Boşanmak kolay mı ?

MinnakinAnnesi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
112
27
35
İyi geceler
Okadar canım yanıyor ki kımseyı bulamadım anlatacak kocamla severek evlendık sinirli bi adamdır hep ıdare ettm evlendıkten sonra daha da sinirli aksı bırı oldu bıde kv altlı üstlüyz kendıme aıt bı saatım olmadı 2 yıldır hep beraberz cektım ses etmedm sabır dedım ama en ufak bı tartısmada aıleme küfür eder benı asalar dövecekmıs gıbı hareketler yapar yınede sabır dedım allah dedm ama sımdı kavga ettk aslında bıse yok kavgada ben esımden hersey ıcın ızın alırım zaten gezen bı ınsanda deılım persembe gunu babaannem umreden gelcek dıyorkı gondermezsem gıdermısın neden gondermıcen ya ozledm ben dedm ben ızın vermıyorm nasl gıdecen dıyor bende yok ızın vermıcegın bıse olurmu dıyorm ama bu uzattı uzattı artk dedm gıderm ızın vermesende gıderm babaannem o benım dedm sonra küfür ettı kavga buyudu dedmkı barısmadan uyumayacaz sorunu cozelım hala ılımlıyım yok damarıma basıyor adam bıletek kavga cıkartıyor bende dayanamadm artk senden nefret edıyorum dedm adam ıcınde tutuyormus ne hakaretler ne laflar kadınlık grurum dıye kalmadı cok kötüym bısanalm dedım yarn gıt ıstemıyorm senı dedı dayanamıyorm artk bı kızım vae 1 yasında onun ıcın ben katlanıyordım herseye kv sorunlu bı kadın gorumceler desen kavga ıcın acık ararlar hep ıdare ettm ama artk bu son kavga cok agrıma gitti simdi ne yapacam babamı aramak ıstıyorum kızımıda alıp gıtmek ıstıyorum

idare etmek bumu yaaaa ben anlamiyorum.... kendini resmen ben evlendim buyurun emrinize amadeyim demissin yazik sana. esinde bildigin piskopat gondermezsem gider misin ne demek " aaa olur mu erkegim yat de yatiyim kalk de kalkiyim" demeni beklemis....

Çok geçmiş olsun zor bir durum çocuk açısından boşanmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum Çünkü uzmanlar geçimsiz ortmda büyüyen çocukların boşanan aile çocuklarına göre daha agresif ve olumsuz olduklarını söylüyor. Ailen de üzülür bu duruma ama sen bu kocana yaptıklarını tokat gibi yüzüne çarpmalı intikam almalısın yoksa bir ömür böyle gider . Kayınvalidene aç konuyu çok mu geçimsiz olmadı ailene yansıt konuyu onlarla kal taviz verme eşine ailen anlar zaten sana hak verir çocugun güzel bir ortamda büyümeli . biraz uzak kalırsan belki eşinin aklı başına gelir sen çok yüz vermişsin ona. o pohpohlanmayı seviyor anlaşılan sen o kavga da " olur mu sen benm kocamsın sen ne dersen o olur deyip boynuna sarılsan " annesini bile unutur ama herkez yapamaz bende senin gibi dobrayımdır

Bosanmak kolay degil, bende bosaniyorum suan.
Cok gel gitler yasiyor insan, cok üzülüyor, karmasIk bir durum.
O evden cikinca "acaba düzelir miydi, acaba iyi olurmuydu, keske böyle olmasaydi" gibi sorular insanin aklini kemiriyor.
Insanlar evliliginin yürümeyecegini üstüne basa basa söyleyip, emin olsalarda sen hep bir umut ariyorsun.
Ama evli olup psikolojik siddet altinda ezilmek de cok cok zor geldi bana. Artik yeter diyip patladim, ciktim evden.
Simdi yalvariyor, yakariyor, degisecegim diyor, ama tren gecti aileme ve bana hakaretler ederken düsünemedi.
Esinde esim gibi kocaligi "höt höt"lük zannedenlerden, benim sözüm gecer cinslerden. Ben erkegim, ben bilirimlerden. Aslinda benlik saygilari o kadar düsük ki, o kadar korkuyorlar ki terkedilmekten. O kadar bagimlilarki eslerine. Yinede duygusal siddetten geri kalmiyorlar. Kendilerine saygilari yok cünkü.
Cok cok üzülüyorum toplumumuzda hala bu devirde bu yasta böyle adamlarin var olmasina.

