boşanmak istiyorum...

jinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
164
2
96
Ankara
arkadaşlar daha önce de konu açmıştım artık kafayı yiyorum boşanma noktasına geldik 8 aylık evliliğimde ne isterseniz var. en son kayınvalidem telefonunu açmadığım için sinir krizi geçirdi 2 defa aramış duymadım. anneni hergün arıyosun beni de arayacaksın, oraya gelecem seninle hesaplaşacaz, bana cevap verme senin ağzını yırtarım diyo daha neler neler.. en son ben de buna bağırdım sen kimsin benle böyle konuşuyosun, senin derdin ne filan diye. bu sefer annesine bağırdım diye suçlu oldum. eşimle kavga ettik şiddete kadar verdı. evden çıkacaktım kapıyı kilitledi sonra gelmiş özür diliyo.sabah da kayınvalidem aradı özür diledi.hala size yakın oturcam filan diye aklı sıra tehdit ediyo. boşanmak istiyorum 3 buçuk aylık hamileyim.çocuğun doğmasını mı beklemeliyim bilmiyorum.eşimin ailesi yokken çok mutluyuz ama konu onlar olunca eşim canavarlaşıyo

zor durum haklısın ama eşinle kişisel yani tek ikinizi ilgilendiren bi sorununuz yokmuş anladığım kadarıyla....
işte dışarıdan insanlar karışınca herşey berbat oluyo...
çok iyi anlıyorum seni...
üstelik hemilesin tabi alıngansın...(olmasanda yaşadıkların kolay değil)
böyle huzursuz bi ortamda bebeğine zarar verme sakın..
birazcık sakin olmaya çalış...
8 aylık evlilik çok yeni hamilelikte var işi biraz zorlaştırıyo tabi...
işin varmı ailen sana destekmi..
tek başına büyütebilirmisin bebeğini...
iyi düşünmek lazım
aslında acele etme derim ben...
konuşarak anlaşmayı dene...
allah yardım etsin...
çok üzüldüm durumuna...
inşallah en kısa zamanda düzelir

işim var, ailem de destek olur öyle bir durumda.ailesi her daim yanımızda sanki benim ailem yokmuş gibi davranıyolar.eşim ailemle birlikte yaşayacaz herzaman onlar yanında olacaklar diyo sürekli. boğuluyorum artık.

esinle düzgün sekilde konus seninle evlendim ailen hayatimiza karismasin iste icinde ne varsa dök anlat.esin sana hak vermiyorsa kendi ailene dön anlat böyle böyle..onlar sana yardimci olacakalrdir..ama esin iyi düsünmeli..cok yeni evlisiniz..bebekte var..

canım yaşadıklarını sen bilirsin elbette;
boşanıp boşanmamak en iyi senin bileceğin şey
eşin anneni bir noktada frenleyebilir ama hayatınızdan çıkaramaz
neticede annesi vazgeçilmezi....
ancak bu kararı verirken iyi düşünmelisin
boşandığında bundan daha iyi ve huzurlu bir hayat seni bekleyecekse tmm
ancak evlilik başlı başına bir mücadele zaten
heleki çocukda dahil olunca annenin sorumluluğu katbe kat artıyor...

iyi düşün analiz et acele karar verme...

evvela evladını düşün...

Zordur boşanma kararını açıklamak zordur bilirim...
Ben pat diye söylemiştim.Ailemle beraber bir konu tartışırken kocam da o an duymuştu zaten.
En kolayı bu oluyor bence,sonra çok uzuyor,iyice suyu çıkıyor.

eşimle çok konuştum anlamıyor. tek kelime ettirmiyo ailesine. zaten eşim karışmalarını istiyo asıl sorun eşimde yani

canım eşinin ailesi nerde yaşıyor? senin ailen nerde yaşıyor, yani aynı şehirde misiniz? eğer öyleyse hem senin ailenle hem de onun ailesiyle görüşme günlerinizi bir düzene sokabilirsiniz.
eşinin de şunu bilmesi lazım ki artık onun da bir ailesi var ve kendi ailesinden artık daha önce geliyor. ve herşeyden önce de bir bebeğiniz olacak. bence hemen öyle ani kararlar verme canım. evliliğin ilk dönemlerinde böyle şeyler olabiliyor. zamanla düzene girecektir. kayınvaliden ne kadar belden aşağı vursa da sen onunla çok onun dilinden konuşmamaya çalış bence. çok üzüldüm canım inş. herşey yoluna girer.

hepsi aynı bunların işte allaha havale et benim gibi bende senden farksız şeyler yaşamadım bende hamileyim ve hamileykem ogluna beni dövdürdü ruh hastası kayınvalidem daha neler neler allah versin cezesını diyorum bende boşanmanın eşiginde gibiyim ne yapacagımı bilemiyorum boşansam çoçuk ne olcak aldırsam allahtan korkuyorum cana kıymaktan bilemiyorum ne istiyolar

