BOŞANMAK BU KADAR KOLAYMI?

bozkara11

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
91
33
298
YALOVA
Merhaba ...
Günde neredeyse 5 tane konu, boşanma ile alakalı. Evlenirken hiçbirimiz boşanmak için evlenmiyoruz muhakkak. Ama olmuyorsa da olmuyor. Bende 15 yıllık evliliğimi bitirmeyi şu son günlerde hiç istemediğim kadar çok istiyorum. Hayat artık benim için koca müsvettesine katlanamayacak kadar zor geliyor.
Ama benim takıldığım konu başka. Geçenlerde bir avukattan danışmanlık aldım, nasıl bir yol izlemem ile alakalı. Sağolsun anlattı da güzelce aydınlattı beni. Yalnız bir boşanma için sadece avukat masrafı anlaşmalı ise 5-10 bin tl arası ki bu dava çekişmeliye dönerse 15-20 bin tl yi bulurmuş. Herkesin işine sonsuz saygım var muhakkak hak edilen para budur, kesinlikle karşı değilim. Benim anlamadığım bu kadar insan bosanırken bu paraları nasıl verebiliyor .

Çalışıyorum cok şükür, kimseye bi muhtaçlığım yok. Ama ben bu kadar masrafın altından nasıl kalkarım diye düşünmeden edemiyorum malesef. Sadece avukat değil ki yeni ev yeni esya yeni düzen bunların hepsi masraf. Bu kadar boşanan insan nasıl kalkıyor bunların altından lütfen bana bu konuda fikir verirmisiniz.

Anlaşmalı boşanma için kendiniz de başvurabilirsiniz ,zor bir işlem değil . Onun dışında evden siz gitmek zorunda değilsiniz yani konuşun ,anlasın . Ev kira ise siz ödemeye devam edersiniz . Eşyalar için bir bedel biçilir yarısını eski eşinize verirsiniz o da mağdur olmaz .Buna yanasmazsa eşyaların yarısını siz alır ayrilirsiniz evden . İki taraf da makul olsun yeter . Arkadaşlarım hep bu şekilde ayrıldılar . Anlaşmalı boşanma davaları 5 ya da 6 dk suruyor benim katildiklarim yani .

evden ben gitmek zorundayım malesef. ailesi ile aynı apartmanda yaşamak istemem. kaldıkı ev bizim olduğu için büyük ihtimalle satılır. kesinlikle hakkımı bırakmak istemiyorum. Ama bu kişi bunada yanaşmayacak. Ağzındaki söz hep gidersen git. Yani hiç bişey almadan çekip gitmemi istiyor. O yüzden büyük ihtimal anlaşamayacağız.

Ne parası hayatım, internetten bir boşanma protokol örneği buluyorsun istediğin şekilde düzenleyip çıkartıyorsun ve eş olacak şahsa imzalatıyorsun. Sonra da adliyeye gidip kapıdaki arzuhalci abilere 100-200 para verip bir dilekçe yazdırıyorsun giriyorsun aile mahkemesine veriyorsun. Mahkeme sana zaten avukat atıyor. Çekişmeliye dönerse de yine aynı avukat ilgilenebilir ya da eğer karşıdan tazminat vesaire isteyecek gibiysen de dişli bi avukat bulursun, zaten avukatlar garanti gördükleri tazminatlı davalardan %bilmemkaç hesabı çalışıyorlar bildiğim kadarıyla. Ev kurma mevzusuna gelince evet zor ama çalışıyorsanız o kadar da zor değil, bir de genelde boşanma durumlarında evde kalan kadın olur erkek gider kendine ev kurar, ya da eşyalar paylaşılır falan filan.

Eşya olayını çok dert etme şimdi internetten sipariş veriyorsun geliyor.
Hem yarı fiyatına mobilyalar, eşyalar var.
Çalışıyorum demişsin seni çok zorlamaz umarım.

Hakkını da sakın bırakma, her şey için hayırlısı olsun.

