• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak üzereyim fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum

Merhaba arkadaşlar çok yakın zamanda boşanma davamız var
2 yıllık evliyim, aslında eşimle aramda kişisel bir problemden bu zamana kadar hiç tartışmadık.
Tabiki şuan boşanmanın getirdiği bütün çirkinliklerle eşim aslında o çok iyi olduğu için hiç tartışmadığımızı taviz verdiği için tartışmadığımızı ileri sürüyor.
Boşanma aşamasına gelmemizdeki sebepler ise benim en ufak bir tartışmada kendime hakim olamamam ve onun ailesi. Buarada parçalanmış aileden geliyor kendisi ve onunda kendisi için destek alması gerektiğini düşünüyorum.
Şuan işler iyice sarpa sardı, evli kalmak istemiyor, bu zamana kadar elinden geleni yaptığını fakat benim düzelmediğimi bu saatten sonra inancının olmayacağını söylüyor.
Ben bu durumda ne yapmalıyım evet benimde hatalarım var hemde çok. Ömür boyu bunun vicdanını çekmek istemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var
bence ikinizde ayrı ayrı psikoloğa başlayın ve sakince olayları konuşabilecek düzeye gelin.

Konunuzu söyle bir kaba taslak okudum. Bir yuva kolay kurulmuyor. Evliliginiz için son olarak çift terapisti gitmeyi teklif edin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşim çözüm bulmak için aileleri işin içine karıştırdığını söyledi, fakat bazı sözlerin geri dönüşü olmadı. Olmayacağını ben biliyordum da o anlamadı ne yazık ki. Aileler girince bir çok evlilik böyle bitiyor maalesef
Kendini haklı çıkarıp seni bastırmak için aileleri kattı.

Nasıl zorlamamış oluyor? Şu an giydiğiniz kıyafetleri bir aradayken ve öncesinde de giydiğinize göre demek ki bu hep sorundu.Eşiniz hele bir evlenelim sonrasında karşımdaki kadını istediğim kişiye çeviririm diye düşünen birisi.Bu yüzden de ailesini de arkasına alarak sizi manipüle etmeye çalışmışlar.Siz direndikçe "asi,sinirli..geçimsiz kadın " oluvermişsiniz.Destek almayı düşünmeniz gayet iyi birşey ancak siz denemişsiniz ve 2 yıldan sonra bu evliliği sürdüremeyecek hale gelmişsiniz..eşiniz de (büyük olasılıkla kısa zamanda ailesinin beğendiği bir kadınla evlenip çocuk sahibi olmayı planlıyordur) artık sizi istediği kadına dönüştüremeyeceğini görmüş vakit kaybetmek istemiyor.Sizden tesettüre girmenizi isteyen ..ayrıyken arkanızdan kıyafetlerinizi eleştiren adamın bekarken yaşadığı hayat dediğiniz "nerde sabah orda akşam " bir hayat yaşaması size de iki yüzlü gelmedi mi?

Muhafazakar yalan biri orda burda sabahlayacağını düşünmüyorum. Evlilik konusunda bir şey diyemeyeceğim. Hayırlısı olsun

Aynı şeyleri yaşadım desem hiç de abartmış olmam. . Şuan o günler aklıma geldi ve inanılmaz üzüldüm. Bana da kendimi suçlu hissettirdiler, değersiz hissettirdiler, öfkelendiğim için sorunun var dediler.. Eşimle anlaşmalı boşanmada tek 1 imza kalmışken, benim istemiyorum dememle barışma sürecine girdik. Çok zor günlerdi, sizi çok iyi anlıyorum. Benim sivri dilimi kestiler, başımı eğdirdiler. Eşimi kaybetmek istemediğim için karakterimden ödün verdim. İster şimdi isterse yıllar sonra, öldüğümde eşime kırgın gidecek kadar kırgınım ona bu konuda. Ama tabi şimdi günlük hayatta iyiyiz, hava hoş. Ama eşim de heralde biraz insafa geldi, son zamanlarda annesini aramıyor. Belli ki bilmediğim birşeyler oldu, belki de annesi hala benim için laf söylüyordu, eşim de anne daha napsın kız dedi, ömründe bir kerecik de olsa beni savundu. İçimden gelen his bu şekilde yani. Yoksa annesini aramadan duramazdı. Şimdi annemi özlüyorum ama aramak istemiyorum diyor. Ay gerçekten çok zor işler ya. Hep maddi konularda coğrafya kaderdir diyoruz ama bu kültürel zorbalıklar da malesef bu coğrafyanın kaderi. Kayınvalidesi anlayışlı pamuk gibi olan insanlar çokca kıymetini bilmeli çokca...
Ben mahkemede istemiyorum desem sadece bu süreci uzatmış olurum onada gücüm yok

