• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak istemiyorum nasıl davranmalıyım?

No408

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
270
241
133
24
kızlar hepinize merhaba, ben uzun zamandır sitenin sessiz takipçisiyim bir süredir ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var hatta aslında doktora gitmeliyiz belki de ailecek ama şu an için öyle bi imkanımız yok..bu sebeple buraya derdimi yazıp sizden yardım rica ediyorum, şimdiden okuyan yorumlayan herkesten Allah razı olsun...

ben 6 senelik evliyim 2 çocuğum var..eşim mükemmel biri olmamakla beraber evine ve çocuklarına bağlı sadık biridir.sinirli değildir, istediklerimizi elinden geldiğince yapmaya çalışır..kötü özellikleri de var tabii mesela ev işlerine vs karışır, bnm kılık kıyafetime arkadaşlarıma karışır ama iyi özellikleri bunları bastırıyor ve evliliğimiz mutlu mesut devam ediyordu..

ta ki 2 yıl öncesine kadar, biz 2 yıl önce çok tatsız bi olay yaşadık.(aldatma fln değil ama bnm gözümde aldatmadan daha ağır bi olay) aslında etrafımda birçok çiftinde başına gelmiş ve fazla etkilenmedler bu olaydan..ama ben o kadar fazla etkilendim ki hala unutamıyorum..bu olaydan sonra eşim de çok çok pişman oldu ama bnm açımdan hiçbişey eskisi gibi olmadı..eşime deli divane aşık olan ben şu an sadece iyi bir aile babası old. için onu seviyorum o kadar..ona tahammülüm inanılmaz azaldı..yani masal gibi giden evliliğimiz tepetaklak oldu...

şimdi size sormak istediğim şu..ben aslında mantığımda bu olayı çözdüm yani herkesin başına gelebilir herkes hata yapabilir ..en önemlisi de bu kadar pişman olan bi adamı çocuklarımdan ayırmamaya yani evliliğimi devam ettirmeye karar verdim. çocoklarda babalarına çok düşkün..

ama ne yapsamda eskisi gibi olamıyorum üstünden yıllar geçti ama olmadık bişeyden aklıma bu olay geliyor geriliyorum eşime de kötü davranıyorum sesler yükseliyor..ben çocuklar için bu evliliği devam ettirirken onları huzursuz bir ortamda yaşatıyorum..

son zamanlarda bu durum iyice açığa çıktı hatta eşime "eğer çocuklar olamasaydı bu olay için boşanırdım ve yüzüne bile bakmazdım
" dedim o da " bu kadar güzel giden evliliğimiz bnm hatam yüzünden bu hale geldiği için vicdan azabı çekiyorum ve kendimi suçluyorum, seni de sevdiğim için bu sinirli haline katlanıyorum" dedi..ben bazı şeyleri içimde yaşadığımı sanıyordum ama eşim de herşeyin farkındaymış ben belli etmediğimi sanıyordum..

biraz uzun oldu kusura bakmayın ben ne yapayım kızlar, işin içinden çıkamıyorum..içimdeki öfkeyi atamıyorum,boşanayım diyorum çocuklarıma kıyamıyorum...artık unutayım herşey eskisi gibi olsun diyorum unutamıyorum..bu kısır döngü yüzünde resmen depresyondayım..

NOT: kızlar üyeliğimi bgn aldım yeni konu açmama izin vermedi , o yüzden kardeşimin kullanıcı adıyla yazdım anlayışınız için teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
ne yaşadın bilmiyorum ama en kısa zamanda psikoloğa gitmeni öneririm ilk önce sen git canım ihmal etme bide olayı anlatmamışsın ki yardımcı olalım ne oldu da bu hale geldiniz

Şunu söylemek istiyorum öçncelikle mükemmel eş neredeyse yok gibi zaten :)

Ve eşinizin yaptığı hata ne ki bu kadar sizi etkiledi evliliğinizde hiçbir sorun yokken bu hale geldi...