Boşanmak maddi manevi zor.
Ama mevyesi gerçekten tatlı.
O yüzden hanım kızlarımıza okuyun,çalışın,muhtaç olmayın diyoruz ya evlenmeden.
Paran varsa güçlüsün bu dünyada işte.
Çabalayacağız devamlı uğraşacağız,şu yalan dünyada doğru düzgün ve mutlu insan olmak için daima savaşacağız.

Bence boşanmada manevi zorluğu geçmek daha zor.
Maddiyat da eşya olarak mesela iyisi olmaz daha düşük modeli olur.
O psikolojiden sağlam çıkarsa kişi gerisini halleder tabi hakki olanı alacak.

ücretsiz avukat için fakirlik belgesi falan lazım diye okumuştum. yanlış mı ki. ben tazminat falan istemiyorum kendisinden. evin yarısını ve cocukların velayetini bu kadar. birde ben dava acabilirsem uzaklastırma kararı da çıkartmak zorundayım sağı solu belli olmayan karaktersiz biri karşımdaki. bunu da avukatsız yapabilirmiyim ki?

peki neden sadece kadınlar çabalamak zorunda. Adalet nerede?

Bence boşanmada manevi zorluğu geçmek daha zor.
Maddiyat da eşya olarak mesela iyisi olmaz daha düşük modeli olur.
O psikolojiden sağlam çıkarsa kişi gerisini halleder tabi hakki olanı alacak.
manevi zorluğu açıkçası düşünmüyorum ben. çocuklarım yanımda olsun daha ne isterim ki

Hayır fakirlik belgesi falan gerekmiyor. Şu anda yanımdaki iş arkadaşım anlaşmalı boşanıyor(erkek). Avukat falan tutmadı. Zaten teknik olarak evin yarısı sizin ama yine de protokolde belirtirseniz iyi olur. Ben de 2011 de boşanmıştım avukat mahkemenin atadığı avukattı tek celsede boşandım. Uzaklaştırma olayını bilmiyorum ama bence davaya atanan avukatla görüşürseniz halledecektir. Sonuçta işleri bu.

Neden sizin ve cocuklarinizin hakki olan nafakayi istemiyorsunuz ki? Azicik da olsa bir faturanizi karsilasa iyidir. Cocuklar buyudukce masraflari artiyor, cok iyi maas alanlar bile yetistiremediklerinden dert yaniyor burada ki haklilar bu enflasyon karsisinda. Ondan bir sey istemiyorum demeyin, cocuklarinizin hakki olarak gorun.

Herkes veriyor ucreti, kazaninca sunu alirim, bunu alirim olmaz. Olan davalar da var ama yine pesin ucret alinir. Bosanirken, hata yapmak, zarara ugramak istemiyorsaniz ucreti vermeniz gerek. Bosanan herkesin hayati bir sekilde rayina oturuyor gercekten. Gerek maddi gerek manevi acidan. Bazen ben de sasiriyorum.

peki neden sadece kadınlar çabalamak zorunda. Adalet nerede?
Eminim erkekler de zorlanıyordur.
Ama onlar alkol,kadın,tehlikeli alışkanlıklar yüzünden daha rahat yaşadığı düşünülüyor. Bence daha çok dağılıp parçalanıyorlar bu şekilde.
Biz kadınlar üzülüp ağlıyoruz ama ayağa daha erken kalkıyoruz bence.
Yani tabii ki boşanma sürecini daha farklı geçiren vardır da erkeklerin daha rahat görünme sebepleri gece hayatında daha aktif olmaları bence.

Şimdi arkadaşıma sordum o dilekçeyi de kendi internetten örnek bulup yazmış arzuhalciye de para vermemiş. Sadece 320 TL mahkeme harcı ödemiş.

Anladim hakkınız varsa alın tabiki . Çekişmeli olur ,uzar biraz ama alırsınız en azından . Şimdiden kolay gelsin ...

Anlaşmalı protokolü kendim hazırladım avukat parası vermedim ama çekişmeli olacaksa avukata mecbursunuz malesef.

Ev eşya kısmı ise malesef şimdi çok daha zor. Evden eşyaların yarısını almıştım, maddi değerlerini tahmini yazıp yarıya ayırıp kura çekmiştik, kalanları da kredi çekip aldım. Biraz zorlanırsınız ama tünelin sonu aydınlık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…