Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşim rütbeli bir asker ben ise 2 üni mezunu bir gazeteciyim. Haliyle onun maaşı benden yüksek.Eski konunuzu okudum.Eşiniz ailesinden ilgi, sevgi görmemiş. Ancak ailesinden sevgi beklentisi var. Onlara karşı onaylanma ihtiyacı var.Anlamadıgım şey şu, annesi babası sonuçta başkası ile evli ve ilgisiz bireyler. Nasıl oluyor da evliliğinizi bu kadar etkileyebiliyor.
Ailenizi sevmeme sebebi, kendi sevgisiz büyüdügü için kıskançlık olabilir.Eşinizin size karşı sözleri gerçekten yaralayıcı. Ne yapsanız ona batmış. Boşanırsanız ciddi şekilde pişman olacak.
Boşanmak istemiyorsanız, eşiniz bence psikologa gitmeli.İçinde sanırım size karşı eziklik duygusu yaşıyor. Bu yüzden sizi ezmeye çalışıyor. Aranızda egitim, maaş farkı çok mu fazla?
Bence şuan sessiz kalın. İletişimi azaltın. Bırakın, boşanalım diyorsa tamam deyin. Bazen bazı şeylerin düzelmesi için dibi görmesi gerek.Tek taraflı sizin çabanızla olmaz. Eşiniz çok agır konuşuyor.Durduk yere siz kaç kez sataşmış.Onunda kendini düzeltmesi gerek.
Uzmana da ben gitmek istedim ama manipüle edildiğimi hissediyorum. Beni zaptetmek istiyor ama boşanmakta istiyor çok absürt. Zaten her şey ikircikli... Boşanmak istiyor ama süreci bilmiyor. Git diyor ama vedalaşalım dediğimde beni itiyor.Eşiniz gerçekten profesyonel biri. Önce sizde sorun olduğuna inandırıp kolunuzdan tuttuğu gibi sürüklemiş uzmana, sonra tabi onun ne denli ruh hastası olduğunu öğrenmeyin diye tek devam etme kararı almış, merak etmeyin yakında yarıda bırakır zaten. Derdi iyileşmek değil, sizi zaptetmek.
Kesinlikle çok çok zor. Gönüllü olan benim ama enerjisi olmayan oAslında evliliğin başında olablecek sıkıntılar ama iki tarafında aşmaya gönlü ve enerjisi olması lazım. Herkes zamanla birbirine uyum sağlıyor kendini bileye bileye. Evlilik zor bi kurum.
Dinlemesi gercekten cok ayıp. Askerler genelde sinirli olur dıyorlar ya. Eşiniz hem sinirli hem de dediğiniz gibi problemleri var. Bence psikologa kesin gitmeli. Sanırım bu öfkesini sizden çıkarıyor.Eşim rütbeli bir asker ben ise 2 üni mezunu bir gazeteciyim. Haliyle onun maaşı benden yüksek.
Annemin söylevleri ona batıyor. İllaki kadın kızının huyunu bildiğinden bazı konularda beni destekliyor gibi yapıp daha ılımlı düzeye getiriyor ama eşim bu konuşmaları dinlemiş ve annemle onun ve ailesinin dedikodusunu yaptığımızı iddia ediyor ve beni de anneme çok benzetiyor. Bence onun anne ve annelikle problemi var zira 5 yaşında çocuğunu bırakıp giden annesine kızgın hala. Ağır konuşuyor özellikle de son zamanlarda
Aldatmak derken sadece cinsel olarak değil duygusal olarak birinden etkilenmiş olabilir maalesef genelde erkekler bu duruma kadar boşanmayı pek düşünmüyorlar. Duygusal aldatma il ortamından biriyle olabilir öyle düşündüm. Sağlıksız bir iletişiminiz var. Hayatınızın baş rolü sizsiniz kendinizi dinleyin.Bunu bende sordum saçmalama ne aldatması bu kendime saygısızlık olur dedi.
Sizin ona daha da sarilacaginizi biliyor çünkü çok hastalikli bir durum eşinizi bir tanidigima o kadar çok benzettim ki manipüle altındasiniz konu sahibiUzmana da ben gitmek istedim ama manipüle edildiğimi hissediyorum. Beni zaptetmek istiyor ama boşanmakta istiyor çok absürt. Zaten her şey ikircikli... Boşanmak istiyor ama süreci bilmiyor. Git diyor ama vedalaşalım dediğimde beni itiyor.
