Boşanmak bu kadar kolay mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben size katılıyorum ama konu sahibinin düşüncesinin bu olduğunu sanmıyorum .
Verdiği cevaplara bakarak anlayabilirsiniz bunu
Kadinlik gururunu hice sayip esine her turlu hakaret ve siddet uygulayan bir erkekle evli kalinmasina bende sicak bakmiyorum. Konu sahibi onu kastediyorsa yanlis dusunuyor. Ama soyle bir gercek varki simdiki evliliklerin coguda eften puften sebeplerden dolayi bitiyor.

1. Evlilim çok kötüydü ayrıldm 2. De boşandı demesinler die kendimi yıpratıyorum kimse evlilik 10 numara değil ama şiddet varsa falan katmıyorum meseleye

Bacım sen istediğin gibi yaşa bizi bağlamaz da.

Sen niye bize saldırdın. Senin kabullendiklerine eyvallah demiyor olmamız sana niye battı?
Öncelikle edepli konuş.
Bacım sen istediğin gibi yaşa bizi bağlamaz da.

Sen niye bize saldırdın. Senin kabullendiklerine eyvallah demiyor olmamız sana niye battı?
Öncelikle edepli yazış. Ya da edepsiz farketmez çünkü kişi kendine yakışanı yapar. Benim anlatmak istediğimi anlamayıp laf kalabalığı yapmanız hoş değil.

Cümlelerimi okumadan boş yere sallamanıza gerek yok.

Kadinlik gururunu hice sayip esine her turlu hakaret ve siddet uygulayan bir erkekle evli kalinlasina bende sicak bakmiyorum. Konu sahibi onu kastediyorsa yanlis dusunuyor. Ama soyle bir gercek varki simdiki evliliklerin coguda eften puften sebeplerden dolayi bitiyor.
Bunun nedeni ınsanların gerçek bir arkadaşlık dostluk ilişkisi kurmadan evlenmeleridir bana göre

Çocukların anne ve baba ile büyümesi elbette güzel birşey. Herkesin tolere edeceği şeyler farklıdır. Aldatma ve şiddet kimsenin tolere etmeyeceği şeylerdir. Kimisi eşi bir tokat atsa kendi düşüncesine göre boşanır kimisi ağzını burnunu kırsalar boşanmaz. Burada defalarca aldatılan ve defalarca şiddet gören kadınlara boşan deniyor ona rağmen boşanmıyorlar. Böyle mi olmalı? Bazen de konu sahibi öyle bir yazıyor ki yazdığı sorunun çözümü yok. Eşim değişsin bana böyle yapmasın beni aldatmasın istiyor, kv onu sevsin saysın istiyor. Bunlar olmayınca sürekli huzursuzluk oluyor. Değişecek şeyler değil boşanmayacaksan ya kurcalama ya da boşan deniliyor.
Son cümle en mantıklısı.

Türkiye de boşanmak söylediğiniz kadar kolay değil aslında. Hatta bir lüks diyebilirim. Öyle olmasa bu kadar kadın cinayeti olmaz ki bunların çoğu ayrılmak isteyen kadınlar. Bir diğer sıkıntı da maalesef yine kadınların elini kolunu bağlayan maddiyat. Bir defa ev kadını olmak diye bir şey olmamalı bence. Her kadının bir mesleği iyi yaptığı bir şey olmalı ki. Dövüldüğünde sövüldüğünde eyvallah etmeden boşanırsam kim beni ve çocuklarımi evine kabul eder diye düşünmeden çıkabilsin o cehennemden ve çocuklarını da çıkarabilsin. Ama maalesef bizim toplumumuz bu konuda bilincsiz o nedenle mutsuz kadınlar mutsuz çocuklar yetistirmeye devam ediyorlar. Şu konuda haklı olabilirsiniz. Otu çöpü bahane ederek yuva yıkılmamalı. Iki taraf da evli kalmaya gönüllü olmalı

Sizin diger konudaki yorumunuza gore kotu aliskanlik yoksa hersey basit sebebler zaten. :) Boşanir boşanmaz ben ona yorum yapmadim o konuda zaten ama bosanmiyorsa bile kendisini biraz savunmali insan. Neden psikolojik siddete sussun kadin, kotu aliskanlik yok diye?
5 yillik evliyim biz de tartistik, biz de kavga ettik ama bosanmadik. Kimse her tartismaya bosanin demiyor.

