Boşanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum kocamıda sewiyorum çıkmazdayım

Taşındığınız yeri söylemeyin diyorum arkadaşım
Siz okumuyor musunuz yazılanları

Taşının ve kimse bilmesin evinizi

O zaman nasıl gelecekler?


O biraz fazla olmaz mı ona sölemesek kardeşleri varkızları var elbet öğrenice yemin ediyorum bıunu da denedik ama gelip bizi alın diyip durdular hetgün ttlfınla biz istemiyoruz gelmeyin filan diyincearaba kiralamışlar pıllarını pırtlarını toplayıp gelmişler merkeze şöför aradı eşimi ailenizi getrdim ew ne tarafda diye mecbur gttk aldık gcn sene
 
Sizin cözümünüz eşinin ailesi ile tüm köprüleri yakmasi demek. Buna konu sahibi tek basina karar veremez ki.

Eşim de benim gibi düşünüyor dedi ya konu sahibi

Kocası da gelip bu kadar uzun kalsınlar istemiyormuş.
Kocası anne yuvamı yıkacaksın diyormuş ama annesi sana kız mı yok diyormuş.

Valla bana kalırsa kocasının hiç konu sahibinin yanında olduğu yok. Yuvasının yıkılmasından korktuğu da yok. Olsaydı konu sahibi resti çekerdi, şu an bu durumda olmazdı. Ama biliyor ki kocası anında onu bırakır, hemen başkasını da bulur, çaresizlikten buraya konu açıyor. Yapacak HİÇ bir şey yok. Sineye çekecek, bu şekilde yaşayacak. Çünkü kendisi kocasını seviyor ama kocası onu sevmiyor, konu sahibinin de bu gerçekle yüzleşmeye cesareti yok.
En güzeli suçu kv ve kp atmak. Bir de buraya konu açmak.
 

Oooo bildiğin yüzsüz.

Ama ben sana net bir şey diyeyim ...oğluma başka kız mı yok diyen kadınla aynı çayı altında nefes almam ben .

Oğlun başka birini istemiyor , beni istiyor sorun orda deseydin .
 

Ya taşının, kimseye söylemeyin, ya avukat tutun, yasal yollardan halledin.
 

Niye mecbur gittiniz aldınız ki
Şoföre deseydiniz ya geri götürün aldığınız yere diye.

Yuvam yıkılacak kardeşim diyemiyor mu kocanız? Biraz yalnız kalmak istiyoruz diyemiyor mu? Kendi kardeşlerine sözü geçmiyor. Annesine babasına geçmiyor.
Kendisi bir aile olduğunun farkına varamamış bir erkek.

Kusura bakmayın. Böyle çekersiniz bunu siz.
 


Yani kndinizce haklı olabilrsinz bnde böyle bir durumun içinde olmasam aynı siz gibi düşünürdüm ama doğu kv ler hmde en hasından onlara böle şeyler çok normal geliyor ama işte size bize ters şimdi bn çıksam burda yüz kişiye sorsam kv haklı bulurlar çünkü böle görmüşler onlara göre normal bu ama bnce bu değil
Eşimde iki arada bir derede kalıyor beni dinleynce gaklısın diorum elime ayağıma kapanıyor tabiri caizse el üstünde tutuyor ama çevreden de çekiniyor o yüzden keskin adımlar atamıyor
 


Doğu kültürü biraz daha farklı ya o yüzden o çevreden çekiniyor keskin adımlar atamıyor o da en az bnim kadar mutsz ve üzgün grüyorum
 

Tamam iki farklı kültürün evliliği var anladım.

Ama siz bir adım gidiyorsanız öbür tarafa, onlar da bir adım size gelmeli

Hep fedakarlık yapan siz olursanız bugün değil yarın yıpranırsınız. Sinir hastası olursunuz. 35 yaşındayken 50 gibi görünürsünüz.

Eşiniz bilmiyor muydu sizin kültürünüzü evlenirken? Anne babasını bilmiyor muydu? Dengeyi kurması gereken kişi eşiniz.

Bence eşinizle konuşun bu konuyu. Evet sizin kültürünüzde bu böyle ama sen sizin memleketten bi kızla evlenmedin. Benimle evlendin. Şimdi beni mutsuz ediyorsun. Lütfen çözümü bul. Beni de kırmadan aileni de kırmadan
 
5 yil niye tayin suresi varki
zaten 3 yillik evliymiiniz
tek sansiniz tayin olup gitmek
bide olmelerini beklemek tovbe tovbeee
 



Söylüyorum konuşuyorum haklısın diyor ama laf geçirme olayında tıkanıyoruzzzz
 
Ya işte neticede adamın anası babası o daha çaresiz ve kötü durumda bence ana baba yüzsüz arsız ama bir ev alınabiliyor sa alıp taşımak en doğru çözüm
 
Doğu kültürü biraz daha farklı ya o yüzden o çevreden çekiniyor keskin adımlar atamıyor o da en az bnim kadar mutsz ve üzgün grüyorum
doğuyla ilgisi yok. biz karadenizliyiz. kv arsızdı. oğlumun evi tabi ki kalırım diyordu. son restleşmemizde polis çağıracağım mahkemelik olacağız deyince vazgeçti. 10 yıldır rahatım. eşim de bana destek çıktı.
 
