boşanmada sosyal hizmet uzmanları

tuzbuzz1

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
131
275
18
sevgili hanımlar bizim davamız açıldı mart ayına duruşma tarihi verildi.sosyal hizmet uzmanları ilk duruşmadan öncemi gelirler, çocuklara neler sorarlar.çünkü hakkımda bir sürü iftira atmış çocuklarla evle ilglenmediğimi çocuklara şiddet uyguladığı velayet savaşı içerisindeyiz.barodan avukat istedim ama henüz çıkmadı daha.bu konularda bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilirlermi.çocuklarım 10 ve 13 yaşlarındalar velayetlerini alabilirmiyim bu iftiralarla.

Delilleri varmı ki? Yoksa size suçlama atılamaz

Çocukları kolay kolay anneden almazlar diye biliyorum. Ve cocuklarla da konusuyorlar

çocukları almak kolay değil.iftirayla da velayet alınmaz.elinde ispatı olması lazım.çocukların kafasını karıştırmaya çalışsa bile sosyal hizmetlerden gelen uzmanlar ve pedagoglar adı üstünde uzman.yönlendirmeyi ve doğruyu ayırt ediyorlar.boş yere çabalayıp kendini rezil etmesine gerek yok beyefendinin.

çok sağolun

uzmanlar ilk duruşmadan öncemi geliyor acaba neler soruyorlar çocuklara
Niye bu kadar panik olduğunuzu anlamadım. Çocuklara ev içindeki durumları sizin davranışlarınız sorulur. Ona göre de velayete karar verilir. Çocuklarınıza şiddet uygulamıyorsanız endişelenmenize gerek yok yani .

panik olmamın sebebi ilk duruşmada geçici velayetin verilecek olması.uzmanlar ilk duruşmadan önce gelirse bana verilir.ama duruşmadan sonraysa bu iftiralarla eşime verirlerse diye korkuyorum.

Delil yoksa hiç korkmanıza gerek yok. İftirayla lafla sözle çocuk alınmaz. Çocukla görevliler sizin yanınızda görüşmezler, evle sizinle ilgili soru sorulur. Şimdi nerde kalıyorsunuz? Çocukların kendi odası var mı? Geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz bunlar velayet için önemli detaylar. Gözünüz korkmasın ama kanun anneden yana ciddi bir durum lazım babanın alması için

kendi odaları var kendi evimizde kalıyorum okullardan dolayı ailemin yanına gitmedim.tatili bekliyorum taşınmak için.maddi bir gelirimde yok ailemin yardım ettiği kadar.şuan tek beklediğim duruşmadan önce biran önce gelmeleri.en azından iftiradan ibaret olduğu anlaşılır.

Çocuklara doğrusu neyse o sorulur. Birinin yönlendirmesiyle neyi söyleyip söylemediklerini de anlarlar. Böyle bir durum yoksa içinizi ferah tutun.

Evde çocuklarınızın yaşayacağı ortama bakacaklar, ayrıca çocuklarla konuşacaklar, çocuklarınızın yaşı kendilerini ifade etmeye müsait, mahkemede de hakim bizzat dinleyebilir. Burada dediğim gibi hakimin ve uzmanların birinci önceliği çocukların beyanıdır. Çocuklara şaşırtmalı sorular sorarak anne baba telkin ve yönlendirmesi ile beyanda bulunup bulunmadığını da anlarlar. Sorular genelde çocukların aile ile ilişkileri, normalede ihtiyaçlarını ve sorunları ile öncelikli olarak kimin ilgilendiği, tarafların iddiası varsa evde sözlü ya da fiziksel şiddet olup olmadığına yöneliktir.

Boşanmalarda öncelikle ilk dava görülür ,taraflar dinlenir ,hakim sosyal hizmet uzmanından sosyal inceleme raporunu sunmasını talep edebilir .

Sosyal inceleme raporuna taraflarla yapılan bireysel görüşme sonuçları yazılıp hakime sunulur.Hakim o rapora göre karar verir .

Uzmanlar çocuklara açık açık soru sormaz ,hatta çocuklar soru sorulduğunu anlamaz bile o nedenle ,çocuk yalan söylemeye teşvik edilmiş olsa bile bunj cok net anlayabilir uzman.

Ellerinde delil yok ispat yok. Sözle söylenen her laf o kadar önemli olsaydı ohooo. İlk davadan sonra hakim talep ederse sosyal hizmetler uzmanından görüş alınır. Şimdi gelmezler yani ilk davadan sonra gelirler

Size soracaklar boşandıktan sonra çocuklar nerde uyuyacak, nerde kalacak, geçiminizi nasıl sağlayacaksınız diye. Hala geçiminizi eşiniz sağlıyor, onun kirasını ödediği evde oturuyorsunuz anladığım kadarıyla. Artık dava açıldıysa kendi başınızın çaresine bakmaya başlayın. Zaten bu hafta ara tatile girmedi mi okullar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…