Annenize sahip çıktığınız için, o rezilin elinde oyuncak etmediğiniz için kendinizi gerçekten suçlu mu hissediyorsunuz? Allah'ım neler okuyorum.Merhaba ;
Annem ve babam 25 yıllık birbiriyle anlaşamayan insanlar. Babam öyle ki sürekli annemi aldatan , bunda sürekli suçu ona yıkan biri ve asla hata kabullenmez. Hatta öyle ki aldattığını yanında bile rahatça söyler.
Defalarca ayrılık kararı alındı ama olmadı. Zamanında (9-10 yaşlarında) şiddetine defalarca tanıklık ettim. Aralarında muhabbet yok sadece tersleme,azarlama ve küçümseme şeklinde birbirlerine tahammülleri yok. Ama annem bunca yıl bizim için dayanmış. En son babam ayrılık kararı verince annem onayladı. Bende kararına destek oldum . Ve destek olduğum için bana demediği kalmadı.
Göz dağı veriyormuş sadece sürünmesi için. Yazıklar olsun , yalancı ( dövdüğünü hatırlamıyormuş , hastalığı yok ) barıştırmam gerekirken destek olmuşum onun kadın yedeği çokmuş , defol git her şey dedi ve özür diledi dedikleri için en sonunda(?)
Ben erkeğim karımdan özür dilemem , güzel söz söylemem etmem ,yapmam sadece bana yapıcak ben karşılık veririm diyor . Kardeşim ve benim desteğimden güç aldığı için suçluyor bizi ama hatasını kabullenmiyor.Günah keçisi ilan edildim gözünde.
Kendimi çok suçlu hissediyorum ve uyuyamıyorum. Ben ne yapmış olabilirim, ezdirmemek mi suç ?
( hepimizin geliri var çalışıyoruz bu arada )
.. Şuan ayrı bir ev tuttuk toplanmaya çalışıyoruz taşınmak için ama içiyor ve sürekli suçluyor sinirleniyor çok , maddi olarak tüm imkanları kiralık ev bulma eşyaya verdik boşanma davası kendimizi toplayınca açmayı düşünüyor
Merhaba ;
Annem ve babam 25 yıllık birbiriyle anlaşamayan insanlar. Babam öyle ki sürekli annemi aldatan , bunda sürekli suçu ona yıkan biri ve asla hata kabullenmez. Hatta öyle ki aldattığını yanında bile rahatça söyler.
Defalarca ayrılık kararı alındı ama olmadı. Zamanında (9-10 yaşlarında) şiddetine defalarca tanıklık ettim. Aralarında muhabbet yok sadece tersleme,azarlama ve küçümseme şeklinde birbirlerine tahammülleri yok. Ama annem bunca yıl bizim için dayanmış. En son babam ayrılık kararı verince annem onayladı. Bende kararına destek oldum . Ve destek olduğum için bana demediği kalmadı.
Göz dağı veriyormuş sadece sürünmesi için. Yazıklar olsun , yalancı ( dövdüğünü hatırlamıyormuş , hastalığı yok ) barıştırmam gerekirken destek olmuşum onun kadın yedeği çokmuş , defol git her şey dedi ve özür diledi dedikleri için en sonunda(?)
Ben erkeğim karımdan özür dilemem , güzel söz söylemem etmem ,yapmam sadece bana yapıcak ben karşılık veririm diyor . Kardeşim ve benim desteğimden güç aldığı için suçluyor bizi ama hatasını kabullenmiyor.Günah keçisi ilan edildim gözünde.
Kendimi çok suçlu hissediyorum ve uyuyamıyorum. Ben ne yapmış olabilirim, ezdirmemek mi suç ?
( hepimizin geliri var çalışıyoruz bu arada )
Bunlar için değil söyledikleri için suçlu hissediyorum barıştırmadığım için kötü kız ilan edildim yanından hiç ayrılmıyorum olurda kavga ederler diye.Annenize sahip çıktığınız için, o rezilin elinde oyuncak etmediğiniz için kendinizi gerçekten suçlu mu hissediyorsunuz? Allah'ım neler okuyorum.
Bir gün söylüyor ertesi gün özür diliyor bir gün demedim diyor ertesi gün alkolden hatırlamıyor ki annemin asla barışma hevesi yok bunu ısrarla söylüyoruz onadaAnlasilan sinir hastasi bir babaniz var. Sizin bir hataniz yok, şiddet uygulayan bir adamla yillarini gecirmesi ama yazik olmus anneniz icin. Anneyi desteklemeye devam edin Allah bilir kadin kac yasinda bunlarla ugrasiyor. Kendinizi de suclu hissetmeyin.
