Bosanmak icin Yeterli Sebebim Var mi yoksa Abartiyor muyum?

Konu başlığınızda bile şu gizli aslında
“Yeterli sebebim var mı? “ diyorsunuz
Sebep ararsanız çok sebep bulunur
Siz bu evlilikle ilgili kusurları değil güzellikleri görmeye çalışın çünkü kendinizi boşanmaya şartlamışsınız

Merhaba. Öncelikle içinize bir yolculuk yapın. Gitmek mi kalmak mı??? Gitseniz neler bekleyecek sizi? Kalsanız neler olacak?? Mutsuz ve kendinden vazgeçmiş bir anne evlatlarına yetebilir mi?? Yoksa evlatlarını mı suçlar, onlar için ömrümden vazgeçtim diye??

Merhaba. Öncelikle içinize bir yolculuk yapın. Gitmek mi kalmak mı??? Gitseniz neler bekleyecek sizi? Kalsanız neler olacak?? Mutsuz ve kendinden vazgeçmiş bir anne evlatlarına yetebilir mi?? Yoksa evlatlarını mı suçlar, onlar için ömrümden vazgeçtim diye??
Gitsemde her sey harika olmayacak biliyorum, ama hayatin her alaninda boyle herseyin avantajlari ve dezavantajlari var. Gidersem esimle ilgili problemler olmayacak ama belki maddi problemler yasayacagim, veya cocuklarin ayri ebeveynlerle yasama problemleri olacak...su an kestiremiyorum neler yasayacagim ama kolay olmayacak.
Gitmenin avantaji, problemleri cozebilirim cunku problemi teshis edip cozum yolu arayip ilerleyebilirim, kaldigim da ise problemler hep orda kalacak cunku ben hala muhtemelen evde bir problemin var oldugunu ikna etmeye calisiyor olacagim.

Konu başlığınızda bile şu gizli aslında
“Yeterli sebebim var mı? “ diyorsunuz
Sebep ararsanız çok sebep bulunur
Siz bu evlilikle ilgili kusurları değil güzellikleri görmeye çalışın çünkü kendinizi boşanmaya şartlamışsınız
Cok haklsiniz, ilk mesajda guzelliklerini bahsettim..onu esgecemedigim icin ikilemdeyim.

Cok haklsiniz, ilk mesajda guzelliklerini bahsettim..onu esgecemedigim icin ikilemdeyim.
Bence siz bir gözden geçirin kararınızı. Yaşınızı sormuştum kaç yaşındasınız ?
Bi de buradaki diğer konuları okuyor musunuz?
Diğer bayan arkadaşlarımızın boşanma sebeplerini.
Tekrar iyi düşünün derim ...

Mutsuz olmak hatta boşanmayı istemek dahi yeterli bir sebep zaten gerisi önemli değil bence. Boşanmak için sebebin var o yüzden fakat... şartlar ne kadar uygun sorusunun cevabinda sıkıntı var. Içinde olduğun durumu çok iyi anlıyorum çünkü seninkine benzer bir evlilik yaşadım aynı ikileme bende düştüm. Bosanma sonrasi icin kendimi yeterli hissettiğim anda hiç düşünmeden verdim kararimi. Düşünmen gereken boşanma sebeplerin değil, maddi manevi hazir miyim? Sorusu olmalı bence

bu adam eminim ki son zamanlarda bu hale gelmedi
hep böyleydi
huyu bu karakteri bu pasif ve üşengeç bir adam
ince düşünemiyor
bunu ilk evladınıza sahip olduktan önce de biliyordunuz sonra da..
şimdi üç çocuk ve maddi bir dayanak yok
bence çok da şikayetçi olmayın

Bence otur oturduğun yerde.

Evet bu şikayetlerin boşanma sebebi ama ortada 3 çocuk varken değil.

Aile desteğin yok, paran malın yok, okuyorsun ve 3 çocuğun var.Geç karşıya bu tabloya bir de karşıdan bak.

