Boşanmak isteyen kadınların öylece gidememesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim
Eşim beni 3 talakla bosamadi hanımefendi.benim annem babam da ayrıydı ben biliyorum neyin ne olduğunu.zaten bilmek daha çok acıtıyor.ne yasadiysam aynısını çocuklarım yaşamayacak inşallah.hayir ben anneme de gitmek istemiyorum sığınma evine de.benim psikolojim düzgün değil, çocukluktan kalan yaralarım acı olaylarım var.benim gectigim yollar engellerim duygusal dünyam bunlar başka.aklim başında kendime bunalimlar yasatmadsn da üstesinden gelecegim dua ediyorum,çabalıyorum ama yetersiz kaldığım noktada da yardım istiyorum doğal hakkım.

Kadın sığınma evlerini beğenmiyorsunuz, bedava (faizsiz) para istiyorsunuz. Bedava çünkü enflasyon var. 5-10 seneye ha ödersin ha ödemezsiniz.
Gerçi isteyin tabii zararı yok ama mümkünatı da yok. O çok gelişmiş ülkelerde dahi yok. O ülkelerde çocuklar gündüz bakımevine gidiyor, anne de işe.

Bana hanimefendinin talepleri gayet normal geldi. Gelismis ülkelerde kadinlar icin bosanmak cocuk dahi olsa daha kolay, cünkü devlet bir müddet issizlerin kirasini ödüyor ve kisi basina belli bir miktar para veriyor. Insallah ilerde Türkiyedede böyle bir sistem devreye girer.

Krediden bende uzak dururdum. Üstüne faiz yüklenince yillarca ödemesi gerekicek. 20000 tl cekiyorsun bir kac yil sonra 30000 cikiyor.

Hangi ülke karşılıksız kira ve geçinecek kadar para veriyor yıllarca?

ayrıca ülkemizde de kadınların gidebileceği sığınma evleri var. Sokakta kalmıyorlar ki...

Daha önceden iş tecrübemiz var mı yoksa ev hanımı mısınız? Sorunlarınız 2. Çocuktan öncede var mıydı? Eşinizle ilgili sıkıntı nedir ve tam anlayamadım orasını sonuçta dini nikahın resmiyete bir bağlayıcılığı da yok yani adam size boş ol dedi diye boşanmış olmuyorsunuz bu durumda aynı evde kalmakta sakıncalı bir durum zaten yok. Sorularıma cevap verebilirseniz bende size kendi fikrimi beyan etmek isterim.

hanımefendi önceki konunuzda eşim beni boşadı yanında başımı kapatıp oturuyorum yazmadınız mı? dini kendinize göre eğip bükmeyin işinize gelmeyince.

psikolojiniz düzgün değilse zaten önce kendi çocukluğunuzu yaşatmak istemediğiniz çocuklarınız için ayakta durmanız lazım.

siz istiyorsunuz ki eşinizle ilgili size umut verelim, olur evinde dur diyelim. o işler öyle olmuyor işte.

Konu sahibi boşanmış mı? Eşi mi nafaka vermiyormuş anlamadım.

Çocuğunuz var mı? Olsaydı bu düşüncede olmazdınız diye düşünüyorum!
Yoo çocuğum var. Şu an cocugun babasıyla kalmasında sıkıntı yoksa boşanınca da olmaz anneyle de her hafta görüşebilir bunda sıkıntı görmüyorum.
Boşanan erkeklerin bekar gibi olmasına karşıyım onlar da baba olmanın sorumluluğunu almali

hem karnım doysun hem pastam dursun.

Burada ben dahil cogumuz ekonomik özgürlük dedik ama bu forumda çalıştığı halde maas karti kocasinda olan bir suru kadin okuduk..Yine calisip duzenli maas aldigi halde aldatilmayi kabul eden dayagi sineye ceken bir suru konu gordum..Ama ..Sevgili kardesim yine de size hak vermedigim taraflar var..bir kere iki cocuk size fazlaymis..lutfen kazaydi oyleydi veyahut adam melekti birden seytan oldu demeyin..bazi adama 1 cocuk bile fazladir..Ben oyle nazenin hayata karsi korkak kadinida sevmem..Nice tanidigim kadinlar var..cok yakindan ..sizlanip dovunmek yerine hayati iki elinin arasına alip yogurup cikan..hemde cok imkansizliklarla..birisi kayinvalidem mesela ...birisi bir uzak akrabamiz..yillarca didinip durmuslar..hayat gul bahcesi degil..ya bu deveyi gudecek ya o diyardan gideceksiniz..ben Allaha inanir ona her daim sirtimi dayarim..ben ama cok realist bir insanimdir..beni esimin olmadigi bir hayat asla korkutmaz..Allah saglik versin

işte tam da bu yüzden kız çocukları okumalı işi mesleği olmadan evlenmemeli annemin deyimiyle kolunda altın bileziği olmalı.. bu arada eski konunuzda da söyledim şimdi de söylüyorum çocuğunuz küçük evet ama anneniz bakabilir ve siz çalışabilirsiniz. neden çalışmak fikrine bu kadar uzaksınız anlayamıyorum.