Sizi bilmem ama ben baba evinden kacmak icin evlenmedim, mutlu olmak icin evlendim. Esimden psikolojik siddet gorsem gayette kolayca giderim babamin evine, benim arkamda ailem var, babam var. Kimseyi cekmek zorunda degilim, imkani olan da cekmesin.

Yakin bir akrabam bosandi 10 yil once 2 cocukla, anne babasi arkasindaydi. Suan o kadin kizlarinin birini okutuyor digeri mezun oldu evlendi, kadin kendine ev de aldi bu surede. Mis gibiler Pirlanta gibi kizlari var. Babasiz buyuduler hicbisey olmadi.

Bugün bir konu vardı, kadının eşi aldatmanın cezasının ölüm olduğunu düşünüyor. Zaten öfke kontrolü yokmuş, konu sahibini de tehdit ediyormuş. Tedavi olmayı da asla kabul etmiyormuş. Bu kadına ne önerirsiniz? Şu BDV'ye kimse mükemmel kocası ve evliliği için konu açmıyor. Açılan konuların yarısından çoğunda da adamlar has kütük. Ne kadının ruhundan ne evliliğin sorumluluklarından ne sevgililik ilişkilerinin onların egolarını tatmin etmek için olmadığından anlıyorlar. Yani açılan konularda zaten koca kişisi de hatasının az çok farkındaysa, kimse boşanın yazmaz herhalde, çift terapisi alın, şu davranışlarınızı değiştirin gibi öneriler gelir genelde. Ama bakıyorsun adam hanzonun teki, evrimini tamamlamamış, sürekli karısını suçluyor, eziyor, istiyor ki elimde kukla olsun, sözümden çıkmasın, benim ve ailem için yaşasın, sesi çıkmasın. Böylesine de boşan demeyeceksin de, aman kaçırma bu dangozu, turşusunu kur mu diyeceksin?

Tamam, affedersin "Ota bka boşan deyip durmayın, büyük-küçük her kavgada yapıcı değil önce yıkıcı yerden giriyorsunuz, yapmayın" demek istiyorsun ok anlıyorum; burada kast ettiklerinin aldatma, şiddet vb. olmadığını da görüyorum tamam, hak veriyorum ama siz şu kısmı atlıyorsunuz "İnsanların hassas damarları kendinedir" anlatabiliyor muyum? Yani sizin için çok küçük görünen bir tartışma, bir başkasının kaldıramayacağı, onu hedefinden şaştıracağına inandığı bir tartışmadır ve eşinde tamamlamak istemeyeceği ya da eşinin kendisinde tamamlayamayacağı bir özelliği keşfedip, aşamadıklarını görünce ayrılmak isteyebilir.

Zannetmiyorum, burada (Sanalda) tanımadığı birkaç kişi kendisine "Boşşşannn!!" dedi diye o kadın hiçbir şekilde bunun üzerine düşünmeden, tartmadan "Boşşşaannmayan şrfz üleyynn!" diye soluğu adliyede alsın. Yani bunu yapacak olanın evliliği de zaten, buradaki boşan denmesinden değil, kendi düşüncesiz kişiliği yüzünden bitiyordur.

Arada çocuk varsa, bu kişi zaten ekstra düşünmek durumunda kalıyor; yepyeni bir evlilikte ise -birbirinize biraz zaman tanıyın oturacaktır- deniyor; ama bazı şeylerde de denmeyebiliyor ve erkenden kurtulmaya bak deniyor.

Kıskançlık kavgaları mesela??? Eski evliliklerde, gençliğini perde arkasından çıkarılmadan yaşayan kadınların yaşadığına -evlilik- diyebilmeniz de bir tercihtir, ama burada diyemeyen de var. Ben en çok bunda görüyorum "Boşan" çağırısını. Siz başka, özü neye dayalı kavgalarda boşan dendiğini gördünüz örnekler verir misiniz?

