• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak icin illa siddet ya da aldatma mi lazim demistim ya hani... bosaniyoruz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bak just çocuğun yok sanırım. o yüzden daha kolay ayrılırsın.
benim 2 arkadaşım çocuk olmasına rağmen ayrıldı. 2sininde kocası alkıolikti.
biri gecenin yarısında, içip gelen kocasının, oğlunun beşiğinde sızdığını görüp, oğlan nefes alamayacak duruma gelip üstünden kaldırdığında artık son dedi.
diğeri gecenin bir yarısı yanından kalkıp alkollu bir halde buzdolabını açıp ,mutfakta onun ışığında, güya gelen uzaylılarla elinde sopa ona göre ışın tabancası yapmış, uzaylılarla savaşırken buldu, oda son noktayı koydu. ve boşandılar.
biri boşanınca alkol tedavisi gördü bir süre bırakmış. ama son olarak tekrar içmeye başlamış. ve alkolden evinde öldü. diğeri ise hala içiyor.
O yüzden bırak ne hali varsa görsün.

Son düzenleme:
Evet bu yuzden kusmustuk ama zora dustugumu bilince ardimda olacak ben anneme simdilik gelmesin dedim cunku boyle anlatirsam babam alkolu kari kizi olan bi adam hic degildir temizdir ama delidir ceker saplar bicagi emekli ogretmen adam ama ben ve kiz kardesim oldu mu tutamaz kendini bi de onun basini belaya sokmiyim ihtiyacim var.

O oyle dediginde hep guldum o saniyor ki annem babam onu ciddiye alacak onunla karsilikli oturup konusacak kocana daha sakin davran falan diyecek.

Ayrica gecmis yorumunu da hatirladim siddet gormussun. Kiyamam uzuldum bu korkuyu sen de biliyorsun o vakit gozunun yasina bakma. Cok daha iyi bi hayatimiz olabilir bunu hak etmedik...

baban baştan istemediyse adamı zaten ,olacakları belki tahmin ettiği içindir,bu yüzden beklemededir eminim ki..yok bence de babanı şimdilik karıştırma,babalar hassas olur kızlarına karşı ,-adama bişey yapmaya kalkar gerek yok...
benim de annem emekli öğretmen..ama annem de babam da biliyorlar hep bildiler,siz farklı yaşamlardan gelmiş,farklı yetişmişsiniz,bu çok belli,seni taşıyamadı ve ezildi dediler..buna rağmen hep el üstünde tuttular damatlarını ama kıymet bilen yok işte..
biliyorum o duyguyu,kötü çok kötü ben asla affedemeyceğim,ama oğlumun babası olarak kalacak ilelebet...bu yüzden işler çirkinleşmesin istiyorum,gerçi bu karakterdeki adamlarla işin çirkinleşmeden bitmesi söz konusu değil sanırım..ben de güç topluyorum önümüzdeki günler için...
umarım bir an önce kendi hayatlarımızı kurup huzuru buluruz artık..

bak just çocuğun yok sanırım. o yüzden daha kolay ayrılırsın.
benim 2 arkadaşım çocuk olmasına rağmen ayrıldı. 2sininde kocası alkıolikti.
biri gecenin yarısında, içip gelen kocasının, oğlunun beşiğinde sızdığını görüp, oğlan nefes alamayacak duruma gelip üstünden kaldırdığında artık son dedi.
diğeri gecenin bir yarısı yanından kalkıp alkollu bir halde buzdolabını açıp ,mutfakta onun ışığında, güya gelen uzaylılarla elinde sopa ona göre ışın tabancası yapmış, uzaylılarla savaşırken buldu, oda son noktayı koydu. ve boşandılar.
biri boşanınca alkol tedavisi gördü bir süre bırakmış. ama son olarak tekrar içmeye başlamış. ve alkolden evinde öldü. diğeri ise hala içiyor.
O yüzden bırak ne hali varsa görsün.

