BOŞANMAK BU KADAR KOLAYMI?

Maalesef boşanmak hem yıpratıcı hem de masraflı. Benim ki o kadar uzun sürdü ki herkes donuna kadar al diyordu oysa artık ben o kadar yıprandım ki bitsin diye neredeyse dönümü verecektim çok afedersin.

ceza davalari icin cesa mahkemesi kurumu ucretsiz avukat atiyor.belki bosanma davasi icinde vardir .bir adliyeye gidip danismaya sorsaniz yada ilinizdeki baroyu arasınız yardimci olurlar öyle bir hakkınız olup olmadigini varsa nasil yararlanacaginizi soylerler. benim bir arkadasim cmk dan avukat talep etmisti hatta su fakirlik belgesi muhabbeti falan vardi. adliyeye beraber gittik bi dilekce yazdi hic bir belge falanda vermedi devlet avukati atadi direk. atayinca e devletten gozukuyor.

Şu anda maddi durumu olmayabilir ama yıllar sonra hangi durumda olacağı bilinmez. Onun maddi durumu yoksa siz de Karun değilsiniz. Çocukların eğitimi sizi çok zorlar. Şu anda çocuklar için nafaka verebildiği kadar versin tazminat almayın ama bunun karşılığında çocukların üniversite giderlerini karşılayacağına dair bir sözleşme yapın. Çünkü tek başınıza çok zorlanırsınız.

ev var sadece . onu tabiki istiyorum birde cocuklar

Avukat tutma zorunluluğunuz yok , kendinizde dilekçe yazarak dava açabilirsiniz. Cevap yazabilirsiniz ya da her hangi bir avukata dilekçeleri yazdırabilirsiniz tüm temsilden ziyade. Çözüm çok.

ev var sadece . onu tabiki istiyorum birde cocuklar
O zaman velayet talebiniz de olacak ve çocuklar için nafaka. Nafakadan vazgeçmeyin lütfen. Çocuklar büyüdükçe masrafları da artıyor, tek başınıza karsilayamazsiniz. Zaten nafaka bedelleri de çok yüksek değil. Baba işsiz de olsa çocuk varsa nafaka ödemekle yükümlü eğer nafaka talep edilirse tabi.

Baba asgari ücret alırken bir şekilde çoluk çocuğuna bakabiliyordu. Şimdi konu sahibi nafaka istemezse “seni çoluk çocuk masrafından kurtarıyorum, tüm maaşın sana kalsın.” demiş olur. Daha önce eşle paylaşılan her ne varsa o masraflar da konu sahibine kalır. Bence kadın dahil çocuklar tüm boşanmalarda nafaka almalı. Tek naşına çocuk büyütmek zaten büyük bir yük, gücümüzün yetmediği yerde bazı işleri parayla yaptırmak gerekebiliyor.

300 tl falan tuttu anlaşmalı boşanmam, bir kısmını da mahkeme sonradan ibanıma iade etti. Hayatımda harcadığım en anlamlı paraydı :)

Adli yardım; adil yargılanma ilkesinin bir gereği olarak mali gücü yetersiz olanların dava açma hakkından yoksun kalmaması için getirilmiş bir ilkedir. Mali olanakları yetersiz olan kişilerin dava harç ve masraflarından muaf tutulması ve kendisi için baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilmesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…