bazı ilahiyat üniversitelerinde öğrenciler aynı evde yaşamak için aileden gizli nikah kıyıp sıkılınca ayrılıyorlar ya herhalde o nesilden birinden almışlar fetvayı.
kocası boşanmıyorum dese, yandı gülüm keten helva.
peki o hafiz diyanette resmi gorevlimiHafız bir arkadaşına kıydırdık nikahı kendisinde cemaat ehli biri.Rabbimin rızası herşeyden önce gelir
normalde 180 gun bekleme suresi vardi ama yeni yasaya gore beklememek icin bir dava daha var onu aciyorsun sonra tekrar bir nikah kiyilabiliyor :)Iyi günler hanımlar...
eski konumu bilen vardır. Uzun olduğu için yazmadım 3senedir eşim başka bayan için 2kızımla beni terketti gitti. 1sene oldu mahkemem sonuç bulmadı boşanamadık ama dinen boşandık çok şükür. Şimdi ise hayatımda mükemmel bir insan var konuştuğumuz için ve daha boşanma olmadığı için uzun süre bekleyebiliriz diye dini nikah kıydık. sorum şu ki ilk davayı eski eşim açtığı ve kusurlu görüldüğü için dava reddedildi. Mayısta ben açtım davayı ama daha duruşma günü verilmedi.boşanma gerçekleşirse benim resmi nikah kıymam uzun süre olmuyor mu?
para komusunda anlasamiyolar heralde .dini nikahin da oyuzden duyulmasini istemiyomus kizlarin hakkini almak icin.Ne olursa olsun senle resmen bosanmadan kocanin soyadini tasiyorken dini nikah kiyan adalin neresi duzgun olabilir. Ayrica 3 senede nasil oluyorda bosanamadiniz madem kocan kusurlu ve iki tarafta bu evliligi bitirdi ve baskalariyla yasiyorsa. Bu ne bicim bir yasama sekli cidden saskinlik icindeyim.
Ayrica hafiza kiydirdik nikahi falan filan diye kendi vicdaninizi rahatlatmaya calisiyorsunuz ancak dini nikahi ve tum olayi bastan sona yanlis anlamissiniz. Herkesten gizli yapilan bir nikahtan bahsediyorsunuz burda dini konular tartismak yasak ama bana kalirsa cok buyuk yanlislar icindesiniz. Keske yanlislariniza alet etmeseniz dini falan.
Madem hayatiniza birisi girdi kocanizla en kisa zamanda bosanmaya ugrasmaniz gerekiyordu 3 senede karsilikli anlasilmis olsa coktan bosanilirdi belliki davanin ilerlememesini engelleyen seyler var herneyse.
yasak ama sikayete baglı. biz gidip konu sahibini sikayet edersek ceza alırlar (hoca da dahil). etmezsek bir sey olmaz. hocaların kıymaması gerekir ama kanunen.Dini nikah yasak değil mi yahu resmi nikahtan önce?
muta nikahimiydi.İlahiyat da yok bir tek bizim okulda da vardı bu tiplerden evlenip bi kaç ay takılıyor sonra boşanıp başka koca buluyorlar. Yaptıkları zina değil kocası sonuçta
muta nikahimiydi.
buyuklerın evcılık oyunu olmus bu...Hafız bir arkadaşına kıydırdık nikahı kendisinde cemaat ehli biri.Rabbimin rızası herşeyden önce gelir
Allah deme aman aman konu sahibi hemen nikah kıyıyor
konu sahıbı
sana okadar cok sey demek ıstıyorum kı... dıyecek bırsey bulamıyorum
oyle bırsey ıste sen anla
allah akıl fıkır versın once sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?