Arada cocuk oldugu icin sana tavsiyem bir aile terapistine basvurun. Tek basina asla mücadele edemezsin, kafandan cikar bunu. Ya böyle kavga gürültü yürüyecek, ya da bitti diyeceksin, ama evden cikmadan iyi düsün.
Terapi cok sey degistirebilir, biz hic basvurmadik, cünkü yasadigimiz yerde yabanci dil probleminden dolayi, esimin yabanci dili olmadigi icin gidemedik. Ama sizin imkaniniz var sanirim, mutlaka gidin. Baktiniz ki olmuyor, karar sizin. Cok zor biliyorum, care ariyorsunuz, caresizsiniz. Her an bir problem cikacak diye tedirginsiniz. Ne yapacaginizi sasirmis durumdasiniz. Kendi degerinizi unutmayin, lütfen. Allah'a siginin dua edin, cok dua edin. Hayirlisini isteyin. Süre taniyin esinize kendinize göre bir süre verin, esinizi bu süre icinde düzeltmeye calisin. Inancli biriyse peygamberlerin hayatlarindan eslerine davranis sekillerini internetten bulup esinize okutun, mail adresine gönderin. Tüm yollari deneyin derim ama olmuyorsada hic üzülmeyin. Kendi ailenizden veya esinizin ailesindende akli basinda saglam kisilere acin derdinizi, yardim isteyin. Esinize akil verecek birileri vardir mutlaka. Olmuyorsada olmuyordur, kendinize yazik etmeyin.

Bence bosanmak kolay iyi bir işiniz ve yaninizda olduğunu hissettiren bir aileniz varsa.tabi boşanma sürecinde üzülür insan ama orda yasadiklarinizi düsündükce dogru karar verdiginizi Allah'in izniyle bilirsiniz.çünkü evliliğinize dair ne umudunuz ne de hayaliniz kalmamistir...

bosanmak zor surec, her zaman son secenek olmali, hele bir de cocuk varsa.. ama bu demek degil ki duzelmeyen, surekli siddet uygulayan(psikolojik de olabilir) bi insanla yasamak zorundasin.. olmuyosa biter.. kotu bi evlilikten iyidir bazen bosanmak; kosullarina bagli tabi..

eşinizin canı kavga etmek istemiş..
evet giderim cevabınızı vermeniz için konuşup durmuş...

durduk yere bir insan göndermezsem ne olur, gitme dersem ne olur , gidemezsin hadi bakalım gibi triplere neden girer ki ?
zorla damarınıza basmak, sizinle kavga etmek, huzursuzluk çıkartmak, can sıkmak istemiş..
aklınca sizi denemiş...

saçma gerçekten eşinizin bu davranışı çok saçma...

boşanmak zor ama boşandıktan sonra üzerinizden kalkan yük ve o özgürlüğün size verdiği güçle her şey daha yaşanbilir olacak.

Izin almak diye bir sey olamaz, haber vermek gibi bir eylem gerceklestirilmesi gerekir..

Ben falanci yere gidiyorum haberin olsun su saate kadar gelirim veya su gune kadar hayatim su kisilerle birlikteyim falanci akrabalarimdayim veya birlikte gitmeyi teklif edebilir ortami yumusatabilirsiniz..

Esin sana bilerek bu tarz sorular yoneltiyor.
Verecegin cevaplara gore de sinirleniyor olabilir..

Mesela o soruya siz birlikte gideriz istersen deseydiniz belki de bu kadar lafi isitmeyecek, esinizde " ben izin vermesem de " gibi bir cumleler kurmamis olurdu kim bilir..

Bilerek yaptigini biliyorsunuz , o sizi bilerek bu duruma sokmak icin elinden geleni yapiyor siz ters kose yapin daha da sasirsin..

boşanmak kesinlikle kolay deil ama senin durumun artık boşanmayı gerektiriyor..
ailene küfür nasıl edebilir ya...
son kez konuşun bence sonuca göre hareket edersin..ya bu saçma sapan huyunu değiştirir yada sensiz hayatına devam eder..karar versin..

boşanmak tabiki zor.. ailenizin yanında şartlarınızın ne olacağı, iş/meslek durumunuz a göre değişir..
ama böyle bi hayatı böyle adamı ömür boyu çekmek çok daha zor.. ömür diyoruz yaa kolay mı 3-5 gün değil ki bu idare edilebilir olsun.. giden senden gider kimse de kolay kolay değişmez..