2 yıl geçmiş üstünden...
madem devam ettin bu olaydan sonra evliliğine olanları arkanda bırakmalıydın..
bu şekilde bu evlilik hem sana hem eşine hem de çocuklarına eziyet olur...
madem boşanmak istemiyosun boşanma konusunu dillendirme...
ne yaşadın bilemem tabi ama zamanın unutturmayacağı çok fazla acı yok hayatta...
yooook unutamam,unutturmam diyosan eğer o zaman eşinde seni sürekli bu halinle çekmez...
hata yapmış olabilir,pişman olmuş olabilir,seni haklı buluyo olabilir...
ama herşeyin bi sınırı var...

eşinizin hatası ne?
birçok çiftin başına gelmiş diyosun.. anlatırsan ona göre yorum yapabiliriz...
boşanınca herşey daha mı güzel olacak zannediyosun canım ya...
sana çocuklarına ilgili sadık bir adam..
ne bileyim aldatma yoksa şiddet yoksa artık bu saatden sonra çocuklarınız için yıkma yuvanı..
herşey darmadağın olur...
çok geçerli bi sebebin yoksa soğudum falan diye bitirme evliliğini..

2 yıl geçmiş üstünden...
madem devam ettin bu olaydan sonra evliliğine olanları arkanda bırakmalıydın..
bu şekilde bu evlilik hem sana hem eşine hem de çocuklarına eziyet olur...
madem boşanmak istemiyosun boşanma konusunu dillendirme...
ne yaşadın bilemem tabi ama zamanın unutturmayacağı çok fazla acı yok hayatta...
yooook unutamam,unutturmam diyosan eğer o zaman eşinde seni sürekli bu halinle çekmez...
hata yapmış olabilir,pişman olmuş olabilir,seni haklı buluyo olabilir...
ama herşeyin bi sınırı var...

canım çok teşekkür edrim, beni çok iyi anlamışsın aynen senin gibi düşünüyorum..herşeyin bi sınırı var..
madem devam ediyorum kesinlikle unutmalıyım ama olmuyor işte bunun için ne yapmalıyım..aklımdan silip atmak istiyorum ama hiç aklımda yokken duurp dururken izlediğimiz bi filmden ya da başka bişeyden bi aklıma geliyor ağlamaktan hıçkırıklara boğuluyorum..işte artık bunlar olmasın diyorum ama elimde değil ne yapacağım

Size gore aldatmaktan daha agir ne olabilir ?
Siddet mi?

Soyleyin ona gore yorum yapacagim
Boyle havada kaliyor

Ama yapilan sey her ne ise madem devam karari aldiniz unutun .
Unutun ki evliliginizi her ikinize, hatta cocuklariniza dahi zehir etmeyin ...

canım çok teşekkür edrim, beni çok iyi anlamışsın aynen senin gibi düşünüyorum..herşeyin bi sınırı var..
madem devam ediyorum kesinlikle unutmalıyım ama olmuyor işte bunun için ne yapmalıyım..aklımdan silip atmak istiyorum ama hiç aklımda yokken duurp dururken izlediğimiz bi filmden ya da başka bişeyden bi aklıma geliyor ağlamaktan hıçkırıklara boğuluyorum..işte artık bunlar olmasın diyorum ama elimde değil ne yapacağım

Canım konu nedir neden bu kadar içinde kaldı bilmeden biz ne desek boş. Eğer çok özel değilse anlatırsan da biz en fazla telkin edebiliriz seni. Burda bugün psikolog Deniz diye bir başlık açıldı. O arkadaşla iletişime geçersen belki daha profesyonel bir yaklaşımı olur.

aldatma değilse, nedir sizi bu kadar etkileyen ve çevrenizdeki çoğu çiftin başına gelen olay?

eşinizin hatası ne?
birçok çiftin başına gelmiş diyosun.. anlatırsan ona göre yorum yapabiliriz...
boşanınca herşey daha mı güzel olacak zannediyosun canım ya...
sana çocuklarına ilgili sadık bir adam..
ne bileyim aldatma yoksa şiddet yoksa artık bu saatden sonra çocuklarınız için yıkma yuvanı..
herşey darmadağın olur...
çok geçerli bi sebebin yoksa soğudum falan diye bitirme evliliğini..

