seven erkek ayrılmak istemez zaten

Kadınlarda çalışan daha ayakta duruyor bu konuda, psikolojik olarak tabi bence erkeklerden daha çok etkileniyorlar, yani erkekler ilk boşandıkları aylarda dertleniyor sonra geçiyor gibi görülüyor sonra oh yansın dünya modunda bir daha evlenmem diye dolanıyorlar ama kadın buhranı uzun sürede atlatabilirse atlatıyor sonra yalnız da durulmuyor onla bunla beraber olursam laf gelir diye düşünüp biriyle evlenmeyi yine düşünüyor. Zaten kadın yapısı gereği anaçtır o yüzden ev kurayım yuvam olsun derdinde. Gerçi tanıdığım çok boşanmış bekar kız arkadaşım var onlar da bekarım diyor sevgilisi olsa bile bilen az kişi oluyor yani gizli saklı şekilde yıllarca bekar kalabiliyor hatta bilmeyenlere hiç evlenmediğini bile söyleyen arkadaşlarım var ama tabi hep bir toplum baskısı oluyor özellikle kadında. Zor ya, bence kadın için her şey daha zor, çalışmak evini geçindirmek tek başına bir evde yaşamak, erkeğe göre daha zor, o yüzden güçlü olmak gerekiyor o boşanma modunu en iyi şekilde en hızlıca atlatıp mutlu olmaya çalışmak gerekir bildiğim.

haklısın o yüzden dik durmak zorundaız ne kadar kırılgan yapıda olsak ta

aynen bende allah koruusn oyle bi durumda hastaneye yatırılırım gibime geliyor... :)

Allah onlarin cezasini verecek dermisim

Kesinlikle katılıyorum, kadın namustur o bunu der bu bunu der erkektir adımı çıkarır diye erkeklerle flörtleşmeye bile çekiniyor yani çoğu kadın, ama erkekler genelde kenarda bir yerlerde hep birkaç kadın bırakıyor ilerde ne olur bilinmez diye. Karısıyla kavga bile etse gitme ihtimalini kendine yaratıyor biraz daha bu konuda farklılar.

haklısın o yüzden dik durmak zorundaız ne kadar kırılgan yapıda olsak ta
Dik duruyoruz ama içimiz kan ağlıyo verdiğim emekleri düşünüyorumda keşke acele etmeseydim evlenmek için bir daha evlenmek istemiyorum erkek görmek istemiyorum bile.hepsinin kadın döveceğimi parasını elinden alacağını küfredeceğini düşünüyorum şu anki ruh Halim'le

Hemen yedekte tutuyor zaten yeni heyecan farklı geliyo kadınsa daha yakışıklısı da olsa dönüp bakmaz yuvasını düşünür istisnalar haricinde

Kadın evlenmemiş bir Ada'mla evlense ailesi kıyamet kavga ayırır ama evlenmiş erkek evlenmemiş kadınla evlenir neymiş o erkek

Hemen yedekte tutuyor zaten yeni heyecan farklı geliyo kadınsa daha yakışıklısı da olsa dönüp bakmaz yuvasını düşünür istisnalar haricinde

Aynen, daha yakışıklısı daha kariyerlisi paralısı vs gelse bu ne böyle ben kocama bağlıyım falan der konuşmaz görüşmez bile herhangi bir şey hissederse, ama erkek öyle mi. Kadın çirkin olsa da bakımsız bile olsa bir albenisi varsa biraz kadın gözü buna kayıyorsa hoop sen geç kenara, hatta fırsat bulsa değerlendirir bile. Hepsi için demiyorum ama geneli böyle görünüyor.

düşünmeden karar veren taraf sonradan pişman olan kişi oluyor..

elinden gelen herşeyi yapıp bitirmek zorunda kalan kişide vicdanen tertemiz bir hayata başlayıp mutlu oluyor.

çevremde gördüğüm bu.

erkek-kadın hep yaşananalara göre değişiyor.

O yüZden nefret eder oldum ya biz niye bu kadar hassasız Ada'mın yapmadığı kalmaz bi yandan kadın nefret ederken bi yandan onu hala özler alışır

Seven haklıda olsa üzülüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…