Ablanız da ayrılmışsa biriniz evde çocuklara bakıp diğeriniz çalışsa olmaz mı, o da aynı kaderi paylaşıyor madem. Birbirinize destek olabilirsiniz sizi de en iyi anlayan ablanız olacaktır Emin’im. Tek maaşla geçinir misiniz, nerede yaşıyorsunuz, mesleğiniz ne gibi konuları bilemiyorum tabi ama olur bi şekilde devlette boşanmış çocuklu kişilere maddi destek veriyor. Böyle toparlanır sanırım ancak. Lüks yaşamazsınız tabi bir çok şeyden mahrum kalırsınız belki ama insanın huzuru daha önemli, lafta değil evimde huzurumla kuru ekmek yerim sözünü yaşamış biriyim, huzursuz, kavga bol olan ailede büyüdüm, annemin hep “sizin için sabır ettim, ufaktınız, babasız kalmayın” dedim gibi sözleri omuzlarım da öyle büyük bir yük olmuştu ki, kendime dedim ileride evlenirsem 5 çocuğum da olsa bunu düşünmeyeceğim çocuğumu huzursuz evde büyütmeyeceğim diye. Çare bir şekilde bulunur ama bulmak ve bakmak isterseniz.

9 aylık çocuğunuzu bırakıp çalışamazsınız öyle mi? bunu yapan binlerce kadından ne fazlanız var, ne farkınız var? geçen konunuzda kvalide , kpeder bakacak diyordunuz sabırla size onların bakmak zorunda olmadığı anlatıldı anlamak istemediniz, şimdi de devlet baksın diyorsunuz, neden devamlı birileri size bakmak zorunda olsun?? birey olduğunuzu hatırlayın, her eli ayağı tutan birey gibi çalışın, küçük kızınıza da örnek olun böylece

Biz yer yatağı ile büyümüş nesiliz :) çocukları koyun yatağa atın yere yatak mis ne olacak. Sen de annenin yüküne hafifletirsin işe girersin ya da ablan girer kadında rahatlar biraz.

Kadinin kapi gibi resmi nikahi varmis. Bir laf söyleyip bosanilirmi hic ? Artik hocalar bile resmi nikahin dini nikaktan daha önemli oldugunu vurguluyor.

İyi de çocuğunuz sütten kesilene kadar çalışmamak sizin seçiminiz. Devlet, dolayısıyla çalışıp vergi veren vatandaşlar sizin seçimlerinize sponsor olmak zorunda değiller. Kimseden bir farkınız, ayrıcalığınız yok. Mutlu bir evlilik yaşayan insanlar bile bebeklerini anneanneye/babaanneye/bakıcıya/kreşe bırakıp işe gidiyorlar. Kendilerinin ve çocuklarının geleceği için yapıyorlar bunu. Sizin farkınız ne ki?

Ailenizle aynı eve geçtiğinizde bile en fazla kiraya destek olacağınızı söylüyorsunuz. Bu da alacağınız nafaka ile olacak sanırım. Yine çalışmaya gönlünüz yok yani.
Aileniz şu an geçiniyorlardır tabii ama eve 3 boğaz daha girmiş olacak. Siz "alın bu kira farkı" deyip kenara mı çekileceksiniz? Aileniz neden sırtlansın sizin ve çocuklarınızın geçimini? Siz çocuklar büyüyene kadar çalışmak istemiyorsunuz diye neden ailenizin hayat kalitesi düşsün?

Hayata çok toz pembe bakıyorsunuz sanırım. İnsanlar çalışmak isteyip de iş bulamıyorlar. Devlet, mesleği ve seçeneği olduğu halde çalışmak istemeyen sizi neden geçindirsin allah aşkına? O zaman herkes mutsuz evliliğinde önünü ardını düşünmeden 3'er 5'er doğursun.

Oğlum kırkı çıkmadan bi iş teklifi geldi normalde Doğum iznindeydim, dışarıdan kontrolör gibi kabul ettim, gidip geldim sonra iznim bitti işe başladım 2. Üniversiteyi kazandım örgün gündüz işe gittim, akşam okula gittim sonra ev. Zaman geçiyor okulda bitti oğlumda oldu 6 yaşında yani kadın isterse herşeyi başarır. Nasıl yetiştiriyorsun derdi herkes. Ama ben o tempoda ne sorduklarını bile anlamıyordum neye nasıl yetişiyorum oluyor işte diye :) hatta 2. İş yapıyordum Online internet üzerinden yaptığım.

Konu sahibi boşanmış mı? Eşi mi nafaka vermiyormuş anlamadım.
imam nikahı olarak boşanmışlar. konu sahibi evde tesettürlü halde oturuyormuş bu yüzden. hatta hulle gerektiğini de yazmış ama şimdi reddediyor bunu. barışırım falan demiş.

Kadinin kapi gibi resmi nikahi varmis. Bir laf söyleyip bosanilirmi hic ? Artik hocalar bile resmi nikahin dini nikaktan daha önemli oldugunu vurguluyor.
evet resmi nikah da dini nikah da önemli. bir laf dediğiniz kırk yıllık kocanızı size yabancı biri, haram eder ama. ki konu sahibinin eşi de onu boşamış. konu sahibi önceki konusunda hulle gerektiğini, eşinin yanında kapalı oturduğunu falan yazmış.

Keşke dediğiniz gibi olsa ama o sorumlulugun farkında olsalar çocuklarının annelerine bu şekilde davranmazlardi zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…