İşte suçluluk sebebim kalbim tutar kalp krizi geçirirsem o olursa şöyle olursa vicdan yapması ama öyle rahatsızlığı yok. Bende kendi paramla kiraya vs eşyalara yardımKonu anlattığınız gibiyse burada vicdan yapacağınız bir şey yok.
Babanız bile isteye annenizi yıllarca ezmiş. Anneniz de siz ve kardeşiniz için katlanmış.
Annenize ne mutlu ki evlatları olarak yanında durmuş , elinize ekmeğinizi alınca ona sırt dönmemişsiniz. Maalesef annesine sırtını dönenler de var çünkü.
Babanız bu düzenin ölene kadar boyle süreceğini varsaymış. Anlattıklarınıza göre de zerre kadar pişman değil.
Anneniz ve kardeşinizle yeni düzeniniz şimdiden hayırlı olsun.
Babanız da kendine bir düzen kurar inşallah.
Yok artık hala inanamıyorum, iyi misiniz siz?Bunlar için değil söyledikleri için suçlu hissediyorum barıştırmadığım için kötü kız ilan edildim yanından hiç ayrılmıyorum olurda kavga ederler diye.
Benim doğumumla aldatmalar başlamış , başkasıyla kaçacakken son anda annemi sevdiği aklına gelmiş vazgeçmiş bununla pek övünür sevmesem giderdim diyerekBu tarz babalar herşeye rağmen seviliyor mu
Yoksa baba oldugu için mi saygı duyuluyor
Yani bu adam sizin dunyaya gelmenize vesile olmuş sadece ama annenizin sizin mutlu ailede yaşama hakkınızı elinizden almış.
Olsam açmazdım derdimi açıyorum korumaktan pişmanlık değil sağlığıyla suçluyor diyorumYok artık hala inanamıyorum, iyi misiniz siz?
Zaten huzurlu bir hayat kurmaya çalıyorum ama süreç öyle yorucu ki her akşam nerdeyse bir ton laf azarlama suçlama bıkmış durumdayızBenim yakın akrabamin kızı da bu tarz bir hayatta yaşadı.
Şuan öğretmen oldu.
Annesine gel sana hayat kuralım dedi
Kadın kabul etmedi.
Kız annesi ile görüşüyor ama o eve gitmiyor.
Babası ile asla görüşmüyor.
Öffff bişey olmaz merak etmeyin, pis canını sizden çok seviyor o, sizin hasretinizden değil, kum torbasını kaybettiği için kalbi tutar. Anneniz kahrından ölse daha mı iyi? Böyle babam olsa cenazesine sim döker giderim.Olsam açmazdım derdimi açıyorum korumaktan pişmanlık değil sağlığıyla suçluyor diyorum
Tabiki asla . Her zaman söylerim ona da annem tektir , küçüktüm elimden bir şey gelmedi ama büyüdüm ve alıyorum istediğinle dilediğin hayatı yaşa diye . Ama ayrılığı kabul etmemize çok öfkeliÖffff bişey olmaz merak etmeyin, pis canını sizden çok seviyor o, sizin hasretinizden değil, kum torbasını kaybettiği için kalbi tutar. Anneniz kahrından ölse daha mı iyi? Böyle babam olsa cenazesine sim döker giderim.
Ev tuttuk hepimiz maddi imkanlarımızı birikimlerimizi ortaya koyduk imzaladık şuan toparlanma sürecimiz var ama çok kavgalı ve ağır geçiyor malesefBabanızın acinilacak yanı yok.
Kurtarın annenizi babanız da içe içe bir köşede sizip gider .
Bu yaştan sonra ne hayatı yaşayacak, andropoz el sallıyor.Tabiki asla . Her zaman söylerim ona da annem tektir , küçüktüm elimden bir şey gelmedi ama büyüdüm ve alıyorum istediğinle dilediğin hayatı yaşa diye . Ama ayrılığı kabul etmemize çok öfkeli
Ev tuttuk hepimiz maddi imkanlarımızı birikimlerimizi ortaya koyduk imzaladık şuan toparlanma sürecimiz var ama çok kavgalı ve ağır geçiyor malesef
Lütfen ben sağlıklı erkeğim naz niyaz çekemem diyor :)Bu yaştan sonra ne hayatı yaşayacak, andropoz el sallıyor.Yaşlılık yatırımını elinden almışsınız, bakıcısı kaçmış. Beter olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?