o artık konuşmak yerine icraat bekliyor anlayacağın. konuşarak bir şeyleri çözemiyoruz. ya onun istediği gibi biri olacağım ya da bitecek! asıl sorunum bu kadar emek vermek gerekli mi? ben ben olsam?Anladım canım, biz de sana yardımcı olmak isteriz tabi ki elimizden geldiğince. Biz burada sana tarafsız bir bakış açısı sunabiliriz ama sonuçta sen de kendi durumunu sorgulayıp gözden geçirmelisin. Yazdıklarından ben eşini sevdiğini ve ayrılmayı düşünmediğini çıkardım. Biraz da kendini suçluyorsun eğer yanılmıyorsam. Kendi hatalarını gözden geçir, ne kadar haklı ne kadar haksızsın,haksız olduğunu düşündüğün konularda kendini tutmaya çalış, hatalarını tekrarlamamak için çaba göstermelisin. Biraz daha soğukkanlı düşündüğünde duygularını kontrol edip eşinle uzlaşma yolları bulabilirsin. Tabi ki herşey için kendini suçlama. Eşinin de mutlaka çok yanlış davranışları olmuştur. Seni rahatsız eden şeylerle ilgili eşinle konuşmayı dene. Tabi bazı insanlar her türlü eleştiriye ve sorunları konuşmaya kapalı oluyorlar, eşini en iyi sen tanırsın, konuştuğunuzda sorunlar çözülebilecek gibiyse bunu dene ilk aşamada.
evet sanırım duygularımı çok fazla belli ediyorum. ona ne zaman yaklaşmaya çalışsam az da olsa bir zorunluluk gördüğünde bunu hemen anlıyor ve geri çekiyor kendini!Benim de eşimle ilgili sorunlarım var belki okumuşsundur. Anladığım kadarı ile senin sğukkanlı ve sabırlı olman gerekli. Yeni evlisiniz, herşey taze ve daha çabuk yoluna sokulabilir. Daha çok senin sabrın, anlayışın, seni rahatsız eden konuları suçlamadan anlatman ve gözlemlemen gerekiyor. Sen sorunlara olumlu yaklaşıp çözmeye çalışırken eşin ne yapacak? Eğer seni dikkate alırsa bu çok güzel ama kayıtsız kalırsa farklı stratejiler geliştirmelisin. Duygularını çok açıkça belli etme. Evet evliliği sürdürebilmek bir sanat ve ciddi çaba gerekiyor. Umarım herşey yoluna girer ve mutlu olursun.
şu an seversin belki birkaç yıl sonrada seversinyanıtın için teşekkür ederim çok doğru bir tespit! evet canım işte bu noktada karar vermem lazım sürekli taviz vermeyi istiyor muyum? ya da ona değer mi? sevmek yeterli mi?
o artık konuşmak yerine icraat bekliyor anlayacağın. konuşarak bir şeyleri çözemiyoruz. ya onun istediği gibi biri olacağım ya da bitecek! asıl sorunum bu kadar emek vermek gerekli mi? ben ben olsam?
yanıtın için teşekkür ederim çok doğru bir tespit! evet canım işte bu noktada karar vermem lazım sürekli taviz vermeyi istiyor muyum? ya da ona değer mi? sevmek yeterli mi?
evet haklısın canım sanırım özgüvenimi yitermeye başladım iyiyim dediğim konularda benden daha iyi olan birini ki bu eşimse gördüğümde kendimden şüphe etmeye ve kendimi "o nasılsa daha iyisini biliyor" demeye ve geri çekmeye alıştırmaya başlamışım. ama ne biliyor musun çok küçük bir şey dahi olsa ondan daha iyi yaptığımı gördüğünde o da bana daha saygılı davranmaya başlıyor. sanırım yeteneklerim üstüne biraz daha gitmeliyim. özgüvenimi geri kazanmam lazımşu an seversin belki birkaç yıl sonrada seversin
ya daha sonrası ne olur
bir gün bir patlarsınız yeter dersiniz yeter değmez
bence bu değişimi oda yaşamalı
ya ikinizde biraz değişip birbirinizin istediği gibi birileri olacaksınız
veya birbirinizi olduğunuz gibi kabul edip seveceksiniz
en önemliside siz onu nasıl zeki ve mükemmele yakın biri olarak görüp saygı duyuyorsanız
oda sizin güzel ve iyi yönlerinizi görüp saygı duyacak
siz bu arada aman ha özgüveninizi yitirmeyin
kendinize olan saygınızı kaybedersiniz ki bu sizi daha kötü etkiler
yani demek istediğim evliliği sürdürmek için çok mu çaba harcamam gerekiyor her şeyi oluruna bırakmak yetmez mi olduğum gibi biri olmayı neden sürdüremiyorum.
sanırım evli olmaya hazır değildim ve çok acele karar verdim ama bir yandan da bu kadar kolay vazgeçmek istemiyorum.
eğer biz de çok çaba harcadık doğru olanı bu diyorsanız elimde geleni yaparım ama bir yerlerde bi yanlışlık var gibime geliyor!
