• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak için yeterli sebep mi?

Ya bilmiyorum ama bence boşanma
herkese mrb benim konu biraz uzun kısa kesmeye çalışçam iki buçuk yıllık evliyim eşimin ailesiyle aynı memleketteyiz ben çalışıyorum eşimin ailesi ısrarcı ve anlayışsız insanlar..annesi arayıp şuraya gidelim bunu yapalım der çalışıyorum yok derim ısrar eder gelceksin der teli kapatır ben de eşime sararım ara anneni ikna et derim o da annesini arar konuşur ama teli kapatınca da başlarız birbirimize girmeye kavga kıyamet gırla.. ben sadece bir iki örnek vericem bigün çok hastayım hafta sonu yorgan döşek yatıyorum teli sessize alıp attım köşeye akşam eşimin gelmesine uyandım tele baktım yirmi cevapsız arama kaynana bende aradım anne hastaydım yatıyodum eşim geldi hastaneye gidicez serum yemeden kendime gelemicem dedim biz sana çaya gelcektik diyo anne hastayım diyorum tamam ben geleyim tek dedi hastaneye gitçez dedim olsun ben sana gelcem dedi teli kapadı bende eşime anneni ara ikna et dedim o da aradı gelme hastaneye gitçez laf anla dedi kapadı yine girdik birbirimize bıktım sizden dedi sonra kaynana ertesi gün evi bastı sen beni evine istemiyosun diye bağırıp çağırdı hastaydım zaten sesimi çıkarmadım yattım battaniye altında...eşimin istanbuldan sülalesi her yıl Ordu halinde gelir geçen yıl ağırladım çaya çağırdım kalabalıklardı o kadar alışveriş de yaptım kaynana onca insanın yanında beni rezil etti bi yemek yapamamadın mı çorba salata bu ne böle fln hiç cevap bile vermedim...bu yıl da geliyorlar kalabalık şekilde nöbet haftama geliyo ve 24 saat nöbetçiyim arandığımda hemen gitmem lazım ben dedim gidip annenlerde görürüz ben nöbetçiyim ağırlayamam babası demiş nöbetçi olsun biz geliriz evinize oturur yer içeriz onun işi çıkarsa gitsin benim evim benim misafirim benim evimde misafirimi ben ağırlarım istemiyorum dedim ve koptuk eşimle baya birbirimize girdik ağır laflar ettik kabul bende onun onuruna dokunacak laflar ettim o da senden de bu aptal evlilikten de bıktım b.k vardı da evlendim dedi bende bıktığın insanla evli kalma o zaman dedim ayrı yatıyoruz o koltukta yatıyo pazar günü kaynanama gidicem ve boşanmak istediğimi söyliycem sizce bütün bu yaşananlar huzursuzluklar boşanmaya sebep mi bu ara çok mutsuzum...

Neden kaynanaya gidiyorum içimi dökmek için şuana kadar hep sustum huzur bozulmasın aramız bozulmasın diye sustum en son kayınpederin biz geliriz sizin evde oturur yer içeriz siz nöbetinize gidin demesi son nokta oldu yani eserinizi görün bizi ne hale getirdiğinizi görün demeye gidicem alın görün soktuğunuz hali dicem vicdanları sızlasın istiyorum eşimin sinirden gözüne kan oturdu kaç gündür sinirden ne uyuyo ne bişey yapabiliyor konuyu açma sebebim eşim boşanılmayı haketmiş mi
Bütün bunları yapan insanların seni anlayacağını sanıyorsan yanılıyorsun canım,senin boşanman onların işine gelir emin ol,eşin ne yapsın kadın laf anlamıyor ( aynısı benim de başımda seni çok iyi anlıyorum ) bence yuvana sahip çık bütün bu yazdıklarını bir çoğumuz yaşıyor,zamanla hepsini halledeceksiniz inan bana,ama eşinle kaynanangil yüzünden tartışma,onları umursama kestir at.Misafirleri de kabul etme zorla değil ya,eşinle kavga etmezsen oda senin yanında olur,karşında değil..Ben nezaman kavga etmeyi bıraktım öyle eşim beni anlar oldu :)

zziinneett zziinneett
3.şahıslardan kaynaklı sorunlar dışında sorunlarınız yoksa boşuna yıkmayın evliliğinizi. "Boşanma" kelimesi artık o kadar kolay telafuz edilir oldu ki.. Burada kayınvalidenizin dilini tutması, öyle her kafasina estiğinde sizi zorla rahatsız etmemesi gerekir. Eşiniz de belli ki arada kalmaktan bunalmış daralmış. Eşinizin annesiyle konuşup ona gereksiz ısrarlarda bulunmaması gerektiğini anlatmalı. Siz de çalışan bir kadınsınız. Kafalarına estikçe size müdahale etmemeliler.. :( Biraz anlayış çok mu zor ya anlamıyorum boyle tipleri :(

