ayrıca dini nikahın çevreye duyurulması mecburdur. gizli nikah diye bir şey yok.Tabikide hayır asla öğrenme gibi bir imkanı yok o şahsiyetsiz büyük kıInı 3senedir görmeyenküçük kızını hiç görmeyen biri
Sadece telefonda konusuyorsunuz diye dini nikaha gerek var mi yani telefonda konusmak zinaya mi giriyor? Ben anlamadim cidden.
o zaman nikahlıyız deme, çünkü ortada nikah falan yok. varsa da geçersiz.Ben gidip birlikte yaşıyoruz demiyorum karı kocalık yok sadece telefonda konuşuyoruz ve şüpheye düşmek istemiyoruz
İşin icine dini soksunlara gerisi mühim degil, kilifina uydurulur.1 erkekle evliyken baska erkekle sozde dini nikah yapmak degil de, telefonda konusmak zinaymis :) uydurulmus din dedikleri bu olsa gerek.
resmi olarak boşanmadığınız sürece evlisin. dinen de hukuken de bu böyle. o hocalara selam söyle. uydurmasınlar.Anlaşılan yanlış anlaşıldım. Benim bir duruşmam oldu eşim katıldı ve ben bu kadını istemiyorum boşanacam diye sesli bir şekilde hakim onüne çıktı çok araştırdım aklınıza gelen tüm hocalarla irtibata geçtim net bir sonuç aldığımız için bu yola adım attık aklı başında neyin ne olduğunu bilen biriyimser hamdolsun
8. Henry gibi, sırf evlenebilmek icin dinin kurallarını bile değiştirmek
Sanırım iddet müddetini soruyorsunuz. Evliliğiniz devam ettiği süre zarfında şuan evli olduğunuz adamdan gebe kalmamaya bakın. Boşandıktan sonraki 6 ay içinde gebe olursanız başka biri ile evlenemezsiniz. Gebe olmadığınızı belgeledikten sonra yeni nikah yapabilirsiniz.Iyi günler hanımlar...
eski konumu bilen vardır. Uzun olduğu için yazmadım 3senedir eşim başka bayan için 2kızımla beni terketti gitti. 1sene oldu mahkemem sonuç bulmadı boşanamadık ama dinen boşandık çok şükür. Şimdi ise hayatımda mükemmel bir insan var konuştuğumuz için ve daha boşanma olmadığı için uzun süre bekleyebiliriz diye dini nikah kıydık. sorum şu ki ilk davayı eski eşim açtığı ve kusurlu görüldüğü için dava reddedildi. Mayısta ben açtım davayı ama daha duruşma günü verilmedi.boşanma gerçekleşirse benim resmi nikah kıymam uzun süre olmuyor mu?
Resmi nikah olmadan dini nikah yasak
Diger adamdan bosanmamissin biri resmi biri dini nikahli iki kocanmi var
Acele değil 3sene doldu ayrılalı ama resmiyette bitmedi. Tam istediğim gibi biri cemaat ehli benim inanışıma ginişimle gurur duyan özellijlede nankör olmayan sadık birini bulmak bu devirde mücize gibi bence
Sadece telefonda konusuyorsunuz diye dini nikaha gerek var mi yani telefonda konusmak zinaya mi giriyor? Ben anlamadim cidden.
bazı ilahiyat üniversitelerinde öğrenciler aynı evde yaşamak için aileden gizli nikah kıyıp sıkılınca ayrılıyorlar ya herhalde o nesilden birinden almışlar fetvayı.Ya yok oyle bir sey ya. Bazi kesimler kendilerine uyduruyorlar her seyi. Insan evlenmek icin birbirini gayette taniyip konusabilir Islamda, tabiki belirli sinirlar var ama telefonda ne konusuluyor olabilir ki en fazla..!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?