canım aslında sadece eşimin hatası demek biraz haksızlık olur bende de kabahat var..haklısın açıkça anlatmam lazım aslında daha doğru yorum yapmanız için..ben bebeğim daha 3 aylıkken tekrar hamile kaldım bebeğimiz çok yaramazdı eşim çok bunalmıştı ve bebeğe hazır olmadığını söyledi..aslında doğuracağım diye ısrar etseydim doğururdum ama evliliğimizin çok sarsılacağını yeni bi bebeğe hiç hazır olmadığını söyleyince hem çok çok gururum kırıldı hem de eşim evimizin çok huzursu olacağını iddaa ettiği için 2 çocuğuda huzursuz bi ortamda büyüteceğime kucağımdaki bebeğimin huzuru bozmaktan korktum..

şimdi inanaılmaz pişmanım hatta pişmanlık az bile kalır...hep neden gurur yaptım ki diyorum ama o gün söyledikleri dün gibi aklımda o söyldiklerine kim olsa dayamazdı diyorum ..bilemiyorum daha içimdeki yangın azıcık bile sönmedi..söneceğe de benzemiyor..bu durum bnm için aldatmadan şiddetten çok daha kötü.. ama işte o kadar iyi bi aile babası ki çocuklarımı babasız bırakmak istemiyorum... offfffffff çok kötüyüm

canım aslında sadece eşimin hatası demek biraz haksızlık olur bende de kabahat var..haklısın açıkça anlatmam lazım aslında daha doğru yorum yapmanız için..ben bebeğim daha 3 aylıkken tekrar hamile kaldım bebeğimiz çok yaramazdı eşim çok bunalmıştı ve bebeğe hazır olmadığını söyledi..aslında doğuracağım diye ısrar etseydim doğururdum ama evliliğimizin çok sarsılacağını yeni bi bebeğe hiç hazır olmadığını söyleyince hem çok çok gururum kırıldı hem de eşim evimizin çok huzursu olacağını iddaa ettiği için 2 çocuğuda huzursuz bi ortamda büyüteceğime kucağımdaki bebeğimin huzuru bozmaktan korktum..

şimdi inanaılmaz pişmanım hatta pişmanlık az bile kalır...hep neden gurur yaptım ki diyorum ama o gün söyledikleri dün gibi aklımda o söyldiklerine kim olsa dayamazdı diyorum ..bilemiyorum daha içimdeki yangın azıcık bile sönmedi..söneceğe de benzemiyor..bu durum bnm için aldatmadan şiddetten çok daha kötü.. ama işte o kadar iyi bi aile babası ki çocuklarımı babasız bırakmak istemiyorum... offfffffff çok kötüyüm

Bebeğinizi mi aldırdınız? Peki bebeğinizi aldırmanıza sebep olduğu için mi yoksa o gün söylediği şeyler için mi hala kızgınlığınız/kırgınsınız?

anladım sen şu an vicdan azabı çekiyosun ve bunun sorumlusunun eşin olduğunu düşünüyosun sana böyle bi duyguyu yaşattığı için...
aslında sen de hazır değilmişsin bebeğe..
eğer gerçekten istiyo olsaydın o ne derse desin aldırmazdın.. biraz da senin işine gelmiş gözüküyor bu durum... ama bu tür durumlarda sonrası can yakıyo işte...
geçmişi geri getirme gibi bir şansımız olmadığına göre, artık önüne bakman gerek..
tövbe et, af dile Allahtan..
eşinden boşandıktan sonra bu pişmanlığın yine devam edecek..
bebek de geri gelmeyeceğine göre...
bebeği aile huzurumuz bozulmasın diye doğurmamışsın ama aslında şimdi sorunlar başladı anladığım kadarıyla..
öncelikle kendinle barış, olan olmuş...
sadece eşini sorumlu tutma.. ona yıkma bütün suçu..
birbirinize destek olun beraber aşmaya çalışın canım...