Aslında bu oyun mantıklı da bilemiyorum soğuttular herşeyden eşimde böle bişeye ortak olmayabilir gün geçtikçe uzaklaşıyoruz aramıza duvarlar örülüyor sanki o kadar yorgun ve bıkkınım ki eşimi sevmeme rağmen boşanmayı düşündürttüler yazıklar olsun ama gidip konuştuktan sonra vazgeçebilirler o huylarından bi de boşancaz dedim mi belki vicdana gelirler eşime mektubu eve gidince vercem bakalım ne dicek
Esin yanasmiyorsa bile en azından sen git konuş kv yle. Eşinle de anlaş kızmasın kusmesin tarafsız olsun bu konuda. Ne demek ya senin işin çıkarsa git biz evinde yicez icicez. İyi dayanmissin valla ben olsam zıkkımın kökünü yiyin derdim yani. Bi de çalışan bayansin. Açık açık tatlı sert konusmalisin mutlaka. Eşinle de anlaş ki şikayet etmeye kalkarlarsa ben aranıza girmiyorum bıktım artık falan desin.

Bence boşanmayın ya. Bir süre baba evine gidin onları yalnız bırakın. Kaynanana da söylemen gereken şeyleri kafanda kurgula önce sonra da söyle biraz vicdana gelsin. Değeriniz anlaşılsın. Eşiniz iki arada kalmış yazık. Seviyorsanız boşanmayın. Yuva kolay kurulmuyor.

Evinize siz yokken kimsenin gelmesine izin vermeyin, istemiyorum deyin kestirip atın, kapıyı kilitleyip çıkın. Diğer konularda da hiç takmayın kv yi , müsait değilim deyin eşinizi araya sokmayın. İlla gelirse de ilgilenmeyin. Boşanmak bu durumda en son akla gelmeli bence önce araya mesafenizi koyun bunu yaparken eşinizi karıştırmayın. Önce büyük tepki alırsın sonra alışırlar.

herkese mrb benim konu biraz uzun kısa kesmeye çalışçam iki buçuk yıllık evliyim eşimin ailesiyle aynı memleketteyiz ben çalışıyorum eşimin ailesi ısrarcı ve anlayışsız insanlar..annesi arayıp şuraya gidelim bunu yapalım der çalışıyorum yok derim ısrar eder gelceksin der teli kapatır ben de eşime sararım ara anneni ikna et derim o da annesini arar konuşur ama teli kapatınca da başlarız birbirimize girmeye kavga kıyamet gırla.. ben sadece bir iki örnek vericem bigün çok hastayım hafta sonu yorgan döşek yatıyorum teli sessize alıp attım köşeye akşam eşimin gelmesine uyandım tele baktım yirmi cevapsız arama kaynana bende aradım anne hastaydım yatıyodum eşim geldi hastaneye gidicez serum yemeden kendime gelemicem dedim biz sana çaya gelcektik diyo anne hastayım diyorum tamam ben geleyim tek dedi hastaneye gitçez dedim olsun ben sana gelcem dedi teli kapadı bende eşime anneni ara ikna et dedim o da aradı gelme hastaneye gitçez laf anla dedi kapadı yine girdik birbirimize bıktım sizden dedi sonra kaynana ertesi gün evi bastı sen beni evine istemiyosun diye bağırıp çağırdı hastaydım zaten sesimi çıkarmadım yattım battaniye altında...eşimin istanbuldan sülalesi her yıl Ordu halinde gelir geçen yıl ağırladım çaya çağırdım kalabalıklardı o kadar alışveriş de yaptım kaynana onca insanın yanında beni rezil etti bi yemek yapamamadın mı çorba salata bu ne böle fln hiç cevap bile vermedim...bu yıl da geliyorlar kalabalık şekilde nöbet haftama geliyo ve 24 saat nöbetçiyim arandığımda hemen gitmem lazım ben dedim gidip annenlerde görürüz ben nöbetçiyim ağırlayamam babası demiş nöbetçi olsun biz geliriz evinize oturur yer içeriz onun işi çıkarsa gitsin benim evim benim misafirim benim evimde misafirimi ben ağırlarım istemiyorum dedim ve koptuk eşimle baya birbirimize girdik ağır laflar ettik kabul bende onun onuruna dokunacak laflar ettim o da senden de bu aptal evlilikten de bıktım b.k vardı da evlendim dedi bende bıktığın insanla evli kalma o zaman dedim ayrı yatıyoruz o koltukta yatıyo pazar günü kaynanama gidicem ve boşanmak istediğimi söyliycem sizce bütün bu yaşananlar huzursuzluklar boşanmaya sebep mi bu ara çok mutsuzum...

Bunu en iyi siz bilirsiniz ama bence bu kadar ufak tefek şeylerden yuva yıkmak yazık olur. Burda mantıklı olan eşini de alıp birlikte, eşinin annesine konuyu açması. Ve sonrasında güzel güzel birbiriniz için empati yapmanız. Konuşarak hallolur mu böyle bir kayınvaliden varken bilemiyorum ama denemekle hiçbir şey kaybetmezsin. Eğer o da hadi seni geçtim oğlunun mutluluğu ve huzurunu düşünüyorsa ki her anne önce bunu düşünür. Kendisine geliş gidişlerine bir çekidüzen verir. Biraz da anlayışlı olur. Tüm gün evde oturan tipler, çalışanları pek anlayamıyor canım benim kayınvalidem de böyleydi. Aman ne varmış Tüm Dünya alem çalışıyormuş:işsiz: Acilen konuşmanız gerek.