Ha biz elimizden geldiğince olayı görmeye çalışırız, kendimizce basit gördüğümüz durumda (ki bazı konularda da genel bir uyanış gerekir, basite alınmaması gerekir) kolay kolay boşan kelimesini ağzımızdan çıkarmamaya gayret edebiliriz, olabilir bu da bir otokontrol ve bunu da herkesin başarmasını bekleyemezsiniz. Dediğim gibi, kimin neresi hassas geldi, ya da kim eğleniyor(!) vb. bunlar kişinin kendi niyetini bağlar ve sizi de buraya konusunu açtıracak kadar rahatsız etmemeli bence. Konusu denk gelir, konu içinde bunu belirtirsiniz de böyle ulusa sesleniş tadında biraz tuhaf oluyor.

Ve imtihan; bazen yaşamakta değil seçmekte verilir. :KK66: Bunu da unutmayın.

Son düzenleme:
Burada yapılan yorumlara saygı duymalısınız. Herhangi bir konuda her üye farklı şekillerde fikrini beyan edebilir.
Zaten bu siteye insanların dertlerini yazma sebebi de bu farklı insanlardan farklı görüşler almak.
Eşiyle problemi olan bir bayana da aynı şekilde bir üye boşan diye görüş bildirebilir , diğeri sabret der, diğeri başka başka fikirler söyler . Amaç herkesin fikrini saygı çerçevesinde açıkça beyan edebilmesi ve bizlerin bundan faydalanabilmemiz.
Kimse kimseye saygısızca cevaplar veremez veya itham edemez fakat fikrini beyan edebilir fikir beyan edilsin istemiyorsanız burada konu açmayacaksınız 😉

Boşan o zaman, asla altta kalma.. Ortalık annesiz babasız çocukla dolsun.
Kafanız mı güzel sizin? Kimse burada kocam akşam yemeğindeki tuzu az buldu trip attı boşanayım mı demiyor.Mütemadiyen psikolojik şiddet görüyorsa,fiziksel zorbalıklara maruz kalıyorsa,aldatıyorsa ve hatta aldatmaya teşebbüs ediyorsa -çünkü bu ihanetin ilk basamağı- ,insan gibi değil bir eşya gibi davranışlara maruz bırakılıyorsa kadınlar o zaman boşan deniliyor.

Sizin diger konudaki yorumunuza gore kotu aliskanlik yoksa hersey basit sebebler zaten. :) Boşanir boşanmaz ben ona yorum yapmadim o konuda zaten ama bosanmiyorsa bile kendisini biraz savunmali insan. Neden psikolojik siddete sussun kadin, kotu aliskanlik yok diye?
5 yillik evliyim biz de tartistik, biz de kavga ettik ama bosanmadik. Kimse her tartismaya bosanin demiyor.

Sizi bilmem ama ben baba evinden kacmak icin evlenmedim, mutlu olmak icin evlendim. Esimden psikolojik siddet gorsem gayette kolayca giderim babamin evine, benim arkamda ailem var, babam var. Kimseyi cekmek zorunda degilim, imkani olan da cekmesin.

Yakin bir akrabam bosandi 10 yil once 2 cocukla, anne babasi arkasindaydi. Suan o kadin kizlarinin birini okutuyor digeri mezun oldu evlendi, kadin kendine ev de aldi bu surede. Mis gibiler Pirlanta gibi kizlari var. Babasiz buyuduler hicbisey olmadi.
Anlaşılan akrsbanızı örnek alıyorsunuz ama maalher kadın o kaderi yaşamıyor. 🙂

Bakın işte, aynen bu konudaki şu anda yaşananlar gibi gelişiyor evliliklerde boşanma olaylarının birçoğu bence. Anlatılmak istenen konuyu her iki tarafta kendi açısından anladığı gibi değerlendiriyor.Her iki tarafta kendini haklı görüyor.Çoğu zaman işin içine aileler karışıyor. Kimse diğerine anlayışla yaklaşmıyor.Ortak paydada buluşmayı başaramayıp, en kolayı yolları ayırmak olarak görüyor ve bitiriyorlar.Evlilikte iki tarafta, üstüne düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışsa, kimse kimseyi ezmeye kalkmasa, saygılı davransa ve herkes sınırlarını bilse, zaten sorunlar çıksada çözülüyor, boşanmayla bitmiyor.Evlilik birliğini temelinden sarsacak konular için tabiki boşanmak haktır ve kullanılır. Buna kimsenin bir itirazı olamaz.

