- 14 Kasım 2015
- 882
- 819
- 103
- Konu Sahibi MayisPapatyasi
-
İnsan her durumda boşanabilir. Ama şunu düşünmeden geçemiyor insan o zaman çocuk yapmayacaktınız. Hadi birinci oldu ikinci neden. Sormayın demişsiniz ama yazık değil mi o çocuklara.Merhaba. 10 yillik evliyim. Esimle gorucu usulu evlendik. Birbirimizi tanimaya pek fırsatımız olmadi. Evliligimiz boyunca hep ilgisiz ve bireysel vakit gecirmeyi seven biriydi. 2 cocugumuz var. Neden 2 cocuk diye sormayin hep bir seyler duzelir diye bekledim. Ama bu yasta anliyorum ki birinin degismesini beklemek hataymis.
Bu sene basindan beri artik bosanmayi kafaya koydum. Artik duzelecegine inanmiyorum dedim. Tam bosanma asamasina gelmistik. Esim de evi alcam, cocuklari alcam vs diyerek beni tehtit etmeye basladi. Bana beddualar etti. Aileler araya girdi. Aldatma, dayak vs yok ayrilmak olmaz dediler.
Bu asamadan sonra da esim cok pisman oldugunu soyledi. Kaybetme korkusuyla bosanma asamasinda kotu davrandigini soyledi. Simdi cok degisti. Evde her seyle ilgileniyor, cocuklarla ilgili vs. Ama ben bu surecte cok sogudum. Sanki bu evlilikte zorla tutuyormus gibi hissediyorum. Tekrar bosanma asamasina gelirsek yine cocuklari ve mallari kullanir gibi geliyor. Bu yuzden icinin kotulugunu gordugum icin guvenim bitti. Sevgi olmadan sadece cocuklar icin yurutebilir miyim. Ya da zamanla sevebilir miyim. Illa ki aldatma ve dayak mi olmali bosanma icin
Evet calisiyorum. Evimiz arabamiz var. Cocuklarla bir duzen kurarim diye dusundum ama asla anlasmaya yanasmadi. Cocuklari bir sekilde alacagini soyledi.Herhangi bir mesleğiniz var mı ?
İki çocugu almak isteyeceksiniz haliyle ve nafaka miktarları belli.
Ev harici maddi olarak ortak aldığınız mallar var mı ?
Bunların hepsi önemli şeyler.
Eşiniz olumlu anlamda değiştiyse terapi almayı teklif edebilirsiniz.
Deneyin bence öyle de soguduysanız ve gerçekten geri dönülemez yoldaysanız boşanmayı düşünün derim.Evet calisiyorum. Evimiz arabamiz var. Cocuklarla bir duzen kurarim diye dusundum ama asla anlasmaya yanasmadi. Cocuklari bir sekilde alacagini soyledi.
Davranislari cok degisti ama benim icimde sevgi kalmadi. Terapi bir fayda saglar mi bilmiyorum.
Bunca yil ilgisiz davranip beni soguttu. Simdi cok iyi davraniyor. Kendimi kotu hissediyorum. Sanki bosanmak istedigim icin suclu benmisim gibiAldatma, şiddet yoksa boşanamazsın diye bir kural yok ki. İlgisizlik psikolojik şiddettir bence. Bunca yıl değişmeyen eşinizin bundan sonra değişeceğine inanıyorsanız siz bilirsiniz. Ki siz de her şey bitmiş zaten. Evlilik sadece çocuklar için devam eder.
Evet calisiyorum. Evimiz arabamiz var. Cocuklarla bir duzen kurarim diye dusundum ama asla anlasmaya yanasmadi. Cocuklari bir sekilde alacagini soyledi.
Davranislari cok degisti ama benim icimde sevgi kalmadi. Terapi bir fayda saglar mi bilmiyorum.
Çiçeği soldurmuş, şimdi sulayım da canlansın diyor anlaşılan .Merhaba. 10 yillik evliyim. Esimle gorucu usulu evlendik. Birbirimizi tanimaya pek fırsatımız olmadi. Evliligimiz boyunca hep ilgisiz ve bireysel vakit gecirmeyi seven biriydi. 2 cocugumuz var. Neden 2 cocuk diye sormayin hep bir seyler duzelir diye bekledim. Ama bu yasta anliyorum ki birinin degismesini beklemek hataymis.
Bu sene basindan beri artik bosanmayi kafaya koydum. Artik duzelecegine inanmiyorum dedim. Tam bosanma asamasina gelmistik. Esim de evi alcam, cocuklari alcam vs diyerek beni tehtit etmeye basladi. Bana beddualar etti. Aileler araya girdi. Aldatma, dayak vs yok ayrilmak olmaz dediler.
Bu asamadan sonra da esim cok pisman oldugunu soyledi. Kaybetme korkusuyla bosanma asamasinda kotu davrandigini soyledi. Simdi cok degisti. Evde her seyle ilgileniyor, cocuklarla ilgili vs. Ama ben bu surecte cok sogudum. Sanki bu evlilikte zorla tutuyormus gibi hissediyorum. Tekrar bosanma asamasina gelirsek yine cocuklari ve mallari kullanir gibi geliyor. Bu yuzden icinin kotulugunu gordugum icin guvenim bitti. Sevgi olmadan sadece cocuklar icin yurutebilir miyim. Ya da zamanla sevebilir miyim. Illa ki aldatma ve dayak mi olmali bosanma icin
Ayni seyi dusundum, sanki bakabilecek. Evliyken 1 gun bakalim esim dinlensin demeyenler, bosanma konusu olunca cocuklari istiyor guya.Çok istiyorsa alsın Çocukları madem. Siz bir haftalık tatil yapın tek başınıza baksın o 2 çocuğa anlar anyayı konyayı.
Bu durumdan korkuyorum sanirim. Cekismeli davaya cevirip cocuklari da beni de yipratacak. Keske guzellikle gitmeyi kabul etse. Hic yoklugunu hissetmemYoo boşanılır. Benim anam bundan 30 sene önce artık babamı sevmediği ve mutsuz olduğu için boşandı.
Evliliğiniz 10 yıllık olduğuna göre çocukların büyüğü en fazla 9 yaşındadır, belki daha da küçüktür. O yaşta çocuğu kolay kolay babaya vermezler.
Ama eşiniz çocukları istiyorum derse çekişmeliye gider, süründürür. Babamdan biliyorum. Ben 6 yaşımdayken ayrıldılar, sırf annem boşanamasın diye babam velayet diye tutturdu. 4 sene sürdü davaları. En sonunda ben babamla "seninle kalmak istemiyorum yetti da" diye konuşunca (10 yaşındaydım o zaman) velayeti vermeyi kabul etti de öyle boşandılar.
Siz gitmeyin diye çocukları kullanırsa iş uzar, çirkinleşir. Bunu göze alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?