Bebeğinizi mi aldırdınız? Peki bebeğinizi aldırmanıza sebep olduğu için mi yoksa o gün söylediği şeyler için mi hala kızgınlığınız/kırgınsınız?

sebep old için tabiki..aslında kızgoınlığım ona mı kendime mi bilmiyorm..bgn sağlıklı kafayla düşününce diyorum ki keşke o söylediklerini yutsaydım ve doğurmakta ısrar etseydim..ama sonra düşünüyorum ban ao kadar baskı yaptıki üstelik o zaman çalışmıyordum da düşündüm doğursam ve iki çocukla babamın evine gitsem nasıl çalışacağım çocuklara kim bakacak evdeki bebeğimin geleceğini karartırım diye düşündüm..bilemiyorum işte

anladım sen şu an vicdan azabı çekiyosun ve bunun sorumlusunun eşin olduğunu düşünüyosun sana böyle bi duyguyu yaşattığı için...
aslında sen de hazır değilmişsin bebeğe..
eğer gerçekten istiyo olsaydın o ne derse desin aldırmazdın.. biraz da senin işine gelmiş gözüküyor bu durum... ama bu tür durumlarda sonrası can yakıyo işte...
geçmişi geri getirme gibi bir şansımız olmadığına göre, artık önüne bakman gerek..
tövbe et, af dile Allahtan..
eşinden boşandıktan sonra bu pişmanlığın yine devam edecek..
bebek de geri gelmeyeceğine göre...
bebeği aile huzurumuz bozulmasın diye doğurmamışsın ama aslında şimdi sorunlar başladı anladığım kadarıyla..
öncelikle kendinle barış, olan olmuş...
sadece eşini sorumlu tutma.. ona yıkma bütün suçu..
birbirinize destek olun beraber aşmaya çalışın canım...

asla bu durum işime gelmedi..normalde de o kadar guruluyum ki ne gerek varsa ...o sözlere dayanamadım yoksa ben gayet güzel bakardım arkamda dursaydı

ama bu bir hataysa sadece eşinin hatası değil ki.o bebeği birlikte yaptınız ve aldırma kararını da birlikte aldınız seni silah zoruyla kürtaja zorlamadı ya.bunun için sadece eşini suçlaman çok büyük haksızlık.acını ve pişmanlığını ona yüklenerek çıkardığını düşünüyorum ben.

ve bu yüzden gerçekten iyi diye nitelendirdiğin eşinden boşanmak çocuklarını babasız bırakmak istemek daha büyük hata değil mi sence? keşke olmasaymış ama olan olmuş zamanı geri alamıyoruz maalesef iki çocuğun ve iyi bir eşin var sana düşen geçmişi unutup yuvana dört elle sarılmak.çocuklarını babasız bırakmaya hakkın olmadığını düşünüyorum.

sebep old için tabiki..aslında kızgoınlığım ona mı kendime mi bilmiyorm..bgn sağlıklı kafayla düşününce diyorum ki keşke o söylediklerini yutsaydım ve doğurmakta ısrar etseydim..ama sonra düşünüyorum ban ao kadar baskı yaptıki üstelik o zaman çalışmıyordum da düşündüm doğursam ve iki çocukla babamın evine gitsem nasıl çalışacağım çocuklara kim bakacak evdeki bebeğimin geleceğini karartırım diye düşündüm..bilemiyorum işte

Anladım canım. Bu konu beni cidden aşar. Benden sonra yorum yapan arkadaş güzel söylemiş. Bu eşinle beraber aşabileceğiniz bir konu. Sen zaten hatanın tamamı onda demiyorsun, gayet sağlıklı düşünebiliyorsun. Bence bir uzmandan yardım almanız en iyisi. İkiniz birlikte giderseniz birlikte bunu aşabilirsiniz bence. Allah yardımcınız olsun.

Anladım canım. Bu konu beni cidden aşar. Benden sonra yorum yapan arkadaş güzel söylemiş. Bu eşinle beraber aşabileceğiniz bir konu. Sen zaten hatanın tamamı onda demiyorsun, gayet sağlıklı düşünebiliyorsun. Bence bir uzmandan yardım almanız en iyisi. İkiniz birlikte giderseniz birlikte bunu aşabilirsiniz bence. Allah yardımcınız olsun.