Söylüyorum konuşuyorum haklısın diyor ama laf geçirme olayında tıkanıyoruzzzz

Dediğim gibi ben olsam avukat tutup, anlattırırdım. Hala gitmezlerse polis çağıracağımı söylerdim. Yine de gitmezlerse polis çağırırdım. Eşim polisler gelmeden önce veya sonra engel olursa, "polisler gelsin, çıkarmasalar da en azından resmi tutanak tutulacak" derdim. Polislerden de "isteğim dışında kayınvalide ve kayınpederle beraber yaşamaya zorlandığımı beyan ettiğime" dair tutanak tutmalarını isterdim. Sonra da tek başıma ayrı eve çıkıp veya baba evine gidip boşanma davası açıp tutanağı davada kullanır, maddi manevi tazminat, nafaka vs her şeyi talep ederdim.

Size böyle yapın demiyorum. Ben yapardım çünkü benim için bireysel bağımsızlığım, baskı altında olmadan yaşama özgürlüğün çok önemli. Buna saygı duymayan adamı da sevmezdim.
 

olsun gidin ailenizin yanina,kendilerine bakici bulamayinca onlarda gider
esinize de soyleyin neden gitme karari aldiginizi.
 
Reactions: anu
Açmayın kapıyı aman ya. Birkaç saat rezillik çıkarırlar sonra zaten binada rahatsız olanlar polis çağırır alır götürürler. 5 ay kalmak nedir yuh. Kesin çözüm olaraksa kesinlikle başka bir şehre taşının ve evinizin adresini asla söylemeyin. Onlara söyleme potansiyeli olan akrabalarınızı bile çağırmayın.
 
Artik yuzsuz diye diye bir hal oldum
Bu erkek tarafinin kendilerinde oturma hakkini goruyorlar ya deli oluyorum...esin sana karsi oyle davraniyordur.bu kadar olmaz..ne meraklilar baskalri ile yasamaya...esimin tarafi da aman ne olacak dusunceleri var..ama ben hic geri adim atmadim..ama boyle bir durum olursa ya bosancan ya kabul etcen baska yolu yok maalesef...kultur farki onemli iste...
 
Eşinle aranı bozma canım benim annem hala babaannemle oturuyor kışları babaannem tek kışın hasta olur üşür vs diye annem gidip getiriyor köyden
Babam da anneme karşı hep minnettar dir 35 yılı devirdiler daha bir kere küstuklerine kavga ettiklerine şahit olmadım
Bende kv demle anlaşamam ama eltim aklımı başıma getirdi
Lise arkadşım geçenler de bana kv deyle iyi oldun mu kocayla iyi oluyorsun ben bunu 11 yıl sonra anladım dedi
Bak canım sen daha iyi bilirsin ama bu yüzden yuva yıkılmaz
 
Siz de kendi annenizi babanızı çağırın onlara gidene kadar kalsınlar. kocana da masraf yaptır 6 kişilik yemek malzeme çok almam lazım diye. Her pazara gittiğinde fazla fazla al. aklı başına gelir.

Bu arada söyleyeyim kocan ne seni seviyor ne de saygı duyuyor. Sevse ağlamana dayanamaz sorunu çözerdi.
 
Bütün yorumlarınızı okudum, anladım ki eşinizle ilgili bir probleminiz yok. Ailesine karşıda sizi yalnız bırakmıyor. Bu yüzden bosanilmaz diyenlerdenim, diğer yanımda bir gün üzgün yaşamak bile hayata değmez diye düşünüyorum.

Yani başınızda dahi olsa ev tutmak için eşinizi ikna etmelisiniz. Kv.biz istediği kadar hayır desin , ev tutulursa mecbur gidip oturacak. Eğer tüm ısrarlara rağmen gitmiyorlarsa , acil olarak bir işe girin ya da gün aşırı yardımcı tutun .
Kısacası , eşinizi zor koşun.
Taş ona çarpsa eminim ki , daha fazla emek harcar .

Benimde evimde dıdının dıdısı iki yaşlı var. Zor mu zor bakımları , özel hayatını yoruyor mu yoruyor ancak ikisi de dili agir olmayan yaşlılar olduğu için gönül rahatlığıyla sabır ediyorum. Kendi isteğim zaten bende kalmaları.
Ancak eğer bir insanın dili ağırsa, huzursuzluk veriyorsa, karakteri bozuksa birlikte yaşamak çok zordur.
Bu yüzden böylesini kabul etmek zorunda değil kimse.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…