Gerek yok benim erkek arkadaşımın mantığıda o ne yaptıysam hiç gözüne görünmedi hep eksik hatalı olan ben oldum erişilmez kaf dağı prensi o ayrılacağım dediğimde bile şimdiden dağları taşları aramaya başla demişti.Bir daha onun gibisini bulamaz mışım.Bu tür insanlar kendilerini erişilmez görüp herşeyi senden bekliyor.Ben dayanamadım bitirdim zorda olsa sende bu adamla uzun vadede yapamazsın yeni bir sen yaparsan ona göre o zamanda kukla olursun sadece
ne kadar katısın ben de bekarken aynı senin gibi düşünüyordum.sanırım sen de bu ayrılığığı üzerinden atamamışsın. ve sanırım (fotodan anladığım kadarıyla)dağcılıkla uğraşıyorsun ben de 4 sene kaya tırmanmıştım. her neyse sanırım onun istediği benim ona gerçekten kendimi açmam. ben hep araya bir şeyler koymaya ve bundan vazgeçmem demeye getirdim.o ise "vazgeçmek değil içinden gelmeli" dedi. belki de benim de evli olma fikrine alışmam ve biraz GERÇEKTEN çaba harcamam gerekiyor.
canım teşekkür ederimelbette birşeyler için çaba sarfetmeliyiz.
kaba yada saçma gelebilir ama örnek vermek istiyorum. yaş pasta nedir? özü kektir değil mii? onu süsleriz kremşantilerle iki şekil yaparız biraz renk verirz . bakan kişi OooOO der.
biz bayanlarda süslü,kokoş,pasaklı,cool yada spor özü nedir kadın!
biraz albenisi olur bence göze hitap etmek çok önemli. dışarıda iltifatlar alan evde her daim dinamik güzleryüzlü süprizlere açık bayan herkesi hayran bırakır.
zemuszemus
bence lütfen pasaklıyım diyorsunuz. nedir ne kadardır bilemem ama yeni bir imaj yaratın. bayanssulusmile ve bunu kendiniz için yapın. saçınıza güzel bir kesim röfle.. daha süslü kıyafetler sizi olduğunuzdan farklı gösterecekk. ve belki eşinizin de tavırları değişecektir.
seviyorsanız bitmesin! boshayallersmile
henüz 6 aylık evlisiniz. ilk zamnlar alışma evresidir ve gerçekten zor geçer. olumunekankayizsmile
yeni bir eve,hayata,farklı bir kişi ile ve fikirle yaşamak elbette çok kolay değildir.
hele ki kendi kararlarını kendisi almış yalnız yaşamış özgür biri için daha da zor olur.
ben de evliliğimin ilk ayları çok sıkılımıştım.
ama eşimden değildi. ede ki sorumluluk beni boğuyordu. her fırsatta anneme kalmaya gidiyorduk. yeni yeni alıştım.
eğer sevgi,saygı ve aşk varsa herşey güzel olabilir. birazcık hoşgörü.. empati..
eşim ilk başlarda benim temizliğimi,yemek yapmamı eleştirdiğinde şöyle yapsan iyi olurdu dediğinde bile ağlardım. yavaş yavaş alıştık. şimdi herşey çok güzel.
ilk zamanlar bir sınavdan geçiyoruz sanırım.
offf çok uzun yazdım kusura bakma :asigim: a.s.
tanrım mesajını okuyunca çöktüm resmen! denemek boşuna mı diyorsun yani!evet ben de yanlış bir şeyler var diye düşünüyorum. belki de sorun buluyorum kendimce. her seferinde farklı bir şey! ama sonrasında ya ben farklı davransaydım ya biraz daha çabalasaydım demek, istemiyorum. boşuna mı düşünüyorum? ondan ve evliliğimden bu kadar çabuk vazgeçmek istemiyorum!!!!bu cümleler benim ilk başlardaki evliliiğimi hatırlattı, ama inan o hiç değişmedi ama ben değiştim, o sıralar belki daha fazla tartışıyorduk, şimdi ise konuşmuyoruz bile...belki kısa bi süre iyi gitti sonra yine özüne ve bilgisayarına döndü...8 yıl bitti ama artık benim evliliğim de bitti, çok önceden bitirmeliydim, başından beri yanlış bişeyler olduğunu hissetmiştim tıpkı senin gbi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?