BOŞANMAK BU KADAR KOLAYMI?

peki neden sadece kadınlar çabalamak zorunda. Adalet nerede?
Çünkü kadınlar zorlanıyor bosaninca.
Erkeğe ne olabilir
Ayrılınca gitsin sokakta yatsın en kotu.
Erkekler her deliğe girer
Kadın ekonomik olarak güçlü olmak zorunda
Hem erkek bosaninca ailesinin yanına gitse laf söylenmez daha biz bu toplumda bunu aşamadık
Genelde bakın kadinlarin aileleri eve dönmesini istemiyor burun kıvırıyor
Ama çalışan kadın kendine hemen ev bulur ve ailesinin yanına gitmek zorunda kalmaz
Adalet kadın ismi bu ülkede.

çocuklarına ne veriyorsa versin onun babalığı karışmam. kendim için tek bir kuruşuna el sürmem.

Ayrica calisan insana baro avukat atamaz, o zaman herkes burosunu kapasin, sadece baro avukat atasin. Siz avukat aramaya baslayin bence simdiden. İcinize en sinen kisiyi secerseniz rahat edersiniz.

Merhaba,

ben de sizin gibi düşünenlerdendim. Geçen sene araştırdım ve sora sora bağdat... anlaşmalı boşanma istedik zaten bi şekilde ikna ettim. kendim hazırladım o da okudu imzaladı. Daha sonra adliyeye gittim zaten gerekli şekilde yönlendiriyorlar. internette de pek çok bilgi mevcut. avukata para vermenize gerek yok anlaşmalı da. tabi eşiniz problemliyse ve işi yokuşa sürüyorsa sıkıntı...

aynen öyle. hiç düşünmedim zaten ailemin yanına gitmeyi. 35 yaşımdan sonra kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim diye umuyorum.

merhaba teşekkürler. evet işi yokuşa sürer gibi geliyor. hiç bişey almadan cekip gidersem problem cıkarmaz ewet ama neden yapayım? onca yılım emeğim neden cöpe atayım ki.

Evet boşanma maddi-manevi çok yıpratıcı bir süreç. Avukatlık ücretiyle birlikte 30 bine yakın para harcadığımı hatırlıyorum 3 yıl kadar önce.

Kocam da kocam’cılara inat, bir kadının her zaman kenarda köşede eşinin bilmediği hatta kendisinin bile unuttuğu bir parası olmalı. Ben bu masrafları kenarda köşede biriktirdiğim döviz ve altınlarla halletmiştim; çok şükür kimseye el açıp kimseden bir şey istemedim.

Eski eşten nafaka istemeyerek hiç doğru bir şey yapmıyorsunuz. Tecrübe konuşuyor. Yıllar geçecek ve bugünkü kadar öfkeli olmayacak ve önünüze bakacaksınız ve önünüze bakmak için de görüyorsunuz ki maddiyata ihtiyaç var. Bu kadar gözü kara olmayın. Evin yarısı, tazminat, nafaka hakkınız ne ise avukatla görüşün ve alın. Kolaylıklar diliyorum.

Bosanirken avukata ödediğin var evet. Dosya masrafları da var. Mal paylaşımında ve takı davası için ödediğin bilirkişi ücreti de var. Ancak davadan sonra sen de hakkını alıyorsun, tazminat, takılar, çocuk için nafaka, mal paylaşımı gibi. Boşanma ücretini karşılayamayanlar ya barodan destek alıyor veya anlaşmalı boşanıyor. Anlaşmalı boşanmak için dava dilekçe örnekleri var internette.
Bunu söyle düşün iyileşmek için doktora gitmek gibi düşün. Evet boşanma davalarında avukat ücretlerinde belirli sabit bir bedel yok ve ücretler de bence oldukça yüksek. Ve herkes farklı fiyat söylüyor. Ben 8 sene önce o yazdığın bedeli ödemiştim. Farklı avukatlar ile de görüşüp kendine en uygun içinin en ısındığı en iyi uyum sağladığın bir avukatı seç bence ve baştan herseyi açık açık konuş ki ileride sorun çıkmasın. Nasıl ödeyeceğini falan. Ve her ödemede makbuz al.

tesekkürler

Şöyle azruhalciye gidiyorsunuz dilekçe yazdırıyorsunuz ya da direkt siz çıktı alın yazdırın eşe imzalatın gidin bankodan dava harcını verin zaten günü gelince de içeri girip evet evet diyorsunuz 2 dk bile sürmeden bitiyor yani herkes avukatla boşanmıyor

çok tesekkürler . tazminat , nafaka falan ödeyecek durumda değilki. asgari ücretle calısan biri. istemiyorum o yuzden hiç bişey. kenarda var ewet kimsenin bilmediği ama ben acıkcası bu kadar cok olacağını tahmin etmemiştim

Mal paylaşımı, taki tazminat falan istemiyorsan sadece boşanmak için o ücret fazla geldi. Biz de mal paylaşımı hersey vardı. Anlaşmalı boşanmak da bazı avukatlar çok küçük bir ücret karşılığında anlaşmayı hazırlayabilir. Başka avukatlarla da görüş, tek bir avukatla hemen anlaşma.

Ne kadar alıyorsa alsın, maaşına göre bir nafaka belirlenir çocukları için, siz neden eşinizi düşünüyorsunuz? Baba olarak vermek zorunda çocuklarına nafaka, kendiniz için değil çocuklar için isteyeceksiniz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…