Okycim zaten ayriliyorum onda problem yok kararim kesin bu kez gecmis yorumunu hatirlayamadim aradaki densiz bi yorumdan sonra zivanadan ciktim da ondan

bu arada burdaki bazı kadınları anlamıyorum cidden..şiddetin her türlüsünü kabul etmeyen güçlü kadınları yermeye çalışanlar var...ama bir yandan ciddi anlamda dayak yiyen kadınları destekleyip,sen de körüklemişsin canım adamı,biraz suyuna git,aman dini bütün -bu zamanda bulamzasın kıymet bil diyen de çok kadın var...
valla ben de üniveriste mezunu 2 dil bilen iyi bir kariyeri ,gayet de güzel bir kadınım,ama ne yazık ki just la çok benzer şeyler yaşadım...kişisel özellikler hayatta hata yapmamaya engel olamıyor,demek ki doğru adam seçemedik..ama ömrümüzün kalanınnı da bu şekilde yaşamak istemedeğimiz için ayrılmayı seçiyoruz..
bu durum da üzülmeye acı çekmeye engel değil...

Aynaya baksın arada bi.
Her üni okuyan buradada dışardada ahkam kesemez.
Okuduğu okuldan çıkarken eğitimini o okul kapıında bırakanlar çok..
Sonra ben okudum diyorlar..
ALLAHtan okumuşlar bide okumasalar kim bilir nolur...
Bunlar okumuş cahill.. En kötüsüde bu..

Son düzenleme:
baban baştan istemediyse adamı zaten ,olacakları belki tahmin ettiği içindir,bu yüzden beklemededir eminim ki..yok bence de babanı şimdilik karıştırma,babalar hassas olur kızlarına karşı ,-adama bişey yapmaya kalkar gerek yok...
benim de annem emekli öğretmen..ama annem de babam da biliyorlar hep bildiler,siz farklı yaşamlardan gelmiş,farklı yetişmişsiniz,bu çok belli,seni taşıyamadı ve ezildi dediler..buna rağmen hep el üstünde tuttular damatlarını ama kıymet bilen yok işte..
biliyorum o duyguyu,kötü çok kötü ben asla affedemeyceğim,ama oğlumun babası olarak kalacak ilelebet...bu yüzden işler çirkinleşmesin istiyorum,gerçi bu karakterdeki adamlarla işin çirkinleşmeden bitmesi söz konusu değil sanırım..ben de güç topluyorum önümüzdeki günler için...
umarım bir an önce kendi hayatlarımızı kurup huzuru buluruz artık..

Emin ol guclu olursun adim atana kadarmis bu korku ilk saatler belki saskina donersin ama hic sanmiyorum gucsuz kalacagini kinini aktif tut. Asla unutma yapilani defalarca gozunun onune getir hatirla unutma derim ben oyle yapiyorum ruhum zayifliga dusecek gibi oldugunda hatirlatiyorum o igrenc halini kendime ve cok dogru bi karar verdigimi hissediyorum tekrardan hemen geciyor.

Cirkinlesecek. Ben eminim esim vazgecmeyecek bosanmam diyecek ama yola gelecek sIkiyosa bosanmasin. Babam ve iki amcam var. Cok guzel tutup getirirler mahkemeye onu. Bi guzel de birakacak pesimi. Tabi bu hafta sonu atraksiyon bekliyorum ben cevap vermedikce anliyor ciddiyetimi iste arayip duruyor geri donerim saniyordu o ciddiye almadi ondan.

