Boşanmak üzereyim fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum

Suderumeysa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2021
33
12
3
33
Merhaba arkadaşlar çok yakın zamanda boşanma davamız var
2 yıllık evliyim, aslında eşimle aramda kişisel bir problemden bu zamana kadar hiç tartışmadık.
Tabiki şuan boşanmanın getirdiği bütün çirkinliklerle eşim aslında o çok iyi olduğu için hiç tartışmadığımızı taviz verdiği için tartışmadığımızı ileri sürüyor.
Boşanma aşamasına gelmemizdeki sebepler ise benim en ufak bir tartışmada kendime hakim olamamam ve onun ailesi. Buarada parçalanmış aileden geliyor kendisi ve onunda kendisi için destek alması gerektiğini düşünüyorum.
Şuan işler iyice sarpa sardı, evli kalmak istemiyor, bu zamana kadar elinden geleni yaptığını fakat benim düzelmediğimi bu saatten sonra inancının olmayacağını söylüyor.
Ben bu durumda ne yapmalıyım evet benimde hatalarım var hemde çok. Ömür boyu bunun vicdanını çekmek istemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var

2 yıllık evliyim, aslında eşimle aramda kişisel bir problemden bu zamana kadar hiç tartışmadık.
Tabiki şuan boşanmanın getirdiği bütün çirkinliklerle eşim aslında o çok iyi olduğu için hiç tartışmadığımızı taviz verdiği için tartışmadığımızı ileri sürüyor.
Boşanma aşamasına gelmemizdeki sebepler ise benim en ufak bir tartışmada kendime hakim olamamam ve onun ailesi. Buarada parçalanmış aileden geliyor kendisi ve onunda kendisi için destek alması gerektiğini düşünüyorum.
Şuan işler iyice sarpa sardı, evli kalmak istemiyor, bu zamana kadar elinden geleni yaptığını fakat benim düzelmediğimi bu saatten sonra inancının olmayacağını söylüyor.
Ben bu durumda ne yapmalıyım evet benimde hatalarım var hemde çok. Ömür boyu bunun vicdanını çekmek istemiyorum
Çok üstü kapalı yazmışsınız, kayın aile ile ilgili nasıl bir sorun yaşadığınız, ne yapmadınız da eşiniz bu kadar çıldırdı, aslında tahmin ediyorum az çok ama siz biraz daha açıklarsanız okuyan herkes için açıklayıcı olur ve ona göre yorum yaparlar

Yani eşim evimizde olan her şeyi iyi veya kötü annesine anlatan biriydi. Kavgalarımızı da anlatırdı farklı konularda da gizli gizli konuşurdu.
Bende bu durumdan rahatsız olduğum için artık benim yanımda hiç konuşmamaya başladı.
Ben evdeki problemlerin aramızda kalması taraftarıyım her zaman. Aşılamayacak konularda tabiki aileler devreye girmeli.
Ona kızdığım zamanlarda yüzüm hiç gülmezdi ve çok uzatırdım en yakındığı halim budur. O an onu nekadar üzdüğümü anlayamadım evet. İkimizde evliliğimizde birbirimize psikolojik baskı uyguladık aslında. Ben onu yapsam eşim böyle mi düşünür , eşim benim için ben şöyle yapsam rumeysa böyle mi düşünür diye diye kendimizi çok fazla doldurmuşuz aslında. Bir çok konuyu takıntı haline getirdik.
Ailesine gittiğim zaman benim surat astığımı söylerdi hep ben çok konuşsam dahi bu onun gözünde böyleydi çünkü hemen peşinden babası veya annesi suratı asıktı bişey mi oldu gibi sürekli telefonda konuşurlardı. Ailesi hiç bir zaman benimle konuşmayı tercih etmedi
Şuan ayrılıyoruz asla kendi ailesinden bir kişi ara bulmak için aramadı, fakat ailecek oturduğumuzda benim ailem ve onun ailesi benim için içlerindeki bütün nefreti ve kötü düşüncelerini kustular.

Şuan vicdan azabı çekiyorum. Benim için yaptığı bir çok iyilik oldu evet ama bende ona güzel olduğumuz zamanlar da elimden geldiğince hassas davrandım. Yaşayamadığı aile ortamını verebileceğimi sandım. Kendisi benim ailemle çok iyi anlaşırdı. Ailem onu el üstünde tutardı. Fakat o bunları bile kendisi çok iyi olduğu için olduğunu savunuyor şuan. Bana göre sevgi saygı karşılıklıdır oysa. Gözüm korktu ailesinden hepsine nasıl yetebileceğimi düşündüm ve hep kendimi geri çektim açıkcası. Ailesinin hatalarının bedelini ondan çıkardığım için vicdan yapıyorum.
Ama aklı hep onlardaydı benimle birlikte onlarla benim ailemdeki gibi mutlu olmamızı istedi hep. Ne yazık ki boşanan ailelerde bu durum böyle olmuyor hele ki anne baba kendi yuvasını kurduysa. Bilmiyorum onu kaybettiğim için hem üzülüyorum hemde öyle bir aileyle yapamazdım zaten diyerek kendimi avutuyorum

Boşanma aşamasına gelmemizdeki sebepler ise benim en ufak bir tartışmada kendime hakim olamamam
O da tedavi olsun tabi ama siz de bence bi tedavi olun.
Neden üzülüp, pişmanlık duyacaksınız ki? Adama sürekli ailesi ile ilgili konuştuysanız ki bence öyle olmuş, adam elbette istemez.
Çok farklı kişilikler gibi gelmediniz ama idare etme durumunuz yok.