şu an bi uzmana gitme şansımız malesef yok canım..bu zaman kadar bnm açımdan rol yaparak ite kaka gitti ama artık bazı şeyler ayyuka çıkmaya başladı..eşimde ilişkimizin iyi gitmediğinin gayet farkında kendi kendime ne yapabilirim diyorum..aslında bu akşam biraz ayrı kalalım birbirimizi özleyelim demeyi düşünüyorum..çok tartışıyoruz çünkü

Bakın bahsettiğim konu bu:
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/660071-psikolog-deniz.html

Yani konu yeni o yüzde kefil olamıyorum arkadaşa. Yani muayenehaneme gelin gibi bir şey der mi demez mi, ya da size sanaldan elinden geldiğince yardımcı olur mu bilemiyorum. İsterseniz arkadaşlık isteği yollayıp özelden konuşmayı deneyin ya da konunun içine yorum olarak benim konumada bakabilir misiniz diyebilirsiniz.

Bir de hiç bilmiyorum ama devlet hastanelerinde konuşabileceğiniz uzmanlar vardır belki. Hiç araştırdınız mı?

Sık sık boşanma lafı etmek evliliklerde hiç doğru değil. Bunu söylüyorsan icraata da geçmelisin. Temcit pilavı gibi aynı olayı sürekli gündeme getirmek senin de yuvandakilerin de huzurunu bozar. Bence artık önüne bakmalısın. O an için doğru bir karar olduğunu düşündüğünüz bir şeyi yapmış olabilirsiniz ama bunun pişmanlığını en yakınınındakinden çıkarmak hiç de doğru gelmiyor bana. Bu bir çözüm olmadığı gibi sizi yıpratmaktan başka bir işe de yaramaz. Çocuklu ve boşanma aşamasındaki biri olarak olarak sana şunu söyleyebilirim. Boşanmak hiç de o kadar kolay bir şey değil. Sen belki bu olay yüzünden boşanmayı kaldırabilirsin ama çocukların bunu asla anlamayacaklardır ve çocukların sorumlulukları, onlara açıklama yapmak durumunda kalan hep sen olacaksın. Anne ve babalar ne kadar anlaşamayıp ayrılsalar da çocuklar hayallerinde bile hep anne ve babalarını bir arada görmek isterler. Eğer boşanmanın ağır yükünü kaldırabileceksen ve eğer ileride tıpkı iki sene önce yaşadığın olaydan duyduğun pişmanlık gibi pişman olmayacaksan boşan ama sana bir abla olarak tavsiyem bir psikoloğa git. Belli ki bunu tek başına aşamamışsın ve profesyonel birinden yardım al. Ya da eşinle bir aile danışmanına gidin. Bunu denemeden boşanmayın. Boşanmak, yaşayan bilir, çok ağır. Sonuna kadar, artık bıçak kemiğe dayandığında, yapılacak bir şey. Çünkü herşeyden önce çocukların var. İki tane nur topu gibi. Allah onları size bağışlasın. Sıkı sıkı sarılın onlara, sevin, öpün, koklayın. İsyan etme sakın. Bu senin bir sınavın da olabilir, sabırlı olmayı öğrenmelisin. Bebeğini kaybettiğin acıdan dolayı yaşadıkların için sabretmeyi öğrenmezsen herşeyini kaybedebilirsin. Sevgilerimle...

Bakın bahsettiğim konu bu:
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/660071-psikolog-deniz.html

Yani konu yeni o yüzde kefil olamıyorum arkadaşa. Yani muayenehaneme gelin gibi bir şey der mi demez mi, ya da size sanaldan elinden geldiğince yardımcı olur mu bilemiyorum. İsterseniz arkadaşlık isteği yollayıp özelden konuşmayı deneyin ya da konunun içine yorum olarak benim konumada bakabilir misiniz diyebilirsiniz.

Bir de hiç bilmiyorum ama devlet hastanelerinde konuşabileceğiniz uzmanlar vardır belki. Hiç araştırdınız mı?

çok sağol cnm , devlet hast. araştırdım ama orda böyle şeyleri pek ciddiye almıyorlar..dinlemiyor bile çok canın sıkkınsa ilaç yazayım diyip gönderiyor..ya da ban aöylesi denk geldi

Back
X