Sen çok zorlanırsın, çocuklar perişan olur.

Bunları düşünmek için geç kalmışsın.Katlanacaksın çare yok.

Peki siz iyi esmisiniz Bunu kendinize soruyormusun?Kusur ararsak cok bulunur.Aslinda oldugu gibi kabul edip Siz birseyler yapmaya calissaniz sorunlar ortadan kalkicakdir.Zaten maddi olarak kocaya bagli olundugumuz surecce Istedigimiz gibi yurumucektir ,siz ise girebilirsiniz cocuklarin yasi kac bilmiyorum ama kres anaokulu vs. Verebilirsiniz. Bence sizde pasif kalmissiniz . Cocuklarda bunaltmis gibi Daha cocuk yapmayin,saglam korunun.Esinizin iyi biri oldugunu dusunuyorum emin olun yerinizde olmak isteyen cok kisi vardir.

bu adam eminim ki son zamanlarda bu hale gelmedi
hep böyleydi
huyu bu karakteri bu pasif ve üşengeç bir adam
ince düşünemiyor
bunu ilk evladınıza sahip olduktan önce de biliyordunuz sonra da..
şimdi üç çocuk ve maddi bir dayanak yok
bence çok da şikayetçi olmayın

Ortada cok buyuk belirgin bir sIKinti olmayinca gecer, duzelir diye dusndum.. iyi taraflarina baktim...Yani 7 24 bosanicam demiyordum ama cok bunaldigim zamanlarda ciddi dusundum bir kere evden ayrildim falan...

Bence simariklik ediyorsunuz. Evlilik pek matah bisey zaten değil. Bosandiktan sonra ne yapacaksiniz? İnsanin cocuklari varsa zaruri olmadikca önce onlari dusunmek zorundasiniz. Kaldi ki onlari maddi olarak geçindirecek gucunuz bile yok. Vesveseleri birakin mutlulugunuzu da kocaniza baglamadan mutlu olmaya bakin.

Bir de bence siz de pasifsiniz. Benim esim de kendi bir şeyle veya evdeki bir isle ben soylemedikce ilgilenmez. Ama ben onun keyfini beklemem bir sey mi alinacak gider alirim. Kurulumu yapilacaksa ekstra 100 tl veririm kurdururum. Boylece kimsenin keyfi kaçmaz. Yani siz de pek aktif degilsiniz ama esinizden sikayetcisiniz.

Selam,

7 yillik evliyim, 3 tane cocugum var . 7,5 ve 2 yaslarinda. Calismiyorum ama okuluyorum..3 seneye kadar bir isim olacak gibi.

Yillardir dusundugum, ama bir turlu adim atamadigim bilinmezler ulkesi bosanmak. mutsuzum,anlasamiyoruz, ayri tellerden caliyoruz. aramizda yas farki var.. bir turlu aile olamadik, tutturamadik, harmanlayamadik birbirimizi...tamam bitti gecti desekte bu farkililiklar kendini gosteriyor. cok darlaniyorum...cocuklari disiplin etme konusunda pasif, mesela kardesine vuramazsin veya bagiramzsin diyemiyor... evde aylardir bir kanepe var misal onu ikinci kanepe almaya ikna edemiyorum..gitsek alsak ikea dan alicaz o aylarca orda kurulmayi bekleyecek. demek istedigim bir ailenin, evin cevrilmesi icin cabalamaktan,israr etmekten, dusunduklerimin dogru oldugunu ikna etmekten yoruldum.
Ama siddet yok,aldatma yok,hakaret yok incitme yok, cocuklara cok iyi, ilgilenir vs ama dedigim gibi dur demez denmesi gerektiginde.. onun herseyine sinirleniyorum,varligindan rahatsiz oluyorum..

Niye boyle oldu, bosanmak icin illede siddetmi aldatma mi lazim?
Çok güzel sebepler bunlar ,hiç düşünme .. bu hayata 2.kez gelmeyeceğiz. Son fırsatını iyi değerlendir ..

Back
X