boşanmadım hala, ama dini nikah kıydığım adamla evlenmek için bekliyoruz

Tabikide hayır asla öğrenme gibi bir imkanı yok o şahsiyetsiz büyük kıInı 3senedir görmeyenküçük kızını hiç görmeyen biri
ayrıca dini nikahın çevreye duyurulması mecburdur. gizli nikah diye bir şey yok.
nereden tutsak elimizde kalıyor konu.
bir an önce nikahlı sandığın adamı terket ve tövbe et.
resmi olarak boşandıktan sonra nikahlanın.

Reactions: KV_
Ben gidip birlikte yaşıyoruz demiyorum karı kocalık yok sadece telefonda konuşuyoruz ve şüpheye düşmek istemiyoruz
o zaman nikahlıyız deme, çünkü ortada nikah falan yok. varsa da geçersiz.

resmi olarak boşanmadığınız sürece evlisin. dinen de hukuken de bu böyle. o hocalara selam söyle. uydurmasınlar.

Sanırım iddet müddetini soruyorsunuz. Evliliğiniz devam ettiği süre zarfında şuan evli olduğunuz adamdan gebe kalmamaya bakın. Boşandıktan sonraki 6 ay içinde gebe olursanız başka biri ile evlenemezsiniz. Gebe olmadığınızı belgeledikten sonra yeni nikah yapabilirsiniz.

Dini kendine göre uyduran sözde müslümanlardan da iyice gına geldi. Bak arkadaşım sen bu dini nikahını herkese duyurursan geçerli olur.

O zaman herkes gitsin bi tanıdık hocaya dini nikah kiydirsin, kimseye duyurmasin. Ondan sonra da istediğini yapsın.

Neymiş sesi haram olmasinmis. Çok mikemmel müslüman oldun sen şimdi he kardeşim he.

Sorunun cevabına gelince evet çoook uzun sürer resmi nikah kiymaniz.

Çok komiksiniz 2 çocuğunuza yazık dini işine alet eden ve bunu savunan bir anneleri var dini çarptırmak büyük günah tövbe edin resmen boşanın resmen evlenin üzerine dini nikahta kıyın biraz edep yahu edep

6 ay beklemen gerekiyo resmi nikah icin önce 9 aydı 6 aya dusuruldu

Acele değil 3sene doldu ayrılalı ama resmiyette bitmedi. Tam istediğim gibi biri cemaat ehli benim inanışıma ginişimle gurur duyan özellijlede nankör olmayan sadık birini bulmak bu devirde mücize gibi bence

Ne olursa olsun senle resmen bosanmadan kocanin soyadini tasiyorken dini nikah kiyan adalin neresi duzgun olabilir. Ayrica 3 senede nasil oluyorda bosanamadiniz madem kocan kusurlu ve iki tarafta bu evliligi bitirdi ve baskalariyla yasiyorsa. Bu ne bicim bir yasama sekli cidden saskinlik icindeyim.

Ayrica hafiza kiydirdik nikahi falan filan diye kendi vicdaninizi rahatlatmaya calisiyorsunuz ancak dini nikahi ve tum olayi bastan sona yanlis anlamissiniz. Herkesten gizli yapilan bir nikahtan bahsediyorsunuz burda dini konular tartismak yasak ama bana kalirsa cok buyuk yanlislar icindesiniz. Keske yanlislariniza alet etmeseniz dini falan.

Madem hayatiniza birisi girdi kocanizla en kisa zamanda bosanmaya ugrasmaniz gerekiyordu 3 senede karsilikli anlasilmis olsa coktan bosanilirdi belliki davanin ilerlememesini engelleyen seyler var herneyse.

Sadece telefonda konusuyorsunuz diye dini nikaha gerek var mi yani telefonda konusmak zinaya mi giriyor? Ben anlamadim cidden.

Ya yok oyle bir sey ya. Bazi kesimler kendilerine uyduruyorlar her seyi. Insan evlenmek icin birbirini gayette taniyip konusabilir Islamda, tabiki belirli sinirlar var ama telefonda ne konusuluyor olabilir ki en fazla..!

İlk konunuzu da okudum, gerçekten de iki kızınızla beraber çok zor şeyler yaşamışsınız. Keşke o zaman egolarınıza yenik düşüp de boşanmayacağım diye direnmek yerine, sizi istemeyeni siz de istemeyip direkt boşansaydınız şimdi böyle uğraşmazdınız. Kendinizce hırs yapıp onu süründürmek istediniz sanırım ama olan kendi hayatınıza olmuş.
Arkadaşların da dediği gibi, eski eşinizle resmi olarak nikahlıyken başka biriyle de dini nikah yapmanız hem etik değil hem de geçerliliği yok.

Şu anki adam için mükemmel birisi diyorsunuz ama umarım yanılmazsınız. Zira aklı başında olan bir adam, hala resmi nikahlı olan bir kadınla günah olmasın diye imam nikahı filan yapmaz.

Son düzenleme:
Ya yok oyle bir sey ya. Bazi kesimler kendilerine uyduruyorlar her seyi. Insan evlenmek icin birbirini gayette taniyip konusabilir Islamda, tabiki belirli sinirlar var ama telefonda ne konusuluyor olabilir ki en fazla..!
bazı ilahiyat üniversitelerinde öğrenciler aynı evde yaşamak için aileden gizli nikah kıyıp sıkılınca ayrılıyorlar ya herhalde o nesilden birinden almışlar fetvayı.
kocası boşanmıyorum dese, yandı gülüm keten helva.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…