Pardon kari koca bosaninca cocuktan da mi bosaniliyor??? Siz ne bicim konusuyorsunuz, burada yuzlerce bosanmis anne var bende dahil olmak uzere , cocugum da gayrt guzel buyuttum , haddinizi bilin !!!!

Tamam, affedersin "Ota bka boşan deyip durmayın, büyük-küçük her kavgada yapıcı değil önce yıkıcı yerden giriyorsunuz, yapmayın" demek istiyorsun ok anlıyorum; burada kast ettiklerinin aldatma, şiddet vb. olmadığını da görüyorum tamam, hak veriyorum ama siz şu kısmı atlıyorsunuz "İnsanların hassas damarları kendinedir" anlatabiliyor muyum? Yani sizin için çok küçük görünen bir tartışma, bir başkasının kaldıramayacağı, onu hedefinden şaştıracağına inandığı bir tartışmadır ve eşinde tamamlamak istemeyeceği ya da eşinin kendisinde tamamlayamayacağı bir özelliği keşfedip, aşamadıklarını görünce ayrılmak isteyebilir.

Zannetmiyorum, burada (Sanalda) tanımadığı birkaç kişi kendisine "Boşşşannn!!" dedi diye o kadın hiçbir şekilde bunun üzerine düşünmeden, tartmadan "Boşşşaannmayan şrfz üleyynn!" diye soluğu adliyede alsın. Yani bunu yapacak olanın evliliği de zaten, buradaki boşan denmesinden değil, kendi düşüncesiz kişiliği yüzünden bitiyordur.

Arada çocuk varsa, bu kişi zaten ekstra düşünmek durumunda kalıyor; yepyeni bir evlilikte ise -birbirinize biraz zaman tanıyın oturacaktır- deniyor; ama bazı şeylerde de denmeyebiliyor ve erkenden kurtulmaya bak deniyor.

Kıskançlık kavgaları mesela??? Eski evliliklerde, gençliğini perde arkasından çıkarılmadan yaşayan kadınların yaşadığına -evlilik- diyebilmeniz de bir tercihtir, ama burada diyemeyen de var. Ben en çok bunda görüyorum "Boşan" çağırısını. Siz başka, özü neye dayalı kavgalarda boşan dendiğini gördünüz örnekler verir misiniz?

Ha biz elimizden geldiğince olayı görmeye çalışırız, kendimizce basit gördüğümüz durumda (ki bazı konularda da genel bir uyanış gerekir, basite alınmaması gerekir) kolay kolay boşan kelimesini ağzımızdan çıkarmamaya gayret edebiliriz, olabilir bu da bir otokontrol ve bunu da herkesin başarmasını bekleyemezsiniz. Dediğim gibi, kimin neresi hassas geldi, ya da kim eğleniyor(!) vb. bunlar kişinin kendi niyetini bağlar ve sizi de buraya konusunu açtıracak kadar rahatsız etmemeli bence. Konusu denk gelir, konu içinde bunu belirtirsiniz de böyle ulusa sesleniş tadında biraz tuhaf oluyor.

Ve imtihan; bazen yaşamakta değil seçmekte verilir. :KK66: Bunu da unutmayın.
İnanın o kadar zor durumda olup yazan vardır ki.. o yüzden ellerden çıkan sözcüklere dikkat etmek gerekir

Çocuklar babadan şiddet gören -psikolojik veya fiziksel- bir anneyle ve sorunlu bir babayla birlikte yaşayınca mutlu olmuyor. Mutlu olduğunu aksedenler ise sizin gibi düşünüp anneleri gibi sindirilip baskılanan bireyler olarak yetişiyor.İleride de herhangi bir otorite tarafından boyun büktürülen taraf oluyorlar.

Pardon kari koca bosaninca cocuktan da mi bosaniliyor??? Siz ne bicim konusuyorsunuz, burada yuzlerce bosanmis anne var bende dahil olmak uzere , cocugum da gayrt guzel buyuttum , haddinizi bilin !!!!
Tek siz mi boşandınız? Ya da tek siz boşanıp siz mi mutlu büyüttünüz? Herkesin sizin gibi olmasını brklemek ne kadar ahmakça dimi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X