Neden üzülüp, pişmanlık duyacaksınız ki? Adama sürekli ailesi ile ilgili konuştuysanız ki bence öyle olmuş, adam elbette istemez.
Evet idare edemedim, çünkü o hiç görmedi ailesindeki hatayı ben göstermeye çalıştım. Sabredip onun görmesini bekleyemedim. Şuan eski bekar hayatına döndü belki u daha tatlı geldi onun için. Sonuçta sürekli bu konuyla alakalı tartışmaya gireceği biri olmayacak. Kimse olmadan okadar iyiydik ki aileler maalesef evliliklerin içine ediyorlar çoğu zaman.
Sonuçta benim tecrüben yok bu konuda anne ve babası defalarca evlilik yapmış bizim büyüklerimiz olarak bize yol göstermeliydiler bana göre
Fakat annesi ben uğraşamam demeyi tercih etti

Düzeltmek istiyosanız eğer çabalayın eşinize karşı oturup konuşun

Konuşmuyor benimle. Bana tahammülü yokmuş çünkü ona çok kötü şeyler söyledim çok. Öfke kontrolü problemim var evet ama bunun için tedavi oluyorum, aşılamayacak bir durum değil
Mahkeme de terapist teklifinde bulunsam mı diyr düşünüyorum ama attığım mesajları delil olarak gösterirse hakimin böyle bir şeye yanaşacağını çok düşünmüyorum

Yani eşim evimizde olan her şeyi iyi veya kötü annesine anlatan biriydi. Kavgalarımızı da anlatırdı farklı konularda da gizli gizli konuşurdu.
Bende bu durumdan rahatsız olduğum için artık benim yanımda hiç konuşmamaya başladı.
Ben evdeki problemlerin aramızda kalması taraftarıyım her zaman. Aşılamayacak konularda tabiki aileler devreye girmeli.
Ona kızdığım zamanlarda yüzüm hiç gülmezdi ve çok uzatırdım en yakındığı halim budur. O an onu nekadar üzdüğümü anlayamadım evet. İkimizde evliliğimizde birbirimize psikolojik baskı uyguladık aslında. Ben onu yapsam eşim böyle mi düşünür , eşim benim için ben şöyle yapsam rumeysa böyle mi düşünür diye diye kendimizi çok fazla doldurmuşuz aslında. Bir çok konuyu takıntı haline getirdik.
Ailesine gittiğim zaman benim surat astığımı söylerdi hep ben çok konuşsam dahi bu onun gözünde böyleydi çünkü hemen peşinden babası veya annesi suratı asıktı bişey mi oldu gibi sürekli telefonda konuşurlardı. Ailesi hiç bir zaman benimle konuşmayı tercih etmedi
Şuan ayrılıyoruz asla kendi ailesinden bir kişi ara bulmak için aramadı, fakat ailecek oturduğumuzda benim ailem ve onun ailesi benim için içlerindeki bütün nefreti ve kötü düşüncelerini kustular.
Kötü hissetmenize ve vicdan yapmanıza asla gerek yok bence.

Evet idare edemedim, çünkü o hiç görmedi ailesindeki hatayı ben göstermeye çalıştım. Sabredip onun görmesini bekleyemedim. Şuan eski bekar hayatına döndü belki u daha tatlı geldi onun için. Sonuçta sürekli bu konuyla alakalı tartışmaya gireceği biri olmayacak. Kimse olmadan okadar iyiydik ki aileler maalesef evliliklerin içine ediyorlar çoğu zaman.
Sonuçta benim tecrüben yok bu konuda anne ve babası defalarca evlilik yapmış bizim büyüklerimiz olarak bize yol göstermeliydiler bana göre
İşte en büyük hatanız, eşinizin ailesinin gerçek yüzünü bilmediğini sanmanız. Size bi haberim var inanamayacaksınız, eşiniz o ailenin 30 küsur yıllık çocuğu, o insanların içinden geldi o insanlar yetiştirdi. Kimi kime öğretiyorsunuz? Kırk yıllık düzene iki günlük el kızı gelip bu oyunu bozacammm diyor ya ne gülüyorum. Siz böyle yaptıkça size iyice bilenmiş işte.