Bu nasıl bir üslup? Bazı cümleleri kurarken karşınızdaki kırılır mı diye düşünseniz keşkeAdam sizi istemiyor siz hala boşanma davası çekişmeli olur diyorsunuz.. uzatmadan bosanin
Telefonumu kurcalamasını "merak"diye adlandırıyordu. Hatta onun hakkında dedikodu mu yapıyorum diye merak ediyormuşAldatmak derken sadece cinsel olarak değil duygusal olarak birinden etkilenmiş olabilir maalesef genelde erkekler bu duruma kadar boşanmayı pek düşünmüyorlar. Duygusal aldatma il ortamından biriyle olabilir öyle düşündüm. Sağlıksız bir iletişiminiz var. Hayatınızın baş rolü sizsiniz kendinizi dinleyin.
Böyle biriyle vazgeçtim desede boşanın bence çünkü belli ki kafasına göre karar veren canının istediğini yapan biri. İleri de bu konuyu tekrar açığ sizi üzecektir. Bir sorunu olsa bile yalnız kalmak istediğini söyleyebilir bunu güzelce dile getirebilir ama o kendi içinde bi şeyler yaşıyor bence. Sıkıldım boşanayım diyemezsin evlilikte.Daha evleneli 1 yıl olmadı.
Sorunlar yaşadık. Öncede yazmıştım ailevi meseleler, birbirimizi anlayamamız, sağlıklı iletişim kuramamak vs. Eşim bugün boşanmak istediğini söyledi.
Hatta ailemin yanında artık aşamadığını, çözüm bulamadığı ifade etti. Sonra ikimiz konuştuk sorunları aşalım, dediğimde ümidim yok, mutsuzum dedi. Saatlerce konuştuk aşacağımıza inanmıyor.
Son kararınsa davayı aç süreci konuşalım dedim. Nasıl olacak bilmiyorum dedi.
İsteğinde kararlıysan davayı aç, muhtemelen çekişmeli olacak dedim.
Ya da deneyelim, belki aşarız dediğimde bana zaman ver biraz dedi. Annemlere gidebilirim ya da sen git dedim. İstiyorsan aynı evde kalırız ama düşüne de bilirsin sen seç dediğimde o zaman gitmeye gerek yok dedi. Yatakları ayırmak istemese de gece kulaklığı yastığı alıp gitti.
Çabalamalı mıyım yoksa kabullenmeli miyim? Artık düşünemiyorum.
Bu aşamaya gelmek istemezdim.
Güncelleme: sabah ailelerden gelen telefonla bir kez daha konuşmak istedim. Çok değişen bir şey yok.
Tüm duygularımı iki uçta yaşadığımı düşünüyor.
Umutsuz ve karamsar. Kendince davranışlarıma teşhis koyuyor.
Ailesi annemi ve babamı aramış.
Bugün annemlere giditırum 1 hafta yalnız kalmak istiyor.
Güncel2:
-herkesi küçümsüyor,
-aileme saygı duymuyor,
-beni dinlemiyor, dinlese bile aşırı tepkiler veriyor,
-uçlarda yaşıyor,
-ailemi sevmediğini sürekli dile getiriyor,
-isteklerini zorla yaptırmaya çalışıyor,
-baskı kuruyor,
-zorluyor. Vs...
Peki ben onunla ilgili ne düşünüyorum:
-Ben konuşurken başka şeylerle ilgileniyor,
-sürekli iddialaşıyor,
-bir şeyi sadece ben istiyorum diye istemiyor
-konuşurken tırnaklarıyla ya da telefonuyla uğraşıyor ilgisiz
-beklentilerimi anlamıyor( eşinden ilgi beklemek yanlış mı)
-kök ailesi dokunulmazı, dokunduğunuz an yakıyor.
-telefnumu sürekli karıştırıp kız arkadaşlarımla mesajlarımı okuyor.
-anneme benzediğimi söylüyor ve annemden resmen nefret ediyor.
Birbirimize dair düşüncelerimiz bunlar olsa da belki de ikimizde abartıyoruz bazı şeyleri.
Benim kendimde gördümlerim:
-ısrarcılık
-illaki sonuç ve neticelendirme arayışı,
-ilgi bağımlılığı ya da şımarıklık,
-sonuç, çözüm arayışı içindeyken boşanmak mı istiyorsun diyerek işi yokuşa çekmek,
-ailesinin yaptıklarını aşamamam
-aşırı sevgi
Evet tek taraflı sevgi yetersiz ve kaybetmeyi göze almasa ailemin ve ailesinin karşısında bu aşamaya getirmezdi. Güçlü durmaya çalışıyorum ama çok zor. Eve geldiğimde kapıyı babam açtı ve hoşgeldin kızım dediğinde öyle yıkıldım ki kolum kanadım kırıldıÇocuğunuz da yok ayrılmak istiyorsa boşanın.Üzerini örterek görmezden gelerek yok sayarak nereye kadar devam edeceksiniz.Adam sizi kaybetmeyi göze almış zaten onurunuzu düşünün.Kendinize saygınızı düşünün tek taraflı sevgi nereye kadar?1 sene daha geçer yine aynı şeyleri yaşatır.
