boşanmak istiyorum...

esinizle kisisel sorunlarin yok sanirim kendi basimiza oldugumuz zamanlar cok mutluyuz demissin. kayinvaliden yüzünden bosanman bence sacma tabiki zordur onun öyle yapmasi ama esinle oturup bu konuyu mantikli bi sekilde konusmaniz gerekiyor. esiniz annesinin size yakin oturmamasini saglar ancak. bu durumda esiniz orta yolu bulmalidir.

yaşadıklarımız benziyo ama ben çıkamadım işin içinden eşlerimiz rest çekemiyo ben onu bunu bilmem ya herşey kocalaımızda bitiriyo bu kadar hayatlarına karıştırmamaları gerekiyo annelerini ve annelere gelince madem bu kadar seviyosun oğlunu bırak rahat bırak mutlu olalım demi ben anlamıyorum umutsuz bazı kaynanalar biz gideriz onlar yine kalılar

eşim konuşmuyor çok denedim bu konu açılınca hep kavga ediyoruz. eşime kalsa ailesiyle birlikte oturacaz. artık yalnız yaşamanın hayalini kuruyorum sonra üzülüyorum çocuğu babasından ayrı mı büyütecem diye. karman çormanım durmadan ağlıyorum.

ben de çıkamadım işin içinden bence de asıl problem kocalarda ama o kadınlar nasıl yetiştiriyosa asla annelerin yanlışlarını görmüyolar. ben anneme anne şöyle yaptın ama doğru değil diyebilirim ama böyle kadınların oğulları hiçbirşey diyemiyor.

JİNAR canım benim sana boşanma yada evliliğini devam ettir demiyorum.Azıcık kurnaz olsan kayınvaliden gibi tatlı dil ile işini halletsen.Eğer bu evlilik yürümez diyorsan çocuğu dünyaya getirme derim babasız çocuk büyütmek hem çocuk açısından ,hem senin açından türkiye şartlarında zor.Devam ettiremediğin evliliğin meyvesi çok zorlar seni her konuda mesela ; o kaynanan doğacak çocuğun üzerine başlar oyunlara...
bak ne duydum ve senin geçirdiğin bu dönemi dayaksız şiddetsiz atlattığım dönemlerimde bir teyze bana dediki "kızım açılmamış sıfır tuz al tuzu aç boşalt bir tavaya ocakta kavurur gibi 3 ihlas ,3 nas ,3 felak suresi oku ayak basılmayan bir toprak parçasına serp bunu yaparken evimden yuvamdan dilleri ve ayakları uzak olsun yarabbim diye dua et dedi" bak ben hukukçu iken bunu yaptım yalnız gündüz vakti öğle ile ikindi arası olsun.Yaptım çok şükür bir yılı aşkındır evime ayak basmıyor kaynanam görümcem ben davet edersem geliyorlar lütfen dene belki kocakarı işi dersiniz ama denemekte fayda var.
GELELİM HUKUKİ KISA BİR BİLGİYE ; canım evlilik 1 yıl dolmadan boşanma davası açar isen hakim davayı red ediyor her halükarda sen 1 yılı doldurmak zorundasın boşuna masraf yapmış olursun şimdi dava açarsan . 1 seneyi doldur bu arada dediğim yöntemi uygula en azından denemekte fayda var.Ayrıca önsezilerim çok güçlüdür eşin seni seviyor ama annesine erkeklik gösteriyor gibime geliyor.Bazı erkeklerde kendini ispatlama güdüsü oluyor evliliğin ilk birkaç yılında bunun altını çizeek söylüyorum şimdiye kadar aldığım boşanma davalarında temel etkenlerden biri bu üstünlk ve kendini ispatlama derdi halbuki kendilerini eşlerine ispatlamak akıllarına gelse hiçbir sorun olmayacak...
AYRICA VELAYET KONUSUNDA ; bebekler ve 9 yaşa kadar yani çocuk iyi ve kötü kavramını ayırt edeceği yaşakadar velayet anneye veriliyor.Sosyal çalışmacı çocuğa sorduğunda anne/baba hangisinde kalmak istiyorsun ve nedeni nedir dediğinde cevap verebilecek çağa gelmeli diyor yasa bu nedenle velayetten yana korkun olmasın.Maddi durumun olsun olmasın velayet sende ,çalışıyor ve maaşın varsa çocuğa nafaka alırsın,çalışmıyor ve çocuk varsa ikinizde nafaka alırsınız.....