Evlenene kadar ailesi nerdeydi ozaman? İnsan biraz geçmişi bırakıp kurduğu aileye sahil çıkmalı. Siz şuan tamamen beni suçluyorsunuz. Neden evlendikten sonra aileci olunuyor. Öyle bir hayat yaşamasının sorumlusu ben değilim maalesef. Empati yapabilirdim evet ne evlilikler gördüm ben sonrasın da düzelen ve çok mutlu olan. Biraz cahillik söz konusu bizde fakat şuan anlaması imkansız. Bıraktım zaten şu saatten sonra yapacak bir şey yok
Ezilmiş. Seni eş değil rakip görmüş. Aile yarıştırmaya kalkmış.

Söyledim kabul etmiyor, geç kaldın artık onca lafı yutamam vs vs bu şekilde konuşuyor
Kendisine milyonlarca kez söyledim
Eğer ikna olmuyor ve çok netse kararında başka yapabileceğiniz bir şey kalmamış maalesef. Zorla da olmaz bu işler.. Hakkınızda hayırlısı olsun

Muhafazakar yalan biri orda burda sabahlayacağını düşünmüyorum. Evlilik konusunda bir şey diyemeyeceğim. Hayırlısı olsun
"Şu an eski bekar hayatına döndü..belki o da tatlı gelmiştir" demişsiniz konunuzun içinde.." muhafazakar yaşıyor ..orda burda sabahlamaz " da dediniz .Öyleyse eski bekar hayatı ile neyi kastediyorsunuz?

"Şu an eski bekar hayatına döndü..belki o da tatlı gelmiştir" demişsiniz konunuzun içinde.." muhafazakar yaşıyor ..orda burda sabahlamaz " da dediniz .Öyleyse eski bekar hayatı ile neyi kastediyorsunuz?
Yalnız yaşıyordu , eve istediği zaman gidiyordu hesap soran biri yoktu hayatında. Ev geçindirme derdi yoktu mesela. Ben evliyken zor olan hiç bir şey yok şuan hayatında.

Yalnız yaşıyordu , eve istediği zaman gidiyordu hesap soran biri yoktu hayatında. Ev geçindirme derdi yoktu mesela. Ben evliyken zor olan hiç bir şey yok şuan hayatında.
peki bu noktada nasıl sevgiden bahsedebilirsiniz?
Eşinize pişman olduğunuzu söylemişsiniz barışsanız o anası sizi hiç rahat bırakmayacak tamamen onların kurallarına göre yaşayacaksanız o zaman sinirlerinize hakim olabilecek misini çünkü kaybetmekten korkan tek taraf belli ki sizsiniz eş diye bahsettiğiniz kişinin böyle bir derdi yok

peki bu noktada nasıl sevgiden bahsedebilirsiniz?
Eşinize pişman olduğunuzu söylemişsiniz barışsanız o anası sizi hiç rahat bırakmayacak tamamen onların kurallarına göre yaşayacaksanız o zaman sinirlerinize hakim olabilecek misini çünkü kaybetmekten korkan tek taraf belli ki sizsiniz eş diye bahsettiğiniz kişinin böyle bir derdi yok

Doğru söylüyorsunuz bunların hepsini düşündüm bende. Ama tek suçlu kendimi gördüğüm için yaparım ederim kafasında oldum. Şuan bu sürecin yaşattığı üzüntüyle sanırım böyle düşünüyorum. Zaman geçtikçe belki daha mutlu olacağım bilmiyorum şuan ki ruh halim çok değişik

Back
X