ah ah su aıleler yok mu evlatlarının evlendıklerını kabul edıp kabuklarına cekılemıyorlar bır turlu..
canım cok zor bır donemden gecıyorsun allah sana sabır ve kolaylık versın oncelıkle.
cok yenısınız ve her evlılıgın ılk ayları zordur herkez duzenı saglayana kadr kavga ederler ama senınkı bızımkılerden daha farklı tabı.
zamanla hersey rayına oturacaktır ınsallah cnm bebegıne yazık etme sonra cok dersın acaba sabredıp beklesemıydım bebegıme haksızlık mı ettım ayrılarak dıye.
bı cocugun dogsun bakalım o zmn ne olcak tabı sen bu durumda esının annesıyle konusmayı dene sız boyle yaparsanız ben saglıklı bır cocuk dunyaya getıremem dıye.derdını sor neyse soylesın.
esınlede konus ustun koru aılesını suclamadan yaptıklarının hos olmadıgı soylesen bu durumdan cok rahatsız oldugunu dıle getırsen..
aslında cok arkadasım var benm evlılıklerının ılk aylarında kayınvalıde cok karısıyor sorun yasıyorlar ama zamanla kayınvalıdede kendını cekıyor.
her sey esınde bıter cnm esın annesıne durucagı yerı soylerse annesıde gerı cekılmek zorunda kalır.
allah yardımcın olsun cnm ama uzulmemeye calıs herseyden once bebısını dusunmen lazım kı o da annesının karnında rahat etsın

canim anlamadim esin sana hamile oldugun halde annesi icin siddet mi uyguladi?eger oyleyse kesin bir sekilde konus ikinizin bir hayati oldugunu ailelerin yerinin ayri oldugunual idrak etmesini sagla baktin olmuyor cagir annenle babani karsilarina alip konussunlar sahipsiz olmadigini iyice anlasin baktiniz yine ayni o zaman dusun bosanmayi sonucta hamilesin Allah yardimcin olsun.

canım ikimizin ailesi de şehir dışında benim bi ablam var burda yakın oturduğumuz halde rahatsız etmeyelim diye gelimiyolar bunlar her özel günümüzde, balayı yılbaşı demeden yanımızdalar. babamlar bidefa gelmedi evime yeni evlisiniz diye. kadın emekli olacak bize yakın yerden ev alacaklarmış. doğumumda ve sonrasında annesi babası kardeşi bizde kalacakmış annesini anlarımda babası da yanımda olacak benim ailemin adı anılmıyo

evet canım aynen öyle oldu annesinin başı ağrıyo diye morali bozulan adam böyle davranıyor.

evet canım aynen öyle oldu annesinin başı ağrıyo diye morali bozulan adam böyle davranıyor.

inanmiyorum ya birinin dur demesi lazim canim hamile oldugun icin seni mecbur goruyo nasilsa hamile bisey yapamaz dusuncesinde ama taviz verirsen daha berbat olmaya baslayacak aileni cagir baban karsisina alsi konussun yoksa daha cok cekersi ozellikle bebek olunca duzelir dusuncesine kapilma inan hersey daha kotuye gidebilir arada bebek yipranmasin gerci daha anne karninda hissediyo herseyi

ne kadar sinir bozucu hakikaten, bi kere doğum yapmış bi kadın ilk başta annesinin yanında olmasını ister, ha tabi kayınvalide de gelebilir bi süre ama ilk başta kendi annesidir insanın. iş senin eşinde bitiyor canım. karşına al konuş dicem her ne kadar anlamıyor desen de, ama yapıcı bir şekilde sinirlenmeden güzel güzel konuşursan, eğer seni de seviyorsa sana hak verecektir diye düşünüyorum... erkeklere inatla gidince daha çok inat oluyorlar. bu kesin bi gerçek. sadece onun ailesiyle değil kendi ailenle de görüşmek istediğini söyle. mesela benim senin gibi arkadaşlarım var, bi bayram kendi annesine, bi bayram eşinin annesine gidiyorlar. arada kız kendi annesine de kalmalı gidiyor tabi. bi süre eşinle konuşmaya çalış. seni de seviyorsa bir çözüm yolu bulacağınıza eminim.

evet birinin onunla konuşması lazım. o olaydan beri karnım belim ağrıyo.inşallah bişey olmaz

hamile karısını dövebilen bir adam ooofff.
bana bu adamdan pek hayır gelmez gibi geldi ama ileride ben evliliğim için elimden geleni yaptım diye içini rahatlatmak istersen diye önerim şu
eşini al sağlam bir konuşma yap.
içinde ne var ne yok konuş.
kırgınlıklarını kızgınlıklarını.
gelecekle ilgili kaygılarını anlat.
eşin durumun ciddiyetini anlasın.
seni çantada keklik olarak görüyor onu bırakmayacağını düşünüyor olabilir.
kaybedebilme duygusunu bir yaşat bakalım davranışlarında düzelme olacak mı?

peki sizce aileme anlatayımmı? üzülmesinler diye bişey söylemiyorum.

Mutlaka ailenize anlatmalısınız ,hamile eşine şiddet gösteren ,bu kadar üzen,hala kendi ailesinden kopamamış bir eş eşiniz...Bunları bilmek aileniinzin hakkı,sizi yalnız bulmuşlar yükleniyorrlar..

peki sizce aileme anlatayımmı? üzülmesinler diye bişey söylemiyorum.

canim sorunlarini paylasmani oneririm ama siddet gordugunden bahsetme ailen en iyi yolu sana gosterir ve esinle konusma yapacaksan bunu evde degil disarda yemekte yap cunku siddet uygukamaya kalkabilir disarda daha rahar paylasirsin icindekileri baktin kendin konusmana ragmen duzelmiyor baban alip karsisina konussun etkili olacagindan eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…