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim yorumun için. kafam o kadar karışık ki. bebek 3 buçuk aylık oldu hamileliği sonlandırmak istemiyorum ama o adamı da ailesini de istemiyorum şu anda sadece bekliyorum neyi beklediğimi de bilmiyorum. eşim beni seviyo ama artık ben onu istemiyorum. 1 yıldan önce boşama olmuyo diyosun bebek doğmaya yakın 1 sene oluyo. kafamda hep boşanmak var bebeğimle nerde ev tutarım neyaparım diye düşünüyorum hep. ben çalışıyorum maaşım fena değil inan her ayrıntısını düşünüyorum artık.ondan nafaka bile istemiyorum. sadece huzur istiyorum.

Bak canım bir sene dolmadan dava açman davanın reddi ile sonuçlanacak.Sen birseneyi doldur doğumunu yap kırkın çıksın dayan boşanma davasını boşanma davasını açarken aynı dilekçede velayaet ve çocuk için nafa talep edeceksin.O çocuk sadece senin değil maddi manevi yükü ortak sadece şuan düzgün moralli bir hamilelik geçir düşünme bunları hayatı akışına bırak.Birde şuan doğuma kadar evde eşin ile kayınvalidene karşı sesiz ve seyirci ol sadece seyret izle yorumda dahi bulunma bebeğinle dertleş çok iyi gelecek emin ol.bende geçtim o yollardan eski günlerim geldi aklıma şimdi.TEK YAPACAĞIN "KOCAN VE KAYINVALİDENİ YAŞAYAN ÖLÜ GÖRMEN AMA BUNU SAYGI NEZAKET ÇERÇEVESİNDE" EN GÜZEL SİLAHIN BU...

haklısın canım. söylediklerini yapmaya çalışacam. sen de benzer şeyler yaşamışsın sanırım geçmiş olsun.

evliyim henüz çocugum yok ,tabi bu durumda bişi tam olarak söylenmez ama kaynana yada düşman belledigimiz diger kişiler zil takıp oynayacak onlar mutlu olmasın diye bir ömür mutsuz olmaya karşıyım. annem babamdan hep şiddet gördü bizim önümzde cereyan eden yıllarca süren ne kavgalar neler neler... evet annem de aynı bu düşünce idi. daha doğrusu onu oyle düşünmeye ittiler. aman dur boşanma sen bu kadar emek verdin mal mülk sahibi ettin adamı , şimdi de gelip başka bi kadın üstüne oturacak. sakın vazgeçme çocuklarına ilerde laf gelir falan filan... ben anneme çok dedim.. bu adamı çekme diye. sen bilmiyorsun anlayamazsın dedi.. ne oldu biliyormusunz. mutsuz geçen bir çocukluk, yaşanan onca şeyi hala günü gününe hatrlayan bir zihin ve bozuk psikoloji... haa
annem ayrılsaydı ben şu an daha iyi mi olurdum yada kötü bilmiyorm. belki başka sıkıntılar olacaktı.. aman çocugun var ,ortalıkta büyümesin aman hırsz olur manyak olur.. geçin bunları.. şiddet dolu bir ailede büyümeye çalışmanın diger kötü diye atfedilen şeylerden farkı yok... bebek olunca daha azan erkekler de var adam olanlarda .. bir ihtimaldir.. insanlara laf anlatmak çok zordur.. bence de jinar, sen yapabileceklerinin hepsini yapp,, sonra keşke şunu da yapsaydım belki düzelirdi diyecegin bişi olmasın.. hepsini yaptıktan sonra boşanmak belki sağlıklı olur...

janet ne yaptın en son merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…