Bu cümleniz biraz agir olmamis mi?
Ki tüm yazdiklariniz fazliysa agir olmus.
Hayatta yapilan hatalarin ne meslek ne de okudugumuz üniversiteyse zerre kadar alakasi yoktur.
Just sevmis, inanmis, güvenmis. Sizce böyle olacagini bilseydi yine de yürür müydü ayni yolda?
Ne yasarsan müstehak, bosansan da cile cekeceksin???
23 yasinda bin bir umutla severek evlendigi adamin ona yasattiklarinin müstehak olduguna nasil karar verebiliyorsunuz?
Bosaninca cile cekecigini nerden biliyorsunuz?
Insanlari yargilarlarken yarin ayni veya daha beter duruma kendinizinde düsebilecegini bir an olsun akliniza getirmesinizi tavsiye ederim.

boşanması da kolay olmıycak demek istedim, bu işler kolay olmaz, mücadele etmesi gerekicek. doğruları söyledim sadece, adam gelip barışmak istiyorum diye de yalvarıcak o zaman dayanamıyorum diyip affedicek belki de. buna hazırlıklı olması lazım. kendi ailemde yaşadım aynısını.
herkes yanlış anlamış, ben ona o kadar tepki göstermedim, dizi lafı geçiyor diye hemen dizi de mi izlemeyelim demişler. şu an hepsini okumadım yorumların zaten ama genel olarak böyle.
evet elin adamları yerlerde sürüklesin kızı sapık sapık önünde kendi üstünde sigara söndürsün millet de o senin erkeğin, seni seviyor diyip zaten kafası karışık olan kızı adamın kollarına itsin. adam kızı çekiştirirken karışmayan tipler de bunlar işte, kocası değil mi yapar istediğini.

ayrıca justholdme seni ağlattığım için özür dilerim ama birilerinin seni daha çok sarsması gerektiğini düşünüyorum.

O kocam olacak it arkamda kimsenin olmadigini dusunuyor daha dogrusu biliyor da. Kac kez anani babani aricam diye tehdit etti. Benim anami babami ararsa basina gelecekleri bilmiyor zeka yoksunu da ondan. Babam anneme bi durum mu var ben de geleyim mi demis o da arkamda yani. Kusuz falan ama babam bunu sindirmez sovse de sever beni zarar gormeme goz yummaz gider ezer onu da o egoist kafasini da biliyorum. Sahipsiz goremicek artik beni kopek muamelesi yapamicak bana

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet bu yuzden kusmustuk ama zora dustugumu bilince ardimda olacak ben anneme simdilik gelmesin dedim cunku boyle anlatirsam babam alkolu kari kizi olan bi adam hic degildir temizdir ama delidir ceker saplar bicagi emekli ogretmen adam ama ben ve kiz kardesim oldu mu tutamaz kendini bi de onun basini belaya sokmiyim ihtiyacim var.

O oyle dediginde hep guldum o saniyor ki annem babam onu ciddiye alacak onunla karsilikli oturup konusacak kocana daha sakin davran falan diyecek.

Ayrica gecmis yorumunu da hatirladim siddet gormussun. Kiyamam uzuldum bu korkuyu sen de biliyorsun o vakit gozunun yasina bakma. Cok daha iyi bi hayatimiz olabilir bunu hak etmedik...

Cok daha iyisini hak ediyorum. Cok daha iyisini yasayabilirim hala sansim var hala onumde upuzun yillar var hala secme sansim var
aynen öle tatlım çok aklı başında konusuyorsun tatlım ailen sana ne kadar evliliğin için yüz dönmüşssede böle şeyleri yaşadını bilseler ne kadar sana karşı kızgınlıkları olsa dahi seni sahiplenirler onlar senin annen baban etle tırnak misali canım benim oda görsün gününü arkanda kimse yok sanmasın artık pişmanım laflarınada kanma canım benim sakınn emin ol bir daha aynı şeyleri yapacak alkol alan insan zaten napıcanı bilmez gene aynı şeyleri yaşayacaksın ömrün uzun hayat sana daha iyi secimler sunacağından eminim

ben çok şaşırdım ve üzüldüm,hakkınızda hayırlısı olsun ve bundan sonra her şey dilediğiniz gibi gönlünüzce olur inşallah...

Emin ol guclu olursun adim atana kadarmis bu korku ilk saatler belki saskina donersin ama hic sanmiyorum gucsuz kalacagini kinini aktif tut. Asla unutma yapilani defalarca gozunun onune getir hatirla unutma derim ben oyle yapiyorum ruhum zayifliga dusecek gibi oldugunda hatirlatiyorum o igrenc halini kendime ve cok dogru bi karar verdigimi hissediyorum tekrardan hemen geciyor.

