Tamam, affedersin "Ota bka boşan deyip durmayın, büyük-küçük her kavgada yapıcı değil önce yıkıcı yerden giriyorsunuz, yapmayın" demek istiyorsun ok anlıyorum; burada kast ettiklerinin aldatma, şiddet vb. olmadığını da görüyorum tamam, hak veriyorum ama siz şu kısmı atlıyorsunuz "İnsanların hassas damarları kendinedir" anlatabiliyor muyum? Yani sizin için çok küçük görünen bir tartışma, bir başkasının kaldıramayacağı, onu hedefinden şaştıracağına inandığı bir tartışmadır ve eşinde tamamlamak istemeyeceği ya da eşinin kendisinde tamamlayamayacağı bir özelliği keşfedip, aşamadıklarını görünce ayrılmak isteyebilir.
Zannetmiyorum, burada (Sanalda) tanımadığı birkaç kişi kendisine "Boşşşannn!!" dedi diye o kadın hiçbir şekilde bunun üzerine düşünmeden, tartmadan "Boşşşaannmayan şrfz üleyynn!" diye soluğu adliyede alsın. Yani bunu yapacak olanın evliliği de zaten, buradaki boşan denmesinden değil, kendi düşüncesiz kişiliği yüzünden bitiyordur.
Arada çocuk varsa, bu kişi zaten ekstra düşünmek durumunda kalıyor; yepyeni bir evlilikte ise -birbirinize biraz zaman tanıyın oturacaktır- deniyor; ama bazı şeylerde de denmeyebiliyor ve erkenden kurtulmaya bak deniyor.
Kıskançlık kavgaları mesela??? Eski evliliklerde, gençliğini perde arkasından çıkarılmadan yaşayan kadınların yaşadığına -evlilik- diyebilmeniz de bir tercihtir, ama burada diyemeyen de var. Ben en çok bunda görüyorum "Boşan" çağırısını. Siz başka, özü neye dayalı kavgalarda boşan dendiğini gördünüz örnekler verir misiniz?
Ha biz elimizden geldiğince olayı görmeye çalışırız, kendimizce basit gördüğümüz durumda (ki bazı konularda da genel bir uyanış gerekir, basite alınmaması gerekir) kolay kolay boşan kelimesini ağzımızdan çıkarmamaya gayret edebiliriz, olabilir bu da bir otokontrol ve bunu da herkesin başarmasını bekleyemezsiniz. Dediğim gibi, kimin neresi hassas geldi, ya da kim eğleniyor(!) vb. bunlar kişinin kendi niyetini bağlar ve sizi de buraya konusunu açtıracak kadar rahatsız etmemeli bence. Konusu denk gelir, konu içinde bunu belirtirsiniz de böyle ulusa sesleniş tadında biraz tuhaf oluyor.
Ve imtihan; bazen yaşamakta değil seçmekte verilir.

Bunu da unutmayın.