İyi geceler
Okadar canım yanıyor ki kımseyı bulamadım anlatacak kocamla severek evlendık sinirli bi adamdır hep ıdare ettm evlendıkten sonra daha da sinirli aksı bırı oldu bıde kv altlı üstlüyz kendıme aıt bı saatım olmadı 2 yıldır hep beraberz cektım ses etmedm sabır dedım ama en ufak bı tartısmada aıleme küfür eder benı asalar dövecekmıs gıbı hareketler yapar yınede sabır dedım allah dedm ama sımdı kavga ettk aslında bıse yok kavgada ben esımden hersey ıcın ızın alırım zaten gezen bı ınsanda deılım persembe gunu babaannem umreden gelcek dıyorkı gondermezsem gıdermısın neden gondermıcen ya ozledm ben dedm ben ızın vermıyorm nasl gıdecen dıyor bende yok ızın vermıcegın bıse olurmu dıyorm ama bu uzattı uzattı artk dedm gıderm ızın vermesende gıderm babaannem o benım dedm sonra küfür ettı kavga buyudu dedmkı barısmadan uyumayacaz sorunu cozelım hala ılımlıyım yok damarıma basıyor adam bıletek kavga cıkartıyor bende dayanamadm artk senden nefret edıyorum dedm adam ıcınde tutuyormus ne hakaretler ne laflar kadınlık grurum dıye kalmadı cok kötüym bısanalm dedım yarn gıt ıstemıyorm senı dedı dayanamıyorm artk bı kızım vae 1 yasında onun ıcın ben katlanıyordım herseye kv sorunlu bı kadın gorumceler desen kavga ıcın acık ararlar hep ıdare ettm ama artk bu son kavga cok agrıma gitti simdi ne yapacam babamı aramak ıstıyorum kızımıda alıp gıtmek ıstıyorum
Sorun oncelıkle sızden kaynaklanıyor, neden mi? İzin almak nedir yahu? Esınız patron siz onun işçisimisiniz? Söylersiniz ben suraya gideceğim, yanımda şu şahıslar olacak zaten eşiniz sizin aile ve arkadaş çevrenizi tanıyordur ... Ayrıca madem bu kadar sinirli bu adam , insan sinirliyken ne dediğini bilmez, bazen tepkılerın dozu artar iş fiziksel şiddete kayar heleki öfkesini kontrol edemeyen ve kendini hep haklı gören bir tipse işler daha da sarpa sarar..
Siz baştan bir birey olmaktan vazgecmısınız...
Bence esınıze bu kadar tavız vermeyın, sız bır bıreysenız , kımseden ızın ıstemek zorunlulugunuz yok..!!! İkincisi aile bireyleriniz ile olan ilişkinize eşiniz karışamaz, o uzakta durup saygı duymak zorunda sevmese bile, yani kendisi gelmeyebilir ama sizin gitmenize karışamaz! Çocugum var diye katlanıyorum dıyorsunuz , yapmayın şu cocukları hersey yerıne oturmadan, olan onlara oluyor ama sırf cocuk var dıye de sizi hiçe sayan bir adamla evlilik yürümez..
Bence fevri hareket etmeyın, bıraz dusunun ne yapacagınıza karar verin.
Çalışmıyorsanız ilk iş duzgun bır ıs bulun, aılenız sıze destek olacaktır ama bır yere kadar, cocugunuza bakabılecekler mı? bakamazlarsa bakıcı falan tutmanız gerekecek,bu durumda para gerek ve tabıkı çalışmanız gerek. Aılenıze de yuklenmeyın bence sızde bırseyler yapın ...
Sonra esınızı alın karsınıza konusun, sen boylesın ben boyleyım , benı uzen kıran bunlar , ya boyle ya da soyle deyın... Anlamıyorsa, caba sarf etmıyorsa zaten uzatmayın, açın davanızı tabıkı gereklı ortamı hazırladıktan sonra, ısteyın tedbır nafakanızı ve gerekırse tazmınatınızı. Bekleyın sonucu..

boşanmak elbet kolay değildir ama karşınızdaki kişi yani eşiniz hatalı olduğunu kabul etmiyor,sorunların çözümü için yol aramıyor,sadece git bu evden diyecek kadar rahat olabiliyorsa,bu adamla yaşamaktan daha iyidir eminim ki..
sadece sizin çabanızla olacak iş değil bu..devamlı aman kavga olmasın huzursuzluk çıkmasınla ancak köle oluyor kadın kocasına..ne kendi mutlu oluyor ne çocuğunu mutlu ediyor..
adam da evliliği kurtarmak istemeli çabalamalı bunun için..

Boşanma değil insan psikolojisinin bunu kaldirabilmesi kolay değil. Boşanma sonuç da bi travma. Ama muvekkiller bana geldiğinde bazı tekniklerle bunu da aşacak hale geldiklerini gördüm. Yani asıl sorunu görüp üzerine gitmek önemli.

İyi geceler
İki yıldır kocandan ve kayınvalidenden çok çekmişsin. Boşanmazsan ikinizden biri ölene kadar çekmeye devam edeceksin. Boşanmak bu çektiklerimden daha zor diyorsan o zaman bu evliliğe devam et.

Çocuğuna iyilik etmiyorsun. Anne babada öfke kontrolü sorunu varsa çocuk dayak yemese bile sürekli korku halinde yaşadığı için ileride psikolojik sorunlarla boğuşur. Kocam öfkeli ama çocuğum için katlanıyorum diyen her kadın bir daha düşünmeli.

X