boşanmadım hala, ama dini nikah kıydığım adamla evlenmek için bekliyoruz

havravsev

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2015
92
77
3
34
Iyi günler hanımlar...
eski konumu bilen vardır. Uzun olduğu için yazmadım 3senedir eşim başka bayan için 2kızımla beni terketti gitti. 1sene oldu mahkemem sonuç bulmadı boşanamadık ama dinen boşandık çok şükür. Şimdi ise hayatımda mükemmel bir insan var konuştuğumuz için ve daha boşanma olmadığı için uzun süre bekleyebiliriz diye dini nikah kıydık. sorum şu ki ilk davayı eski eşim açtığı ve kusurlu görüldüğü için dava reddedildi. Mayısta ben açtım davayı ama daha duruşma günü verilmedi.boşanma gerçekleşirse benim resmi nikah kıymam uzun süre olmuyor mu?

ben anlamadım soruyu ama anladıgım kadarıyla cevaplayayım. siz resmen bosandıktan sonra 180 gun beklemeniz lazım baska bir resmi nikah yapmanız icin, ama hamile olmadıgınızı hastane raporu ile kanıtlarsanız o sureyı kaldırabılıyorsunuz. bu durumda bosandıktan sonra ne zaman isterseniz resmi olarak evlenebilirsiniz.
ama mayısta acılmıs dava ve daha durusma tarihi bile yok. belli olsun o zaman avukatınızla gorusur ilk celsede isi bitirmek icin ne gerekiyorsa yaparsınız. böylece cok da uzamamıs olur sure.

Doğru anlamışsınız cevabını için teşekkürler. Ama bir celsede anlaşmalı olur ve ben o karaktersizle anlaşmalıya gitmem kızlarım için herşeyi düşünmem haraket etmem gerek

resmen Boşandıktan sonra 300 günlük bir süre var bu süreyi beklemek istemiyorsanız hastaneden hamile olmadiginiza dair bir rapor alıp tekrar bi konuyla ilgili mahkemeye başvurmanız gerekiyor
hamile olmadığınız ispatlaninca hakim süre kaldırılmıştır diye karar veriyor o karardan sonra süreyi beklemeden evlenebiliyorsunuz

Acele değil 3sene doldu ayrılalı ama resmiyette bitmedi. Tam istediğim gibi biri cemaat ehli benim inanışıma ginişimle gurur duyan özellijlede nankör olmayan sadık birini bulmak bu devirde mücize gibi bence

Hafız bir arkadaşına kıydırdık nikahı kendisinde cemaat ehli biri.Rabbimin rızası herşeyden önce gelir

Tabikide hayır asla öğrenme gibi bir imkanı yok o şahsiyetsiz büyük kıInı 3senedir görmeyenküçük kızını hiç görmeyen biri

Emin olun öyle biri değil. Çocuklarını görmemek için açılan davaya avukatsız katılan çalışmayan biri dediğiniz gibi bizle pek uğraşmaz

Ne kadar ilgincsiniz ya kusura bakmayin dinen bu doğru degil. Siz daha bosanmamissiniz. Bosanmadan da evlenemezsiniz, o nikah gecersizdir. Resmi nikahla dini nikahi ayiran tek sey mehir ve nikah duasi.
Ayrica gecerli olan da nikahi duyurmaktir. Nikah duyrulmadan nikah olmaz. Devlet sizi su an evli biliyorsa evlisinizdir. Kendinizi kandirmayin. Ve tovbe edin bu yaptiginiz hic dogru degil. Benden size tavsiye.!

Hafız bir arkadaşına kıydırdık nikahı kendisinde cemaat ehli biri.Rabbimin rızası herşeyden önce gelir

Rabbin nikah kıydın diye toplum karşısında evli olmana rağmen, çocuklarına rağmen başka erkekle yaşamana göz mü yumdu yani sen nikahlanınca?

Hangi din alimine sorarsan sor, eşimle boşanmadım ama bana üç kez boşol dedi bende gittim başka adamla dini nikah yaptım ve gönlüme göre yaşıyorum desen, aferin zaten olması gereken de bu demez. Dini nikahla herşeyi kılıfa uyduran bir dindar kesim türedi, hayretle izliyorum.

Sizin cemaat umarım Adnan Oktar'ın ki değildir.

Hukuk sistemimizde nasıl tam bilmiyorum değilim ama tahminim eşiniz boşanma neticelenmeden önce biriyle birlikte olduğunuzu kanıtlarsa çok sorun yaşarsınız.

Ayrıca resmen boşanmadan imam nikahı kıyamazsınız. Nikah bu kadar basit bir şey değil. Herkese duyurmanız, birbirinize mirasçı olmanız gerekiyor. (dini açıdan söylüyorum) Sizin iddet dönemi beklemeniz gerek boşanma neticelenince. Ama daha duruşma bile olmamış. Yaptığınız Türk hukuk sistemine göre de İslam hukukuna göre de yanlış.

Ben gidip birlikte yaşıyoruz demiyorum karı kocalık yok sadece telefonda konuşuyoruz ve şüpheye düşmek istemiyoruz

Aynen ya. Hatta bazı din alimleri dini nikah da din açısından önemli ama resmi nikah da yeterli diyor. Yani Allah katında resmi nikah da önemlidir çünkü herkese evlendiğini duyurduğun yoldur. Oldu bekar bir kadın gitsin imam nikahıyla bir adamla evlensin, yatsın kalksın, boşol desin boşansın sonra başkasıyla gidip dini nikah kıysın yine yapacağını yapsın. Bu mudur? Allah'ı kandırmak, tövbe haşaa..

Anlaşılan yanlış anlaşıldım. Benim bir duruşmam oldu eşim katıldı ve ben bu kadını istemiyorum boşanacam diye sesli bir şekilde hakim onüne çıktı çok araştırdım aklınıza gelen tüm hocalarla irtibata geçtim net bir sonuç aldığımız için bu yola adım attık aklı başında neyin ne olduğunu bilen biriyimser hamdolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…