Konuşmuyor benimle. Bana tahammülü yokmuş çünkü ona çok kötü şeyler söyledim çok. Öfke kontrolü problemim var evet ama bunun için tedavi oluyorum, aşılamayacak bir durum değil
Mahkeme de terapist teklifinde bulunsam mı diyr düşünüyorum ama attığım mesajları delil olarak gösterirse hakimin böyle bir şeye yanaşacağını çok düşünmüyorum
Öfke kontrolü olmayan birini kimse çekmez. 2 senedir baslasaydiniz terapiye madem.
Anlattığıniza göre eşiniz de hatalı siz de hatalisiniz.

Şu yaşadıklarınızın ayyyynısını yaşadım ben. Berbat şeyler söylüyor, sonra “ben böyle söylediğim için böyle oldu” diye vicdan yapıyor ve başa dönüp, beni o noktaya getiren saçma evliliğimin rezil günlerini yaşamaya devam ediyordum. Gizli gizli annesine her yaşadığını anlatan bir adam karşısında haksız olmanız öylesine imkansız ki. Bence vicdan yapmayın ve normal bir hayatı çok görmeyin kendinize.

Ailenizin iyiliği altında ezilmiş içten içe, halbuki işine gelirdi kötü olmak. Siz de onun ailesinin gerçek yüzünü falan göstermeye çalışmışsınız, besbelli zaten bildiği ama görmezden geldiği, örtbas etmeye çalıştığı her şeyi şakk şak gözüne getirmişsiniz, aşikar etmişsiniz, size iyice bilenmiş adam böyle olunca.

Evlenirken evlenelim mi dediniz mi ?
Valla evlenmeyi bilen insan her şeyi bilecek. Tecrübe ne alaka onu da anlamadım. Her şeyi danışıyor muydunuz ?
Eşiniz bence sandığınız kadar iyi değilmiş ki bekar hayatına hemen adapte olmuş ve çabalamamış.
Kötü bir tecrübe olmuş. Ama sizi istemeyen adamı siz de istemeyin.

Ailesi neden kötüydü? Ne yapıyorlardı tam olarak?

Evlenirken evlenelim mi dediniz mi ?
Valla evlenmeyi bilen insan her şeyi bilecek. Tecrübe ne alaka onu da anlamadım. Her şeyi danışıyor muydunuz ?
Eşiniz bence sandığınız kadar iyi değilmiş ki bekar hayatına hemen adapte olmuş ve çabalamamış.
Kötü bir tecrübe olmuş. Ama sizi istemeyen adamı siz de istemeyin.
Hayır söylemek istediğim şu evlenirken kadın ya da erkek istediği bir çok şeyi söylemeyip evlendikten sonra düzelir diyerek evleniyor ya bahsettiğim şey bu. Ben nasıl bir insan olduğumu evlilikte benim için önemli olan her şeyi en başında söyledim. Fakat kendisi bir çok seyi benim için evlendikten sonra düzelir umuduyla çıktı bu yola. Çalışmamdan tutun, tesettüre girmeme kadar.

Ailesi neden kötüydü? Ne yapıyorlardı tam olarak?
Bana hiç bir şey söylemeden her şeyi oğulları üzerinden tatlı tatlı yapıyorlardı. Eşimde onların ağzından bana söylüyordu annem şöyle dedi annem böyle dedi diye . Ben sivri dilli kaldım onların yanında. Yani benimle ilgili sıkıntıları hiç bir zaman benimle paylaşmadılar aman oğlum şöyle böyle diyerek hep kendi oğullarıyla paylaştılar

Şu an herkes toplanıp size kendinizi suçlu hissettirmis.Siz de baya ben suçluyum hataliyim.moduna girmişsiniz.
Ama sağlıklı bir şekilde oturup düşünün sizde bu kadar öfke uyandıran şeyler nelerdi?
Kendimi tutamadım diyorsunuz çok normal değil mi kimse melek değildir insanız duygularımız var.
Öfke de gayet sağlıklı bir duygu.
Neden o kadar çileden çıktıniz ?
Her şeyi çocuk gibi anne babasına anlatan esinizde hiç mi suc yok ?
Surat astım diyorsunuz da olabilir insansınız hepimiz kırılıp uzulucne surat asariz.
Böyle zamanlarda eşiniz gelip sizin yüzünüzü guldurmeye çalışti mi mesela?
Öfke kontrol sorunu yaşıyorsanız bu konuda size yardımcı oldu mu mesela ?
Yani diyorsanız ki eşim mukemmel bir esti bunlarin hepsini yaptı ama ben batırdım her şeyi bunu diyebiliyor musunuz?

Bana hiç bir şey söylemeden her şeyi oğulları üzerinden tatlı tatlı yapıyorlardı. Eşimde onların ağzından bana söylüyordu annem şöyle dedi annem böyle dedi diye . Ben sivri dilli kaldım onların yanında. Yani benimle ilgili sıkıntıları hiç bir zaman benimle paylaşmadılar aman oğlum şöyle böyle diyerek hep kendi oğullarıyla paylaştılar
İnanmamış, inanmak istemiş. Daha doğrusu sizi inandırmak istemiş. Eşiniz. Başkası değil.

Back
X