Cirkinlesecek. Ben eminim esim vazgecmeyecek bosanmam diyecek ama yola gelecek sIkiyosa bosanmasin. Babam ve iki amcam var. Cok guzel tutup getirirler mahkemeye onu. Bi guzel de birakacak pesimi. Tabi bu hafta sonu atraksiyon bekliyorum ben cevap vermedikce anliyor ciddiyetimi iste arayip duruyor geri donerim saniyordu o ciddiye almadi ondan.

istesem de aklımdan çıkmıyorum ki,bir zamanlar aşık olduğum,çocuk yaptığım,uğruna ankarayı bırakıp bu şehre yerleştiğim adam bu mu diyorum...
bazen oğlumla oynarken falan izliyorum eski hali gibi,o zaman dediğin gibi hemen o çirkin halini hatırlıyorum,yumuşamamak için...
yaşarken beceremediler bari ayrılırken "adam" gibi davransalar olmaz mı,eski güzel günlerin hatrına...hatt benim oğlumun hatrına...o çirkinlikleri yaşamk istemiyorum,oğlumu korumam gerekli benim...
evet just mutlaka bi aksiyon yapcaktır yakında..yalnız kalma sakın,seni kaybetme korkusu deli etmiştir onu şu anda..
su akar yolunu bulur,bu günler de geçecek,herşey unutulacak..:16:

Ablacim sizden yasca kucugum ama yazmadan edemeyecegim yazdiklariniz dogru olsa bile cok kirici olmamis mi? Hata yaptiysa yapti simdi bunu duzeltmenin yollarini ariyor neden hemen universiteye, akilsizliga bagliyorsunuz. Herkesin yasayabilecegi bir olay bence. " ben cok akilliyim universite mezunuyum burdakiler egitimsiz yasadiklarinin sonucuna katlansinlar" falan demek ne kadar dogru? Allah iyiyle karsilastirsin diye dua eder ya buyuklerimiz iste bu yuzden. Yanlis evlilik yapmakla universitenin cok da alakali olduga inanmiyorum. Nice ev hanimlari ilkokul mezunlari var ki iyi evlilikler yapmislar el ustunde tutuluyorlar. Iyi okulda okudun diye butun bir omrunu kurtaramiyorsun ne yazik ki yanlis evlilik de yapabilirsiniz. Hayat hikayesini bilmeden hemen suclamak ezmek ne kadar kolay degil mi? Buyuk konusmayin kucumsemeyin kimseyi. Zira ayni seyi yasamadan ölmezsiniz. Sevgiler.

evet kırıcı olmuşum bunun için özür dilerim ama niyetim justholdme nin hiçbi zaman vazgeçmemesini sağlamak. aynı olmasa da benzer şeyleri yaşadım, kendim en iyi bilirim diye. ailemde de aynısı yaşandı.
bikaç sayfa ileri ya da geri gidersen neden bu kadar sinirlendiğimi anlarsın. hala alkol problemi, düzelir, erkeğine sahip çık diyenler var.
çocuğu falan olursa, çocuğu kaçırsa bu adam, bak seni seviyor, bir araya gelmek için aile olmak için çabalıyor, diyecek olan insanlar.

boşanması da kolay olmıycak demek istedim, bu işler kolay olmaz, mücadele etmesi gerekicek. doğruları söyledim sadece, adam gelip barışmak istiyorum diye de yalvarıcak o zaman dayanamıyorum diyip affedicek belki de. buna hazırlıklı olması lazım. kendi ailemde yaşadım aynısını.
herkes yanlış anlamış, ben ona o kadar tepki göstermedim, dizi lafı geçiyor diye hemen dizi de mi izlemeyelim demişler. şu an hepsini okumadım yorumların zaten ama genel olarak böyle.
evet elin adamları yerlerde sürüklesin kızı sapık sapık önünde kendi üstünde sigara söndürsün millet de o senin erkeğin, seni seviyor diyip zaten kafası karışık olan kızı adamın kollarına itsin. adam kızı çekiştirirken karışmayan tipler de bunlar işte, kocası değil mi yapar istediğini.