Boşanmak istemiyor, sizi boşanma korkusu yardımıyla zaptetmeye çalışıyor.Uzmana da ben gitmek istedim ama manipüle edildiğimi hissediyorum. Beni zaptetmek istiyor ama boşanmakta istiyor çok absürt. Zaten her şey ikircikli... Boşanmak istiyor ama süreci bilmiyor. Git diyor ama vedalaşalım dediğimde beni itiyor.
Hakaret mi ettim ,küfür mü ettim..bir insana karşı taraf sizi istemiyor demenin nesi üslup bozukluğu...sizse ,sizi istemeyen insan icin boşanma çekişmeli olur diyerek doğru mu yapıyorsunuz yani?eşinizde sizin yaşınızdadır diye düşünüyorum.evlilik sadece 2 kişinin maddi anlamda yeterli düzeyde olmadı değil.. evlilik, politik olmak,sorunları çözmek,mantıklı davranmak ,aileleri idare etmektir...birde taraflardan biri evliligi devam ettirmek istemiyorsa ayrilabilmektir...Bu nasıl bir üslup? Bazı cümleleri kurarken karşınızdaki kırılır mı diye düşünseniz keşke
Bu çok acımasızca, sadece korkutmak için ailelerin bunlardan haberdar olması... bilmiyorumBoşanmak istemiyor, sizi boşanma korkusu yardımıyla zaptetmeye çalışıyor.
seni öyyle iyi anlıyorum kiEvet tek taraflı sevgi yetersiz ve kaybetmeyi göze almasa ailemin ve ailesinin karşısında bu aşamaya getirmezdi. Güçlü durmaya çalışıyorum ama çok zor. Eve geldiğimde kapıyı babam açtı ve hoşgeldin kızım dediğinde öyle yıkıldım ki kolum kanadım kırıldı
Bakın efendim, "sizi istemiyor işte" gibi bir çıkış yaralı insanın incinen tarafını daha da kırıyor. Ruh halimi size şöyle anlatayım 8 ay önce gelinlikle çıktığım kapıdan valizle girdim. Babam hoşgeldin dediğinde o ifadesi o kabullenişi kolumu kanadımı kırdı. Kendimi iyi hissetmiyorum. En ufak cümleden, ifadeden kırılıyorum.Hakaret mi ettim ,küfür mü ettim..bir insana karşı taraf sizi istemiyor demenin nesi üslup bozukluğu...sizse ,sizi istemeyen insan icin boşanma çekişmeli olur diyerek doğru mu yapıyorsunuz yani?eşinizde sizin yaşınızdadır diye düşünüyorum.evlilik sadece 2 kişinin maddi anlamda yeterli düzeyde olmadı değil.. evlilik, politik olmak,sorunları çözmek,mantıklı davranmak ,aileleri idare etmektir...birde taraflardan biri evliligi devam ettirmek istemiyorsa ayrilabilmektir...
Siz eşinize kabahat buluyorsunuz ama sizin de kabahatleriniz var..ailesi di ger geline fazla altın taktıysa takti..bunu neden başına kakiyorsunuz?siz kendiniz o dışlanmış bir çocukluk geçirdi diyorsunuz..birden işi gücü oldu diye onu bağırlarına mi basacaklar?ayrıca çalışan 2 kişinin anne ve babadan evlilik öncesi beklentilerini de asla anlayamayacam..hem onlar ne yapalım diye sorduğunda siz gucunuz neye yeterse diyorsunuz...hemde bana az aldılar diye kendinizi diger gelinle karsilastiriyorsunuz...zaten esinizio evde hıc istenmemiş, 10 yaşından beri çalışmış.. size az yapmaları normal değil mi?.
Eşinizi ailesini savunma kısmına gelirsek..zaten 2 seçen var..ya onlardan tamamen kopacaktı.yada onların sevgisini kazanmak ,kendini onlara ispat etmek için gereksiz bir çaba içine girecekti..eşiniz 2.sini seçmiş, ama ne olursa olsun bunca yildir onu kabul etmeyen insanlar şimdi hiç kabul etmez.ederse de para için ararlar..eşinizde para vererek sevgi satın alacağını düşündüğü için maddi anlamda onlara yardım eder..
Sonuç itibariyle işiniz zor..bu saatten sonra düzelmesi bence zor .terapi ise yararsada yıllar sürer.vaktim var diyorsanız bekleyin