• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum, ama cesaret edemiyorum

G E C E

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
22
27
8
25
Merhaba, ben 19 yaşında ailemin baskısı ile amcamın oğlu ile evlendim. 3 yıldır evliyim ve mutsuz olduğum için boşanmak istiyorum. Lakin ailem, doğu kültürüne sahip olduğu ve akraba olduğu için boşanma noktasında bana karşı çıkıyorlar ve onay vermiyorlar. Bu durum da cesaretimi biraz da olsa kaybettiğimi hissediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Eşinizle anlaşın bir an önce işe girin ve anlaşmalı boşanın. Aileye eşiniz anlatsın ve ben boşanmak istiyorum desin. Size destek olsun. Aileye sorup onları ikna etmeye çalışmayın. Olmuyorsa olmuyor. Size sormadan evlendirirken düşünselerdi

ben katılıyorum, madem 2 taraf da mutsuz aileleri karıştırmadan anlaşıp boşansınlar. Hatta ben olsam ailelere söylemeden gizlice hallederdim madem engel oluyorlar. Şu duruma yol açan aileler, bu 2 insanı zorla mutsuz etmişler şu yanlışı sürdürmenin daha fazla anlamı yok. 16 yaşında çocuğu evlendirmelerini hiç saymıyorum bile.

Merhaba, ben 19 yaşında ailemin baskısı ile amcamın oğlu ile evlendim. 3 yıldır evliyim ve mutsuz olduğum için boşanmak istiyorum. Lakin ailem, doğu kültürüne sahip olduğu ve akraba olduğu için boşanma noktasında bana karşı çıkıyorlar ve onay vermiyorlar. Bu durum da cesaretimi biraz da olsa kaybettiğimi hissediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Çocuk yoksa sizi tutan hiçbirşey yok , o şartlarda yaşamak zorunda değilsiniz, gerekirse şehir değişir yeni bir hayat kurarsınız, yeterki siz isteyin herşey olur , çocuk varsa biraz sıkıntılı bir süreç geçirerek atlatabilirsiniz ancak , seçim sizin ...

Evet çocuğum yok. Teşekkür ederim umarım kurtulabilirim. Evet o da mutlu değil.
Eşiniz de istiyorken acilen kurtulmaya bakın, sakın çocuk yapmayın, hatta eşinizle iş birliği yaparak anlaşmalı olarak ayrılın, kimseye sormayın bile ...

Bariz bir istismar suçu var ortada, kolluk kuvvetlerine sığınabilirsin, derdini anlattığında (aile zoruyla 16 yaşında evlendirildiğini söyleyerek) savcılık harekete geçecektir.

Aileniz nasıl insanlar, tehlikeli midir?
Yani bu töre kültürü hâlâ devam ediyor mu?
Kaçsanız sizi bulurlar mi?
Bulsalar ne yaparlar?
Bu sorulara göre plan yapmak gerekiyor.

Durumunuzla ilgili gerçekten çok üzüldüm Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah kurtulursunuz bunun için çalışmak şart aile desteği yoksa

Önce hayatını idame ettirecek kendine yetecek hale gel.Birilerinden izin almaya destek almaya gerek kalmadığı zaman cesaretin zaten kendiliğinden gelecektir.Yasin gençken, çocuk yokken bir seyleri yoluna koymaya bak.

Eşim ile konuştum. Hatta bir kez boşanma durumunuz ailelere aktardık ama bu durumu boşanma gerekçesi olarak görmüyorlar maalesef. Neymiş eş şiddet uygulamıyor yada aldatmıyorsa yürütülebilirmiş. Maalesef çalışmıyorum ve çok şükür çocuk yok.
Bunarada neden mutsuzsunuz?

Evet çocuğum yok. Teşekkür ederim umarım kurtulabilirim. Evet o da mutlu değil.
Kesinlikle çocuk yapmayın gerekirse üç-dort yöntemle korunun. Cocuk olursa cok zorlaşır. Cok erken bir yaşta evlenmissiniz. Egitim durumunuz nedir bilmiyorum. Liseyi aciktan bitirin. Daha sonra üniversite sınavına hazırlanın kyk'da kalır burs veya kredi alir bir taraftan da çalışırsınız. En iyi yol bu sizin icin.. Boşanma süreci boyunca da kadın sığınmada kalabilirsiniz.

Akraba evlilikleri yasak değil mi normalde?

Eşim ile konuştum. Hatta bir kez boşanma durumunuz ailelere aktardık ama bu durumu boşanma gerekçesi olarak görmüyorlar maalesef. Neymiş eş şiddet uygulamıyor yada aldatmıyorsa yürütülebilirmiş. Maalesef çalışmıyorum ve çok şükür çocuk yok.
O zaman plan yapın esinizle olmaz mı?
Bir kızla yazıssın esiniz sizde onu yakalamıs gibi yapın fotoğraflarını cekin delil gibi biriktirin. Biraz acıklı bi film izleyin sizi aglatacak türden veya bol sogan dograyın gözünüz aksın aglaya aglaya aile evine gidin aldatıldım bu is bitti diyin. Yani düsünüyorum da bu esnada kuzeniniz zarar görmeyecekse yani dogu kültüründe bi erkek ne kadar zarar görebilir bilmem.

Yada ne bilim el kolunuza falan morluklar cizin boyayın şiddet gördüm aylardır istemiyorum vs diyin. Tabi kocanıza bisey yapmayacaksa aileniz en son care bu görünüyor. En fazla aileler konuşmaz herhalde.

Gecenin çocuğu olmuyor doktora gittik deyin. Tüp bebek deniyoruz diye 6 ay süre verin kendinize o da olmadı deyin ayrılın. Sağlık sorununu karşı tarafa değil kendi üstünüze alın malum erkekler pek bozuluyor bu duruma.

Back
X