ayrıca justholdme seni ağlattığım için özür dilerim ama birilerinin seni daha çok sarsması gerektiğini düşünüyorum.

ya arkadasım sen bizimle maytap mı geciyorsn karsındaki insan zaten neler yaşadıgının ve ilerde nelerle mücade edeceğinin farkında seninki sadece yaptıgın sarsmakmıs heh yarasına tuz basmak hangi düşüncen doru ona doru düzgün yol sölicene yok ilerde daha cok çekeceksin yok bu olacak affedeksin kocası değilmi yapar falan dediklerinde bir tek bile mantık sinsilesi bulamadım gercekten sinir küpüne döndüm sayende o kız yaptıklarının farkında zaten kendisine bir çare aramıs ve doru yolu bulmus ayrılmak barışmak isteyen insan sırf bu elilik için küs oldugu annesiyle konusmaz veraber avukata gitmez ayrıcada affetmiş gibi konusuyorsun yapılmayan bir davranıs için yapılmıs gibi muamele gösterip bu şekilde sözler kullanamazsın tepki gösterdin göstermedin bilemem ama karsındaki şuan çok hassas bir insan ve bu bir forum sayfası olsa bile her denilen şeye şu anda kırılacak durumda ve sen hala seni birileri daha cok sarsmalı diyorsun bunları nasıl söleyebiliyorsun anlamıs değilim :ssz:

bence sizin fikirleriniz henüz olgunlaşmamış,önceki yorumlarınızda ,boşanmalısın,boşanmazsan kimse sana saygı duymaz demiş,hatta bir süre sıkıntı çeker sonra düzelrisin demiş...şimdi bu yorum ne alaka peki???
üniversite mezunları hata yapmaz,üzülmez aşk acısı çekmez diye bir durum yok,kaldı ki, Just sadece destek arıyor,arabeske de bağlamadı konuyu..tabii sizin algılar faaklı sanırım,siz hala teyzeninizin durumuna takılı kalmışsınız..herkes teyzeniz değil...
ayrıca 40 yaşındaki adamla evlenmek neden sorun olsun ki,18 yaşında değil kendisi,üstelik adam ada "adama" benzer bir tipmiş evlenirken...
boşanırken sıkıntı yaşayacak bu doğru ama en azından "geçecek"...sizinki gibi sabit kalmaycak kusurları....

ben de boşandıktan sonra kurtulacaksın yazmışım zaten, sadece boşanma süreci güllük gülistanlık olmayacak dedim, anlamadan yazıyorsunuz. üniversite mezunu acı çekmez de demedim, gerçekten hiç bir şey anlamamışsınız. arabeske bağlayan justholdme değil, erkeğindir, alkolü bırakınca geçer diyenler.
aaa herkes benim teyzem değil mi :(((((((((((((((

ben de boşandıktan sonra kurtulacaksın yazmışım zaten, sadece boşanma süreci güllük gülistanlık olmayacak dedim, anlamadan yazıyorsunuz. üniversite mezunu acı çekmez de demedim, gerçekten hiç bir şey anlamamışsınız. arabeske bağlayan justholdme değil, erkeğindir, alkolü bırakınca geçer diyenler.

ozaman yazdıklarınızı daha anlasılır net bir şekilde yazarsanız bu kadar tepkiyi üstünüze toplamazsınız

o sebepten henüz fikirler olgunlaşmamış dedim ya...burdaki herkes benimle aynı şekilde anladıysa yazınızı sizde bir gariplik var demektir..
şimdi lafı çevirmenin manası yok,yadıklarınız bunlar,ne düşnmemeizi bekliyordunuz ki:

"aynı şeyleri teyzemde yaşadım, bundan sonra sen de ne yaşarsan müstehak diyorum. boşansan da çile çekeceksin, bunu bil. bu, akılsızlığının bedeli olur; öder ve kurtulursun. boşanmazsan kurtulamazsın. olay bu kadar basit.

ciddi ciddi,o yaştaki adamla evlenirken düşünmedin,bundan sonra hep acısını çekeceksin bu da sana müstehak demişsiniz..özeti budur..

biz hata yaptık yanlış adamla evlendik,siz daha iyisini bulursunuz inşallah..:ssz:

ozaman yazdıklarınızı daha anlasılır net bir şekilde yazarsanız bu kadar tepkiyi üstünüze toplamazsınız

ben diğerlerine olan sinirle justholdme ye de yüklenmişim, ağlatmışım özür diledim bunun için. diğer yazdıklarım gayet açık zaten. bi sayfa önce de tepki gösteren kadın alkoliktir, düzelir diyor hala. inşallah kocası geri döndüğünde ağlayıp kapısına dayandığında da geri dönmez. bunlara hazırlıklı olması lazım. "cnm boşan gitsin ooooh" yazıp, çok zor bi süreci masal gibi anlatmak istemedim, insanlar anlamak istediği gibi anlıyor. daha fazla cevap vermiycem burda, justholdme ye söylediklerim için özür diliyorum, diğer kadınlara söylediklerimin arkasında duruyorum sonuna kadar.

just, yaşadıklarına çok üzüldüm...

eğer eşin bu kadar ileri gittiyse sanırım en doğrusu bu yolda yalnız yürümen...

az sıkıntılar çekmedin için rahat olsun, sen elinden geleni yaptın çok iyi biliyorum.

canın yanacak ama daha sonra beter olmasından iyidir demelisin kendi kendine...

sen de farkındasın ki o adam bu saatten ve bu yaştan sonra düzelmez, değişmez..

istesem de aklımdan çıkmıyorum ki,bir zamanlar aşık olduğum,çocuk yaptığım,uğruna ankarayı bırakıp bu şehre yerleştiğim adam bu mu diyorum...
bazen oğlumla oynarken falan izliyorum eski hali gibi,o zaman dediğin gibi hemen o çirkin halini hatırlıyorum,yumuşamamak için...
yaşarken beceremediler bari ayrılırken "adam" gibi davransalar olmaz mı,eski güzel günlerin hatrına...hatt benim oğlumun hatrına...o çirkinlikleri yaşamk istemiyorum,oğlumu korumam gerekli benim...
evet just mutlaka bi aksiyon yapcaktır yakında..yalnız kalma sakın,seni kaybetme korkusu deli etmiştir onu şu anda..
su akar yolunu bulur,bu günler de geçecek,herşey unutulacak..:16:

işaretlediğim kısım çok etkiledi beni, yaşadıklarınız hiç kolay değilmiş, yorumları okurken gördüm...

evladınız için sabretmek direnmek kendi acınızı görmezden gelmek çok büyük bir şey...

dilerim herşey dilediğiniz gibi sonuçlanır...

evet kırıcı olmuşum bunun için özür dilerim ama niyetim justholdme nin hiçbi zaman vazgeçmemesini sağlamak. aynı olmasa da benzer şeyleri yaşadım, kendim en iyi bilirim diye. ailemde de aynısı yaşandı.
bikaç sayfa ileri ya da geri gidersen neden bu kadar sinirlendiğimi anlarsın. hala alkol problemi, düzelir, erkeğine sahip çık diyenler var.
çocuğu falan olursa, çocuğu kaçırsa bu adam, bak seni seviyor, bir araya gelmek için aile olmak için çabalıyor, diyecek olan insanlar.
bak o söyleyenlere yazsan zaten just ağlamaz. sen direkt kıza girdin. okuduğu bölüme, okuluna kadar küçümsedin. senin parmakla gösterdiğin o yazanlar değildi. justtı.
neyse artık, justtan özür dilemişsin. .
buda birşeydir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X