Benim eşime kızdığım nokta evde biz kavga etçeğimize bana harlıycağına gidip anasına babasına bağırsın bıktım sizden diye evde kapıyı pencereyi yumruklıycağına anasının babasının evini yıksın ben kızınca da bi laf anlatmayı beceremedin diyince de anlamıyorlar napıyım katil mi olayım kafalarına silah mı dayayayım diyo dün gece babamla da konuştuk bana hak verdi ama boşanmak istememe kızdı eşimi çok sever babam ve eşim çok iyi anlaşır önümüzdeki Çarşamba ailem de gelecek akşam da toplanıp ayrıntılı konuşucaz babam dedi ben kayınpederine derim kızımın her türlü arkasındayız boşanmak da ayıp bişey değil olmuyosa boşanır kapım kızıma açık benim için utanç değil onurdur dedi ( iki tarafta doğulu aileyiz karşı taraf boşanmayı utanç olarak görür ama Benin babam kültürlü bir insandır) yani ailemin arkamda olduğunu kendilerine çeki düzen vermeseler çekip gideceğimi görsünler istedi babam

Benim eşime kızdığım nokta evde biz kavga etçeğimize bana harlıycağına gidip anasına babasına bağırsın bıktım sizden diye evde kapıyı pencereyi yumruklıycağına anasının babasının evini yıksın ben kızınca da bi laf anlatmayı beceremedin diyince de anlamıyorlar napıyım katil mi olayım kafalarına silah mı dayayayım diyo dün gece babamla da konuştuk bana hak verdi ama boşanmak istememe kızdı eşimi çok sever babam ve eşim çok iyi anlaşır önümüzdeki Çarşamba ailem de gelecek akşam da toplanıp ayrıntılı konuşucaz babam dedi ben kayınpederine derim kızımın her türlü arkasındayız boşanmak da ayıp bişey değil olmuyosa boşanır kapım kızıma açık benim için utanç değil onurdur dedi ( iki tarafta doğulu aileyiz karşı taraf boşanmayı utanç olarak görür ama Benin babam kültürlü bir insandır) yani ailemin arkamda olduğunu kendilerine çeki düzen vermeseler çekip gideceğimi görsünler istedi babam

Keşke aileleri karıştırmadan önce siz bir konuşsaydınız. Büyükler işin içine girince meseleler daha çok büyüyor çünkü hele ki cahillerse.. Bakın eşiniz de iyi bir damat olmuş demekki boşanmak isteyerek hakkını yemiş olmayasınız, benim eşim anneme babama gitmek istemeyi bırakın görmeye tahammül bile etmez en fazla 5-10 dakika. Hemde aralarında hiçbir sorun geçmemesine rağmen, annesi ailemi beğenmediği için oğlunu da doldurdu en başından, eşim birden tüm aileme düşman oldu. Ya bir de benim gibi olsanız, şuan size çok kızdım böyle bir eşiniz var, şükredeceğinize.. Kaldı ki birde adam kendisi de hak veriyor size, arkanızda. Daha ne istiyorsunuz ki anlayamadım? Okumuş bir insansınız, kayınvalidenizle konuşup aranızda çözebilmelisiniz diye düşünüyorum.

Kv kendi yetiştirdiği çocuğun huyunu bildiği için bu kadar cesarete sahip maalesef (cahil cesareti dedikleri)
Eşin annemdir babamdir ben neyapayim modundaysa ona aratmadan kendin hallet sorun çıkarsa sen çıkaran ol esin konu dışı kalsin. Ama yok annem babam her zaman haklıdır diyen biriyse boşanmak doğru hamle gibi.

Keşke aileleri karıştırmadan önce siz bir konuşsaydınız. Büyükler işin içine girince meseleler daha çok büyüyor çünkü hele ki cahillerse.. Bakın eşiniz de iyi bir damat olmuş demekki boşanmak isteyerek hakkını yemiş olmayasınız, benim eşim anneme babama gitmek istemeyi bırakın görmeye tahammül bile etmez en fazla 5-10 dakika. Hemde aralarında hiçbir sorun geçmemesine rağmen, annesi ailemi beğenmediği için oğlunu da doldurdu en başından, eşim birden tüm aileme düşman oldu. Ya bir de benim gibi olsanız, şuan size çok kızdım böyle bir eşiniz var, şükredeceğinize.. Kaldı ki birde adam kendisi de hak veriyor size, arkanızda. Daha ne istiyorsunuz ki anlayamadım? Okumuş bir insansınız, kayınvalidenizle konuşup aranızda çözebilmelisiniz diye düşünüyorum.
Zaten ilk ben konuşçam yarın gitçem konuşmaya

Back
X