boşanmadım hala, ama dini nikah kıydığım adamla evlenmek için bekliyoruz

Aynen bi de mesela hani maas icin resmiyette bosanip da birlikte yaşayanlar varya hani saniyorlar ki dinen bosanmamislar da birbirlerine helaller. Resmen zina isliyorlar anca kendilerini kandiriyorlar.. Bu da boyle.
Nikah adi altinda cirkin bir islem yapilmis ve buna devam ediliyor çok ilginc..

Ben gidip birlikte yaşıyoruz demiyorum karı kocalık yok sadece telefonda konuşuyoruz ve şüpheye düşmek istemiyoruz

Nikah var karı kocalık yok... O zaman neden nikah var?

Nikah herkese duyurulması gereken bir hadise. Yoksa o nikah, nikah olmaz.

Dinimiz nikah sonlandırıldıktan sonra bile bir müddet beklenmesini söylüyor. Oyun haline getirmeyin şu imam nikahını...

Yanlış anlaşılmadınız. Bunu söylemesi yeterli değil, boşanmış olmanız, bunun kesin sonuçlanmış olması gerekiyor. Hakim sizi hala boşamamış. Siz hala evlisiniz. Eş olarak hala tüm haklara sahipsiniz.

Bu da sizin başkasıyla (her türlü) nikah yapmanıza engeldir.

Keşke bu salak cümleyi kurmadan önce baştada belirttiğim gibi eski konumu okusaydın ama nerdeeeeee

doğru konuşun isterseniz. burda kimse size hakaret etmedi sizinde bu şekilde konuşmaya hakkınız yok.

insanlar doğru söylüyor diye onlardan çıkaramazsınız sinirinizi.

sizin dini nikahınız geçersizdir.

Dini nikahinizin hicbir gecerliligi yok bosuna yapmissiniz
Resmen bosanmadan biri ile iliski icerisinde olmaniz dogru degil, kanitlanirsa zor duruma dusersiniz ( en basiti kizlariniz ileride bunu duyar ve uzulur )
Resmen bosandiktan sonraki beklemeniz gereken 300 gunluk sureyi hamile olmadiginizi kanitlayarak kaldirtabilir hemen resmi nikah kiyabilirsiniz
Ayrica bu ne acele? Masallah

Hukuki olarak Mayısta açılan davanızın ilk duruşması muhtemelen adli tatil falan derken Eylül-Ekim ayını bulur en erken.
Anlaşmalı boşanma gerçekleşmeyeceği için de , tarafların , şahitlerin dinlenmesi . . . Varsa tazminat ve nafaka talebiniz , bunun bedelinin belirlenmesi... bir kaç dava daha uzar.
Bu durumda özellikle nafaka bedeli reddi için eşinizin avukatı boş durmayacaktır . Evlilik akti devam ederken hayatınızda birinin olması sizin açınızdan davaya olumsuz yansır.

Diğer meseleye gelince ... şahitler haricinde ,herkese ilan EDİLMEMİŞ nikahın geçerliliği dinen usule uygun değildir.

aklınız başınızda olsaydı koşa koşa yeni birini aramak yerine kizlariniza güzel düzenli bir hayat kurmaya calisirdiniz

Sorunuzu anlamadım.

Önce resmi olarak bosanmaniz gerekmezmiydi? Bu sizin için de sıkıntı olabilir

Ve evet daha çok beklersiniz şu günün Türkiye'sinde. ..

Hafız bir arkadaşına kıydırdık nikahı kendisinde cemaat ehli biri.Rabbimin rızası herşeyden önce gelir

Tanıdık olunca yasak kalkıyor mu ? Ya boşanamadığın eşin bunu kullanıp şikayet ederse ? Ya da o mükemmel dediğin dini nikahlı eşin boş ol derse ? İlk eşinde sonuçta mükemmeldi ?

Hamdolsun, elhamdullilah, bosanmadan dini nikah, en süper musluman sen oldun tebrikler. 2 kiz cocugu var kenarda ama bosanilmadan dini nikah yapilmis, neymis te telefondaki ses haram olmasinmismis. Haşa Allah'ı salak yerine koymaya calısan tuhaf tipler türedi.

Hafız bir arkadaşına kıydırdık nikahı kendisinde cemaat ehli biri.Rabbimin rızası herşeyden önce gelir
bildiğim kadarıyla dini hükümlerde devletin kanunları da geçerlidir.
sen resmi olarak hala evli olduğun için imam nikahın geçersiz.
bir kadın aynı anda iki erkekle evli olamaz.
dinen resmi nikahın geçerliliği vardır ve mahkeme boşamadan boşanmış sayılmıyorsunuz.
bu hangi cemaatse zinaya kılıf bulmuş imam nikahını.
dolayısıyla sen evli bir kadın olarak zina içindesin.
Allah affetsin.

Sadece telefonda konusuyorsunuz diye dini nikaha gerek var mi yani telefonda konusmak zinaya mi giriyor? Ben anlamadim cidden.

Reactions: KV_
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…